CELEBRITIESSHOWBIZΤο «Ταξίδι Ελπίδας» του Αντρέα Φυλακτού από την Κύπρο στην Κένυα

Το «Ταξίδι Ελπίδας» του Αντρέα Φυλακτού από την Κύπρο στην Κένυα

Ως εθελοντής εδώ και χρόνια στο Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά, ο Αντρέας Φυλακτού εμπνεύστηκε μια πρωτοβουλία με σκοπό να συμβάλει ενεργά στο έργο του Ιδρύματος.

Ο λόγος για το «Journey of Hope», ένα ταξίδι που θα ξεκινήσει από την Κύπρο και θα καταλήξει στην Κένυα, προσφέροντας μια βαθύτερη ματιά στη δύσκολη καθημερινότητα των άπορων παιδιών της αφρικανικής χώρας.

Έχοντας στο πλευρό του μία ομάδα εθελοντών, ο ηθοποιός θα επισκεφθεί πρώτα διάφορα σχολεία της Κύπρου τα οποία στηρίζει το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά μέσω του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω», προσφέροντας εθελοντική εργασία. Επόμενος και τελικός σταθμός θα είναι η Κένυα, όπου η ομάδα αναμένεται να μεταβεί αυτό το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου.

Σημαντικοί σταθμοί στο ταξίδι τους θα είναι το Ορφανοτροφείο Μακάριος, οι φυλακές ανηλίκων και τα σχολεία στη Δυτική Κένυα, δηλαδή εκεί όπου δραστηριοποιείται το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά.

Τελευταίο στάδιο του ταξιδιού θα είναι η συμβολική ανάβαση στο Mount Kenya με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, μια διαδικασία η οποία απαιτεί ομαδικό πνεύμα, καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Υπερβαίνοντας τα όριά τους, όλοι μαζί θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας.

Μιλώντας στο Like.com.cy για το νέο αυτό εγχείρημά του, ο Ανδρέας Φυλακτού εξέφρασε την ανυπομονησία του για την υλοποίηση αυτού του ταξιδιού, η ιδέα του οποίου ξεκίνησε πριν από 3-4 χρόνια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα μεταβεί στην Κένυα και μάλιστα, όπως μας αποκάλυψε, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες του εκεί θα συνεργαστεί με τα παιδιά σε διάφορα θεατρικά παιχνίδια.

Όλο το ταξίδι θα οπτικογραφείται ώστε να δημιουργηθεί ένα ντοκιμαντέρ για ευαισθητοποίηση του κόσμου, το οποίο αναμένεται να προβληθεί πριν το Πάσχα.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στον σκοπό της πρωτοβουλίας αυτής, μπορούν να κάνουν τη δική τους δωρεά μέσω της ιστοσελίδας του Sophia Foundation.

Όπως τόνισε ο ηθοποιός, σημαντική ήταν η συμβολή των διαφόρων εταιριών για τη διεξαγωνή αυτής της προσπάθειας: Η Qatrar Αirways συνεισέφερε στην έκδοση εισιτηρίων, η One Step Further ανέλαβε την εκπαίδευση της ομάδας σχετικά με την ανάβαση στο βουνό Mount Kenya, τo GeekOtopos επωμίστηκε την κινηματογράφηση και το Black Lemon TV ήταν υπεύθυνο για την προβολή αυτού του ταξιδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS