CELEBRITIESSHOWBIZΣτέφανος Μιχαήλ: «Πρέπει να είσαι δοτικός για να μπορείς να είσαι ευτυχισμένος»

Στέφανος Μιχαήλ: «Πρέπει να είσαι δοτικός για να μπορείς να είσαι ευτυχισμένος»

Ο Στέφανος Μιχαήλ, σε συνέντευξή μιλάει για τον πόνο ψυχής που νιώθει επειδή βλέπει τη φύση να καταστρέφεται από τις πρόσφατες πυρκαγιές και μιλάει για την κοινωνία που ζούμε και που όπως τονίζει έχουν χαθεί σ’ αυτήν οι αξίες του παρελθόντος.

Ο γνωστός ηθοποιός τον οποίο θα παρακολουθούμε φέτος σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σειρά του Mega, Famagusta, μιλάει για όλα όσα τον προβληματίζουν κοινωνικά αλλά και για το συναίσθημα της αγάπης που ο ίδιος από παιδική ηλικία έλαβε απλόχερα από την οικογένειά του…

Πώς ήταν αυτό το καλοκαίρι για εσένα; Πώς πέρασες;

Αρκετά καλά, κυρίως ξεκουράστηκα. Αν και συναισθηματικά ήταν ένα περίεργο και δύσκολο καλοκαίρι εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν πλήξει την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Προσωπικά, με επηρεάζει πάρα πολύ αυτή η κατάσταση, γιατί αγαπώ πολύ τη φύση και οι πυρκαγιές μου προκαλούν πολύ έντονη στεναχώρια. Πονάει η ψυχή μου όταν βλέπω να καταπίνουν τη φύση οι φλόγες.

Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει ή σε ανησυχεί περισσότερο σε σχέση με όσα συμβαίνουν γύρω μας;

Σχετικά με την κοινωνία που ζούμε, είναι πολλά αυτά που με προβληματίζουν. Περισσότερο απ’ όλα, όμως, είναι η γενιά η δική μου και οι νεότερες από εμένα. Είναι γενιές που μεγαλώνουν χωρίς αξίες και ιδανικά σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι μια μπερδεμένη κοινωνία, χωρίς αρχή και τέλος, που δεν έχει διδαχθεί τα βασικά και δείχνει να μην πιστεύει σε όσα πίστευαν προηγούμενες γενιές και μπόρεσαν να κρατήσουν ζωντανούς κάποιους θεσμούς, όπως η οικογένεια και η πατρίδα, την ιστορία και την υπερηφάνεια ενός λαού που πρόσφερε τα πάντα στον κόσμο – και μιλάω για τον ελληνισμό. Είναι πολύ λυπηρό, με θλίβει ιδιαίτερα. Είναι σαν να μη μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο, πέρα από το να περνάμε καλά σήμερα. Τα ενδιαφέροντά μας είναι περισσότερο υλικά, παρά πνευματικά.

Οι δικές σου αντιστάσεις ποιες είναι;

Προσωπικά, δεν παρασύρομαι και δεν παρασύρθηκα ποτέ από όλο αυτό το ρεύμα που επικρατεί τώρα, όπου κυριαρχούν ο καταναλωτισμός, τα social media. Πάντα ήξερα τι πραγματικά έχει νόημα στη ζωή για μένα, από που μπορεί να παίρνει ένας άνθρωπος δύναμη και ώθηση, τι παραδείγματα να έχει για να μπορεί να προχωρά με σωστά βήματα στη ζωή και να είναι καθαρός άνθρωπος. Θα έλεγα η δική μου αντίσταση είναι πως έχω μεγαλώσει σωστά και έχω θετικά πρότυπα.

Υποθέτω μιλάς για τους γονείς σου;

Ακριβώς. Η δύναμή μου, η ώθησή μου στη ζωή πηγάζει σε ένα συντριπτικό βαθμό από την οικογένειά μου. Όταν μεγαλώνεις με σωστές βάσεις, θεωρώ ότι συνεχίζεις να έχεις την αντίληψη να τις εκμεταλλευτείς και να πορευτείς με αυτές, να εξελιχθείς ως άνθρωπος. Πρέπει νομίζω να είσαι ανόητος για να τις εγκαταλείψεις. Είναι ένα τεράστιο εφόδιο και πλεονέκτημα.

Όταν μεγαλώνεις με αγάπη, είναι πιο εύκολο να αγαπήσεις, να προσφέρεις αγάπη;

Ναι, σίγουρα. Το να δίνεις και να εισπράττεις αγάπη είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, τα οποία για μένα συνδέονται. Αν δεν ξέρεις πώς να παίρνεις αγάπη, δεν ξέρεις πώς να τη δώσεις. Με το να εισπράττεις μόνο αγάπη και να μη δίνεις, ούτε εσύ ο ίδιος κερδίζεις κάτι στην τελική. Γενικά, θεωρώ πως πρέπει να είσαι δοτικός για να μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και να απολαμβάνεις αυτό το συναίσθημα.

Πηγή: Hello

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS