CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑπόστολος Γκλέτσος: «Μέχρι τα 16 μου ήμουν “φυτό”»

Απόστολος Γκλέτσος: «Μέχρι τα 16 μου ήμουν “φυτό”»

 

Πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε δέκα χρόνια; Τι λέει για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του; Και ποια η σχέση με την έφηβη κόρη του; Ο 56χρονος (πια) Αποστόλης -ηθοποιός, πολιτικός και πάντοτε επιτομή του αρσενικού- δεν ανήκε ποτέ στον «μέσο όρο».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΡΙΦΤΗ

 

Ποιά ανάγκη σας καλύπτει η τηλεόραση και επανήλθατε, μετά από τόσα χρόνια, μέσα από το σήριαλ «Το Τατουάζ» του Alpha;

Όπως το είπες: «Ανάγκη». Μου καλύπτει την ανάγκη των διακοπών. Εδώ και οκτώ χρόνια που ασχολούμαι τόσο ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχω λείψει ούτε μία μέρα για να πάνω διακοπές, να ξεκουραστώ κάπου. Έχω ξεχάσει πια τις διακοπές. Δουλεύω αδιάκοπα. Το σήριαλ είναι ένα πολύ ωραίο διάλειμμα, οι δικές μου διακοπές, έτσι για να ξεφύγω λίγο. Το βλέπω σαν διασκέδαση. Κάνω τη δουλειά μου, αλλά περνάω καλά και το απολαμβάνω.

Ισχύει ότι στην αρχή δε θέλατε να το κάνετε και είχατε απορρίψει την πρόταση;

Ναι, είχα απαντήσει αρνητικά. Δεν ήξερα αν θα κατάφερνα να συνδυάσω τις υποχρεώσεις μου στο δήμο, με τα ωράρια των γυρισμάτων. Τελικά, όλα πήγαν καλά.

Σας έλειψαν καθόλου τα λεφτά της τηλεόρασης;

Όχι, όχι, καθόλου. Είμαι ένας άνθρωπος που έβγαλα πάρα πολλά λεφτά από την τηλεόραση, κι αυτό επειδή έτυχε να δουλέψω τη χρυσή εικοσαετία, που οι αμοιβές ήταν σε άλλο επίπεδο. Τώρα δεν έχουν καμία σχέση. Ο «χωριατάκος» όμως, ξέρει τι κάνει! (γελάει) Δεν ξόδεψα τα λεφτά που έβγαλα τόσα χρόνια. Με είχε συμβουλεύσει καλά ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου και τα επένδυσα, τα κράτησα και είμαι καλά σήμερα. Το σήριαλ δεν το έκανα για τα λεφτά. Την αμοιβή μου, άλλωστε, τη δίνω σε ιδρύματα, όπως έχω ξαναπεί.

Στα νέα παιδιά που μπαίνουν σε αυτό τον χώρο, όπως είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος, βλέπετε τον εαυτό σας; Γι’ αυτό ίσως τον υπερασπιστήκατε;

Ναι, φυσικά και βλέπω τον εαυτό μου. Όλοι, μα όλοι, θεωρώ ότι δικαιούνται την ευκαιρία της δοκιμής σε όλες τις Τέχνες. Εγώ δε θα κάτσω να πω αν ο άνθρωπος είναι καλός ή όχι. Είναι και αντιδεοντολογικό. Δε θα το έλεγα δημόσια, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Είναι νωρίς ακόμα για να πω αν κάνει ή δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά, αλλά και πάλι δε θα έλεγα κάτι. Βγήκα και τον υπερασπίστηκα γιατί θεωρώ πολύ άδικο να την πέφτουν σε ένα νέο παιδί που πάει να κάνει μία προσπάθεια. Που είναι το κακό; Έχω τσακωθεί με συναδέλφους που με πήραν και μου είπαν «μα γιατί τα είπες αυτά;» και πραγματικά δε βρίσκω πουθενά τίποτα το επιλήψιμο στο να δοκιμάσει κάποιος οτιδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο Γκλέτσος υπέρ του Ντάνου: Δεν είναι και κανένα μεγάλο ταλέντο ο Μέμος Μπεγνής!

Αλήθεια, εσάς σας αμφισβήτησαν ποτέ;

Ναι, στις αρχές όλους μας βλέπουν επιφυλακτικά. Πάντα γινόταν αυτό, από παλιά μέχρι και σήμερα. Εγώ ήμουν πολύ τυχερός γιατί με βρήκε ο Μανούσος Μανουσάκης, με εμπιστεύτηκε και ξεκίνησα στην τηλεόραση. Ενώ στο θέατρο μου έδωσε την ευκαιρία ο Σταμάτης Φασουλής. Πάντα θα είμαι και στους δύο ευγνώμων, αλλά και στην τύχη μου. Γιατί υπήρξα πολύ τυχερός. Ξέρεις, εγώ πιστεύω ότι το 80% της επιτυχίας είναι η τύχη, μετά το ταλέντο, η δουλειά…

Η ενασχόληση με τα κοινά ήταν για να προσφέρετε ή για να…

Το έκανα για να προσφέρω και να κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ!

Όχι για να εισπράξετε και την κοινωνική αποδοχή;

Ναι, ισχύει αυτό που λες. Ένας από τους λόγους είναι και αυτός. Θα ήμουν ψεύτης αν δε στο παραδεχόμουν.

Ένας πασίγνωστος ηθοποιός, όπως εσείς, έχει ανάγκη την αποδοχή; Μα, δεν την είχατε κατακτήσει ήδη;

Αυτό είναι άλλο πράγμα. Εκεί μιλάμε για άλλη αποδοχή. Είναι άλλη καύλα να έρχεται ο άλλος με το πρόβλημά του στο δήμο κι εσύ να μπορείς να τον βοηθήσεις – και τελικά να του το λύνεις. Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση.

Προηγουμένως μου είπατε ότι έχετε να πάτε διακοπές 8 χρόνια. Δεν ξεκουράζεστε ποτέ;

Όπως είναι εδώ ο δήμος, έχει μία ιδιομορφία. Το καλοκαίρι έχουμε πολλή δουλειά, είναι τουριστικό μέρος, είναι αγροτικός δήμος, έχουμε ποτίσματα. Ποτέ δεν μπορείς να φύγεις καλοκαιρινούς μήνες. Ποτέ! Ε, και τον χειμώνα που να πας; Οπότε μένω εδώ και είμαι καλά.

Δεν επιβαρύνετε την υγεία σας όμως με το να μην ξεκουράζεστε; Έχετε περάσει πολλά, έχετε πει…

Ναι, και δόξα τω Θεώ, είμαι ζωντανός και είμαι καλά. Δεν με προστατεύω πολύ, με προστατεύουν θα έλεγα. Τώρα με το σήριαλ ειδικά, έχω «τεντώσει». Αλλά επειδή μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, με προσέχουν. Δεν παίζω πολύ, με ξεκουράζουν, μου δίνουν το χρόνο μου. Αλήθεια σου λέω!

Ψέματα λέτε;

Μόνο τα κατά συνθήκη. Γενικά όμως, όχι. Δεν έχω κοροϊδέψει ποτέ. Άσε που στους δικούς μου δε λέω ούτε τα κατά συνθήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόστολος Γκλέτσος: Δεν είσαι λιγότερο άνδρας αν πηγαίνεις με άνδρες

Στην κόρη σας, που είναι στη εφηβεία πια, της «χρυσώνετε το χάπι»;

Όχι, είμαι ειλικρινής. Δεν γίνεται να το κάνω, γιατί μετά χάνεις την αξία σου. Δε γίνεται να κοροϊδεύεις κάποιον που αγαπάς.

Η μικρή σάς κάνει ό,τι θέλει;

Όχι βέβαια! Αλλά ούτε εγώ εκείνη. Υπάρχει μία σχέση η οποία βασίζεται στην τεράστια αγάπη και στην κοινή λογική. Δηλαδή, αν θα έχουμε κάποια διαφωνία ή διένεξη, τότε θα ρωτήσουμε τη γνώμη ενός τρίτου ανθρώπου – ακόμη και περαστικού (γελάει).

Θα θέλατε να είχατε έναν γιο;

Την κόρη μου δεν την αλλάζω ποτέ και για κανέναν. Αλλά, ναι, θα ήθελα να είχα κι έναν γιο. Πολύ.

Κι αν είχε το δικό σας χαρακτήρα, πιστεύετε ότι θα ήταν εύκολο να τον κοντρολάρετε;

Αν είχε το δικό μου χαρακτήρα, δε θα με πείραζε καθόλου. Όποιο χαρακτήρα και να είχε, ό,τι κι αν ήταν, θα ήθελα να είχα και ένα γιο. Αυτό νομίζω το λέω για πρώτη φορά, αλλά μέχρι και τα 16 μου εγώ ήμουν «φυτό». Κανονικό «φυτό» όμως! Δε μίλαγα, δεν ακουγόμουν, όπου με έβαζες στεκόμουν. Μετά άρχισα να κάνω την «επανάστασή» μου και αντιδρούσα.

Όσοι σας ξέρουν κάνουν λόγο για έναν «γλυκό και τρυφερό άνθρωπο». Ενίοτε, όμως, σας αποδίδουν και τον χαρακτηρισμό του νευρικού…

Θα σου πω τι γίνεται. Τα αντικείμενα είναι πολλά και ο πήχης ψηλά βαλμένος. Μπορεί να με πάρουν τηλέφωνο από έναν παραγωγό και στα επόμενα δύο λεπτά, να συνομιλώ με ένα δημότη μου που θα μου πει ότι μπήκε η κατσίκα του γείτονα και του έφαγε τα φυτά. Έχω πολλά και τεράστια θέματα, λόγω της δημοσιότητας και της θέσης μου. Οι πληροφορίες δε σταματούν ούτε λεπτό. Οπότε κάπου μπλοκάρω κι εγώ και μπορεί να με ακούσεις λίγο τσαντισμένο ή μπλοκαρισμένο. Επίσης έχω και καυστικό χιούμορ. Μπορεί να μιλάμε και να μ’ ακούσεις 15 φορές να αυτοσαρκαστώ και να ξεφτιλίσω τον εαυτό μου. Και μία φορά μόνο να σου πετάξω κάτι, πειράζοντάς σε. Μου αρέσει να πειράζω τον άλλον.

Πότε εκρήγνυστε;

Ποτέ για προσωπικούς λόγους. Η έκρηξη γίνεται όταν βλέπω κάποιον να προσπαθεί ή τελικά να αδικεί κόσμο – ιδίως τους αδύναμους. Ναι, εκεί με βρίσκει μπροστά του και με τρόπο που θα το μετανιώσει.

Θέλετε να μιλήσουμε για το επεισόδιο που έγινε με τον αντιπεριφερειάρχη;

Δεν έγινε τίποτα απολύτως! Θα το βρει η δικαιοσύνη.

Τα sites και οι ειδήσεις έκαναν λόγο για ξυλοδαρμό, μηνύσεις και αστυνομικά τμήματα. Τον χτυπήσατε;

Εσείς είδατε κανέναν δαρμένο σε κάποια φωτογραφία; Δεν υπήρξε τέτοιο πράγμα. Εγώ δεν είδα δαρμένο άνθρωπο, ούτε ακούμπησα κάποιον.

Τι σας εξόργισε;

Δεν μπορώ να πω, επειδή το θέμα έχει πάρει τη νομική του πορεία. Ο περιφερειάρχης είπε κάποια πράγματα για εμένα, θα του ζητήσουμε τις αστικές ευθύνες για τις δηλώσεις του και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσα χρήματα -αν το επιδικάσει η δικαιοσύνη- για να τα δώσουμε σε ιδρύματα.

Φανταστήκατε ποτέ τον εαυτό σας πρωθυπουργό;

Όχι, ποτέ. Μια χαρά είμαι εδώ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το επόμενό μου βήμα, το όνειρο και η λαχτάρα μου, είναι να υπηρετήσω το λαό της Στερεάς Ελλάδας από τη θέση του περιφερειάρχη.

Πώς θα θέλατε να είστε σε δέκα χρόνια;

Σε δέκα χρόνια θα είμαι 66 ετών. Θα ήθελα να μου έχει χαρίσει η κόρη μου εγγονάκι, να είμαι παππούς. Επίσης, αν δεν ασχολούμαι πια με τα κοινά, θα είμαι κάθε μέρα στις ελιές και στα κτήματα. Και μπορεί να πηγαίνω πού και πού να κάνω κανένα ρολάκι, αν υπάρχει!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS