CELEBRITIESSHOWBIZΣυγκινεί ο Πύρρος Δήμας μιλώντας για τη γυναίκα του!

Συγκινεί ο Πύρρος Δήμας μιλώντας για τη γυναίκα του!

Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, η σύζυγος του Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών Πύρρου Δήμα, Αναστασία, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, 14 Ιουνίου.

Σε συνέντευξή του στο ΦιλGood και στον δημοσιογράφο Πιερή Παναγή, ο Πύρρος Δήμας είχε μιλήσει με πολύ συγκινητικά λόγια για την Αναστασία, αποκαλύπτοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι ήταν ένας από τους λόγους που άφησε την πολιτική.

Διαβάστε τα σχετικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Με την Αναστασία, τη γυναίκα σας πώς γνωριστήκατε;

Ήταν δημοσιογράφος στη ΕΡΤ3 και στην εφημερίδα Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Πριν τη γνωριμία μας έκανα προετοιμασία στο Λιτόχωρο Πιερίας, απ’ όπου κατάγεται και η ίδια. Θα πήγαινε ένα Σαββατοκύριακο να δει τους γονείς της και της είπαν απ’ την εφημερίδα να μου κάνει συνέντευξη γιατί «μπορεί να κάνει κάτι αυτός». Έτσι γνωριστήκαμε.

Τι ερωτευτήκατε σε αυτήν;

Πολλά πράγματα. Όχι μόνο την ομορφιά, τα μάτια της, το χαμόγελο της. Ερωτεύτηκα την ψυχή της, την απλότητά της, την καθαρότητα και την ευγένειά της. Δεν μου άφησε το περιθώριο να μην την ερωτευτώ ή να έχω κάποια αμφιβολία.

Παραδεχτήκατε πρόσφατα πως περνά ένα πρόβλημα υγείας.

Είχε διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι, γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα και τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, ήθελα να είμαι κοντά της…

Σας είχε λείψει η οικογένεια σας τα προηγούμενα χρόνια που κάνατε πρωταθλητισμό;

Έχασα στιγμές απ’ τα παιδιά μου. Έχασα τα πρώτα τους βήματα, τις πρώτες τους λέξεις… Πράγματα που δεν γυρνάνε πίσω…

Αυτό είναι το κόστος της επιτυχίας;

Μάλλον αυτό είναι. Και δεν έχασα μόνο εγώ στιγμές απ’ τα παιδιά μου αλλά και εκείνα από μένα. Με στερήθηκαν και τα στερήθηκα. Η Ελένη είναι η μόνη απ’ τα παιδιά μου που δεν θέλει να κάνει αθλητισμό γιατί εξαιτίας αυτού έχανε το μπαμπά της. Οι μικρότεροι δεν βίωσαν τόσο πολύ την απουσία μου.

Πότε γίνατε πρώτη φορά πατέρας;

Το ’95, στα 24 μου, μετά το πρώτο χρυσό στη Βαρκελώνη. Είχα παντρευτεί με πολιτικό το Μάρτιο του ‘94 και τον Ιούνιο του ’95 γεννήθηκε η Ελένη. Είναι μια στιγμή που δεν ξεχνιέται…

Ποιες συμβουλές έχετε δώσει στα παιδιά σας;

Να είναι οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουν, όποια δουλειά κι αν κάνουν. Αυτό πετυχαίνεται με οργάνωση, σκληρή δουλειά χωρίς πολλά λόγια και φαμφάρες. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν ό,τι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω εγώ, γι’ αυτό και θέλω να σπουδάσουν. Ήδη η Ελένη κάνει μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ πέρασε στο Γέιλ για πολιτικές επιστήμες, η Μαρία είναι στα 16 και ο Νικόλας στα 7. Συγκινούμαι όταν τα βλέπω να προκόβουν. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου. Η οικογένειά μου πάνω απ’ όλα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS