CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣHovig Demirjian: Πανέτοιμος για το σημαντικότερο live της ζωής του!

Hovig Demirjian: Πανέτοιμος για το σημαντικότερο live της ζωής του!

Αν και διανύει μια κουραστική περίοδο, δείχνει να απολαμβάνει στον μέγιστο βαθμό την προετοιμασία του για τον διαγωνισμό της Eurovision. Κι αυτό γιατί, ο φετινός μας εκπρόσωπος είναι πιο έτοιμος από ποτέ για τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο μουσικό ευρωπαϊκό γεγονός.

Του Παντελή Παναγιώτου

Είσαι ο επόμενος εκπρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Καταρχήν, είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος το ΡΙΚ επέλεξε εμένα για να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Και μόνο η συμμετοχή σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό, νομίζω πως είναι τεράστια τιμή για τον κάθε καλλιτέχνη. Οπότε, αισθάνομαι μεν μια ευθύνη, όμως αυτό είναι και ένα καλό κίνητρο ώστε να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά.

Είσαι έτοιμος να ζήσεις αυτή την εμπειρία;

Εννοείται. Με το τραγούδι ασχολούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 12 χρόνια. Πιστεύω πως όχι μόνο καλλιτεχνικά, αλλά και ως άνθρωπος, είμαι πιο έτοιμος από ποτέ γι’ αυτή τη συμμετοχή. Ανυπομονώ να ταξιδέψουμε με την ομάδα στο Κίεβο και να παρουσιάσουμε τη συμμετοχή μας μπροστά σε τόσα εκατομμύρια τηλεθεατές.

Αλήθεια, πόσο πολύ το ήθελες;

Πάρα πολύ. Άλλωστε, είναι το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της Ευρώπης. Θα μπορούσε κάποιος που ασχολείται με τη μουσική να το αγνοήσει;

Σε ενοχλεί που, αν και πέρασες πριν από δύο χρόνια τη διαδικασία του «Eurovision Song Project», τελικά το ΡΙΚ επέστρεψε σε εσένα με απευθείας ανάθεση;

Αντιθέτως, με χαροποιεί. Αυτό, μάλιστα δείχνει ότι η συμμετοχή μου τότε στο «Eurovision Song Project» είχε αφήσει καλές εντυπώσεις και οι υπεύθυνοι του κρατικού καναλιού πίστεψαν ότι μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια την χώρα μας.

Ήταν ένα απωθημένο για σένα;

Ήταν ένα παιδικό μου όνειρο, που μεγαλώνοντας έγινε στόχος.

Δηλαδή, ήσουν από μικρός φαν της Eurovision;

Ναι. Από παιδί παρακολουθούσα τον διαγωνισμό και ήταν ένα όνειρο για μένα να βρεθώ στη σκηνή της Eurovision, κάτι που επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι από τον διαγωνισμό;

Είναι πολλά, αλλά ξεχωρίζω το «Euphoria». Πιστεύω έφερε μια άλλη αισθητική στον διαγωνισμό…

Ποια θεωρείς ότι είναι τα απαραίτητα συστατικά για μια επιτυχημένη συμμετοχή;

Πρώτα από όλα, πρέπει να έχεις ένα καλό τραγούδι κι έναν εξίσου καλό τραγουδιστή. Πρόκειται για μια μεγάλη διαδικασία, την οποία ο τραγουδιστής πρέπει να φέρει εις πέρας. Πρέπει να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες και ειδικά το βράδυ του διαγωνισμού. Πιστεύω πολύ, επίσης, στη σκηνική παρουσία. Από εκεί και πέρα, στη Eurovision είναι πολλά που μπορεί να καθορίσουν το αποτέλεσμα, όπως για παράδειγμα το promotion και οι συγκυρίες.

Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να πετύχεις μια καλή θέση στον διαγωνισμό;

Αυτό το πιστεύει πρώτα απ’ όλους το ΡΙΚ. Από εκεί και πέρα, το μέλημά μου είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Να δείξω την πραγματική μου αξία κι αν καταφέρω να φέρω μια καλή θέση, ακόμα καλύτερα.

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει, όσον αφορά την διαδικασία που θα περάσεις πριν και μετά τον διαγωνισμό;

Αισθάνομαι πολύ δυνατός και έτοιμος για όλη τη διαδικασία, οπότε, δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που με φοβίζει στην παρούσα φάση. Όσο για το μετά, δεν το σκέφτομαι καθόλου.

Θα κάνεις περιοδεία;

Ναι. Πέρα από την Αρμενία και την Ελλάδα, στις οποίες έχουμε ήδη ταξιδέψει, σχεδιάζουμε να πάμε Ισπανία, Άμστερνταμ και δύο ακόμα χώρες που δεν έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Θα ήθελες να μας αποκαλύψεις κάτι για τη σκηνική σου παρουσία;

Με τον Χάρη Σάββα -ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνική παρουσία- ετοιμάζουμε κάτι πολύ δυνατό, που ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα καταλήξει σ’ ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής, τι σχόλια έχεις ακούσει για το τραγούδι;

Αν κρίνω, κυρίως μέσα από τα μηνύματα που λαμβάνω καθημερινά από το εξωτερικό, γενικά το τραγούδι αρέσει πολύ.

H ελληνική συμμετοχή, με εκπρόσωπο την Demy, πώς σου φάνηκε;

Η Demy είναι ένα φρέσκο κορίτσι και μια πολύ καλή τραγουδίστρια, που της ταιριάζει πολύ η Eurovision. Έχοντας φυσικά και μια πολύ έμπειρη και δυνατή ομάδα στο πλευρό της, πιστεύω πως θα τα πάει αρκετά καλά.

Έχεις επίγνωση του τι θα συμβεί αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο τα περιμένεις; Συνήθως, αυτό είναι κάτι που -αναπόφευκτα- βιώνουν όσοι εκπροσωπούν τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας στη Eurovision;

Στην παρούσα φάση, προτιμώ να μη σκέφτομαι κάτι αρνητικό. Ετοιμάζομαι για το σημαντικότερο live της ζωής μου και απορρίπτω οποιαδήποτε αρνητική σκέψη. Δουλεύω πολύ σκληρά με όλη την ομάδα μου για το καλύτερο αποτέλεσμα, οπότε, καταλαβαίνεις πως δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ κάτι τέτοιο.

Ούτε η κριτική σε φοβίζει;

Όταν κάνεις ένα επάγγελμα στο οποίο εκτίθεσαι σε κάθε σου βήμα, η κριτική είναι αναμενόμενη. Πόσο μάλλον όταν εκπροσωπείς ολόκληρη χώρα. Όταν η κριτική γίνεται καλοπροαίρετα, είναι καλοδεχούμενη.

Έχεις σκεφτεί τη ζωή σου μακριά από το τραγούδι;

Όχι, για να είμαι ειλικρινής. Θέλω να έχω την τύχη να μπορώ να ασχολούμαι και να επιβιώνω μόνο απ’ αυτό. Στις μέρες μας και στον τόπο μας, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αλλά δόξα τω Θεώ, ακόμα τα καταφέρνω.

Μιας και διανύουμε ξανά την εποχή των reality και των talent shows, τι θυμάσαι από τη συμμετοχή σου στο «XFactor»;

Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Παρόλο που τότε ήμουν μόνο 19 χρονών, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω άτομα του χώρου και να μάθω πολλά απ’ αυτούς. Εισέπραξα την αγάπη του κόσμου και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό.

Υπήρξαν κάποια στιγμή που σε έκανε να μετανιώσεις γι’ αυτή τη συμμετοχή ;

Ούτε και μία. Πιστεύω πως με τη συμμετοχή μου στο «X-Factor», μόνο κερδισμένος βγήκα.

Είσαι άνθρωπος που δεν μετανιώνει γενικότερα;

Όπως λέει κι ένα τραγούδι μου: «Δεν μετάνιωσα στιγμή, για τα λάθη που έχω κάνει, γιατί ένας νικητής, ξέρει πάντοτε να χάνει».

Πόσο άλλαξε ο Hovig από τότε;

Αν υπολογίσουμε ότι έχουν περάσει σχεδόν οκτώ χρόνια από τότε, έχω αλλάξει αρκετά. Ωρίμασα καλλιτεχνικά και έκανα αμέτρητα live, κάτι που με βοήθησε στην πορεία να γίνω καλύτερος σ’ αυτό που κάνω. Για μένα, όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμη αγαπώ το τραγούδι με το ίδιο πάθος. Κάθε φορά που κάνω μία εμφάνιση, νιώθω την ίδια χαρά και τον ίδιο ενθουσιασμό.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις στον χαρακτήρα σου;

Νευριάζω καμία φορά με τον εαυτό μου λόγω της τελειομανίας που με διακατέχει. Όλο αυτό με κάνει αγχωτικό. Αυτό θα ήθελα να το αλλάξω ή τουλάχιστον να το περιορίσω.

Κακές συνήθειες, έχεις;

Το κάπνισμα. Παλαιότερα, ήμουν όμηρος των παθών μου. Τώρα, τα ελέγχω κάπως καλύτερα.

Πώς φαντάζεσαι τον Hovig σε δέκα χρόνια από σήμερα;

Να είμαι υγιής και να μπορέσω να αποκτήσω μια όμορφη οικογένεια. Όσο για τα επαγγελματικά μου, θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι όσον το δυνατόν περισσότερο με τη μουσική.

Μια καριέρα στο εξωτερικό, δεν είναι στα σχέδια σου;

Σίγουρα, θα το ήθελα πολύ. Για την ώρα, δεν έχω κάτι στα άμεσα σχέδιά μου, παρά μόνο τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό της Eurovision. Ίσως, στο μέλλον, να συμβεί κι αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS