CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑλεξάνδρα Κατσαΐτη: Μετά την πρώτη μας πρόβα, οι εντυπώσεις ήτανε μόνο θετικές!

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη: Μετά την πρώτη μας πρόβα, οι εντυπώσεις ήτανε μόνο θετικές!

Είναι ξημερώματα Τετάρτης, 1:15, στο Τελ Αβίβ. Η πολυπράγμων fashion expert, Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, υπεύθυνη για τη γενικότερη εικόνα της Τάμτας, βρίσκει λίγο από τον πολύτιμό της χρόνο για μια κουβέντα που αφορά τόσο τη Eurovision όσο και την ίδια.

Από τον Γιάννη Χατζηγεωργίου

Βρίσκεσαι ήδη στο Τελ Αβίβ… Πώς είναι το «κλίμα» εκεί για την Κύπρο και την Τάμτα, Αλεξάνδρα;
Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι στο Τελ Αβίβ και μιλάμε από εδώ. Είναι, βέβαια, ξημερώματα τώρα, αλλά η ενέργεια είναι τόσο ψηλά που, μετά τις 18 Μαΐου θα ξυπνήσουμε… Ιούνιο (γελάει). Ό,τι κι αν φανταζόμουν, δεν συγκρίνεται με αυτό που βιώνουμε όλοι στην κυπριακή αποστολή. Η δύναμη, το δέσιμο και η χημεία αυτής της «διεθνούς» ομάδας από Κύπρο, Ελλάδα και Σουηδία -με την Τάμτα πρωταγωνίστρια- είναι μοναδική! Δουλέψαμε όλοι από απόσταση και, στις 3 Μαΐου, συναντηθήκαμε όλοι μαζί για πρώτη φορά στο Τελ Αβίβ, μόλις μία ώρα πριν την πρώτη μας πρόβα στη σκηνή της Eurovision… Γίναμε μια παρέα, σαν να είμαστε στο σχολείο σε πενταήμερη! Με αυτή την αίσθηση -που όλοι ξέρετε- ξεκίνησε το ταξίδι μας στον Διαγωνισμό. Η διαδρομή θα είναι σίγουρα εντυπωσιακή, η Τάμτα έχει μια φωνή μαγική, είναι αληθινή και αυθεντική, έχει δουλέψει εξαντλητικά, όπως και όλοι μας, πάνω από τα όρια, με πολλή υπομονή, μελέτη και επιμονή -και στις παραμικρές λεπτομέρειες- και έτσι, μετά την πρώτη μας πρόβα, οι εντυπώσεις ήτανε μόνο θετικές – ο κόσμος, άλλωστε, της το ανταπέδωσε και την αγκάλιασε! Όπως και το τραγούδι μας! Η κατάληξη δεν ξέρω ποια θα είναι, αλλά η διαδρομή ήδη μας έχει ανταμείψει.

Πώς γεννήθηκε αυτή η φιλία σου με την Τάμτα;
Γεννήθηκε 15 χρόνια πριν. Όταν εκείνη ξεκινούσε τη διαδρομή της στον χώρο αυτό, μετά το «Super Idol» που την ανέδειξε και την ξεχώρισε για τη φωνή της και την ποιότητα του χαρακτήρα της. Σε εκείνην οφείλεται το γεγονός ότι είμαστε σήμερα εδώ μαζί, μιας και εκείνη μου πρότεινε να τη βοηθήσω τότε, το 2004, με το styling και τα ρούχα της, για το πρώτο της εξώφυλλο. Δεν τα καταφέραμε τελικά τότε, αλλά αυτό ήτανε και το μοναδικό που δεν κάναμε μαζί! Η ιστορία μας ξεκίνησε στο στούντιο του Γιώργου Καλφαμανώλη, σε φωτογράφηση των new comers της χρονιάς για το περιοδικό «Votre Beaute», όπου δούλευα τότε, και ανάμεσά τους ήτανε και η Τάμτα. Μπήκε, θυμάμαι, στο στούντιο αγχωμένη, λέγοντας ότι καθυστέρησε γιατί λούστηκε χωρίς να προλάβει να στεγνώσει τα μαλλιά της. Και βλέπω μπροστά μου ένα κορίτσι με ένα κεφάλι μπούκλες σαν μπάλα! (γελάει). Και της λέω: «Αυτά είναι τα μαλλιά σου;». Μου ζητάει συγγνώμη που δεν τα ίσιωσε και συνεχίζω: «Μην αφήσεις να σου τα ισιώσουν ποτέ ξανά!». Μου λέει «στο παιχνίδι δεν τα ήθελαν έτσι», και της απαντώ «εγώ τα θέλω έτσι, είναι μοναδικά!». Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η σχέση, κι έτσι γνωρίσαμε όλοι το κορίτσι με τα μαλλιά σε στιλ άφρο που όλοι αγαπήσαμε!

Στιγμές από τη συνεργασία της Αλεξάνδρας με την Τάμτα.

Η εικόνα της Τάμτα ήταν πολύ σημαντική στη μέχρι σήμερα πορεία της. Ωστόσο, την είδαμε σε πολλές και διαφορετικές φάσεις μέχρι σήμερα. Γενικότερα, πώς κινείσαι για την εικόνα ενός καλλιτέχνη;
Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και όλοι είμαστε ξεχωριστοί. Για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στις συνεργασίες μου: Απέναντί μου να είναι κάποιος που δεν φοβάται να ξεχωρίζει γι’ αυτό που είναι. Θέλω όλοι στις συνεργασίες μου να νιώθουν μοναδικοί, να είναι ο εαυτός τους στην καλύτερη τους εκδοχή, με μία δική τους, μοναδική ταυτότητα. Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, ζούμε στην εποχή της εικόνας κι αυτό είναι που χαρακτηρίζει την κάθε μας κίνηση… Και αυτό είναι το δικό μου δυνατό στοιχείο! Μπορώ να κάνω εικόνα αυτό που κάποιος ονειρεύεται… Γι’ αυτό και συνεργάζομαι όχι μόνο με καλλιτέχνες, αλλά και με πολύ κόσμο που χρειάζεται βοήθεια στην εικόνα του, που θέλει μια ανανέωση στο στιλ του και στην ντουλάπα του, συμβουλές για τις αγορές και τα ψώνια του. Πάνω απ’ όλα, όμως, χαίρομαι ιδιαίτερα τις νυφούλες που αναλαμβάνω και σχεδιάζουμε μαζί όλο το concept, την ατμόσφαιρα και το styling του γάμου και του νυφικού, για να είναι όλα όπως τα ονειρεύτηκαν.

Σού είναι εύκολο στο να διαφωνείς έντονα και να «φεύγεις» από μια δουλειά, όταν κάτι δεν συνάδει με τη δική σου αισθητική; Ή όχι τόσο εύκολα όσο παλιά;
Δεν μου αρέσουν καθόλου οι διαπληκτισμοί και οι διαφωνίες, και δεν έχω αποχωρήσει ποτέ από μια συνεργασία με τέτοιον τρόπο. Θεωρώ πολύ φυσικό να μη συμφωνούμε όλοι με όλα και θεωρώ επαγγελματισμό να διακόπτουμε μια συνεργασία όταν δεν υπάρχει κοινή οπτική, γιατί τα αποτελέσματα δεν θα δικαιώσουν κανέναν.

Η Αλεξάνδρα στο Τελ Αβίβ για τη Eurovision.

 

Γενικά, τι άλλαξε στη ζωή σου τελευταία; Τις τελευταίες μέρες που μιλούσαμε για τη φωτογράφηση της Τάμτα στο «Omikron» σε άκουγα καλύτερα από ποτέ…
Χαίρομαι που το επισημαίνεις. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να σκεφτώ αν στη ζωή μου υπάρχει κάτι που μένει ίδιο… Κάθε μέρα, κάτι καινούριο προκύπτει, για κάτι νέο τρέχω – ή για τις συλλογές που σχεδιάζω, ή για τις νυφούλες και τα νυφικά τους, για τα σεμινάρια dress code και styling, για τις φωτογραφήσεις και τα projects που οργανώνω, για personal shopping…

Τελικά, τι σου άφησε η ενασχόλησή σου με την τηλεόραση, και η μεγάλη αναγνωρισιμότητα που απέκτησες από πέρσι, σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, παρόλο που είσαι πολλά χρόνια στον χώρο; Κάθε ένας θα μπορούσε να σε σταματήσει στον δρόμο και να σε φωνάξει με το μικρό σου όνομα, μετά το «My Style Rocks»…
Μου χάρισε ένα πολύ μεγάλο δώρο. Η αγάπη του κόσμου, και η αποδοχή της οπτικής και της άποψής μου σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι ένα συναίσθημα που δεν περιγράφεται κάθε φορά που συναντώ κόσμο στον δρόμο που μου χαμογελάει φιλικά ή συζητάμε στα πεταχτά. Χαίρομαι που μέσα από αυτό το show μπόρεσα να μοιραστώ την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου γύρω από το styling και τη μόδα με όλον τον κόσμο και ίσως κάπου και σε κάτι να τους βοήθησα και να τους ενέπνευσα!


Αρκετός κόσμος, πάντως, μέσα από την τηλεοπτική σου παρουσία, έχει για σένα την εικόνα της «ιδιόρρυθμης». Το συμμερίζεσαι μερικές φορές;
Δεν ξέρω πώς το εννοείς εσύ ή ο κόσμος, αλλά -τώρα που το αναφέρεις- μου ακούγεται πολύ κολακευτικό, γιατί η ετυμολογία της λέξης υποδηλώνει κάποιον που αποκλίνει από μια πορεία, που έχει αποκλειστικά δικό του χαρακτήρα και χαρακτηριστικά, και διαφέρει από τα κοινά και καθιερωμένα, οπότε όσοι το πιστεύουν έχουν απόλυτο δίκιο! Και σε ευχαριστώ που με έκανες να δω αυτήν την οπτική.

 

Μετά τη Eurovision, τι άλλο να περιμένουμε από σένα;
Μετά τη Eurovision θα ήθελα να μη με περιμένετε! Να μου δώσετε ένα time out να επανέλθω στους ρυθμούς της καθημερινότητάς μου κι ένα μικρό time off στο αγαπημένο μου νησί, την Πάρο. Και μετά θα επιστρέψω στα σεμινάρια μου, στις νυφούλες μου και στη συλλογή μου.

Info: H προσωπική συλλογή της Αλεξάνδρας, «alexSANDra on the beach», με ρούχα, μαγιό και αξεσουάρ που σχεδιάζει, διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και on line στο e-shop, στο www.stylishious.com. Στο «Stylishious Showroom» της, στο Κολωνάκι, προσφέρονται exclusive υπηρεσίες Personal & Wedding Styling, αλλά και σεμινάρια styling. Το «Stylishious» είναι το showroom της συλλογής ρούχων που υπογράφει, αλλά και της plus size σειράς «alex+HYPE», για κορίτσια και γυναίκες με καμπύλες που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρία «ΗΥΡΕ».

Στις φωτογραφίες, προσωπικές στιγμές της Αλεξάνδρας, στην Αθήνα και στην Πάρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS