CELEBRITIESSHOWBIZΝαταλία Δραγούμη «Δεν είμαι δήθεν»

Ναταλία Δραγούμη «Δεν είμαι δήθεν»

Η δημοφιλής ηθοποιός που φέτος ήταν η νέα παρουσία στο επιτυχημένο σίριαλ του Alpha Κύπρου «Γυναίκα Xωρίς Όνομα», είναι «καταδικασμένη» να παίζει μοιραίες και επικίνδυνες γυναίκες. Η ίδια, ωστόσο, δηλώνει ότι ο χαρακτήρας της έχει μια παιδική και αυθόρμητη πλευρά.

Από τον Γιώργο Πράσινο
Φωτογραφίες: Γιαννής Σβίγγος (Cooligan).
Ευχαριστούμε το «Grande» και τον κ. Γιώργο Κούβαρη για την πολύτιμη συνεργασία.

Φέτος είχες μια διπλή παρουσία στην τηλεόραση. Εκτός από την εκπομπή «Στα Τραγούδια Λέμε Ναι» της ΕΡΤ, είχες και το ρόλο της κακιάς «Εύας Βούλγαρη» στο σίριαλ «Γυναίκα Χωρίς Όνομα». Προτιμάς να παίζεις «καλούς» ή «κακούς» ρόλους δεδομένου ότι σε έχουμε δει κι άλλες φορές να υποδύεσαι επικίνδυνες γυναίκες;

Σαφέστατα είναι πιο ενδιαφέρον και δημιουργικά πιο ιντριγκαδόρικο να υποδύεσαι μια κακιά γυναίκα παρά μια καλοσυνάτη γυναίκα. Εάν, ωστόσο, μιλάμε για ένα ρόλο καλογραμμένο, είτε «θετικός» είτε «αρνητικός», από εμένα είναι πάντα καλοδεχούμενος.

Είχες άγχος όταν σου ανατέθηκε ο συγκεκριμένος ρόλος, δεδομένου ότι η σειρά ήταν ήδη στη δεύτερη χρονιά και κατέγραφε μια μεγάλη επιτυχία;
Όχι, κάθε άλλο. Είχα επιστρέψει, μάλιστα, με μεγάλη χαρά στην τηλεόραση ύστερα από δύο χρόνια που ήμουν στο «Έλα στη Θέση μου». Μου είχε λείψει η μυθοπλασία και χάρηκα που επέστρεψα στην ελληνική τηλεόραση.

Στην εκπομπή, «Στα Τραγούδια Λέμε Ναι», ήσουν για τρίτη χρονιά. Τι σου έχει αφήσει μέχρι τώρα;
Μέχρι τώρα έχω κάνει 60 περίπου εκπομπές. Είναι μια εκπομπή στην οποία εξελισσόμαστε και τη μαθαίνουμε καλύτερα όσο προχωρεί – θα έλεγα πως την κατακτάμε σιγά-σιγά. Νιώθω άνετα γιατί εκεί μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, καθόλου «στημένη» όπως ίσως γίνεται σε ένα σίριαλ. Είναι ένα περιβάλλον που μου αρέσει γιατί μαθαίνεις πολλά, εκτός από την τεχνική της παρουσίασης, την ιστορία της μουσικής, το πολιτικό πλαίσιο της κάθε εποχής – γενικά, μαθαίνω πολλά. Επίσης, έχω την ευκαιρία να με γνωρίσει ο κόσμος ως Ναταλία, γιατί μέχρι τώρα με ήξεραν μέσα από τους ρόλους μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη που είμαι σε αυτή την εκπομπή!

Για ποιον καλεσμένο σας χάρηκες πολύ που ήρθε στην εκπομπή;
Για όλους. Κάθε εκπομπή έχει το δικό της χαρακτήρα. Γνωρίζεις ανθρώπους που δεν θα τους γνώριζες αλλιώς. Είτε κάποιους ακαδημαϊκούς, συγγραφείς, είτε νέους καλλιτέχνες που είναι κεφάτοι και δοσμένοι, είτε φυσικά τους γνωστούς τραγουδιστές, που δεν ξέρω πώς θα τους γνώριζα όλους αυτούς αν όχι σε αυτή την εκπομπή. Και χαίρομαι που η εκπομπή είναι στο κρατικό κανάλι, μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο, και στην Κύπρο, και δίνει ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες. Το γεγονός πως έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, με ποιητές των οποίων οι στίχοι έχουν μελοποιηθεί, ε, αυτό είναι μεγάλος πλούτος! Ό,τι και να γίνει είμαι κερδισμένη. Και όσοι ήρθαν, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, στο τέλος της, μας έλεγαν με λόγια εγκάρδια για το πόσο ωραία πέρασαν.

Τώρα που επιστρέφει η ελληνική μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση, αν γινόταν σίριαλ με τη ζωή του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα, θα ήσουν η κατάλληλη για να συμμετάσχεις σ’ αυτό -για να το θέσω σημειολογικά…
Νομίζω πως ναι, θα ήμουν η κατάλληλη. Το λες γιατί έχω άμεση συγγένεια. Είναι ένα θέμα που με αγγίζει, γιατί ο Ίωνας Δραγούμης ήταν αδελφός του παππού μου, Φίλιππου. Επίσης, είμαι ηθοποιός στη σωστή ηλικία – εννοώντας την υποκριτική ηλικία. Τότε που είχε γίνει σίριαλ αυτή η ιστορία, με βάση την «Εκτέλεση», του Φρέντυ Γερμανού, είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ που δεν με είχαν πάρει, αλλά αργότερα συνειδητοποίησα πως ήμουν αρκετά μικρή. Δεν θα μπορούσα να παίξω την Πηνελόπη Δέλτα.

Ξεκίνησες την πορεία σου από το εμβληματικό «Θέατρο Αμόρε», αλλά έγινες γνωστή από τη συμμετοχή σου στο σίριαλ «Μάνα Είναι Μόνο Μία», ως κόρη της Μαίρης Χρονοπούλου…
Αποφοιτώντας από τη Δραματική Σχολή του «Εθνικού Θεάτρου», πήγα στο «Αμόρε», όπου έμεινα εκεί γύρω στα 10 χρόνια. Ήταν μεγάλο σχολείο, γέμισα τις βαλίτσες μου.

Πώς από το «Εθνικό» και το «Αμόρε», προέκυψε το σίριαλ; Ειδικά τότε ήταν δύσκολα να συνδυάζεις το πιο εναλλακτικό με τα πιο εμπορικά, από όσο γνωρίζω…
Ήθελα να τα συνδυάσω όλα! Να παίζω σε καλές παραστάσεις στο «Αμόρε», να κάνω σίριαλ και να κάνω και τα «τολμηρά» εξώφυλλά μου στα περιοδικά της εποχής: Klik, Nitro, Men, με ανατρεπτικές φωτογραφήσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως για μια εποχή σταμάτησα να κάνω τηλεόραση, ενώ οι προτάσεις για σίριαλ -κάποια από αυτά έγιναν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες- έπεφταν βροχή. Αυτή η αποχή από την τηλεόραση κράτησε τέσσερα χρόνια. Ήταν η περίοδος όπου αισθάνθηκα ότι έπρεπε να συγκεντρωθώ πολύ στο θέατρο και την υποκριτική μου και να λιγοστέψουν οι ανασφάλειές μου.

Έχεις ανασφάλειες;
Φυσικά! (γελάει). Δεν με πιστεύουν αλλά σου ομολογώ πως έχω. Φυσικά και δεν θα στις αναφέρω γιατί έτσι θα τις τονίσω.

Μου είπες πριν από λίγο ότι χαίρεσαι που μπορεί ο θεατής της μουσικής εκπομπής να μάθει ποια είναι η Ναταλία. Για βοήθησέ μας κι εσύ να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Ποια είναι η Ναταλία, λοιπόν;
Δεν ξέρω. Μάλλον είναι εκείνη που ξέρουν οι κολλητές μου φίλες. Είναι δύσκολο να μιλήσω για μένα. Θεωρώ πως δεν είμαι φτιαχτή και δήθεν. Έχω μια πλευρά, ας πούμε αυθόρμητη και παιδική, την οποία δεν μου δίνεται η ευκαιρία να δείξω στους ρόλους μου, κυρίως τους πιο δραματικούς. Μονίμως παίζω την επικίνδυνη και τη μοιραία γυναίκα, και ορισμένες φορές την κακοποιημένη. Είμαι ένας κεφάτος άνθρωπος που μπορώ να μεταδώσω τη χαρά μου και στο πλατό, όπως θα έκανα σε ένα πάρτι στο σπίτι μου.

Έχεις βρει τη χρυσή τομή μεταξύ προβών, γυρισμάτων και θεάτρου με τη ζωή στο σπίτι, όπου είσαι σύζυγος και μαμά;
Ουσιαστικά τα προλαβαίνεις όλα, αλλά δεν ξέρω αν τα προλαβαίνεις ψυχικά. Τρέχεις να τα κάνεις όλα, αλλά σίγουρα σε κάτι δεν θα είσαι και τόσο καλή. Νομίζω πως είμαι καλός γονιός, καλή μαμά. Φέτος, έχω πάρει αρκετές «απουσίες» από το σπίτι μου, δεν ξέρω αν την περνάω την τάξη. Αντιθέτως, στη δουλειά, δεν έχω «απουσίες», δεν λείπω, δεν λουφάρω, δεν αρρωσταίνω, δεν τεμπελιάζω. Σπίτι, τώρα έχουμε εφηβείες. Η κόρη μου θα πάει του χρόνου στη Γ’ Λυκείου, οπότε θα πρέπει να κάνω από νωρίς τον σχεδιασμό μου για την επόμενη χρονιά.

Ποια χαρακτηριστικά σου έχουν πάρει η Κλειώ και ο Φίλιππος;
Μπορώ να πω πως τα παιδιά μου είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έχω ένα χαρακτήρα τόσο φράου -η γιαγιά μου ήταν Γερμανίδα- και τόσο χύμα ταυτόχρονα. Νομίζω πως η κόρη μου έχει πάρει περισσότερο από τον χαρακτήρα μου. Ευτυχώς, ο σύζυγός μου, ο Έντι, είναι πιο ισορροπημένος. Η γιαγιά μου μού έλεγε «μην αναβάλεις κάτι για αύριο, κάνε τώρα αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα» και το ακολουθώ. Τρελαίνομαι όταν ο άλλος δεν είναι συνεπής. Είμαι εκείνη η σπαστικιά που τους κυνηγά να τα κάνουμε όλα τώρα. Από την άλλη, δεν θέλω να τους κάνω ψυχαναγκαστικούς. Η Κλειώ έχει πάρει αυτό το χαλαρό μου, ενώ ο Φίλιππος όχι. Αλλά και οι δύο είναι αποφασιστικοί και έχουν μέθοδο.

Τι απολαμβάνετε να κάνετε μαζί;
Ταξίδια, στο εξωτερικό και το εσωτερικό, και να βγαίνουμε όλοι μαζί για φαγητό. Αλλά και πιο απλά πράγματα, όπως χθες το βράδυ, που κάτσαμε μπροστά από το τζάκι και παίζαμε «μπες-δες».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS