CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΧριστιάνα Μούζουρα: «Αν καβαλήσω το καλάμι, θα ήθελα να μου το πει...

Χριστιάνα Μούζουρα: «Αν καβαλήσω το καλάμι, θα ήθελα να μου το πει κάποιος»

Tο κορίτσι με τον διπλό ρόλο στην καθημερινή σειρά «Δίδυμα Φεγγάρια» του Antenna, είναι από τα άτομα που δύσκολα μπορείς να ψυχολογήσεις. Κοιτάζοντάς σε με τα μεγάλα πράσινα μάτια της, δείχνει επιφυλακτική και συγκρατημένη. Αλλά, η ίδια επιμένει πως το χιούμορ και ο αυθορμητισμός είναι τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν.

Του Παντελή Παναγιώτου

Δείχνεις πολύ χαρούμενη και ανανεωμένη. Πού οφείλεται αυτό;

Νομίζω πως ύστερα από έξι χρόνια δουλειάς και εμπειρίας, ήμουν πιο έτοιμη από ποτέ να αναλάβω έναν βασικό ρόλο σε μια σειρά. Επομένως, είναι φανερό το πόσο ευγνώμων αισθάνομαι γι’ αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες. Για αυτό ευχαριστώ τον ΑΝΤ1, τη παραγωγή  και όλους τους συντελεστές που με αγκάλιασαν και με στήριξαν από τη πρώτη μέρα. Είναι ωραίο να ξεκινάς από κάτι μικρό και σιγά-σιγά να παρατηρείς την εξέλιξη της πορείας σου.

Πώς διαχειρίζεσαι τη δημοσιότητα;

Θεωρώ ότι η δημοσιότητα είναι μέρος της δουλειάς ενός ηθοποιού. Γνωρίζεις πως έτσι κι αλλιώς, κάποια στιγμή θα σου συμβεί. Οπότε, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το διαχειρίζεσαι σωστά. Να μην αφήνεις τον εαυτό σου να ξεφεύγει και να γεμίζουν τα μυαλά σου αέρα.

Εξοικειώθηκες με τη νέα σου εικόνα; Ο κόσμος σε αναγνωρίζει στο δρόμο;

Ναι. Δέχομαι με μεγάλη χαρά τον κόσμο όταν με αναγνωρίζει και μπαίνει στη διαδικασία να με πλησιάσει για να μου μιλήσει, γιατί αυτό πηγάζει μέσα από τη δουλειά μου. Είναι μια απόδειξη ότι ο κόσμος δεν ταυτίζεται μόνο με το πρόσωπό μου αλλά και με τους ρόλους που υποδύομαι.

mouzoura1

Έπιασες ποτέ τον εαυτό σου να καβαλά το καλάμι;

Τουλάχιστον, όχι ακόμα. Αν κάποια στιγμή καβαλήσω το καλάμι, θα ήθελα κάποιος που με ξέρει, να έρθει να μου το πει.

Άλλαξες συνήθειες από τότε που έγινες αναγνωρίσιμη;

Ως άτομο είμαι πάρα πολύ αυθόρμητη. Επομένως, αν έμπαινα στη διαδικασία να αλλάξω συνήθειες από την καθημερινότητά μου ή στοιχεία του χαρακτήρα μου, δεν θα ήμουν ο εαυτός μου.

Πώς είναι να δουλεύεις δίπλα από ονόματα, όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Χριστίνα Παυλίδου;

Το να βρίσκεται δίπλα από καταξιωμένους ηθοποιούς που σε εμπιστεύονται και σε συμβουλεύουν συνεχώς είναι το καλύτερο σχολείο γνώσεων και εμπειριών. Οπότε, με αυτά τα δεδομένα, νομίζω πως δεν γινόταν να μην πετύχει η συνταγή!

Αισθάνθηκες ποτέ την αμφιβολία του «δεν μπορώ, δεν θα τα καταφέρω»;

Οι αμφιβολίες για το αν θα πάει καλά μια δουλειά, πάντοτε υπάρχουν. Ωστόσο, δεν ήταν κάτι που με φόβισε ιδιαίτερα. Το μοναδικό άγχος που είχα ήταν το ότι θα έπρεπε να δουλέψω περισσότερο και όχι ότι δεν θα τα καταφέρω. Βέβαια, η πολύτιμη βοήθεια και στήριξη των συντελεστών, της σκηνοθετικής ομάδας αλλά και του Ανδρέα Γεωργίου, αποδείχτηκε ιδιαίτερα ενθαρρυντική ώστε να εγκλιματιστώ πιο εύκολα και να φέρω εις πέρας έναν τόσο απαιτητικό ρόλο.

Υποδύεσαι δυο ρόλους στην ίδια σειρά. Αυτό ήταν κάτι που αύξησε τον βαθμό δυσκολίας;

Όχι, ιδιαίτερα. Αν και όταν βρέθηκα στο δοκιμαστικό, δεν γνώριζα καθόλου περί τίνος πρόκειται και δεν ήξερα ούτε την υπόθεση, δεν ένιωσα ότι θα ήταν κάτι ακατόρθωτο. Το αντιμετώπισα φυσιολογικά και ψύχραιμα.

mouzoura3

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο στη διάρκεια των γυρισμάτων;

Δεν θα ξεχάσω την πιο άβολη στιγμή που βίωσα όταν βρέθηκα στο πρώτο μας γύρισμα. Βρισκόμουν σε ένα άγνωστο μέρος, με δεκάδες ηθοποιούς και άτομα του συνεργείου. Εκτός του ότι δεν γνώριζα κανένα, εκείνη τη μέρα έπρεπε να γυρίσω την πρώτη μου ερωτική σκηνή, πράγμα που δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την κατάσταση μιας και το άγχος που είχα ήταν απερίγραπτο. Ευτυχώς, ύστερα από μερικές προσπάθειες, τα καταφέραμε.

Πού αποδίδεις την επιτυχία της σειράς;

Στην ομαδικότητα και στο τρόπο που ο ΑΝΤ1 και η παραγωγή μας περιβάλλουν. Αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει όλους τους συντελεστές, ανεξαιρέτως. Όσο περνά ο καιρός, το πάθος και η ενέργεια δυναμώνει, ενώ τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι τόσο ενθαρρυντικά που μας δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο.

Αλήθεια, γιατί πιστεύεις ότι επιλέγηκες γι’ αυτό τον ρόλο;

Αυτό δεν μπορώ να γνωρίζω. Νομίζω πως η επιλογή έγινε μέσα από έναν συνδυασμό στοιχείων που διέθετα και ίσως να ήταν πιο κοντά στα χαρακτηριστικά της ηρωίδας. Έψαχναν κάτι πιο «νεραϊδίστικο». Ένα πρόσωπο που να κρύβει πολλές ευαισθησίες. Σε τέτοιες στιγμές οι σκηνοθέτες αυτό που θέλουν είναι να διαθέτεις -πέρα από τις υποκριτικές ικανότητες- κάτι που ήδη έχουν στο μυαλό τους και ενδεχομένως να ταιριάζει με αυτό που ψάχνουν.

Πιστεύεις στον παράγοντα τύχη; Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό;

Ναι. Επίσης, πιστεύω πολύ στο timing. Δηλαδή, το να γίνονται τα πράγματα στην ώρα τους γιατί έχουν το σκοπό τους. Θεωρώ πως είμαι αρκετά τυχερή σε αυτό το θέμα και είναι κάτι που αποδείχτηκε και σε προηγούμενες δουλειές μου.

Παρακολουθείς τη σειρά στην τηλεόραση;

Τα παρακολουθώ γιατί θεωρώ πως είναι σημαντικό να βλέπεις την ιστορία έτσι όπως εξελίσσεται. Καμιά φορά, παρατηρώ και τον εαυτό μου ώστε, αν εντοπίσω κάτι που δεν μου αρέσει να το βελτιώσω την επόμενη φορά.

mouzoura4

Διάβασες το βιβλίο;

Όχι. Θεώρησα πως αν διάβαζα το βιβλίο, δεν θα μπορούσα να αφεθώ ολοκληρωτικά στο σενάριο. Δεν ήθελα να μετατοπίσω το ενδιαφέρον μου ούτε να μάθω την εξέλιξη της υπόθεσης. Προτιμώ να περιμένω να δω την ιστορία να εξελίσσεται στην πράξη. Αυτό με κρατάει κατά κάποιο τρόπο και σε εγρήγορση.

Είσαι δεκτική σε σχόλια και παρατηρήσεις για τη δουλειά σου;

Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτα, είτε αρνητικά είτε θετικά, γιατί μέσα από αυτά βλέπεις την πορεία σου. Εννοείται πως οτιδήποτε ακούσω, πρώτα θα το φιλτράρω και ακολούθως θα κρατήσω μόνο όσα πιστεύω ότι θα μου κάνουν καλό.

Είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου;

Παλιά ήμουν περισσότερο. Είχα φτάσει στο σημείο που δεν μου άρεσε τίποτα από ό,τι έκανα. Ήμουν πολύ επικριτική, σκληρή και αυστηρή με κάθε μου κίνηση. Στα 28 που βρίσκομαι σήμερα, ο τρόπος σκέψης μου έχει αλλάξει. Κατάφερα να αποβάλω όλη αυτή την αρνητικότητα και νομίζω πως αυτό που κατάφερα ήταν να κάνω πιο ήρεμη τη ζωή μου.

Σου αρέσουν οι αλλαγές στη ζωή σου;

Κάθε είδους αλλαγή είναι καλή, αρκεί να σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Να υποθέσω ότι η αλλαγή στα μαλλιά σου σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα;

Οι αλλαγές στα μαλλιά έτσι κι αλλιώς μου άρεσαν. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον ρόλο μου στη σειρά. Αυτό ήταν κάτι πολύ ανώδυνο.

Δεδομένης της μεγάλης απήχησης που έχουν τα «Δίδυμα Φεγγάρια» και στο εξωτερικό, να υποθέσω πως τώρα πια φροντίζεις να κρατάς την προσωπική σου ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

Από τη στιγμή που είναι προσωπική ζωή, προτιμώ να την κρατώ για μένα. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να διαφημίζω μια σχέση, αλλά ούτε και να την κρύβω. Γενικά, δεν μου αρέσει να διατυμπανίζω κάθε τι που μου συμβαίνει.

Αισθάνεσαι άβολα όταν σου ζητούν να μιλήσεις για τα προσωπικά σου;

Όχι, ιδιαίτερα. Απλά, δεν νομίζω πως το να μιλάω για την προσωπική μου ζωή, εξυπηρετεί πουθενά.

Τότε, να τολμήσω να σε ρωτήσω αν είσαι ερωτευμένη…

Γιατί να μην είμαι; (γέλια)

Μου δίνεις την εντύπωση, ενός ντροπαλού και χαμηλών τόνων ανθρώπου. Ισχύει;

Όταν γνωρίζω κάποιον πρώτη φορά, συνηθίζω να κρατώ αυτή τη στάση. Στην πορεία, όμως, ανοίγομαι σιγά – σιγά. Όταν είμαι με τους φίλους μου, πάντως, μιλάω αδιάκοπα. Γι’ αυτό, πολλές φορές, με αποκαλούν γλωσσοδιάρροια.

mouzoura2

Τι δεν γνωρίζει ο κόσμος για σένα;

Ότι είμαι πολύ ευαίσθητο και αυθόρμητο άτομο. Επίσης, είμαι πολύ πεισματάρα…

Πόσο συχνά κλαις;

Δεν κλαίω με το παραμικρό, αλλά αν συμβεί κάτι μπορεί να με ενοχλήσει, δεν θα προσπαθήσω να κρύψω το δάκρυ μου. Όπως γελάω με την ψυχή μου, κλαίω επίσης με την ίδια ευκολία.

Στο σχολείο, ήσουν καλή μαθήτρια;

Δεν ήμουν το «φυτουκλάκι» της τάξης. Ήμουν μια κανονική μαθήτρια με λογικούς βαθμούς.

Αναπολείς στιγμές από τα παιδικά σου χρόνια;

Πολύ. Μπορεί να μην πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, όμως θυμάμαι έντονα τα παιχνίδια και τις βόλτες που κάναμε. Τις διακοπές κοντά στη θάλασσα με την οικογένειά μου και φυσικά, τους συχνούς τσακωμούς με τον αδελφό μου. Βέβαια, τώρα μεγαλώνοντας αγαπηθήκαμε…

Πόσα αδέλφια έχεις;

Έχω ένα αδελφό 1,5 χρόνο μεγαλύτερο.

Να υποθέσω ότι ήσουν η παραχαϊδεμένη της οικογένειας;

Ναι, ήμουν η μικρότερη, οπότε είχα την τύχη να μη φταίω ποτέ και για τίποτα. Ακόμα κι αν ήμουν το ζιζάνιο του σπιτιού, αυτός που την άκουγε πάντα ήταν ο αδελφός μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS