CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣHovig: Βασικός αντίπαλός μου είναι μόνο ο εαυτός μου

Hovig: Βασικός αντίπαλός μου είναι μόνο ο εαυτός μου

O Χοβίκ Ντεμιτζιάν, είναι ο 37ος εκπρόσωπός μας στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Με το τραγούδι «Gravity» διεκδικεί ένα από τα δέκα εισιτήρια του πρώτου ημιτελικού κόντρα σε 17 χώρες. Τι λέει για τη συμμετοχή μας; Τι τον αγχώνει περισσότερο και ποιοι οι στόχοι του; Από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Κιέβου, αποκαλύπτει τα πάντα για την κυπριακή αποστολή. 

 Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

 

Ποια είναι τα συναισθήματά σου λίγες ώρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision;

Αν πω ότι αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, θα ακουστώ ψεύτης;

Ψεύτης, γιατί;

Γιατί, κατά έναν περίεργο λόγο, όντως, αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, σκέφτομαι θετικά και είμαι πολύ δυνατός για τη συμμετοχή μας, την οποία θεωρώ σούπερ. Από την άλλη, είμαι πολύ συγκινημένος από την αγάπη και τη στήριξη που λαμβάνω από τον κόσμο και κυρίως από τη  χώρα μου κι αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο ως συναίσθημα.

Πέρα από τα μηνύματα του κόσμου, τι άλλο σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο θετικός για την πρόκρισή μας στον τελικό;

Το γεγονός ότι ο κόσμος αγάπησε τη συμμετοχή μας λόγω της προσπάθειας που κάναμε μέσω των social media και των διαφόρων ταξιδιών στο εξωτερικό για προώθηση του τραγουδιού μας. Επίσης, το «Gravity» πρόκειται για ένα πολύ σύγχρονο, μοντέρνο, catchy τραγούδι με μία πάρα πολύ καλή σκηνική παρουσία.

Εξακολουθεί να δουλεύει αυτή η διαδικασία; Σε ρωτώ γιατί στο παρελθόν αποδείχτηκε ότι δεν παίζει και ιδιαίτερο λόγο η προώθηση μίας συμμετοχής όταν αυτή δεν έχει την απαιτούμενη δυναμική.

Το πιο σημαντικό πράγμα στο διαγωνισμό είναι τα 3 λεπτά που θα παρουσιαστεί ένα τραγούδι πάνω στη σκηνή όπως επίσης και τα 3 λεπτά που θα ψηφίσει η κριτική επιτροπή. Από την άλλη, ο κόσμος που ψηφίζει, είναι καλύτερα να γνωρίζει προτού ψηφίσει. Εμείς, για παράδειγμα, ταξιδέψαμε σε τέσσερις χώρες. Κι αυτό, θεωρώ, ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Ποιοι θα αποτελέσουν την ομάδα σου επί σκηνής;

Μαζί μου θα είναι δύο χορευτές, ο Μάριος και ο Παύλος, ενώ θα με συνοδεύσει στα φωνητικά ο Lars, ο οποίος είναι από τη Σουηδία και ήταν και πέρσι με την κυπριακή αποστολή.

Η υπόλοιπη ομάδα; Θες να μας τη συστήσεις;

Είναι ο vocal coach μου, Χρήστος Κυριακίδης, με τον οποίο στήνουμε φωνητικά το τελευταίο διάστημα το τραγούδι, ο Ανδρέας Βασιλείου που ανέλαβε το κομμάτι των media, η Εύη Παπαμιχαήλ και ο Κλείτος Κλείτου ως αρχηγός και βοηθός αντίστοιχα της κυπριακής αποστολής, ο Νότης Παναγιώτου στο styling και ο Χάρης Σάββα που ανέλαβε τη σκηνική παρουσία μου και τη χορογραφία. Επίσης να αναφέρω τους Νατάρ Γεωργίου, που έχουν ετοιμάσει τα ρούχα που θα φορέσω.

Σε τι χρωματισμούς θα κινηθούν οι ενδυμασίες σας;

Κυρίως σε μαύρους χρωματισμούς. Θέλαμε να δώσουμε μεγαλύτερη βάση στο τραγούδι και στη σκηνική παρουσία μας, γι’ αυτό επιλέξαμε τα ρούχα που θα φορέσουμε να είναι μίνιμαλ.

Όσον αφορά τη χρονογραφία δεν φοβάστε ότι μπορεί να «κατηγορηθείτε» ότι χρησιμοποιείτε μεθόδους τις οποίες είδαμε και στο παρελθόν από συμμετοχές άλλων χωρών;

Δεν φοβόμαστε κάτι από τη στιγμή που αυτό που έχουμε ετοιμάσει είναι πολύ φρέσκο και σημερινό. Από την άλλη δεν είναι κακό να συγκριθούμε με άλλους. Παρά να ετοιμάζαμε κάτι παρωχημένο καλύτερα να δείξουμε αυτό που παίζει σήμερα στις μεγαλύτερες πίστες της Ευρώπης.

Τι σε αγχώνει περισσότερο απ’ όλη αυτή τη διαδικασία;

Τίποτα δεν με αγχώνει. Είμαι πάρα πολύ θετικός. Η μόνη μου έγνοια ήταν να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πρόβες. Κι έτσι έγινε. Εκείνο που απομένει τώρα είναι να διορθώσουμε κάποια μικρολαθάκια που έχουμε διακρίνει κι όταν επιτευχθεί κι αυτό είμαστε έτοιμοι να συναγωνιστούμε τις υπόλοιπες 17 χώρες του πρώτου ημιτελικού.

Ήταν όνειρο ζωής για σένα η Eurovision, Χοβίκ;

Όντως, ήταν όνειρο ζωής αυτός ο διαγωνισμός και όσο μεγάλωνα έγινε στόχος και να που τον πέτυχα. Όταν τα όνειρά σου γίνονται στόχοι και προσπαθείς, τότε κάποια στιγμή οι προσπάθειές σου σε ανταμείβουν όπως εμένα αυτή τη στιγμή που το ΡΙΚ, πραγματοποίησε το μεγαλύτερό μου στόχο. Να μου αναθέσει την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Eurovision.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; Ποιοι θεωρείς ότι είναι οι βασικοί αντίπαλοί μας την ερχόμενη Τρίτη;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ακούσει όλα τα τραγούδια του διαγωνισμού. Παρόλα αυτά, βασικός αντίπαλός μου είναι μόνο ο εαυτός μου. Ανταγωνίζομαι μόνο τον εαυτό μου για να μπορέσω να είμαι και να γίνω καλύτερος. Και αυτό θα πράξω μέχρι το βράδυ της 9ης Μαΐου και πρώτα ο Θεός μέχρι τον τελικό. Δεν βλέπω κανένα τραγούδι ανταγωνιστικά μέχρι στιγμής.

Ούτε το τραγούδι της Ελλάδας;

Όχι, ούτε αυτό.

Πιστεύεις ότι το τραγούδι της Demy θα τα πάει καλύτερα από το δικό μας;

Δεν το γνωρίζω αυτό. Εύχομαι και ελπίζω και οι δύο αποστολές να πάνε εξίσου καλά και να συναντηθούν ξανά στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου.

Τι λες; Θ’ ανταλλάξουμε 12άρια;

Μπα, δεν το γνωρίζω. Στο χέρι του κόσμου είναι όλες οι βαθμολογίες όπως και ο νικητής. Το κοινό κρίνει το αποτέλεσμα.

Τα στοιχήματα πάντως, δείχνουν ότι η Ελλάδα προκρίνεται στον τελικό ενώ η Κύπρος, μένει εκτός.

Δεν ξέρω τι λένε τα στοιχήματα, η άποψή μου είναι ότι πάμε σε ένα διαγωνισμό μαζί με άλλες 42 χώρες και όλες έχουν 3 λεπτά στη διάθεσή τους, να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να προκριθούν στον τελικό. Γι’ αυτό, δεν δίνω βάση στα στοιχήματα.

Σε περίπτωση που η Κύπρος δεν προκριθεί στον τελικό, θα είναι και για σένα η Eurovision ένα ταξίδι που σημασία έχει ο προορισμός και η εμπειρία;

Η Κύπρος τις δύο προηγούμενες χρονιές, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και αυτό είναι που ευελπιστώ και τώρα. Πέρα από αυτό όμως, πρόκειται για μία τρομερή και εκπληκτική εμπειρία από την οποία έχω ζήσει απίστευτες καταστάσεις και μοναδικές στιγμές και αισθάνομαι ότι έχω κερδίσει πάρα πολλά πράγματα. Ας μην προτρέχουμε όμως. Ο στόχος μου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Πρέπει να προκριθούμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε τη θέση που έχω στο μυαλό μου.

Η οποία είναι;

Αυτό είναι μυστικό. (γέλια) Δεν μπορώ, προς το παρόν, να την αποκαλύψω. Θα τη φανερώσω μετά το διαγωνισμό γιατί δεν θέλω να το ματιάσω.

Πιστεύεις στο μάτι;

Πιστεύω τόσο, όσο. Δεν είναι κακό να είμαστε και λίγο προληπτικοί.

Και ποιο θα είναι το γούρι σου για εκείνη τη βραδιά;

Δεν έχω κάποιο γούρι, ούτε κάποια διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσω. Η θετική σκέψη μου είναι αυτή που με καθοδηγεί.

Οι γονείς σου, οι φίλοι σου, θα είναι μαζί σου εκείνο το βράδυ;

Μόνο η σύντροφός μου θα είναι εκεί, η οποία είναι μέρος της ομάδας μου.

Και τι ρόλο θα διαδραματίζει;

Πρώτα απ’ όλα το ρόλο του ατόμου που θα με ηρεμεί και θα με εμψυχώνει. (γέλια)

Η οικογένειά σου;

Η οικογένειά μου θα παρακολουθήσει το διαγωνισμό από την τηλεόραση.

Του χρόνου θα πάμε Ιταλία; Τουλάχιστον αυτό δίνουν τα προγνωστικά για τον νικητή;

Η Eurovision είναι απρόβλεπτη. Τα φαβορί καταρρίπτονται και τα αουτσάιντερ, υπερτερούν. Δεν ξέρω. Θα δείξει.

Χοβίκ, ενώ το 2015 έχασες την εκπροσώπηση της Κύπρου από τον Τζον Καραγιάννης, φέτος είναι το άτομο που θα δώσει, εκ μέρους του ΡΙΚ, τη βαθμολογία, στη θέση του Λουκά Χάματσου. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Δεν ήμουν καθόλου χαμένος εκείνη τη χρονιά, απεναντίας κέρδισα πολλά πράγματα. Από την άλλη, έχω την εντύπωση ότι θα είναι μια πολύ ωραία εικόνα, να δίνει ο Τζον τη βαθμολογία μας.

 

Who is who

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου, του 1989, στην Κύπρο από Αρμένιους γονείς. Το πλήρες όνομά του είναι Hovig Demirdjian, ωστόσο το ευρύ κοινό τον γνωρίζει απλώς με το μικρό του όνομα, Hovig! Μεγάλωσε στη Λευκωσία, σε ένα σπίτι που κράταγε τις παραδόσεις της μαμάς πατρίδας (Αρμενία), ωστόσο η μουσική δεν έλειψε ποτέ από τη ζωή του. Σπούδασε jazz vocals, κιθάρα και πιάνο, ενώ το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι με τίτλο «Δεν μου Μιλάς Αληθινά (Η ιστορία έχει τελειώσει)». Την αμέσως επόμενη χρονιά, συμμετείχε στο «X-Factor» της Ελλάδας, διαγράφοντας λαμπρή πορεία ως μέλος της ομάδας του Νίκου Μουρατίδη. Έφτασε μέχρι την 7η θέση κερδίζοντας φυσικά και την αγάπη του κόσμου. Το 2010 κυκλοφόρησε το digital single του με τίτλο «Ξανά» αλλά και το «Goodbye», με το οποίο προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, χωρίς όμως επιτυχία (ήρθε 3ος στον εθνικό τελικό). Ακολούθησαν πολλές συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρωσία. Το 2013 ήρθε το επόμενο single του «Εγώ για Μένα» ενώ το 2015 έκανε άλλη μία απόπειρα για τη Eurovision συμμετέχοντας στη διαδικασία επιλογής του ΡΙΚ με το «Stone in a River» που όμως τελικά ήρθε 4ο. Στις 21 Οκτωβρίου του 2016, ανακοινώθηκε επίσημα από το ΡΙΚ ότι ο ίδιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2017. Έτσι, ο Hovig, ήταν το πρώτο όνομα που έγινε γνωστό για το φετινό διαγωνισμό. Τη 1η Μαρτίου 2017, κυκλοφόρησε το κομμάτι του «Gravity» σε στίχους και μουσική του Σουηδού Thomas G:son το οποίο και αποτελεί τη συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό της Eurovision 2017! H Κύπρος θα εμφανιστεί 15η στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2017 που θα πραγματοποιηθεί  9 Μαΐου στο Κίεβο της Ουκρανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS