CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΧριστιάνα Αρτεμίου: Μιλάει πρώτη φορά για το τσακωμό με την Ιωαννίδου και...

Χριστιάνα Αρτεμίου: Μιλάει πρώτη φορά για το τσακωμό με την Ιωαννίδου και τον Γρηγοριάδη

Είναι περίπτωση: Γράφει, παίζει, κάνει χιούμορ κι αυτοσαρκάζεται. Η νέα της παράσταση “Φούστα Μπλούζα” με την Α’ Εθνική της κωμωδίας ήταν μια καλή αφορμή για να τα πούμε.

Από τον Πιερή Παναγή

Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο έργο;

Σε ένα απ’ τα πρώτα μου ταξίδια στην Αθήνα για να δω θέατρο, πριν μια δεκαετία περίπου, είδα το «Φούστα Μπλούζα» και θυμάμαι ότι είχα γελάσει πολύ! Όταν λοιπόν μας δόθηκε η ευκαιρία να ανεβάσουμε ένα έργο το θυμήθηκα καθώς αυτή η κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου δεν παίχτηκε στην Κύπρο ίσως λόγω της ιδιαίτερης θεματολογίας της. Πρόκειται για έναν άντρα που αλλάζει φύλο και γίνεται γυναίκα και απ’ εκεί ξεκινά μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων. Πήρα άδεια απ’ τους δημιουργούς και έκανα την κυπριακή προσαρμογή χωρίς να αλλάξω το βασικό κορμό.

Γιατί να έρθει να δει κανείς τη δική σας εκδοχή του Φούστα Μπλούζα;

Θεωρώ πως μαζέψαμε πολλούς καλούς κωμικούς ηθοποιούς –είναι ο Καζάκας που σκηνοθετεί και παίζει, η Ευσταθίου, η Χριστοφή, ο Μουστάκας, η Καλλή, ο Σοφοκλέους, η Παπακώστα, ο Αριστίδου και εγώ-. Πρόκειται για ένα ωραίο έργο όπου σατιρίζονται διάφορα αλλά παράλληλα σε προβληματίζει. Εμείς στοχεύουμε στο να γελάσει ο κόσμος, να περάσει καλά σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν πολλές θεατρικές κωμωδίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστιάνα Αρτεμίου – Μιχάλης Σοφοκλέους: Όλα όσα μας είπε το νέο ζευγάρι της «Μουρμούρας»

Είναι πιο εύκολη η συγγραφή για το θέατρο, έστω κι αν τώρα μιλάμε για προσαρμογή στα κυπριακά, απ’ το να γράφεις ένα τηλεοπτικό σενάριο όπως κάνεις φέτος στο «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα»;

Είναι δυο διαφορετικές διαδικασίες. Στην τηλεόραση για μια δεκαετία έκανα αρκετή εξάσκηση. Υπάρχει η θεατρικότητα των χαρακτήρων και εκεί, υπάρχει δράση. Στο κείμενο του θέατρου θέλεις συνέπεια των χαρακτήρων, να μην γίνονται ξεκούδουνα πράγματα που μπορεί στην τηλεόραση να κάνεις λόγω έλλειψης χρόνου. Επίσης, στο θέατρο έχεις την ευχέρεια κατά τη διάρκεια των προβών να αλλάξεις πράγματα αν κάτι δεν κουμπώνει με το υπόλοιπο έργο. Στην τηλεόραση ο χρόνος σε κυνηγά συνέχεια.

Έχεις φιλίες απ’ το χώρο;

Όσο περνάνε τα χρόνια λιγοστεύουν…Έχω ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ. Δεν θέλω όμως οι κολλητοί μου να είναι απ’ τον ίδιο χώρο.

Γιατί;

Γιατί πρέπει να υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ των ηθοποιών. Πληγώθηκα από  κάποιες φιλίες στο χώρο και να είπα να κάνω ένα βήμα πίσω. Έχω φίλους καλούς αλλά προτιμώ άτομα εκτός χώρου αλλιώς καταντάς να μιλάς μόνο για δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Επώνυμες Κύπριες φωτογραφίζονται με τις μαμάδες τους

Απ’ την άλλη, κατά καιρούς σου χρεώνουν πολλούς τσακωμούς και διαφωνίες: αρχικά με τον Λώρη, αργότερα με την Έλια Ιωαννίδου, με τον Χρήστο Γρηγοριάδη.

Συμβαίνει σε όλους τους χώρους να υπάρχουν διαφωνίες. Με το Λώρη μας το χρεώνουν μέχρι σήμερα και είναι η standard ερώτηση σε όλες τις συνεντεύξεις. Δεν πάθαμε κάτι απλά χώρισαν οι δρόμοι μας. Ο Λώρης ήθελε να κάνει θέατρο εγώ ήθελα να κάνω τηλεόραση γιατί δεν ήθελα να μείνω με το φόβο της «Αίγιας», ότι δεν θα καταφέρω να κάνω κάτι άλλο. Για τα υπόλοιπα που ανέφερες καταλήγω σε αυτό που είπα και πριν: είναι λεπτές οι ισορροπίες που δεν διαχωρίζονται από όλους. Γι’ αυτό νιώθω πληγωμένη από φίλιες που είχα απ’ το χώρο εξ ου και αποφάσισα να κάνω ένα βήμα πίσω. Η φιλία για μένα δεν μετριέται με την ποσότητα της δουλειάς αλλά με την κατάθεση ψυχής του ενός προς τον άλλο.

– Η παράσταση Φούστα Μπλούζα ανεβαίνει στο Πάνθεον Λευκωσίας κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30. Πληροφορίες: 70007255. Ακατάλληλη για άτομα κάτω των 16 χρονών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS