CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑλεξία Αναστασίου: «Είναι τιμή μου που παίρνω τη θέση της Χριστιάνας»

Αλεξία Αναστασίου: «Είναι τιμή μου που παίρνω τη θέση της Χριστιάνας»

Η Αλεξία επιστράτευσε τα νάζια της και έπεισε τη μαμά της να φωτογραφηθούν για πρώτη φορά μαζί. Άλλωστε από τότε που ήταν μικρό παιδί, εκείνη τη δίδαξε να μην επαναπαύεται. Η Αλεξία το εφάρμοσε για άλλη μια φορά και άφησε το ΡΙΚ έπειτα από 20 χρόνια, με σκοπό να αναλάβει την απογευματινή ζώνη του Mega, μετά την ηχηρή μετεγγραφή της Χριστιάνας Αριστοτέλους.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Σε αιφνιδίασε η πρότασή του MEGA να αναλάβεις την απογευματινή ζώνη, όσο αιφνιδίασε κι εμάς η απόφασή σου να αφήσεις το ΡΙΚ;

Περισσότερο με ξάφνιασε η πρόταση που δέχθηκα από το MEGA και όχι τόσο η ζώνη που μου πρότεινε. Εκτός του ότι δεν την περίμενα, δεν περίμενα να πάρω κι εγώ μια τέτοια απόφαση.

Ποιος αφήνει, στις μέρες μας, τη μονιμότητα που του προσφέρει η εργασία του;

Στο ΡΙΚ ήμουν μόνιμη συνεργάτις, οπότε δεν είχα τα ωφελήματα μιας μόνιμης υπαλλήλου. Παρόλα αυτά, στο ΡΙΚ αισθανόμουν περισσότερη σιγουριά παρά σε οποιοδήποτε ιδιωτικό κανάλι. Δεν ήταν εύκολο να αφήσω τη δεύτερή μου οικογένεια, μετά από 20 χρόνια. Το μελέτησα πάρα πολύ, προτού πάρω την τελική μου απόφαση.

Ποιον συμβουλεύτηκες για να σε βοηθήσει να κατασταλάξεις;

Τα δικά μου άτομα, τα οποία όμως δεν με βοήθησαν και πάρα πολύ. Προτίμησαν να είναι καθαρά δική μου η επιλογή. Αναμφίβολα το να αφήσεις μια σίγουρη δουλειά, απαιτεί πολύ θάρρος.

Επίσης δείχνει ότι δεν σε καθορίζει το συναίσθημα.

Σε γενικές γραμμές, λειτουργώ περισσότερο με τη λογική, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι πάντοτε καλό. Στην προκειμένη, είχα ακόμη ένα λόγο να αφήσω στην άκρη τους συναισθηματισμούς και να αποφασίσω αυτό που ήταν καλύτερο, πρώτα για τα παιδιά μου κι έπειτα για μένα.

alexia4

Ένας από τους βασικούς λόγους που η ζυγαριά έγειρε προς το Mega, είναι επειδή θα βρίσκεσαι σε περισσότερη εγρήγορση; Γιατί όταν βρίσκεσαι πολλά χρόνια σε μια δουλειά, κάπου επαναπαύεσαι.

Όντως, η σιγουριά έχει αυτή την επίδραση. Ωστόσο, ουδέποτε λειτούργησα έτσι. Όσο καιρό ήμουν στο ΡΙΚ βρισκόμουν σε εγρήγορση. Πάντα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο. Αγαπούσα τις εκπομπές «Χωρίς Αποσκευές» και «Μάθε Τέχνη κι Άστηνε». Δούλευα διαρκώς με ενθουσιασμό. Δεν έφτασα σε σημείο κορεσμού και να πω ότι ήθελα να σταματήσω να τις κάνω. Ούτε γι’ αυτόν τον λόγο επέλεξα το Mega. Αν στο μέλλον το Megα μού προτείνει κάτι αντίστοιχο, θα πω «ναι» με χίλια σε μια ταξιδιωτική εκπομπή, καθώς με γέμιζε πάρα πολύ ως άνθρωπο. Λάτρεψα την επαφή που είχα με τον κόσμο της υπαίθρου.

Σε αγχώνει μήπως ο κόσμος μπει στο τριπάκι να σε συγκρίνει με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους;

Είμαι σίγουρη πως θα το κάνουν, ακόμη και άθελά τους. Δεν με ενοχλεί όμως, γιατί θα με συγκρίνουν μ’ έναν άνθρωπο που εκτιμώ αφάνταστα για τον επαγγελματισμό και την προσωπικότητά του. Είναι τιμή μου που παίρνω τη θέση της. Και το εννοώ αυτό. Δεν είναι τυχαία η Χριστιάνα Αριστοτέλους. Μόνο καλά λόγια έχω να λέω για το άτομό της.

Πάντως ήταν έξυπνη κίνηση να σε καλέσει στην εκπομπή της, προτού σου παραδώσει τη σκυτάλη. Αισθάνθηκες καθόλου άβολα;

Θα μπορούσαμε και οι δυο να αισθανθούμε έτσι. Προσωπικά δεν ένιωσα καθόλου άβολα κι έχω την εντύπωση πως ούτε και η Χριστιάνα. Όσο για το αν ήταν έξυπνο να με καλέσει, πιθανόν. Αλλά εγώ το εξέλαβα πως είναι απλώς η Χριστιάνα. Έτσι λειτουργεί.

Σε εξέπληξε η πρόσκλησή της;

Όχι, γιατί κι εγώ το ίδιο θα έκανα.

alexia3

Θεωρείς ότι ένα απογευματινό μαγκαζίνο είναι στα νερά σου;

Μου αρέσει η πρόκληση. Αυτός άλλωστε είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που δέχθηκα την πρόταση του MEGA. Δεν μπορείς να ξέρεις κάτι αν δεν το δοκιμάσεις. Σίγουρα η εκπομπή θα είναι στο στοιχείο μου. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, δεν σε φοβίζουν τα δύσκολα. Αυτό είναι κάτι που σου έμαθε η μητέρα σου;

Απόλυτα, γιατί κι εκείνη αντιμετώπιζε ό,τι και αν ερχόταν στο δρόμο της. Η ζωή μας, μας τα έφερε έτσι, που μάθαμε να λειτουργούμε κατά αυτόν τον τρόπο.

Τι σου έλεγε από τότε που ήσουν μικρή κι έχεις ακόμη στο πίσω μέρος του μυαλού σου;

Να μην επαναπαύομαι. Και όπως ανέφερα και προηγουμένως, αυτό είναι κάτι που δεν έκανα ποτέ και ούτε πρόκειται.

Χρειάστηκε κόπος να κτίσετε τη σχέση που έχετε σήμερα;

Όταν βιώνεις δυσκολίες, δεν μπορείς παρά να έρθεις κοντά με τον άλλον.

Ποιο στοιχείο θαυμάζεις στη μητέρα σου; 

Τη σιγουριά που τη διακατέχει, σε ό,τι και αν προκύψει. Είναι αποφασισμένη να αντεπεξέλθει, παρά τα τυχόν εμπόδια.

Αυτό είναι κάτι που έχεις «κληρονομήσει»;

Νομίζω πως είμαι εξίσου δυναμική, με τη διαφορά ότι εγώ διαθέτω περισσότερη υπομονή.

alexia2

Υπάρχουν φορές που όταν μιλάς στα αγόρια σου, συνειδητοποιείς ότι ακούγεσαι σαν τη μητέρα σου;

Φυσικά. Ειδικά όταν τους δίνω συμβουλές. Υπάρχουν όμως και φορές που πιάνω τον εαυτό μου να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Προσπαθώ να μην επαναλαμβάνω όσα έκανε, που δεν με έβρισκαν και τόσο σύμφωνη. Και αυτό είναι κάτι που λέει και η ίδια. Αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει πίσω το χρόνο, θα άλλαζε ορισμένα πράγματα. Άλλωστε, αυτό έχει σημασία. Να μαθαίνουμε απ’ τα λάθη μας. Κι εγώ μαθαίνω τόσο απ’ τα δικά μου λάθη, όσο και από εκείνα της μητέρας μου, ώστε να μπορώ να προχωρώ παρακάτω.

Είμαι σίγουρη πως θα καμαρώνει με την ανοδική σου πορεία. Το λέει ή είναι απ’ τους γονείς που προτιμούν να μην το δείχνουν;

Το δεύτερο. Μπορεί να καμαρώνει για μένα στους άλλους, ποτέ όμως μπροστά μου. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν με επιβραβεύει όταν πιστεύει πως έκανα κάτι σωστά, αλλά και το αντίστροφο. Όταν δεν μου λέει τίποτα, ξέρω πως όλα είναι καλά. Έτσι και αλλιώς, δεν περιμένω από εκείνη να μου πει καλά λόγια, αλλά να μου επισημάνει τι χρειάζεται να διορθώσω, προκειμένου να βελτιωθώ.

Είναι απαιτητική κριτής;

Πάρα πολύ. Με παρακολουθεί στην τηλεόραση και μου λέει τι πρέπει να προσέξω.

Στην πρώτη μας συνέντευξη, μοιράστηκες μαζί μου τα φτωχικά παιδικά σου χρόνια στην Ουρουγουάη. Έχεις την εντύπωση πως η μητέρα σου αισθανόταν ενοχές γι’ αυτό;

Παρόλο που δεν το συζητήσαμε ποτέ, πιστεύω πως ναι. Ωστόσο η μητέρα μου ήταν πάντα δίπλα σε μένα και στη Λουίζα. Όταν απέκτησα τα δικά μου παιδιά, συνειδητοποίησα πόσες θυσίες έκανε για εμάς. Έπρεπε να ωριμάσω για να το αντιληφθώ, γιατί σε μικρότερη ηλικία δεν μπορούσα να καταλάβω πόσες δυσκολίες πέρασε για εμάς αυτή η γυναίκα.

Το ότι δεν σας χαριζόταν, όπως μου είχατε πει με τη Λουίζα, της το «χτύπησες» καμιά φορά;

Όχι, γιατί είμαι άνθρωπος που προτιμά να παλεύει μόνος του. Δεν θέλω να μου χαρίζεται τίποτα. Και αυτό προσπαθώ να το μεταδώσω και στα παιδιά μου, εξ ου και δεν τους χαρίζομαι ούτε κι εγώ.

Τι σου αρέσει να κάνεις μαζί της;

Δεν έχουμε κάτι συνηθισμένο. Εκείνο που απολαμβάνω πολύ είναι οι συζητήσεις μας. Και φυσικά τις Κυριακές, οπωσδήποτε, θα φάμε όλοι μαζί. Πολλές φορές μαγειρεύουμε παρέα.

Είναι καλή μαγείρισσα;

Εξαιρετική!

Με ποια μυρωδιά την έχεις συνδέσει και αυτομάτως θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια;

Μη φανταστείς τα κλασικά μπουρέκια, γιατί η μαμά-Εύα είναι πολύ μοντέρνα και σικάτη. Φροντίζει τον εαυτό της… Νομίζω ότι δεν την έχω συνδέσει με κάποια συγκεκριμένη μυρωδιά. Μην ξεχνάς πως όταν ήμασταν παιδιά η μαμά εργαζόταν πολλές ώρες και το μαγείρεμα το αναλάμβανα εγώ και η Λουίζα.

alexia1

Τον χρόνο που στερήθηκες τότε μαζί της, προσπαθείς να τον αναπληρώσεις τώρα που έχεις μεγαλώσει;

Ναι, παρόλο που δεν είναι εύκολοι οι ρυθμοί της δουλειάς μου. Το ότι εργαζόταν πολλές ώρες, είναι κάτι που προσπαθώ να μην κάνω και να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στα παιδιά μου. Αν και ξέρω πως η μητέρα μου δεν είχε επιλογή.

Έχω την αίσθηση πως η μαμά-Εύα είναι ο συνδετικός κρίκος της οικογένειάς σας. Ποιο νομίζεις ότι είναι το μυστικό της;

Είναι δίπλα μας σε ό,τι και αν τη χρειαστούμε. Η μαμά-Εύα είναι ένας βράχος… ακλόνητος!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS