CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑμαρυλλίς: Φωτογραφίζεται με καλοκαιρινή διάθεση

Αμαρυλλίς: Φωτογραφίζεται με καλοκαιρινή διάθεση

Με απόλυτα καλοκαιρινή διάθεση, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η φετινή της περιοδεία, αλλά και σε δημιουργική φάση, αφού η νέα της δισκογραφική δουλειά οδεύει προς την ολοκλήρωσή της και αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, η Αμαρυλλίς, σέξι και πανέμορφη, μας μιλάει για τις δυσκολίες και τις «τρικλοποδιές» που έχει αντιμετωπίσει, για τον έρωτα της ζωής της και για το τι σημαίνει για εκείνη γάμος και παιδί.

Της Μελίνας Κολιτσοπούλου

Είσαι σε διάθεση καλοκαιρινή;
Απολύτως, ακόμη και αν μας τα έχει χαλάσει λίγο ο καιρός φέτος! Είμαι σε πολύ καλή φάση, δημιουργική, καθώς ξεκίνησε η καλοκαιρινή μου περιοδεία, με σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε και τη δισκογραφική μου δουλειά, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Τι πρόγραμμα φτιάχνεις, καθώς το να εμφανίζεσαι σόλο σου δίνει σίγουρα μια ελευθερία επιλογών;
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω, είναι περίπου τρία χρόνια που περιοδεύω μόνη μου. Το πρόγραμμά μου είναι πάντα διασκεδαστικό, χορευτικό, με up διάθεση, και ενορχηστρωτικά κινείται κοντά σ’ αυτό που παρουσιάζω και δισκογραφικά. Επίσης, περιλαμβάνω κάποια παλιά τραγούδια και διασκευές. Γενικά, είναι ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα, δυόμισι ώρες γεμάτες, χορταστικές, με μουσικές εναλλαγές, γιατί μ’ αρέσουν πολλά μουσικά είδη και θέλω να τα υπηρετώ όλα.

Το μισό-μισό στο τραγούδι «Να με προσέχει» πώς προέκυψε;
Μισή μελαχρινή, μισή ξανθιά! Το τραγούδι μιλάει για ένα τρίτο πρόσωπο, που μπορεί να υπάρχει ήδη ή μοιραία θα υπάρξει στο μέλλον, εφόσον το ζευγάρι δεν είναι πια μαζί, και σκέφτηκα να παίξω και το ρόλο της άλλης γυναίκας. Μπήκα στον πειρασμό μετά απ’ αυτό να κάνω την αλλαγή, γιατί είμαι φυσική ξανθιά και μόνο πριν από πολλά-πολλά χρόνια είχα υπάρξει καστανή. Ήθελα μια αλλαγή, αλλά τελικά δεν άλλαξα το χρώμα των μαλλιών μου, τα κούρεψα, και από μακρυμάλλα βρέθηκα μ’ αυτό το καρέ, το οποίο μου αρέσει πολύ.

Είσαι των δραστικών αλλαγών;
Όχι, καθόλου. Μάλλον δένομαι με ό,τι κάνω, με όποια φάση περνάω. Δε φοβάμαι το ρίσκο, απλά προσπαθώ να είναι υπολογισμένο.

Είσαι άνθρωπος που αγαπά τη σταθερότητα ή φοβάσαι μια ενδεχόμενη αποτυχία;
Την αποτυχία δεν μπορείς να την αποφύγεις, είναι αδύνατο. Είναι στο χαρακτήρα μου η σταθερότητα. Θέλω να νιώθω ότι ξέρω τι κάνω, ότι πατάω γερά στα πόδια μου, μ’ αρέσει η ασφάλεια.

Με αυτά τα κριτήρια κάνεις τις επαγγελματικές επιλογές σου;
Υπολογίζω και επενδύω στη σταθερότητα. Όσο μου το επιτρέπουν οι καταστάσεις, διότι δεν μπορείς να γνωρίζεις από πριν τι θα συμβεί σε μια νέα συνεργασία. Αυτή ξεκινάει με έναν κοινό στόχο, να πάει καλά η προσπάθεια, να περνάει καλά ο κόσμος, να έρθει μια επιτυχία. Αν προκύψει μια σχέση χωρίς προβλήματα, χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό, αυτό είναι ευλογία.

Έχεις πάρει σκληρά μαθήματα;
Εντάξει, δεν ήταν όλα εύκολα. Σίγουρα έχω πάρει τα μαθήματά μου, δεν ξέρω αν είναι σκληρά ή όχι, αλλά τα μαθήματα είναι που σε βοηθούν να προχωρήσεις, να μάθεις να διαχειρίζεσαι πράγματα, καταστάσεις. Δεν μπορεί να είναι όλα στρωμένα με ροδοπέταλα.

Σε τι νιώθεις να έχεις βελτιωθεί;
Έχω βελτιωθεί σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς να έχω αλλάξει ως χαρακτήρας. Έχω πληγωθεί κάποιες φορές, αλλά στη συνέχεια κατάλαβα πως όλα γίνονται για καλό. Ακόμη και πράγματα που δε λειτούργησαν όπως ήθελα, ακόμη και εμπόδια ή «τρικλοποδιές», έπρεπε να συμβούν. Με βοήθησαν. Δεν έγινα καχύποπτη απέναντι στους ανθρώπους, αλλά δυνάμωσα και πείσμωσα. Νομίζω ότι βγήκαν στην επιφάνεια στοιχεία που είχα μέσα μου, αλλά ήταν σε λήθαργο.

Τι θέλεις να πετύχεις μέσα από το τραγούδι;
Έχω πιάσει τον εαυτό μου να ζω έντονα την κάθε στιγμή και την κάθε μέρα, ξέρω τι θέλω, αλλά δεν ονειρεύομαι. Δεν είμαι από τις περιπτώσεις που θα βάλουν στόχο και θα κάνουν τα πάντα για να τον πετύχουν, που ή κάθε τους κίνηση θα οδηγεί στην ολοκλήρωσή του. Είναι σημαντικό να βάζεις στόχους, όλοι οφείλουμε να έχουμε στόχους στη ζωή μας. Θέλω να πετύχω στη δουλειά μου, αλλά δεν είμαι τόσο οργανωμένη. Στόχοι για μένα είναι να αγαπά και να αγκαλιάζει ο κόσμος τα τραγούδια μου, να δημιουργήσω ένα ωραίο ρεπερτόριο, να επιτύχω φυσικά, αλλά βγάζοντας την αλήθεια μου, αυτό που είμαι και αυτό που αισθάνομαι. Δεν είναι απαραίτητο να είναι βιωματικό αυτό που βγάζεις, αλλά είναι απαραίτητο να είναι αληθινό.

Εσύ, για παράδειγμα, είσαι πολλά χρόνια σε μια σχέση, αλλά τραγουδάς για χωρισμούς.
Σίγουρα σε ένα τραγούδι που θα μιλά για χωρισμό, θα βάλω την ψυχή μου.

Πόσο επενδύεις στην εξωτερική σου εμφάνιση;
Ό,τι κάνω, το κάνω γιατί με ευχαριστεί, όχι για τη δουλειά μου. Το ότι με βοηθά, είναι ένα συν. Γυμνάζομαι και προσέχω τη διατροφή μου, αλλά τα κάνω για τον εαυτό μου. Η γυμναστική, ωστόσο, μου δίνει μια φυσική αντοχή που με βοηθά στη δουλειά, να έχω τις κατάλληλες αναπνοές και να υποστηρίξω τα λάιβ μου, τα οποία έχουν δυναμισμό, δεν είναι στατικά. Δεν είμαι στατική καλλιτέχνις.

Στη γυμναστική και τη διατροφή είσαι αυστηρή;
Δεν είμαι αυστηρή, έχω πολλές αδυναμίες. Δε θέλω να φτάσω σε ψυχαναγκαστικά σημεία. Λατρεύω τα γλυκά, τα παγωτά, τις πίτσες και τις τηγανητές πατάτες. Θα κάνω την ατασθαλία μου, αλλά στη συνέχεια θα το ισορροπήσω το θέμα. Όταν είμαι έξω με την παρέα μου, τρώω τρομακτικά πολύ, σε σημείο που όποιος δε με ξέρει τρομάζει!

Αν η ζυγαριά δείξει παραπάνω κιλά αγχώνεσαι;
Δε ζυγίζομαι. Το καταλαβαίνω, ξέρω πολύ καλά το σώμα μου. Η ζυγαριά είναι μύθος για μένα.

Στην προσωπική σου ζωή είσαι καλά;
Ναι, είμαι καλά. Είμαι με κάποιον 15 χρόνια και συνεχίζω να τον θαυμάζω ως άνθρωπο και ως άντρα. Τι πιο ωραίο; Ο θαυμασμός νομίζω ότι είναι το «Α» και το «Ω» στη σχέση.

Κρίση έχετε περάσει;
Δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ συνειδητά πως τώρα περνάμε κρίση. Υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω μας, αλλά η σχέση δεν έχει φτάσει ποτέ σε οριακό σημείο. Η λέξη «κρίση» σημαίνει δυνατό καμπανάκι. Αυτό δεν το έχω ακούσει να χτυπάει.

Ο γάμος και τα παιδιά είναι στα μελλοντικά σχέδιά σου;
Υπάρχουν, χωρίς να με απασχολούν. Είναι πράγματα που κάποια στιγμή θα έρθουν. Και τα δύο έχουν πολύ μεγάλη αξία.

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου μαμά;
Όταν τυχαίνει να περιβάλλομαι από παιδιά, το σκέφτομαι. Αναρωτιέμαι πώς θα είμαι ως μαμά.

Τι σε κάνει να περνάς καλά;
Η δουλειά μου. Περνάω πολύ καλά, νιώθω γεμάτη, μου δίνει χαρά, μου δημιουργεί πολύ όμορφα συναισθήματα. Είναι υπέροχο να δημιουργείς, να γεννιέται κάθε φορά κάτι καινούργιο, με νέες προοπτικές. Αλλά το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ο κόσμος. Η επαφή μαζί του είναι που δίνει νόημα σ’ αυτή τη δουλειά. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η δουλειά μου με κάνει να νιώθω πως έστω και με ένα λιθαράκι προσφέρω κάτι, ώστε να ξενοιάσει, να ξεχαστεί λίγο ο κόσμος. Ο κόσμος γίνεται κομμάτι σου κι εσύ κομμάτι του, υπάρχει ταύτιση. Κι αυτό είναι ευλογία, αλλά και ευθύνη. Ειδικά ως προς τους νεότερους, έχεις ευθύνη να δίνεις ένα καλό παράδειγμα, όχι ηθικοπλαστικά, αλλά ουσιαστικά. Από εκεί και πέρα, περνάω χρόνο με τις παρέες μου. Και περνάω καλά με το σύντροφό μου. Είναι πολύ ωραίο να γελάς με τον άνθρωπό σου, να αισθάνεσαι ανεμελιά και μάλιστα μετά από τόσα πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια, είναι θείο δώρο.

Ποια είναι η πολυτέλεια της ζωής σου;
Δεν ξέρω αν είναι πολυτέλεια, αλλά αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Έχω ταξιδέψει πολύ και σε πολλές χώρες για επαγγελματικούς λόγους. Αλλά όταν μπορώ να κάνω ταξίδια για τον εαυτό μου, μ’ αρέσει να περπατάω στα μέρη που επισκέπτομαι, να βλέπω πώς κινείται ο κόσμος, τι τρώει, πώς συμπεριφέρεται. Μ’ αρέσει να παρατηρώ τα πάντα γύρω μου. Το τελευταίο μεγάλο, μη επαγγελματικό ταξίδι μου, ήταν στην Ταϊλάνδη. Πήγα στην Μπανγκόγκ, στα Πουκέ, αλλά και στα νησιά Πι Πι, που είναι πιο… survivor κατάσταση, κάνεις τα πάντα με τα πόδια, δεν υπάρχουν ανέσεις τύπου air condition κ.λπ. Οι περισσότεροι πηγαίνουν εκεί το πρωί και φεύγουν το απόγευμα, αλλά εγώ έμεινα τρεις ημέρες και το χάρηκα πολύ. Το επόμενο ταξίδι που έχω στο μυαλό μου είναι στο Χονγκ Κονγκ. Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία.

Επιμέλεια: Χρήστος Αλεναδρόπουλος
Styling: Δήμητρα Σπυροπούλου
Μακιγιάζ-χτένισμα: Ρούλα Μαρινόπουλου 
Ευχαριστούμε το  «Moraitis Beach», Ποσειδώνος 210, Ποσειδώνος  210, παραλία Σχοινιά, τηλ. 22940 55965, www.moraitisbeach.com, για την ευγενική φιλοξενία. 

Περιοδικό Hello! τεύχος 122.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS