CELEBRITIESSHOWBIZTραγουδιστές που κάνουν καριέρα στην TV

Tραγουδιστές που κάνουν καριέρα στην TV

Τι κι αν τους γνωρίσαμε ως τραγουδιστές -σε πίστες, μουσικές σκηνές, συναυλίες και επιτυχημένες δισκογραφικές δουλειές- στην πορεία απέδειξαν ότι αυτό, τελικά, δεν ήταν το μόνο τους ταλέντο. Γιατί είχαν την ικανότητα (ίσως και την τόλμη) να βρεθούν στα τηλεοπτικά πλατό, να εκτεθούν και -οι περισσότεροι από αυτούς- να γίνουν ακόμη πιο συμπαθείς στο κοινό.

Από τον Αλέξανδρο Πρίφτη

Σάκης Ρουβάς
Από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στην τηλεόραση είναι αυτή του Σάκη Ρουβά. Το 2008 ο τραγουδιστής δέχτηκε την πρόταση να παρουσιάσει το «X-Factor» (απ’ όπου και ξεκίνησαν όλα), στη συνέχεια να πάρει θέση κριτή στο «The Voice», ενώ πρόσφατα έγινε (και) you tuber με τίτλο εκπομπής «Άντεξες;». «Το πώς διαχειρίζεται ο καθένας τη ζωή του, την καριέρα του και τον εαυτό του είναι προσωπική του υπόθεση», έχει πει ο ίδιος. «Για µένα το “X-Factor” είναι απόλαυση! Η διαδικασία της ανακάλυψης του ταλέντου νέων ανθρώπων, διαφορετικών µεταξύ τους, αλλά µε κοινό παρανοµαστή το πάθος τους για τη µουσική, είναι µια συγκλονιστική εμπειρία. Είναι µια πρόκληση να παρακολουθείς και να συµµετέχεις στην πρόοδό τους, από live σε live, τον τρόπο που ο καθένας τους επικοινωνεί το ταλέντο του, αναδεικνύει την προσωπικότητά του και διεκδικεί να κάνει το όνειρό του πραγµατικότητα».

Ελένη Φουρέιρα
Η Ελένη Φουρέιρα είχε μια πρώτη τηλεοπτική εμπειρία σε θέση κριτή στο «So you think you can dance», όπου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για την αμεσότητά της, ενώ δήλωνε παντού πολύ χαρούμενη που φέτος θα ήταν στο «La Banda». Τελικά, το πρόγραμμα του «Open TV» ναυάγησε κι έτσι έμεινε εκτός. «Δεν το θεωρώ πρόκληση, δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν κριτή», είχε πει. «Νιώθω πως κάνουμε ένα μεγάλο show και επιλέγουμε κάποιους ανθρώπους που ‘χουν ταλέντο για να βγει αυτό στην τηλεόραση, και ο κόσμος καθηλώνεται και περνάει όμορφα μαζί μας. Είναι κάτι που ξέρω με τον δικό μου τρόπο. Για μένα η τηλεόραση είναι μια ωραία εμπειρία!».

Δέσποινα Βανδή
Με προϋπηρεσία στην παρουσίαση, τόσο με την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη Eurovision -στο πλευρό του Γιώργου Καπουτζίδη- όσο και ως κριτής του «The Voice», όπου εκεί ξεδιπλώθηκε το επικοινωνιακό της ταλέντο και είδαμε μία «άλλη Δέσποινα» όπως παραδέχτηκαν όλοι, η Δέσποινα Βανδή, θα παρουσιάσει φέτος, από τα μέσα περίπου της επόμενης σεζόν αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τον τηλεοπτικό προγραμματισμό, εκπομπή με περιεχόμενο τα ταξίδια και τη μαγειρική. Ωστόσο, η ίδια δήλωνε πριν λίγα χρόνια, το 2008: «Όχι, ποτέ δεν θα το κάνω! Μου έχουν γίνει προτάσεις να παρουσιάζω εκπομπές. Δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν είναι ο χώρος μου εκεί!». Σύμφωνα, όμως, με πρόσφατη συνέντευξη της, μάλλον αναθεώρησε: «Μου αρέσει πολύ η τηλεόραση. Γι’ αυτό και είμαι πολύ χαρούμενη με τη νέα εκπομπή που ετοιμάζουμε. Τόσα χρόνια, άλλωστε, στις διακοπές, μου άρεσε να ανακαλύπτω τόπους. Θυμάμαι παλιά στη Μήλο, όταν έκανα το video clip, όλοι με ρωτούσαν ποιο είναι αυτό το μέρος. Δεν ήξεραν τη Μήλο. Κάπως έτσι θα είναι η εκπομπή που ετοιμάζουμε. Και θέλω την επαφή με τους ανθρώπους του κάθε τόπου, δηλαδή οι πρωταγωνιστές θα είναι ο τόπος και οι άνθρωποι. Εγώ, απλώς, θα είμαι εκεί και θα συμμετέχω στην ιστορία τους. Θες να το πεις απλοϊκά “ταξιδιωτική” εκπομπή; Δεν είναι ακριβώς αυτό που του ταιριάζει. Είναι η Ελλάδα μέσα από τα δικά μου μάτια».

 

Αντώνης Ρέμος
Τη δική του τηλεοπτική εμπειρία έχει και ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος, όπως έχει δηλώσει, «του αρέσει πολύ η τηλεόραση!». Γι’ αυτό, φέτος, αναλαμβάνει την παρουσίαση της δική του ψυχαγωγικής εκπομπής στον Alpha. Ο Αντώνης, άλλωστε, είχε δηλώσει για την μικρή οθόνη πέρσι, στο «Down Town», όσο βρισκόταν στην επιτροπή του «X-Factor»: «Την καλύτερη γεύση μού άφησε η τηλεόραση. Έχει άγχος και τρέξιμο το ζωντανό πρόγραμμα, αλλά ήταν όμορφα, είχε σασπένς. Όταν είσαι ζωντανά στον αέρα, όλα μπορούν να συμβούν».

Έλενα Παπαρίζου
Μπορεί το περιεχόμενο να μην είχε τραγούδι, αλλά η Έλενα Παπαρίζου έκανε με επιτυχία το πρώτο της τηλεοπτικό πέρασμα, το 2011, στο «Dancing on ice». Λίγα χρόνια αργότερα, κάθισε στην καρέκλα του «The Voice», όπου εκεί ξεκινήσαμε να απολαμβάνουμε μια Έλενα «έξω καρδιά». «Δεν ξέρω αν θα δοκιμαζόμουν στην παρουσίαση», είχε πει στο ενδεχόμενο να είναι η ίδια κεντρική παρουσιάστρια εκπομπής. «Αλλά νομίζω πως δεν είμαι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Με πιάνει τρομερό άγχος. Προτιμώ να τραγουδάω παρά να μιλάω. Το “ The Voice” μού πηγαίνει μια χαρά και απολαμβάνω την επαφή με την τηλεόραση».

Πάνος Μουζουράκης
Τους τελευταίους μήνες ο Πάνος Μουζουράκης ζει στην Αμερική και κυνηγάει το όνειρό του. Ωστόσο, η πρόταση του ΣΚΑΙ να βρίσκεται και πάλι στο «The Voice, δεν τον άφησε αδιάφορο. Άλλωστε, είναι τόσο άνετος στην καρέκλα του κριτή! «Μια χαρά περνάω, ελπίζω να βοηθάμε και τα παιδιά. Είναι σαν ένα όμορφο πάρτι για μένα αυτή η εκπομπή. Παρουσιαστής δεν είμαι και δεν νομίζω να γίνω!», έχει πει.

Κωστής Μαραβέγιας
Ο Κωστής Μαραβέγιας, είναι ακόμα πιο άνετος φέτος τηλεοπτικά – αν και λίγοι θα πίστευαν πριν λίγα χρόνια πως θα τολμούσε ένα τέτοιο βήμα, κυρίως λόγω της μουσικής που εκπροσωπούσε. Άλλαξε στιλ, έχει περισσότερο χιούμορ και δείχνει να απολαμβάνει τον ρόλο του, ανεξάρτητα αν ο ίδιος δεν θα βρισκόταν ποτέ στη θέση του διαγωνιζόμενου. «Όχι, εγώ στο “ The Voice” δεν θα πήγαινα ποτέ», είχε πει στο «ΦιλGood». «Πιστεύω ότι δεν θα τα κατάφερνα ως διαγωνιζόμενος. Στην επιτροπή, μια χαρά περνάω όμως! Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει αυτή την αγριότητα, ούτε για εμάς ούτε για τους συμμετέχοντες. Μου αρέσει που, στην εποχή της εικόνας και της σκηνικής παρουσίας που ζούμε, δεν βλέπεις ποιος τραγουδάει. Έχω ζήσει ωραίες στιγμές εκεί. Μέσα στην ελαφρότητα που έχει η τηλεόραση και το παιχνίδι από μόνο του, έχω δει και έχω μάθει πράγματα».

Γιώργος Λιανός
Τον γνωρίσαμε το 2004 ως «ανερχόμενο τραγουδιστή» μέσα από το «Fame story», όπου ήταν διαγωνιζόμενος. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2008, ο Γιώργος Λιανός ανέλαβε να παρουσιάσει τα backstage του «X-Factor». Αυτό σηματοδότησε και την έναρξη της τηλεοπτικής του καριέρας, καθώς από τότε βρίσκεται κάθε χρόνο στα τηλεοπτικά πλατό, εγκαταλείποντας το τραγούδι, για μία, μάλλον, νέα καριέρα. «Νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα. Ποτέ δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου», έχει δηλώσει ο ίδιος. «Ήταν καιρός να πάρω την επαγγελματική μου πορεία στα χέρια μου, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο σ’ αυτόν τον χώρο».

Άννα Βίσση
Από τις πρώτες που δοκιμάστηκαν στην τηλεόραση τη δεκαετία του ‘90, ήταν η Άννα Βίσση με το σόου «Με αγάπη Άννα». Το 2011 ετοίμασε στον Alpha την αυτοβιογραφία της, σε συνεργασία με τη στιχουργό Μυρτώ κοντοβά, με τίτλο «Άννα Βίσση – Όσο έχω φωνή» και, πέρυσι, μαζί με τον Νίκο Καρβέλα, βρέθηκαν στην κριτική επιτροπή του «Star Academy» (μία εμπειρία που μάλλον και οι δύο θα θέλουν να ξεχάσουν). «Αν έκανα σωστά ή λάθος, ήταν ένα πράγμα που δεν με απασχολούσε ποτέ», είχε πει πέρσι. «Απλά θα τοποθετηθώ πιο συναισθηματικά και θα πω πως, όσες φορές έχω κάνει στην καριέρα μου κάτι που είχε κυρίως κίνητρο τα χρήματα, δεν ήταν οι καλύτερές μου στιγμές».

Μιχάλης Κουινέλης
Ο Μιχάλης Κουινέλης έκανε ντεμπούτο το 2014 στο «The Voice» (ποιος μπορεί να ξεχάσει το αλησμόνητο «Τρελαίνομαι!»), ενώ στην συνέχεια, το 2016, παρουσίασε στον Alpha την εκπομπή «The music project». Αν και είχε δηλώσει πως η τηλεοπτική του παρουσία τον άφησε πολύ πίσω από κάποια δικά του πράγματα, ο ίδιος δεν αρνήθηκε τελικά να εμφανιστεί. «Κάποια στιγμή, μου ζήτησαν να κάνουμε ένα ραντεβού για το “The Voice”. Αρχικά δέχτηκα να κάνω το ραντεβού από ευγένεια απέναντι στους ανθρώπους που έκαναν την πρόταση, χωρίς να έχω σκοπό να μπω στη διαδικασία. Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σε αυτό το πράγμα. Όταν, όμως, είδα τα ξένα επεισόδια, με ενθουσίασε η ιδέα! Άλλωστε, αυτό που μου ζητήθηκε ήταν να κάνω αυτό που κάνω εδώ και χρόνια, με τη μόνη διαφορά ότι θα υπήρχαν κάμερες».

Γιώργος Μαζωνάκης
Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που απέφευγε πάντα τους φωτογράφους, τις συνεντεύξεις και την τηλεόραση. Αυτά, μέχρι να του γίνει η πρόταση για το «X-factor», στην οποία τελικά και ενέδωσε – αν και, μάλλον, πρέπει να μετάνιωσε. «Είχα πει κάποτε ότι δεν θέλω να κάνω τέτοια εκπομπή. Το είχα πει τότε. Άλλες εποχές, άλλες μέρες. Εγώ ήμουν ακριβώς όπως είμαι. Ο ρόλος μου ήταν να προσφέρω και να μοιραστώ εμπειρίες με τα παιδιά όσον αφορά το τραγούδι και τέλος».

Γιώργος Παπαδόπουλος
Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, ως μέλος σε κριτική επιτροπή, έκανε πριν από ενάμιση χρόνο και ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Το «X-factor» τον έκανε να μην μπορεί να αρνηθεί, και έβγαλε προς τον κόσμο έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα. «Το παρακολουθούσα και είχα ξεχωρίσει κάποιες φωνές που μ’ άρεσαν!», έχει πει. «Το έβλεπα και σαν τηλεθεατής! Όταν μου έκαναν την πρόταση ήταν τόσο ξεκάθαρη που δεν με άφησε να έχω ενδοιασμό. Με έκανε να νιώσω άνετα και οικεία, και απάντησα σχεδόν αμέσως. Χαίρομαι για την τηλεοπτική μου παρουσία!».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS