CELEBRITIESSHOWBIZTα αγαπημένα νησιά των Ελλήνων celebrities!

Tα αγαπημένα νησιά των Ελλήνων celebrities!

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες celebrities που έχουν ταυτίσει το όνομά τους με τα πανέμορφα ελληνικά νησιά και είναι πιθανόν, αν τα επισκεφτείς, να τους συναντήσεις στα σοκάκια ή στις παραλίες τους – και, γιατί όχι, να σε ξεναγήσουν κιόλας στα πιο όμορφα μέρη τους βγάζοντας μαζί τους και φωτογραφίες που θα δουν οι χιλιάδες followers τους.

Από τον Αλέξανδρο Πρίφτη

Μαρία Μπεκατώρου-Κεφαλονιά
Η Κεφαλονιά είναι ο τόπος καταγωγής της γνωστής παρουσιάστριας του ΑΝΤ1. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε, άλλωστε, ο πατέρας της, που τον έχασε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια (κάτι για το οποίο είχε μιλήσει και σε παλαιότερη συνέντευξή της στο «Down Town»). Στην Κεφαλονιά, όπως μας έχει πει, η Μαρία χρωστάει τις όμορφες αναμνήσεις των παιδικών καλοκαιριών της – το σπίτι της στη Λακήθρα, όπως ανέφερε, είναι «το ησυχαστήριο της». Η παρουσιάστρια λατρεύει την παραλία «Μακρύς Γιαλός», τις βόλτες στο πλακόστρωτο του Αργοστολίου, ενώ στις καλοκαιρινές εξορμήσεις της υπάρχει πάντα μια εκδρομή στο γραφικό Φισκάρδο, συνοδευόμενη πάντα από τον σύζυγό της, Αντώνη.

  

Χριστόφορος Παπακαλιάτης-Παξοί
Αν και η καταγωγή του είναι από την πανέμορφη Κρήτη, πολλά καλοκαίρια της ζωής του, ο γνωστός σεναριογράφος και σκηνοθέτης, τα έχει περάσει στους Παξούς. Μάλιστα, εκεί ζει η μητέρα του, έξι μήνες τον χρόνο, αφού έχει στην ιδιοκτησία της καταλύματα, τα οποία και νοικιάζει στους τουρίστες. Αν θέλεις να δεις από κοντά τον Χριστόφορο, ξέρεις πού πρέπει να πας – συνήθως βρίσκεται εκεί πάντα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ελένη Μενεγάκη-Άνδρος
Την τελευταία δεκαετία η Ελένη Μενεγάκη έχει συνδέσει το καλοκαίρι της με την Άνδρο. Αλλά, αντίστοιχα, και το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, όμως, έχει «στιγματιστεί» από την ίδια. Ο παράδεισός της είναι η απομονωμένη παραλία στα Άχλα. Η παρουσιάστρια του Alpha, δεν σταματά να μοιράζεται από εκεί με τους θαυμαστές της στα social media φωτογραφίες και να δηλώνει, με κάθε ευκαιρία, την αγάπη της για το νησί, αφού εκεί ο σύζυγός της, Μάκης Παντζόπουλος, διατηρεί την ξενοδοχειακή μονάδα «Onar».

 

Γιώργος Αγγελόπουλος-Σκιάθος
Όσες και όσοι αναζητούν τον Ντάνο, τότε μπορούν να κλείσουν άμεσα (όσο προλαβαίνουν, και δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί) ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο για τη Σκιάθο. Ο νικητής του «Survivor 1» (και ο πιο διάσημος από όσους παίκτες πέρασαν από τα παιχνίδια επιβίωσης), έχει μεγαλώσει στο νησί και το επιλέγει ως τόπο χαλάρωσης κάθε χρόνο. Έχει παραδεχτεί, άλλωστε, σε συνεντεύξεις του πως «μου λείπει το νησί μου, η πατρίδα μου, αλλά κάθε καλοκαίρι είμαι εκεί μαζί τους. Η Σκιάθος κυλάει στο αίμα μου!». Το σίγουρο μέρος, στο οποίο περνάει πολλές ώρες της ημέρας, είναι η παραλία Κουκουναριές, στην οποία παραδίδει και μαθήματα σκι.

Τζένη Μπαλατσινού-Πάτμος
Ξεχωριστή θέση στην καρδιά της Τζένης Μπαλατσινού έχει η Πάτμος. Είναι το αγαπημένο νησί της παρουσιάστριας, «λόγω της έντονης πνευματικής αύρας του νησιού της Αποκάλυψης», όπως είπε η ίδια σε δηλώσεις της. Η Τζένη επισκέπτεται το νησί εδώ και 15 χρόνια, από τότε που ήταν παντρεμένη με τον Πέτρο Κωστόπουλο. Το βέβαιος, πάντως, είναι ότι φέτος θα κάνει τις διακοπές της στο νησί με τον δεύτερο σύζυγό της, Βασίλη Κικίλια.

Σμαράγδα Καρύδη-Αίγινα
Ήταν Ιούλιος του 2006, όταν το «Παρά 5» ετοιμαζόταν για την δεύτερη σεζόν του. «Από σπόντα βρέθηκα στην Αίγινα», είχε δηλώσει τότε η ηθοποιός. Με μία παρέα φίλων, που πήρε το πρώτο πρωινό δελφίνι από τον Πειραιά, έφτασε η Σμαράγδα Καρύδι στην Αίγινα. «Ερωτεύτηκα αυτόν τον τόπο! Έχει μία ηρεμία, μία ομορφιά…». Τον επόμενο χρόνο, με αφορμή εκείνη την μονοήμερη εκδρομή, αγόρασε το σπίτι της εκεί, ακριβώς δίπλα, αγόρασε και ο Γιώργος Καπουτζίδης τη δική του κατοικία, ενώ μερικά χιλιόμετρα μακριά, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Η παρέα του «Παρά 5» μπορεί να σταμάτησε, αλλά οι πρωταγωνιστές της δίνουν ραντεβού -ιδίως τις καυτές μέρες του Αυγούστου- στην Αίγινα.

Φαίη Σκορδά-Τήνος
Την περίοδο του γάμου της με τον Γιώργο Λιάγκα, η Φαίη Σκορδά και ο πρώην σύζυγός της αγόρασαν μία έκταση στην Τήνο. Εκεί, στα Υστέρνια, έφτιαξαν το σπίτι τους. Και μπορεί, πλέον, να μην το χαίρονται όλοι μαζί, λόγω του διαζυγίου τους, όμως, διατηρούν άριστες σχέσεις και πηγαίνουν εκεί πολύ συχνά -εναλλάξ- με τους γιους τους Γιάννη και Δημήτρη. Η Φαίη και ο Γιώργος, είναι δύο από τους celebrities που αγόρασαν σπίτι στο νησί της «Μεγαλόχαρης», όπως και η Άννα Παναγιωτοπούλου αλλά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περιοχή της Καρδιανής.

Μιχάλης Χατζηγιάννης-Πάρος
Η Ζέτα Μακρυπούλια και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα των Κυκλάδων. Κάθε χρόνο σχεδόν ταξιδεύουν στην Πάρο, όπου διατηρεί σπίτι ο τραγουδιστής στην περιοχή του Αμπελά. «Εκεί ηρεμώ και απολαμβάνω τη χαλάρωση του καλοκαιριού, όταν δεν έχω συναυλίες», είχε πει ο τραγουδιστής. Η μεγαλύτερη χαρά τους, είναι όταν καλούν φίλους στο σπίτι, όπως ο Νίκος Μουτσινάς και ο Θανάσης Αλευράς. Πλήθος επωνύμων έχουν επίσης σπίτι στην Πάρο, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος και η Χάρις Αλεξίου.

Αθηνά Οικονομάκου-Μύκονος
Όσο κι αν προσπαθεί να αποκολληθεί από τη Μύκονο η Αθηνά Οικονομάκου, τελικά δεν τα καταφέρνει. Μπορεί ο σύζυγός της Φίλιππος Μιχόπουλος να έφτιαξε ξενοδοχειακή μονάδα και στη Σαντορίνη και να μένουν πλέον και εκεί (όπως συνέβη φέτος, όπως μας εκμυστηρεύτηκε άλλωστε και η ίδια), όμως, η Αθηνά -όπως κάνει εδώ και πέντε χρόνια- πάντα ξεκλέβει λίγες ημέρες για να χαλαρώσει στο νησί των ανέμων – άλλωστε, είναι ο τόπος που ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον Φίλιππο. Τα πεντακάθαρα νερά και η ομορφιά της κοσμοπολίτικης Μυκόνου, κάνουν τις φωτογραφίες της Αθηνάς, να αποκτούν χιλιάδες likes.

  

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου-Ρόδος
Στο πατρικό της σπίτι στη Ρόδο, μαζί με την οικογένειά της, συνηθίζει να περνά τα καλοκαίρια της η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η παρουσιάστρια, κάθε φορά, με το που φτάσει εκεί, φροντίζει να ξεναγεί τους θαυμαστές της στα social media στο νησί μέσα από αναρτήσεις της, που συνοδεύονται από τρυφερές λεζάντες. Η καταγωγή της, μάλιστα από τη Λίνδο, την κάνει να έχει ιδιαίτερη αγάπη, αλλά και έφεση στους παραδοσιακούς χορούς. Το αγαπημένο της μέρος στο νησί; Το κάστρο των ιπποτών, αλλά και το δάσος με τις πεταλούδες, όπου προσκαλεί όλους τους followers της να επισκεφθούν.

Κατερίνα Καραβάτου-Κρατερός Κατσούλης-Κουφονήσια
Το τηλεοπτικό ζευγάρι έχει αδυναμία στο Αιγαίο και, κάθε χρόνο, περνάει μέρος των διακοπών του στα πανέμορφα Κουφονήσια, τα οποία ο ηθοποιός λάτρεψε όταν τα επισκέφτηκε για πρώτη φορά στην ηλικία 14 ετών. Την αγάπη του «μετέδωσε» πριν από πολλά χρόνια και στη μητέρα του, Άνια Καλλίδη, που επένδυσε στο νησί, με το δικό της κατάστημα με χειροποίητα ψάθινα καπέλα. Μάλιστα, ονόμασε το μαγαζί της, «Αέλια», όπως την εγγονή της. Αν θέλετε να τους πετύχετε, τώρα ξέρετε τον προορισμό.

Κατερίνα Παπουτσάκη-Δονούσα
Στη Δονούσα έχει αδυναμία η λαμπερή ηθοποιός που έγινε για δεύτερη φορά μανούλα πριν λίγους μήνες. Η Κατερίνα Παπουτσάκη, μαζί με τον σύζυγό της, Παναγιώτη Πιλαφά, περνούν μεγάλο μέρος των διακοπών τους εκεί «τουλάχιστον 15 ημέρες. Είναι ο αγαπημένος μου προορισμός», είπε η ίδια σε συνέντευξή της. Το μέρος όπου επισκέπτεται κάθε χρόνο στο νησί, και συνεχώς βουρκώνει όταν το βλέπει, είναι το ξωκλήσι της Παναγίας, λίγο πιο έξω από τη χώρα της Δονούσας. Ένα απόμερο, ήσυχο μέρος. Εκεί όπου τελέστηκε, όπως όλοι θυμόμαστε, και το μυστήριο του γάμου της, τον Αύγουστο του 2012.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS