CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΗ Μαρία Μπακοδήμου φωτογραφίζεται με τους άντρες της ζωής της

Η Μαρία Μπακοδήμου φωτογραφίζεται με τους άντρες της ζωής της

Η αγαπημένη παρουσιάστρια μιλά για το ξεχωριστό δέσιμο που έχουν οι τρεις τους, ενώ εξηγεί πώς όλοι μαζί ξεπερούν τις δυσκολίες και απολαμάνουν τις όμορφες στιγμές της ζωής.

Tης Τζοβάννας Βλαχάβα

Η αλήθεια είναι ότι την παρακαλούσα πολλά χρόνια να κάνει μια φωτογράφιση με τους γιους της, Νικήτα και Άρη, τους οποίους απέκτησε από το γάμο της με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο. Τελικά την έπεισα, και το αποτέλεσμα, όπως θα διαπιστώσετε, είναι πολύ όμορφο. Οι τρεις τους αυτοαποκαλούνται «συμμορία», γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουν μάθει να πορεύονται μαζί και να αντιμετωπίζουν ενωμένοι τις δύσκολες, αλλά και τις χαρούμενες στιγμές της ζωής. Η Μαρία Μπακοδήμου, άμεση, ειλικρινής, ορθολογίστρια, δε διαφέρει καθόλου στην προσωπική επαφή από την εικόνα την οποία έχουν σχηματίσει γι’ αυτήν οι τηλεθεατές που τόσα χρόνια την παρακολουθούν πιστά. Έχει χιούμορ, γνώσεις, άποψη και δε διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό κάνει και στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Πώς αισθάνεσαι που έκανες αυτή τη φωτογράφιση με τα αγόρια σου;
Πολύ περήφανη και χαρούμενη! Βλέπω τις φωτογραφίες με τα παιδιά και νιώθω ότι είμαστε και μεγαλώσαμε μαζί, σαν μια ωραία συμμορία. Μ’ αρέσει πολύ αυτό που βλέπω, γιατί είναι όλη μου η ζωή. Είμαστε οικογένεια και πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο.

Τι είναι αυτό που όσο περνάνε τα χρόνια βλέπεις ότι ομορφαίνει τη σχέση σου μαζί τους;
Η ωριμότητα. Μεγαλώνοντας νιώθουμε πιο ασφαλείς ο ένας με τον άλλο και αλληλοστηριζόμαστε περισσότερο. Η σχέση μου με τους γιους μου στηρίχτηκε από αρκετά νωρίς στην ειλικρίνεια. Δεν τους έχω πει ποτέ ψέματα και δεν τους έκρυψα ποτέ την αλήθεια. Ίσως να αφαίρεσα κάποιες στιγμές, που έκρινα ότι χρειαζόταν, μερικά κομμάτια της, γιατί ενδεχομένως στην ηλικία που ήταν να μην είχαν τη δυνατότητα να την αφομοιώσουν πλήρως. Έχει τύχει, δηλαδή, να τους κρύψω πτυχές της πραγματικότητας, όχι όμως να τους παρουσιάσω μια άλλη πραγματικότητα.

Όλα αυτά τα χρόνια έτυχε να σε φέρουν σε δύσκολη θέση με κάποια ερώτησή τους;
Όχι, γιατί από την αρχή ήμουν απόλυτα ειλικρινής απέναντί τους και δεν κουβάλαγα ενοχές για το πώς έχω ζήσει και το τι έχω κάνει. Αυτό είναι κι ένα μήνυμα που θέλω να περάσω στα παιδιά μου. Τη ζωή τους οφείλουν να τη ζήσουν απολύτως όπως τους αρέσει, δεν έχουν να δώσουν σε κανέναν λογαριασμό, παρά μόνο στον εαυτό τους.

Σε τι ηλικία ήταν τα παιδιά όταν χώρισες;
Πολύ μικρά. Ο μικρός μου γιος, ο Άρης, δεν είχε καν γεννηθεί όταν χώρισα. Γέννησα ένα μήνα μετά.

Δεν ήταν λίγο τρελό να χωρίσεις ένα μήνα πριν γεννήσεις;
Έτσι δείχνει, αλλά κάθε φορά κάνεις αυτό που νιώθεις καλύτερο για σένα εκείνη τη στιγμή. Εγώ ένιωθα ότι θα ζούσα καλύτερα αν χώριζα. Είχα μια σχέση με τον μπαμπά τους, που παρόλη την αγάπη, επειδή ήμασταν και οι δύο πάρα πολύ ανώριμοι –λίγο περισσότερο εκείνος– είχε πολλές εντάσες που με κούραζαν, με ταλαιπωρούσαν και με πονούσαν. Το να χωρίσω μου ήταν λιγότερο επώδυνο από το να συνεχίσω το γάμο μου. Δυστυχώς, ήταν αδύνατο να έρθει μια νεράιδα και με ένα ραβδάκι να μας ωριμάσει με ένα glinnnng!

Το διαζύγιό σου πώς το διαχειρίστηκες σε σχέση με τα παιδιά;
Ήταν πάρα πολύ δύσκολο και επώδυνο να μεγαλώσω δύο αγόρια μόνη, ειδικά τα πρώτα χρόνια, που ο πατέρας τους δεν ήταν τόσο κοντά τους όσο θα έπρεπε ή θα ήθελε. Το καλό είναι ότι, αφού έχουμε κάνει έναν πολύ μεγάλο κύκλο σ’ αυτή τη σχέση και με πολλή δουλειά ο καθένας μας με τον εαυτό του, φτάσαμε μετά από δύσκολες καταστάσεις να έχουμε μια εξαιρετική σχέση μεταξύ μας, τη στιγμή που τα παιδιά μας διανύουν την εφηβεία. Πιστεύω ότι δε θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα μόνη μου σ’ αυτή τη φάση, αν δεν είχα τη δυνατότητα να στηριχτώ στον πατέρα τους. Πλέον, απολαμβάνω τη σχέση που έχω δημιουργήσει μαζί του και νιώθω ότι έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου, να ακουμπάω και να μοιράζομαι τα θέματά τους.

Είναι όμορφο που έχετε μια ουσιαστική και υγιή σχέση.
Τα τελευταία χρόνια το έχουμε καταφέρει αυτό. Δεν ήταν καθόλου εύκολο, αν σκεφτείς ότι ήμασταν δύο άνθρωποι που συναντήθηκαν, ερωτεύτηκαν, έκαναν μια προβολή ότι θα ζήσουν για πάντα μαζί, δημιούργησαν οικογένεια και όλο αυτό το σχέδιο απλώς ακυρώθηκε. Μετά το χωρισμό ήρθαμε αντιμέτωποι με τον εγωισμό μας, είχαμε εντάσεις και ρήξεις, δημιουργήθηκε απόσταση ανάμεσά μας. Βρήκαμε, όμως, και οι δύο τη δύναμη και το σωστό timing να δουλέψουμε τη σχέση μας πάνω σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα, παρά τον πόνο που μας προκαλούσε.

Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν κοντά σου αυτά τα δύσκολα χρόνια;
Πάντα υπήρχε ένα περιβάλλον που με αγαπούσε και με στήριζε, όμως εγώ μεγάλωσα περισσότερο ανεξάρτητη και μοναχική. Έμαθα από παιδί να βασίζομαι μόνο στον εαυτό μου. Δεν το λέω ως προτέρημα, είναι κάτι που πια έχω εκπαιδευτεί να μην το κάνω.

Ένιωσες ποτέ ενοχές;
Ναι, στην αρχή της μητρότητας. Ένιωθα ενοχές επειδή δούλευα αρκετά και δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο να ξεκλέβω για να τον αφιερώνω στα παιδιά. Μεγαλώνοντας, βέβαια, είδα ότι ο χρόνος μας είχε νόημα, ήταν ποιοτικός.

Ποια δικά σου στοιχεία, αλλά και του Δημήτρη, αναγνωρίζεις στους γιους σας;
Για να είμαι ειλικρινής, βλέπω κυρίως τα στοιχεία του Δημήτρη, γιατί δεν μπορώ να αντιληφθώ τα δικά μου. Ο Νικήτας και ο Άρης μού θυμίζουν έντονα τον πατέρα τους, από τον τρόπο που κινούνται όταν μιλούν στο τηλέφωνο μέχρι το πώς τσιμπάνε γρήγορα πάνω από τις σαλάτες πριν καθίσουμε για φαγητό. Ακόμα, έχουν πάρει πολλά στοιχεία από το χαρακτήρα του μπαμπά τους, όπως και την κοινωνικότητά του.

Έχουν σκεφτεί με τι θα ήθελαν ν’ ασχοληθούν στο μέλλον;
Ο Νικήτας, που τελειώνει φέτος το Λύκειο, έχει σκεφτεί να φύγει στο εξωτερικό και να σπουδάσει media, ενώ ο Άρης θέλει ν’ ασχοληθεί με business. Εγώ, πάλι, τους συμβουλεύω ν’ ασχοληθούν με τα πάρτι και τη διοργάνωσή τους. Άλλωστε, είναι κάτι που αρέσει και στους δύο. Ο μεγάλος παίζει μουσική ως Dj, ενώ ο μικρός ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις και τη διοργάνωση πάρτι. Είναι το χόμπι τους.

Φέτος επέστρεψες στην τηλεόραση ως κριτής στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο». Περίμενες ποτέ ότι θα αναλάμβανες αυτό το ρόλο στην καριέρα σου;
Όχι, και η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα όταν μου έκαναν την πρόταση. Εμπιστεύτηκα την αισθητική των ανθρώπων της παραγωγής, αλλά και την επιλογή της υπόλοιπης ομάδας των κριτών και τελικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που το έκανα. Είναι μια δουλειά που νιώθω ότι ήρθε στο δρόμο μου ως δώρο, γιατί περνάμε πραγματικά πολύ ωραία και έχουμε καλή ενέργεια και συννενόηση μεταξύ μας.

Σου είχε λείψει η τηλεόραση;
Ναι, γιατί την αγαπάω. Αλλά έτσι όπως ήταν διαμορφωμένη, ειδικά τον προηγούμενο χρόνο, λόγω της κρίσης με τις άδειες, δε με έβλεπα κάπου μέσα σ’ εκείνη τη συγκεκριμένη τηλεοπτική πραγματικότητα, μολονότι υπήρχαν project στο μυαλό μου που θα ήθελα να κάνω. Από τις προτάσεις που μου έγιναν εκείνη την περίοδο, πάντως, δε μ’ ενδιέφερε κάποια, γι’ αυτό προτίμησα να μείνω εκτός και να κάνω ένα διάλειμμα.

Τι σου δίδαξε ο χρόνος που απείχες τηλεοπτικά;
Μου έκανε καλό που αποστασιοποιήθηκα από την τηλεόραση για ένα χρόνο. Και όσο κι αν ακούγεται παράξενο, το γεγονός ότι επέστρεψα χωρίς τον Φώτη, εν τέλει με ανανέωσε ως παρουσιάστρια, γιατί έπρεπε να βγω στο γυαλί και να μάθω να είμαι μόνη μου. Καλώς ή κακώς, όταν είσαι ντουέτο με κάποιον, οι προσωπικότητες και των δύο ενώνονται και λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Δεν είναι εύκολο να διακρίνεις ποιος είναι ποιος. Το να ορίσω ξανά την ταυτότητά μου ως παρουσιάστρια και να ξανασυστηθώ στο κοινό χωρίς τον Φώτη δίπλα μου, ήταν ένα κίνητρο που με αναζωογόνησε.

Χρειάστηκες χρόνο για να βρεις τους ρυθμούς σου μετά από τόσα χρόνια καθημερινής παρουσίας στην τηλεόραση;
Φυσικά. Αυτή η αλλαγή δεν ήταν εύκολη για μένα συναισθηματικά, αλλά και πρακτικά. Στην αρχή μου ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ στην ιδέα ότι δεν θα πήγαινα κάθε μέρα στο κανάλι να συναντήσω τη δεύτερη οικογένειά μου, όπως έκανα τόσα χρόνια. Δεν θα έβλεπα καθημερινά τον Φώτη και τους στενούς μου συνεργάτες. Θα πήγαινα μόνο στο ατελιέ, για ν’ ασχοληθώ με τα ρούχα για το site μου, marymary.gr. Έριξα όλο το βάρος μου, λοιπόν, στα ρούχα μου και επεκτάθηκα και στη χονδρική πώληση.

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις στην τηλεόραση μετά το «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο»;
Καταρχάς, το «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» είναι ένα project που μου αρέσει πολύ και θα ήθελα να το ξανακάνω. Δεν περίμενα ότι θα με άγγιζε τόσο. Το ξεχωρίζω, γιατί εμπεριέχει το στοιχείο της χαράς, της συγκίνησης, αλλά και του θαυμασμού. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θα ήθελα ή θα μπορούσα να κάνω στην τηλεόραση.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;
Ο έρωτας δε νομίζω ότι θα πάψει ποτέ να υφίσταται στη ζωή μου, ακόμη και 90 ετών να φτάσω! Έχω ερωτευτεί πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό. Γενικά, νομίζω ότι το να ερωτευτείς δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το να αγαπήσεις.

Ο έρωτας αλλάζει όσο μεγαλώνεις;
Δε νομίζω. Αλλάζει, ίσως, ο τρόπος που τον εκφράζουμε.

Τι ζητάς από ένα σύντροφο;
Να με αγαπά, να με κάνει να νιώθω ασφάλεια, να με στηρίζει, να μην τον νιώθω δεδομένο και να έχω πάντα λόγο να τον θαυμάζω.

Τι δε δέχεσαι με τίποτα στις σχέσεις σου;
Το ψέμα. Δεν μπορεί να υπάρξει μια σχέση δίχως ειλικρίνεια.

Την απιστία την αποδέχεσαι;
Αν μου τύχαινε σήμερα, θα ήμουν πιο ήπια στη διαχείρισή της απ’ ό,τι παλαιότερα. Θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ πιθανό να συμβεί σε μια σχέση. Είναι ανθρώπινο. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι μια σχέση που έχει γερές βάσεις δεν μπορεί να διατηρηθεί μετά από απιστία.

Είσαι από τις γυναίκες που μοιράζεσαι τα προσωπικά σου με τις φίλες σου ή τα κρατάς για τον εαυτό σου;
Μοιράζομαι τα προσωπικά μου με τις φίλες μου, αλλά δε ζητάω συμβουλές από εκείνες. Είμαι της άποψης ότι συμβουλές, ειδικά γι’ αυτά τα θέματα, δεν πρέπει να παίρνουμε από άλλους, γιατί δεν ξέρουν όλα τα κομμάτια της σχέσης ή την ενέργεια και τη χημεία που υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ο συνδυασμός επιτυχημένη παρουσιάστρια-διαζευγμένη-μητέρα δύο παιδιών, πώς λειτουργεί με τους άντρες;
Όπως θα λειτουργούσε με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο ανθρώπου. Δε νομίζω ότι κάποιος άντρας έχει φοβηθεί να με φλερτάρει για κάποιον από τους παραπάνω λόγους. Πιο πιθανό είναι να μου έχει συμβεί αυτό επειδή δεν ήμουν ανοιχτή και διαθέσιμη στο φλερτ του. Η αλήθεια είναι ότι είχα κλειστεί στον εαυτό μου για αρκετά μεγάλα διαστήματα της ζωής μου.

Μετάνιωσες γι’ αυτά τα διαστήματα μοναξιάς;
Όχι, γιατί είχα ανάγκη να ζήσω μ’ αυτό τον τρόπο. Η κατάσταση της ζωής μου ήταν διαμορφωμένη έτσι κι εγώ, προφανώς, ήμουν σε τέτοια φάση, ώστε δεν μπορούσα να εκφραστώ διαφορετικά. Δε μετανιώνω για τίποτα, γιατί καθετί που σου συμβαίνει είναι μια αλυσίδα επιλογών και αποφάσεων που εσύ παίρνεις.

Τι σου λείπει περισσότερο από τη ζωή σου σήμερα;
Η πλάκα! Ήταν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μου που το είχα αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια, γιατί το πρόγραμμά μου ήταν πολύ σφιχτό και πιεστικό. Πλέον, όμως, έχω χαλαρώσει κι έχω ξαναβάλει το fun στη ζωή μου.

Αυτή την περίοδο στην προσωπική σου ζωή πώς είσαι;
Είμαι μόνη μου.

Απολαμβάνεις την ελευθερία που βιώνεις;
Ναι, έχω μάθει να ζω μόνη μου, όπως σου είπα. Άλλωστε, πάντα περνάω καλύτερα με τον εαυτό μου, παρά με κάποιον που δεν με εξιτάρει. Για να είμαι σε σχέση, πρέπει να υπάρχουν ισχυρές δονήσεις.

Κρίση ηλικίας έχεις περάσει;
Φυσικά. Και στα 25 και στα 35 και στα 45. Έχει να κάνει πάντα με τη διάθεσή μου, τις καταστάσεις που βιώνω, τις ανασφάλειες και τους προσωπικούς μου φόβους.

Σήμερα, πάντως, είσαι πολύ πιο γοητευτική και ανανεωμένη απ’ ό,τι παλαιότερα.
Σ’ ευχαριστώ. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Και αν το σκεφτείς, είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Μεγαλώνοντας χάνεις πράγματα που έχεις όταν είσαι 25 χρονών, όπως είναι τα νιάτα, η φρεσκάδα και η ανεμελιά, κερδίζεις όμως μια ισορροπία και μια γλύκα που δεν την είχες παλαιότερα, που ήσουν πιο ταραγμένος μέσα σου και όλο αυτό έβγαινε προς τα έξω.

Σου λείπει κάτι από τον παλιό σου χαρακτήρα;
Δεν έχω χάσει τίποτα, μόνο πράγματα που δεν ήθελα. Τώρα νιώθω πολύ πιο ασφαλής με μένα.

Ρισκάρεις στη ζωή σου;
Τώρα ναι. Ρισκάρω και το χαίρομαι. Παλαιότερα το απέφευγα, ρίσκαρα μόνο στα επαγγελματικά, ενώ στην προσωπική μου ζωή ήμουν ένας πολύ κλειστός και μοναχικός άνθρωπος, γιατί φοβόμουν μην πληγωθώ.

Δίνεις δεύτερες ευκαιρίες;
Ναι, αλλά μόνο δεύτερες, μετά αποσύρομαι.

Ποιο είναι το κλειδί για όλες τις σχέσεις;
Η αποδοχή. Με την αποδοχή ωθείς τον άλλο να σου παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό.

Σε φλερτάρουν;
Ναι, περισσότερο από παλιά, γιατί ήμουν πιο κλειστός άνθρωπος κι αυτό ήταν κατ’ εμέ το βασικό λάθος στις σχέσεις μου. Έδινα λάθος εντύπωση, γιατί κανείς δεν εισέπραττε ότι ήμουν εκεί γι’ αυτόν. Και μπορεί όντως να μην ήμουν. Είχε να κάνει με το πόσο φοβισμένη ένιωθα ν’ ανοιχτώ προς τους άλλους.

Στον ετήσιο προσωπικό σου απολογισμό τι κυριαρχεί;
Το 2017 ήταν μια χρονιά που είχε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες και επώδυνες στιγμές, αλλά αυτές μου έδωσαν δύναμη και έβγαλαν στην επιφάνεια τον πραγματικό μου εαυτό. Ειλικρινά, αισθάνομαι αναγεννημένη! Ξέρω ποια είμαι, πώς θέλω να βαδίσω από εδώ και πέρα στη ζωή μου, πώς μου αρέσει να ζω, πόσο θέλω να διεκδικήσω.

Επιμέλεια: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος
Μακιγιάζ: Θάνος Βογιατζής
Χτένισμα: Μαρία Λέκκα
Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο  «The Margi», Λητούς 11, Βουλαγμένη, τηλ. 210 8929000, www.themargi.gr για την ευγενική φιλοξενία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS