CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΗ Αθηνά Λιανού μας μιλά για τις αγαπημένες της συνήθειες

Η Αθηνά Λιανού μας μιλά για τις αγαπημένες της συνήθειες

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της κομματιού με τίτλο «Σ’ ένα κύμα», η ανερχόμενη Κύπρια ερμηνεύτρια, που γνωρίσαμε μέσα από το «The Voice of Greece», μοιράζεται μαζί μας στιγμές από την καθημερινότητά της.

Σε ποια περιοχή έχεις μεγαλώσει; Τι σου αρέσει πιο πολύ σε αυτήν;
Γεννήθηκα στο Παραλίμνι και μεγάλωσα στη Δερύνεια της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Αυτό που αγαπώ περισσότερο στην επαρχία μου είναι τις θάλασσες με τη χρυσή αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά.

Ποιο σημείο του νησιού έχεις συνδέσει με τις πιο όμορφές σου αναμνήσεις;
Αν έπρεπε να επιλέξω ένα μόνο σημείο, αυτό θα ήταν το Ακρωτήρι Κάβο Γκρέκο. Η θέα είναι μαγευτική, οπότε φροντίζω να βρίσκομαι συχνά εκεί με τους φίλους και τα σκυλάκια μου.

Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή με τα πόδια και ποια με το αυτοκίνητο;
Απολαμβάνω το περπάτημα στον παραλιακό της Λεμεσού, ενώ με το αμάξι, τη διαδρομή που οδηγεί στους Άγιους Ανάργυρους στον Πρωταρά.

Πού έβγαλες την πιο ωραία φωτογραφία;
Στο χωριό Αργάκα στην Πάφο, σε μία μικρή καφετέρια πολύ κοντά στην παραλία.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από εκείνο το μέρος;
Το πόσο έντονο και το πόσο όμορφο ήταν το ηλιοβασίλεμα. Golden hour!

Ποιο ταξίδι έχει αποτυπωθεί στη μνήμη σου;
Η πρώτη φορά που ταξίδεψα στη Σκωτία, τον Σεπτέμβριο του 2012. Ήξερα ότι εκεί θα ήταν το σπίτι μου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τουλάχιστον και ο ενθουσιασμός ήταν τεράστιος.

Σε ποιο μέρος του πλανήτη θα ήθελες να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;
Με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί, μου λείπουν πολύ τα ταξίδια. Ιδανικά θα ήθελα να βρεθώ, έστω και για λίγες μέρες, στην αγαπημένη μου Αθήνα.

Τι θα έκανες αν είχες την ευκαιρία να βρεθείς εκεί;
Θα περνούσα όσο περισσότερο χρόνο μπορούσα με τους φίλους μου. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου κατάγονται από την Αθήνα και ζουν εκεί μόνιμα, οπότε τώρα, που δεν έχω την ευκαιρία να ταξιδεύω συχνά, μου λείπουν ιδιαίτερα.

Ποιο βιβλίο διαβάζεις; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;
Μόλις τελείωσα το “The subtle art of not giving a f*ck” του Mark Manson και νομίζω ότι είναι και το αγαπημένο μου, γιατί με έχει βοηθήσει στο να ξεκινήσω να βλέπω τη ζωή λίγο πιο χαλαρά.

Τι διδάχτηκες από αυτό;
Το ότι πάντα θα υπάρχει έστω και ένα άτομο, που δεν θα πιστέψει σε εσένα, στα όνειρά σου, που θα σε πληγώσει με τα λόγια και τις πράξεις του, που θα σε κατηγορήσει και ίσως ακόμη και να ευχηθεί να αποτύχεις. Οπότε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και αυτά που σε κάνουν χαρούμενο, ευτυχισμένο και ήρεμο.

Ποιο είναι το επόμενο στη λίστα σου;
Πριν από λίγες ημέρες παρήγγειλα το καινούργιο βιβλίο του Δήμου Ντάρκο με τίτλο «Καταλίνα».

Ποια ταινία είδες τελευταία;
Την κωμωδία «Norbit».

Ποια είναι η αγαπημένη σου; Γιατί την ξεχωρίζεις;
Παρόλο που δεν ξεχωρίζω κάποια συγκεκριμένη, περισσότερο θα έλεγα ότι απολαμβάνω τις κωμωδίες.

Η σειρά με την οποία έχεις κολλήσει; 
Πρόσφατα παρακολούθησα τους τέσσερις πρώτους κύκλους της σειράς «Queen of the South» και τώρα περιμένω με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει ο πέμπτος. Η all-time favorite μου, όμως, που αγαπώ δεν είναι άλλη από το «Friends». Έχω δει και τους 10 κύκλους αμέτρητες φορές.

Ποιο τραγούδι ακούς πιο συχνά αυτές τις μέρες;
Τελευταία έχω κολλήσει με το «Arcade», από Duncan Laurence.

Μίλησέ μας για μια καθημερινή σου συνήθεια/μερικές στιγμές από τη ρουτίνα σου.
Γενικά ξυπνώ πάντα πολύ πρωί. Το ότι τα μαθήματα στο ωδείο είναι απογευματινά, μου δίνει αρκετές φορές τη βδομάδα την ευκαιρία να βρεθώ με τους φίλους μου σε κάποια καφετέρια ή για brunch. Αγαπημένη, όμως, συνήθεια είναι η βόλτα με τα σκυλάκια μου στην παραλία των σκύλων στον Κάππαρη κάθε Κυριακή.

Πού απολαμβάνεις περισσότερο τον πρωινό καφέ σου;
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν πίνω καν καφέ. Οπότε θα σας πω ότι απολαμβάνω τη ζεστή μου σοκολάτα ή το τσάι μου περισσότερο κάθε Σάββατο πρωί, παρέα με φίλους σε κάποια καφετέρια στον παραλιακό του Πρωταρά.

Ποια είναι η πιο όμορφη αυλή στην πόλη σου;
Μου αρκεί να είμαι με καλή παρέα.

Αν η ζωή σου αυτή την περίοδο ήταν κινηματογραφική ταινία (ή βιβλίο), ποιο τίτλο θα της έδινες; 
«Τα καλύτερα θα ‘ρθουν».

INFO: Το καινούριο τραγούδι της Αθηνάς Λιανού «Σ’ ένα κύμα» είναι σε στίχους Ηλία Αντωνιάδη και μουσική από τους Ανδρέα Αναστασίου και Sara Ljunggren. Κυκλοφόρησε από τη Heaven Music και είναι διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά κανάλια και στο YouTube.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 156.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS