CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑλεξία Αναστασίου: «Τα αγόρια μου με έχουν σαν βασίλισσα»

Αλεξία Αναστασίου: «Τα αγόρια μου με έχουν σαν βασίλισσα»

Μπορεί να μην κέρδισε στο «Dansing for you» στην κατηγορία του χορού, αλλά η Αλεξία είναι ήδη νικήτρια. Γιατί έχει δυο υπέροχα αγόρια να την αγαπάνε. Τον 15χρονο Λούη και τον 10χρονο Ντιέγκο, τους γιους της, με τους οποίους φωτογραφίζεται για πρώτη φορά.

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Όταν κοιτάζεις τα αγόρια σου, αναρωτιέται πώς πέρασαν τα χρόνια;

Όχι και τόσο. Ίσως λίγο με τον Λούη, που είναι 15 χρονών.

Ποιος σου μοιάζει περισσότερο;

Προσωπικά, θεωρώ ότι μοιάζω με τον Λούη. Άμα δεις παιδικές φωτογραφίες μου, είμαι φτυστή ο μεγάλος μου ο γιος. Συνήθως, όμως, μου λένε ότι μοιάζω με τον Ντιέγκο.

Στον χαρακτήρα;

Όλα τα καλά, τα πήραν από μένα. Πάντα έτσι λέω στον μπαμπά τους. Πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι ο Λούης μού μοιάζει περισσότερο. Είναι ένα ήσυχο Ταυράκι. Το πείσμα του, βέβαια, το έχει πάρει από μένα. Ο Ντιέγκο είναι ο ίδιος η νονά του, η αδελφή μου, η Λουΐζα.

Δεν έχουν «κληρονομήσει» το αργεντίνικο ταμπεραμέντο του μπαμπά;

Κάτι έχουν πάρει, αλλά είναι μικροί ακόμη για να φανεί κάτι τέτοιο.

alexiaanastasiou3

Όταν έμεινες έγκυος στον Λούη, είχες συνειδητοποιήσει πόσο θα άλλαζε η ζωή σου;

Όχι. Σιγά-σιγά αρχίζεις να το αντιλαμβάνεσαι. Εννοείται ότι άλλαξε εντελώς. Προτού γεννήσεις, η ζωή σού ανήκει κατά κάποιο τρόπο. Μετά ζεις για τα παιδιά σου. Τουλάχιστον, έτσι αισθάνομαι εγώ. Όταν γίνεσαι γονιός, εκείνα που μέχρι πρότινος ήταν σημαντικά, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Η αντίληψή σου για τη ζωή αλλάζει. Καθετί το σκέφτεσαι δυο φορές. Η μητέρα μου, μου έλεγε ότι θα καταλάβεις όταν γίνεις κι εσύ μάνα. Πόσο δίκαιο είχε.

Να υποθέσω, λοιπόν, ότι ο ερχομός του Ντιέγκο ήταν πιο συνειδητοποιημένος;

Ισχύει. Ήταν επιλογή μας. Ή θα το παίρναμε απόφαση ή θα το αφήναμε. Πέρασαν και πέντε χρόνια από τη γέννηση του Λούη. Πρώτα ρωτήσαμε τον ίδιο, ο οποίος ήθελε αδελφάκι από τη μέρα που άρχισε να καταλαβαίνει. Εμείς ήταν που το καθυστερούσαμε. Βασικά, ήταν επιλογή του Λούη.

Το σπίτι θυμίζει «εμπόλεμη ζώνη», μιας και ο ένας διανύει την εφηβεία και ο άλλος βρίσκεται προ των πυλών;

Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα πως πάμε καλά. Όπως όλοι, έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας.

alexiaanastasiou2

Είσαι αυστηρή μαμά;          

Εγώ πιστεύω πως όχι, αλλά όσοι με βλέπουν με τα παιδιά μου, λένε ότι είμαι πολύ αυστηρή.

Με τον εαυτό σου, στον ρόλο σου ως μαμά;

Πάρα πολύ. Προτού μιλήσω στα παιδιά μου, θα το σκεφτώ, θα το αναλύσω. Ή το αντίθετο. Αν συνειδητοποιήσω πως έκανα λάθος, θα απολογηθώ. Δεν είμαι της άποψης ότι η μαμά είναι πάντα η σωστή και τα παιδιά πρέπει να ακούν εμάς τους γονείς. Εμείς στο σπίτι, κάνουμε οικογενειακό συμβούλιο και παίρνουμε αποφάσεις. Από το τι θα κάνουμε το σαββατοκύριακο μέχρι πού θα πάμε διακοπές. Όταν σκεφτόμουν να λάβω μέρος στο «Dansing for you», ζήτησα την άποψή τους. Αν μου έλεγαν να μη λάβω μέρος, θα το σεβόμουν.

Σου θύμωναν για τις sexy εμφανίσεις σου στο «Dansing»;

Χαρακτηριστικά, θα σου αναφέρω το εξής περιστατικό: Σ’ ένα χορευτικό, φόραγα ένα γαλάζιο φόρεμα, το οποίο θεωρούσα πάρα πολύ όμορφο. Ένας από τους κριτές μού είπε ότι ήταν πολύ μακρύ και πως το συγκεκριμένο είδος χορού ήθελε ένα πιο κοντό φόρεμα. Όταν πήγα στο σπίτι, ο Λούης μού είπε ότι συμμεριζόταν την άποψη του συγκεκριμένου κριτή.

Εκεί πάντως που ξεκίνησες αθόρυβα, έφτασες μέχρι τον τελικό. Καμιά φορά, παίζει ρόλο και η χημεία που έχει ο μαθητής με τον δάσκαλο;

Βεβαίως. Απόλυτα. Παρόλο που προέκυψε η αλλαγή δασκάλου, ο Πέτρος Αναστασίου με βοήθησε πάρα πολύ στο να εξελιχθώ σε αυτό που είμαι σήμερα. Το κούνημα το είχα. Το ότι μεγάλωσα στη Λατινική Αμερική με έκανε να αναπτύξω μια μεγάλη αγάπη για το χορό. Αν, όμως, δεν σε βοηθήσει κάποιος, θα παραμείνεις στο ίδιο επίπεδο.

Στεναχωρήθηκες που έφτασες μέχρι την πηγή και δεν ήπιες νερό;

Καθόλου. Απ’ όλη αυτή την εμπειρία, μόνο κέρδος είχα. Δεν έχω χάσει τίποτα. Άσε, που δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι έχει τελειώσει το show. Όσα έχω βιώσει αυτούς τους τρεις μήνες, η ανταπόκριση, η αποδοχή και η στήριξη που είχα από τον κόσμο, δεν μου δίνει το περιθώριο να μην αισθάνομαι νικήτρια.

alexiaanastasiou

Το ότι είσαι αναγνωρίσιμη, φέρνει σε αμηχανία τα αγόρια σου; Ειδικά όταν πάτε για καφέ οι τρεις σας και σε προσεγγίζει ο κόσμος;

Όταν βρίσκομαι σε café, πολύ λίγες φορές θα με πλησιάσει κάποιος. Συνήθως, δεν με αναγνωρίζουν. Αν έρθει ένας, όμως, τότε θα έρθουν κι άλλοι. Συνήθως, όταν είμαστε στην υπεραγορά, ο Λούης περιμένει λίγο πιο πίσω, υπομονετικά, και μετά πλησιάζει. Ο Ντιέγκο, πάλι, δεν ασχολείται καθόλου με τη μάνα του.

Ποιος από τους δυο, σε βάζει στη θέση σου;       

Ο μεγάλος. Ο Ντιέγκο δεν εκφράζεται τόσο πολύ, ίσως λόγω ηλικίας. Επιζητώ τη γνώμη του Λούη. Είναι πολύ σημαντική για μένα. Το ίδιο θα ισχύει και για τον Ντιέγκο όταν μεγαλώσει.

Το ότι είχες δύσκολα παιδικά χρόνια, σε κάνει να τους κακομαθαίνεις ή από μικρούς τούς έμαθες να στέκονται στα πόδια τους;

Το δεύτερο. Μέχρι σήμερα, όταν πάμε στην υπεραγορά, ξέρουν ότι αν θέλουν δυο πράγματα, θα πρέπει να επιλέξουν. Αυτό είναι κάτι που το έμαθαν από μικροί. Γι’ αυτό και δεν μου κάνουν νούμερα. Δεν με ρωτάνε καν.

Εσύ, έχεις περάσει από διάφορες δουλειές. Τα παιδιά σου έχουν εκφράσει, μέχρι στιγμής, κάποιο ενδιαφέρον; Ή προσπαθείς να τους μάθεις να ελίσσονται στη ζωή τους;

Όταν πρόσφατα ο Λούης έπρεπε να επιλέξει κλάδο για το λύκειο, τον βοήθησα να ξεκαθαρίσει τι θέλει, γιατί κι εγώ στην ηλικία του είχα δυσκολευτεί. Ποτέ, όμως, δεν θα τους έλεγα πως ένα επάγγελμα είναι πιο εύκολο ή ότι έχει μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά. Όταν είχα πάει σ’ ένα λύκειο να μιλήσω για το επάγγελμά μου, συμβούλευσα τα νέα παιδιά να επιλέξουν την αγάπη τους. Εγώ, πάντως, αυτό έκανα. Αυτό λέω και στα παιδιά μου. Αν αγαπάτε κάτι, θα ξεχωρίσετε.

Με τον μπαμπά τους, πώς γνωριστήκατε;

Καταρχήν, να σου πω ότι ήρθαμε στην Κύπρο για να μη γνωρίσουμε και να μην παντρευτούμε Λατίνο. Σ’ ένα Latin party που διοργάνωσε η Λουΐζα, τον γνώρισα. Βρήκα τον Αργεντινό, ο οποίος είχε έρθει με τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο.

Ποια ήταν η αντίδρασή της μαμάς σου;

Με το που το άκουσε, είπε: «Α, Παναγία μου». Δεν ήθελε με τίποτα να μπλέξω μ’ έναν Λατίνο εραστή. Μέχρι τώρα, όμως, η σχέση τους είναι άψογη.

Τι σε κέρδισε σ’ εκείνον;

Ο χορός του και η ισπανική γλώσσα.

Ο ίδιος δεν είχε πρόβλημα να μείνει μόνιμα στην Κύπρο;

Προτού γνωριστούμε, ήταν μόνο μερικούς μήνες εδώ. Όμως, ήταν καθαρά προσωπική του επιλογή.

Ήταν κεραυνοβόλας έρωτας;

Όχι. Αρχικά ήμασταν φίλοι. Η σχέση μας όπως ξεκίνησε, έτσι τελείωσε. Σήμερα, είμαστε κολλητά φιλαράκια.

alexiaanastasiou1

Στο τηλέφωνο, που σε πείραζα πως δεν σου φαίνεται ότι έχεις έναν 15χρονο γιο, μου ανέφερες την ηλικία σου. Δεν έχεις

κόλλημα να τη λες δημόσια;

Κανένα απολύτως. Είμαι 45 και πραγματικά αισθάνομαι 25.

Από πού πηγάζει όλη αυτή η ενέργεια;

Από την αγάπη μου για τη ζωή. Σίγουρα, δεν είναι όλα ρόδινα στην καθημερινότητά μας. Αν όμως αισθάνεσαι καλά, μπορείς να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί μπροστά σου.

Ο χρόνος που περνά, πώς επιδρά σε σένα;

Νομίζω όπως σε όλες τις γυναίκες. Το μόνο που με ανησυχεί με το πέρασμα των χρόνων, είναι να έχω την υγεία μου. Να είμαι καλά για τα παιδιά μου. Από εκεί και πέρα, περιποιούμαι τον εαυτό μου. Κάνω τις μάσκες μου και τρομάζω τα αγόρια μου τριγυρνώντας μες το σπίτι (γέλια). Και τους λέω: «Αφήστε τη μαμά σας να αισθανθεί νέα».

Σε φροντίζουν, τουλάχιστον, ή κάποιες φορές σου λείπει μια ακόμη γυναικεία παρουσία στο σπίτι;

Όταν έμεινα για δεύτερη φορά έγκυος, η αλήθεια είναι πως θέλαμε ένα κοριτσάκι, επειδή είχαμε ήδη αγοράκι. Όταν γεννήθηκε ο Ντιέγκο, δεν απογοητεύτηκα καθόλου. Σήμερα, μπορώ να πω ότι δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Τα αγόρια μου, με έχουν σαν βασίλισσα, έστω κι αν με ταλαιπωρούν μερικές φορές. Ξέρω ότι με αγαπάνε τόσο, όσο τους αγαπώ κι εγώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS