CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣGiorgio Armani: Προσκαλώντας μας εν πλω στο ειδικά κατασκευασμένο πολυτελές του γιοτ

Giorgio Armani: Προσκαλώντας μας εν πλω στο ειδικά κατασκευασμένο πολυτελές του γιοτ

Το όνομά του είναι συνώνυμο με την πολυτέλεια και την κομψότητα, στοιχεία που τον εκφράζουν, τόσο στα διεθνούς φήμης σχέδιά του, όσο και στο αξιοζήλευτο lifestyle του. Έχοντας σπίτια σε πολλά μέρη του κόσμου, ο Τζόρτζιο Αρμάνι ξεχωρίζει το πλωτό σπίτι του, το super yacht «Main». Όπως θα ήταν και ένα από τα μοναδικά του κοστούμια, έτσι και το σκάφος του κατασκευάστηκε μελετημένα, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες του σχεδιαστή.

Της Εύας Βλαχάβα

Όπως σε κάθε τι που σχεδιάζει, ο μαέστρος της μόδας, στο «Main» αναζητούσε την κομψότητα, την άνεση και τη λειτουργικότητα. Ο 82χρονος Ιταλός ανέλαβε προσωπικά τον εξωτερικό και τον εσωτερικό σχεδιασμό, κάτι που του επέτρεψε να «κάνει ένα σκάφος όπως ακριβώς πίστευε ότι έπρεπε να είναι», μας λέει χαρακτηριστικά. Αυτό που ήθελε ήταν ένα σπίτι στα κύματα, με εμβληματική όψη και διαστημικό χρώμα. Ο Αρμάνι δεν ήθελε να έχει ένα σκάφος στο κλασικό, γυαλιστερό λευκό χρώμα, κι έτσι επέλεξε ένα βαθύ πράσινο, που, σε συνδυασμό με τις καθαρές γραμμές του, δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα στρατιωτικό σκάφος, παρά για ένα τυπικό πλοίο αναψυχής.

Μετά από 30 μήνες κατασκευής στα ναυπηγεία της Codecasa, στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας, το 2008 ο σχεδιαστής αποκάλυψε το 65 μέτρων πλωτό παλάτι του, που συγκαταλέγεται στα 100 μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου.

Οι τρεις όροφοί του διαθέτουν ευρύχωρα σαλόνια με λακαρισμένα ταβάνια σε μεταλλικό γκρι χρώμα, μεταξωτά χαλιά και μαξιλάρια και χαμηλά τραπεζάκια από σημύδα, υλικό που επίσης χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή όλων των επίπλων και των σκαλιών της κεντρικής σκάλας του γιοτ. To «Main» έχει 12 σκάλες (έξι εσωτερικές και έξι εξωτερικές) συν μία ακόμα που συνδέει το ισόγειο με το σολάριουμ.

Όπως και τα κυρίως δωμάτια, έτσι και ο χώρος των καλεσμένων είναι εξίσου πολυτελής, με έξι διπλές καμπίνες, γυμναστήριο, σινεμά, τζακούζι, ηλεκτρικό τζάκι και ένα εκπληκτικό αίθριο-τραπεζαρία. Αυτό το κομμάτι του γιοτ, είναι και το αγαπημένο μέρος του Αρμάνι, μαζί φυσικά με την καμπίνα του, την οποία, μεταξύ άλλων, κοσμεί και μια συρταριέρα, ιαπωνική αντίκα.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά στοιχεία του «Main» είναι το γυαλί, αλλά και τα βενετσιάνικα στόρια από ξύλο σημύδας, που ανεβοκατεβαίνουν ηλεκτρονικά. Αλλά δεν είναι το μόνο που κινείται με τη χρήση της τεχνολογίας: τα τραπέζια ψηλώνουν ή χαμηλώνουν, οι τοίχοι-καθρέφτες περιστρέφονται και γίνονται οθόνες τηλεόρασης, ενώ ένα ολόκληρο τμήμα στο πάνω κατάστρωμα μπορεί να εξαφανιστεί, δημιουργώντας επιπλέον χώρο.

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι λατρεύει τη θάλασσα -ειδικά τη Μεσόγειο-, που λειτουργεί ως στοιχείο έμπνευσής του. Έτσι, όλο το καλοκαίρι το περνά στο «Main», με το οποίο πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Ίμπιζα, τη Φρομεντέρα και το Σαν Τροπέ.

Τι ξεχωρίζετε στο «Μain»;

Πάντα μου άρεσε η θάλασσα. Σχεδίασα το «Main» από την πρώτη μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια, γιατί ήταν σημαντικό για εμένα να το αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Και κατάφερα να γίνει το προσωπικό μου καταφύγιο.

Πώς αισθάνεστε όταν ταξιδεύετε με το σκάφος σας;

Tο να έχεις ένα γιοτ είναι η απόλυτη ευχαρίστηση και σου προσφέρει πραγματική γαλήνη. Όταν βρίσκομαι στη θάλασσα με το «Main», πραγματικά ηρεμώ και ξεχνάω όλες μου τις υποχρεώσεις. Με βοηθάει να ξαναβρίσκω τις δυνάμεις μου και να επιστρέφω γεμάτος ενθουσιασμό στο Μιλάνο.

Το σκούρο πράσινο είναι ένα πολύ ασυνήθιστο χρώμα για σκάφος.
Ο ωκεανός σπάνια είναι μπλε. Συνήθως είναι πράσινος, σκούρος μπλε ή τιρκουάζ. Έτσι, το σκούρο πράσινο λειτουργεί σαν καμουφλάζ, δεν τραβάει την προσοχή.

Είναι αλήθεια ότι δώσατε στο σκάφος το όνομα της μητέρας σας;

Το «Main» ήταν το ψευδώνυμο της μητέρας μου όταν ήταν μικρή. Ήθελα να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι προέρχομαι από μια ταπεινή οικογένεια, μεσαίας τάξης, της οποίας η μόνη πολυτέλεια ήταν η κατοχή ενός σκούτερ Lambretta. Το ότι έδωσα στο γιοτ το όνομα της μητέρας μου σημαίνει ότι δεν ξεχνάω και δεν αποκόβομαι από τον κόσμο που αγάπησα.

armani3

armani4

armani5

armani6

armani7

armani8

armani1

armani2

armani9

armani11

armani10

armani12

armani13

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS