CELEBRITIESSHOWBIZNusret Gökçe: Το «μωρό του αλατιού» που έγινε «βασιλιάς» του Instagram

Nusret Gökçe: Το «μωρό του αλατιού» που έγινε «βασιλιάς» του Instagram

Η Rihanna και ο Ben Affleck, έχουν φορέσει μπλουζάκι με τα memes στα οποία πρωταγωνιστεί και γίνονται viral. Ο Leonardo DiCaprio και ο Αντώνης Ρέμος, έχουν γευματίσει σ’ ένα απ’ τα εστιατόριά του. Ο άσσος της Arsenal, Danny Welbeck, έχει μιμηθεί την κίνηση, σήμα κατατεθέν του, μετά τη θριαμβευτική επιστροφή του στα γήπεδα. Ποιος είναι ο Nusret Gökçe, ο μυστηριώδης χασάπης, με εκατομμύρια followers στο Instagram;

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Φοράει κολλητές μπλούζες -που διαγράφουν τους κολασμένους κοιλιακούς του- και κρύβει τα μάτια του πίσω από μαύρα γυαλιά ηλίου. Ο Nusret Gökçe μπορεί να είναι η νέα μανία του Instagram, αλλά σε ό,τι αφορά τον ίδιο, του αρέσει να περιβάλλεται από μυστήριο. Δεν είναι καν ξεκάθαρο σε ποια ηλικία ξεκίνησε να εργάζεται ως χασάπης. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι άρχισε να εξασκεί την τέχνη στα 14 και άλλοι στα 16.

Το σίγουρο είναι πως η ζωή του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Κι αν κάτι έμαθε καλά από τον μεταλλωρύχο πατέρα του, ήταν το να κυνηγά τα όνειρά του. Κάπως έτσι, στα 26 του, έβαλε λίγα ρούχα σε μια βαλίτσα κι άρχισε να ταξιδεύει, κάνοντας στάση στην Αργεντινή, την Ιαπωνία και τη Νέα Υόρκη. Μια παράτολμη και γενναία απόφαση, αν αναλογιστεί κανείς πως δεν γνωρίζει ούτε μια αγγλική λέξη ή οποιαδήποτε άλλη ξένη γλώσσα. Κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την «αποστολή» των ξένων δημοσιογράφων που τον κυνηγάνε για μια συνέντευξη, με τον ίδιο να αρνείται πεισματικά, τονίζοντας ότι συνεννοείται με τους θαυμαστές του στη «γλώσσα του κρέατος». Παρ’ όλα αυτά, δηλώνει χαριτολογώντας πως ο ίδιος «είναι χορτοφάγος». Η φρενίτιδα γύρω απ’ το άτομό του, ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ανέβασε στον λογαριασμό του εστιατορίου του στο Instagram ένα βίντεο -με την ονομασία «Ottoman Steak»- που τον δείχνει να κόβει το κρέας και να το αλατίζει μ’ έναν απίστευτα αισθησιακό τρόπο. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια views, χάρη στη βοήθεια του Bruno Mars, ο οποίος το κοινοποίησε, εντυπωσιασμένος από την ιδιόρρυθμη persona του Nusret.

Ο Nusret Gökçe, όμως, δεν ξεφύτρωσε απ’ το πουθενά, αφού ήταν ήδη ένας αναγνωρίσιμος σεφ στην Τουρκία. Η φήμη του, πλέον, έχει ξεπεράσει τα εγχώρια σύνορα κι όλος ο κόσμος τον γνωρίζει με το παρατσούκλι: «το μωρό του αλατιού». Το πρόσωπό του έχει γίνει graffiti σε κεντρικό σημείο της Μελβούρνης, ενώ ανάμεσα στους fans του είναι ο τενίστας Roger Federer και ο ποδοσφαιριστής Mesut Ozil. Άλλωστε, όσο κι αν μοιάζει με καρικατούρα, δεν μπορείς να μην τον θαυμάσεις για το ότι είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, που κατάφερε να κτίσει μέσα σε επτά χρόνια μια «αυτοκρατορία» -είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας steak house «Nusr-Et», με πέντε παραρτήματα στην Τουρκία, ένα στο Dubai κι ένα στο Abu Dhabi- με 400 υπαλλήλους. Μάλιστα, ο 33χρονος σεφ, ταξιδεύει συχνά προκειμένου να αφιερώνει χρόνο σε κάθε του εστιατόριο, αλατίζοντας ο ίδιος το κρέας των πελατών του, με τις χαρακτηριστικές αέρινες κινήσεις του, όπως έκανε πρόσφατα μπροστά στον έκπληκτο Leonardo DiCaprio, στο Dubai. «Τα συναισθήματά μου, προέρχονται μέσα απ’ το ίδιο το κρέας», είναι μια απ’ τις χαρακτηριστικές ατάκες του.

Όπως έχει αποκαλύψει, στα άμεσα σχέδια του περιλαμβάνεται η επέκτασή της αλυσίδας του σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, αφού το «μωρό του αλατιού» είναι αποφασισμένο μετά το Instagram, να κατακτήσει τον κόσμο. Εξ ου και η πρώτη στάση που έκανε στον Άγιο Δομίνικο, για λογαριασμό του ελληνικού «Survivor».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS