CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑλέξης Γεωργούλης - Τόνια Σωτηροπούλου: Το νέο τους όνειρο

Αλέξης Γεωργούλης – Τόνια Σωτηροπούλου: Το νέο τους όνειρο

Το νέο τους όνειρο έχει το όνομα «Sirius», εδρεύει στις κορυφές του Ολύμπου και για πρώτη φορά αποκαλύπτουν από κοινού, αποκλειστικά στο Hello! τον ενθουσιασμό τους γι’ αυτό.

Του Άρη Καβατζίκη

Ο Αλέξης είναι η ήρεμη δύναμη. Η Τόνια, από την άλλη, κάτω από την απόλυτα ζεν φυσιογνωμία της, κρύβει ένα ηφαίστειο. Η προσωπική τους σχέση τους οδηγεί πρώτη φορά στην πραγματοποίηση ενός κοινού ονείρου, καθώς η πρώτη τους συνεργασία σε ταινία είναι γεγονός. Η σύλληψη, το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Αλέξη. Η Τόνια συμμερίστηκε από την πρώτη στιγμή τη δημιουργική του αγωνία, και νιώθει ήδη «συνένοχη», όπως δηλώνει στο Hello!, και όχι απλά η πρωταγωνίστρια. Εν ολίγοις, η ιστορία έχει ως εξής: η Κάλι είναι κόρη ενός διεφθαρμένου Έλληνα μεγιστάνα. Φύσει ανεξάρτητη, έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες στο Λονδίνο και, λόγω κακής συμπεριφοράς –έβαψε μπλε τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία φυλλάσσονται στο Βρετανικό Μουσείο– ο πατέρας της αποφάσισε τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο. Την ημέρα που παίρνει εξιτήριο, την παραλαμβάνει ο Ζήσης, φρουρός του πατέρα της, με την εντολή να τη δολοφονήσει. Ωστόσο, ανάμεσά τους υπέβοσκε εδώ και χρόνια αμοιβαίος έρωτας. Παρά τις διαφορές τους, οι δυο τους θα κυνηγήσουν το όνειρό τους, φτάνοντας από το Λονδίνο στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα δάση του Ολύμπου. Ένα μικρό χωριό μακριά από τον πολιτισμό, με το όνομα «Sirius», θα γίνει η βάση για τη νέα τους ζωή.

georgoulis3

Η ταινία δανείζεται στοιχεία από το ψυχολογικό αριστούργημα «Δεσποινίς Τζούλια», του Στρίντμπεργκ, καθώς οι ήρωες που ερμηνεύουν ο Αλέξης και η Τόνια περνούν ένα ολόκληρο βράδυ με συγκρούσεις και διαφωνίες –όπου φανερώνονται και οι ταξικές τους διαφορές–, αλλά καταλήγοντας να κάνουν έρωτα. Η ταινία θα είναι δίγλωσση, ελληνικά και αγγλικά, ενώ αυτή τη στιγμή συζητούν με εταιρείες παραγωγής στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Τα γυρίσματα σε Ελλάδα και Βρετανία θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, θα ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους, ενώ η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2017. Εδώ και δύο μήνες ο Αλέξης και η Τόνια κάνουν πρόβες με τη βοήθεια του διακεκριμένου στη Βραζιλία, Σωτήρη Καραμεσίνη, ο οποίος διδάσκει θεατρολογία και υποκριτική στο πανεπιστήμιο της χώρας, ενώ επιτελεί σημαντικό έργο παραδίδοντας μαθήματα σε παιδιά που ζουν σε φαβέλες. Ως acting coach, μεριμνά για την εκμάθηση και εκγύμναση των δύο ηθοποιών, μέσω της μεθόδου «Musa», σύμφωνα με την οποία η μουσική γίνεται το όχημα για ό,τι θέλουν να μεταφέρουν. «Ο βασικός λόγος που βρίσκεται εδώ ο Σωτήρης είναι για να μας συντονίσει. Να μας βοηθήσει να έρθουμε στην ίδια σελίδα με τον συμπρωταγωνιστή μας», εξηγεί ο Αλέξης Γεωργούλης. Θέλοντας να προωθήσουν το έργο που παράγεται στις πρόβες, οι δύο ηθοποιοί συνεργάστηκαν με χορηγούς όπως η Intimissimi και το ξενοδοχείο «Astir Palace», για λογαριασμό του οποίου πραγματοποιήθηκε και η φωτογράφιση που κατ’ αποκλειστικότητα φιλοξενεί σήμερα το Hello!.

georgoulis2

Αλέξη, γιατί ανέτρεξες στη «Δεσποινίδα Τζούλια»;
ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ: Ένιωθα μια οικειότητα, καθώς έπαιξα στο συγκεκριμένο θεατρικό σε μια περιοδεία, πριν από χρόνια, στην Κύπρο και τη Θεσσαλονίκη. Συζητώντας με την Τόνια, διαπίστωσα πως της πήγαινε ο ρόλος, καθώς είναι μια νέα, πολύ δυναμική γυναίκα. Μπορεί ο ρόλος της στο «Sirius» να είναι εμπνευσμένος από την «Τζούλια», αλλά και τη «Σαλώμη» του Όσκαρ Ουάιλντ, ωστόσο προκύπτει ένας νέος χαρακτήρας, τον οποίο καλείται να επωμιστεί.

Αλήθεια, πώς προέκυψε ο «Sirius»;
Α.Γ.: Στην ελληνική μυθολογία υπάρχει ο μύθος των Θεών που κατέβηκαν από τον αστερισμό Σείριο και κατοίκησαν στον Όλυμπο, όπου ζευγάρωσαν με τους θνητούς κι έτσι προέκυψαν οι Έλληνες.

georgoulis4

Και για σένα τι αντιπροσωπεύει;
Α.Γ.: Ο «Sirius» είναι η λύση που υπάρχει έξω από το «κουτί» μας, έξω από την πραγματικότητά μας. Ζούμε σε μια κοινωνία με όρια, κάγκελα, φράχτες, που μοιάζει με φυλακή. Η λύση, λοιπόν, έρχεται έξω από τα δεδομένα που έχουμε, πέρα από τον ορίζοντά μας.

Πώς είναι η Τόνια ως συνεργάτιδα;
Α.Γ.: Είναι μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και ευθεία στην επικοινωνία της. Είναι, πάντα, αυτό που λέμε «to the point». Φέρνει την ενέργειά της στο χώρο κι επειδή εδώ πρόκειται για έργο συγκρούσεων, αυτή η συγκεκριμένη ενέργεια το απογειώνει. Μοιάζει με πεδίο μάχης.

georgoulis5

Η προσωπική σας σχέση επηρεάζει τον τρόπο δουλειάς;
Α.Γ.: Οι σχέσεις συνεννόησης πάντα βοηθούν. Όταν ο άλλος έρχεται με φιλειρηνικές διαθέσεις και όχι με την πρόθεση «καπελώματος» μόνο καλό μπορεί να κάνει στη συνεργασία. Εξάλλου, όταν δύο άνθρωποι έρχονται σε τριβή και συνδέονται, μόνο κάτι θετικό μπορεί να συμβεί.

Τόνια, ποιες ήταν οι πρώτες σου αντιδράσεις όταν διάβασες το σενάριο;
ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εξεπλάγην. Επειδή γνωρίζω καλά τον Αλέξη, ήταν πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι είχα διαβάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δεν το έκρινα με βάση την αγάπη και το θαυμασμό μου για εκείνον, αλλά παίρνοντας απόσταση. Εάν γυριστεί σωστά, θα είναι μια πρωτότυπη ταινία, πολύ μακριά απ’ αυτά που έχουμε δει από τους Έλληνες δημιουργούς. Νιώθω συνένοχη σ’ αυτήν, την πίστεψα. Μ’ αρέσει το ταξίδι αυτών των δύο ανθρώπων, ο αρρωστημένος έρωτάς τους, αλλά και η προστασία που προσπαθεί να εξασφαλίσει ο ένας στον άλλον.

giorgoulis1

Τι είναι για σένα ο «Sirius»;
Τ.Σ.: Αφενός, εμπεριέχει το στοιχείο της φαντασίας, καθώς ό,τι δε βλέπουμε, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Αφετέρου, συμβολίζει έναν τρόπο διαφυγής από την πραγματικότητα, το λιμάνι της αγάπης και της ισορροπίας για τον καθένα μας. Είναι πρόκληση για μένα να υποδυθώ την Κάλι, που παρά το διεφθαρμένο περιβάλλον στο οποίο έχει μεγαλώσει, διαγράφει τη δική της πορεία και χαράζει το δικό της ταξίδι στη ζωή.

Πώς είναι να δουλεύεις με τον Αλέξη;
Τ.Σ.: Αποκόμισα πολλά από εκείνον. Είναι πολύ δύσκολος και πολύ αυστηρός. Επειδή υπάρχει και η προσωπική μας σύνδεση και τον βιώνω σε καθημερινή βάση, μπορεί ξαφνικά να νιώσω περίεργα, καθώς στη συνθήκη εργασίας φροντίζει να αποστασιοποιείται, φυσικά για το καλό της ταινίας. Είναι σαν να βλέπω έναν ξένο. Σε προσεγγίζει με αγάπη μεν, αλλά είναι αυστηρός. Ωστόσο, επειδή μεταξύ μας υπάρχει αγάπη, δε θα διστάσει να πει «Πάμε πάλι τη σκηνή, ξανά και ξανά και ξανά…», μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει.

Η φωτογράφηση έγινε στο ξενοδοχειο «Astiv Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8902000, www.astir-palace.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS