CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΗ Μέλανη Στέλιου φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τον γιο της

Η Μέλανη Στέλιου φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τον γιο της

Φωτογραφίζεται µε τον γιο της για πρώτη φορά και µοιράζεται µαζί µας όλες εκείνες τις στιγµές του τοκετού, τις δυσκολίες που αντιµετώπισε, την απίστευτη ευτυχία της πρώτης επαφής καθώς και τις λεπτοµέρειες της επικείµενης βάφτισης.

Του Τάσου Ευαγγέλου

Όταν ήρθε στη ζωή της o Μάξιμος πριν από δύο περίπου μήνες, ολόκληρη η κοσμοθεωρία της άλλαξε. Πλέον θέλει να γίνει ακόμα καλύτερος άνθρωπος, γιατί όπως λέει η ίδια, οφείλει να κάνει τα πάντα έτσι ώστε ο γιος της να είναι περήφανος για τους γονείς του… Η Μέλανη Στέλιου είναι ευτυχισμένη και δεν μπορεί να το κρύψει…

Πριν από δύο μήνες περίπου πήρες για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου το γιο σου, τον Μάξιμο. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου;
Εκτός από τα πρακτικά, ολόκληρη η ζωή που ήξερες πριν, ολόκληρη η κοσμοθεωρία σου περνά σε ένα άλλο επίπεδο. Έτσι ξαφνικά, τίποτα άλλο δεν σε ενδιαφέρει εκτός από αυτή τη μικρούλα ύπαρξη που κρατάς στα χέρια σου και την οικογένειά σου. Τίποτα άλλο πραγματικά δεν σε ενδιαφέρει. Είναι απίστευτο πώς λειτουργεί η φύση, ενστικτωδώς η μάνα θέλει να προστατέψει το παιδί της. Σου μιλώ πολύ ειλικρινά, αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από τον άντρά μου και το μωρό μου.

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα όταν ο γυναικολόγος έβαλε στην αγκαλιά σου τον Μάξιμο; Εκείνα τα πρώτα δευτερόλεπτα πώς ένιωσες;
Πριν σου απαντήσω, θα ήθελα να σου πω, πως ο Μάξιμος ήρθε στη ζωή μας κάπως επεισοδιακά (Χαμόγελο). Αρχικά, είχα ήδη περάσει την ημερομηνία του αναμενόμενου τοκετού. Αποφασίσαμε με το γιατρό μου να ξεκινήσει ο ίδιος τη διαδικασία του τοκετού, μιας και ο μικρός δεν αποφάσιζε να έρθει. Μετά από δεκατρείς ώρες πόνων τοκετού, ο Μάξιμος ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια από τους γιατρούς μιας και ο ώμος του είχε «κολλήσει» επάνω στη λεκάνη μου και δεν έβγαινε. Ο Μάξιμος είδε το φως του κόσμου με βγαλμένο ώμο. Παρόλα αυτά, μέσα σε μια βδομάδα ο ώμος πήρε κανονικά τη θέση του, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε τίποτα. Η όλη εμπειρία λοιπόν του τοκετού παρόλο που ήταν επεισοδιακή, δεν παύει να είναι μια από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου. Πέρα από τους πόνους και την όποια ταλαιπωρία, όταν μου έβαλαν τον Μάξιμο στην αγκαλιά μου ξαφνικά όλο το σώμα μου αισθάνθηκε μια απίστευτη ευφορία. Είναι αυτό το πρώτο άγγιγμα, η πρώτη επαφή που δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τρόπο που με κοίταξε στα μάτια, λες και μου έλεγε ήρθα, εδώ είμαι. Ήταν λες και είχαμε ξανασυναντηθεί κάπου αλλού παλιά, λες και τον ήξερα χρόνια. Τόσο γνώριμο ήταν το βλέμμα του.

Πόσα κιλά γεννήθηκε ο Μάξιμος;
Αν και υπολογίζαμε γύρω στα 3.800 τελικά ο Μάξιμος γεννήθηκε 4.300. Όταν μου τον έβαλαν στην αγκαλιά μου αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν όλο το «βάρος» της κοιλιά μου στο στήθος μου!

Όντως, ο Μάξιμος ήρθε στη ζωή σας την κατάλληλη στιγμή; Σε προηγούμενή μας συνέντευξη μου είχες πει πως ήθελες να φέρεις στον κόσμο τη συνέχεια του Αλέξη.
Ναι το θυμάμαι και έχω να σου πω, πως ο μικρός είναι η συνέχεια του Αλέξη. Είναι ο ίδιος ο μπαμπάς του (Χαμόγελο).

Πώς υποδέχθηκε ο Αλέξης στη ζωή σας το μωρό;
Και για τον Αλέξη ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, γιατί παρόλο που έχει τρία παιδιά από τον προηγούμενό του γάμο, ήταν η πρώτη φορά που ήταν μέσα σε φυσιολογικό τοκετό. Δεκατρείς ώρες, όση διάρκεια είχε ο τοκετός, ο Αλέξης δεν έφυγε από κοντά μου. Είχε και τα σημάδια στα χέρια μετά για να το αποδείξει (Χαμόγελο). Αργότερα τον είχα ρωτήσει αν μετάνιωσε που έζησε όλη αυτή τη διαδικασία από την αρχή γιατί ξέρεις, οι άντρες το βλέπουν και το βιώνουν διαφορετικά και η απάντησή του ήταν πως όχι και πως θα ήθελε να το ξαναζήσει. Ο Αλέξης ήταν η δύναμη, η ηρεμία και το στήριγμά μου κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Και αφού το έζησες όλο αυτό θα ήθελα να μου πεις πόσο απέχει τελικά η θεωρία από την πράξη. Η επιθυμία σου να γίνεις μάνα από το να είσαι μάνα.
Ίσως αν ήμουν πιο μικρή η θεωρία του να γίνω μάνα από την πράξη να απείχε πολύ. Δεν σου κρύβω πως όταν ήμουν κοντά στα είκοσι πέντε μου, μου γεννήθηκε αυτή η επιθυμία του να γίνω μάνα. Μετά μου πέρασε βέβαια γιατί είχα βάλει στη ζωή μου άλλες προτεραιότητες, κυρίως τη δουλειά μου. Οπόταν στην ηλικία που έφτασα ήξερα πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να έρχεται στη ζωή σου ένα μωρό. Στην ερώτησή σου λοιπόν θα σου πω, πως ναι, δεν απέχει πολύ η θεωρία από την πράξη. Όλος μου ο χρόνος είναι αφιερωμένος εξ ολοκλήρου στον Μάξιμο, τον θηλάζω και είμαι εκεί για εκείνον συνέχεια. Ο λίγος ελεύθερος χρόνος που απομένει είναι για εμάς, για εμένα και τον Αλέξη. Δεν θέλω να χαθεί τίποτα από ό,τι είχαμε με τον Αλέξη πριν έρθει στη ζωή μας ο Μάξιμος.

Έχω ακούσει ότι οι γονείς περνούν κάπως ζόρικα όταν παίρνουν το μωρό τους στο σπίτι και είναι μόνοι τους χωρίς τη βοήθεια των νοσοκόμων. Εσείς πώς το βιώσατε;
Αν σκεφτείς ότι έχω οκτώ ανίψια αλλά και τα τρία μωρά του Αλέξη, έχουμε σύνολο έντεκα παιδιά. Τα οκτώ ανίψια και τα έλουζα και τα άλλαζα και τα φρόντιζα οπόταν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μας ήταν ζόρι οι πρώτες στιγμές στο σπίτι με τον Μάξιμο. Ήμουν προετοιμασμένη για τον ερχομό του και δεν πανικοβλήθηκα ούτε για μια στιγμή.

Πιο πάνω μίλησες για το θηλασμό. Πώς είναι αλήθεια η εμπειρία;
Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να θηλάζεις το μωρό σου. Είναι ο χρόνος που δένεται η μάνα με το μωρό. Ο τρόπος που σε κοιτάζει την ώρα που θηλάζει δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια. Μόνο όσες μανούλες το έχουν βιώσει μπορούν να καταλάβουν απόλυτα τι θέλω να πω. Είναι θείο δώρο για μένα το ότι μπορώ και θηλάζω τον γιο μου. Ο θηλασμός θέλει υπομονή και πολλή αγάπη, τίποτα άλλο.

Πώς υποδέχθηκαν τα παιδιά του Αλέξη, η Ιωάννα, η Βαλέρια και η Εβελίνα τον Μάξιμο;
Με μεγάλη χαρά, αλήθεια. Η μεγάλη του κόρη, η 12χρονη Ιωάννα τον κάνει μπάνιο μόνη της, οι 9χρονες δίδυμες του παίζουν. Και εγώ είχα αγωνία πώς θα δεχθούν το νέο μέλος της οικογένειας. Θέλεις η πρώτη τους εμπειρία μαζί του να είναι θετική, έτσι και εγώ φρόντιζα να τους δίνω τον Μάξιμο όταν εκείνος είχε ήδη φάει και δεν ήταν γκρινιάρης. Πλέον ο Μάξιμος αναγνωρίζει τις φωνές τους και τους χαμογελά.

Με τον ερχομό του Μάξιμου, στη ζωή σας, πιστεύεις ότι το δέσιμό σας με τον Αλέξη ολοκληρώθηκε;
Όχι δεν ολοκληρώθηκε, δεν ολοκληρώνεται ποτέ τίποτα γιατί πολύ απλά και οι δύο μας το παίρνουμε σε ένα άλλο επίπεδο. Έχω την αίσθηση πως η σχέση μου με τον Αλέξη συνεχώς μεταλλάσσεται και εξελίσσεται. Άσε που όταν κάτι ολοκληρώνεται πιστεύω ότι και τελειώνει. Με τον ερχομό του Μάξιμου στη ζωή μας, αγαπώ τον Αλέξη ακόμα πιο πολύ, είμαι ερωτευμένη μαζί του πολύ παραπάνω από ό,τι ήμουν πριν. Ο Μάξιμος πρόσθεσε ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι στην ευτυχία μας, αυτό είναι γεγονός. Ο γιος μου, μου έδωσε τη δύναμη να θέλω να κάνω και άλλα πολλά πράγματα στη ζωή μου.

Όταν λες θέλεις να κάνεις πολλά πράγματα στη ζωή σου, δηλαδή;
Θέλω και οφείλω στο γιο μου να γίνω ακόμα καλύτερος άνθρωπος. Θέλω μεγαλώνοντας ο Μάξιμος να είναι πραγματικά περήφανος για τους γονείς του. Μου δίνει τη δύναμη να προσπαθώ να γίνομαι ακόμα καλύτερη σε όλα τα επίπεδα.

Έχετε σκεφτεί με τον Αλέξη ποιος θα είναι ο νονός του Μάξιμου;
Είμαι πολύ χαρούμενη για τον πνευματικό πατέρα του γιου μας. Ο νονός του Μάξιμου θα είναι ο Μάριος Φραγκούλης. Η φιλία μας με τον Μάριο κρατά χρόνια, από το 1996 όταν ήμασταν μαζί στις θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης στην Αθήνα.

Και πότε με το καλό θα πραγματοποιηθεί η βάφτιση;
Υπολογίζουμε μέσα στο Σεπτέμβριο. Η βάφτιση θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, σε κλειστό φιλικό και οικογενειακό κύκλο.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς αλλά, ένα δεύτερο παιδί θα θέλατε να έρθει στη ζωή σας με τον Αλέξη;
Όντως είναι πάρα πολύ νωρίς αλλά ξέρω πως ο Αλέξης θα το ήθελε πάρα πολύ. Αν ευλογηθούμε με ακόμα ένα μωρό δεν θα έλεγα όχι.

Επαγγελματικά τι σκέφτεσαι να κάνεις από εδώ και πέρα;
Προς το παρόν δεν έχω κάτι και δεν θέλω να έχω. Είμαι αφοσιωμένη στον Μάξιμο. Έχω όμως συζητήσεις τόσο για θέατρο όσο και για τηλεοπτική σειρά από το φθινόπωρο.

Επιμέλεια: Άντρεα Χατζηνικόλα
Μακιγιάζ: Χριστιάνα Λαμπριανού (Florentia Makeup Artist Workshop)
Μαλλιά: Κωνσταντίνος Χαραλάμπους

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS