CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΗ νέα ζωή της Celine Dion: Εγώ είμαι τώρα το αφεντικό

Η νέα ζωή της Celine Dion: Εγώ είμαι τώρα το αφεντικό

Τα τελευταία τρία χρόνια -από τότε, δηλαδή, που πέθανε ο άντρας της, ο René Angélil- ήταν ένα δύσκολο «ταξίδι» για τη Celine Dion, μια εξερεύνηση σε ένα μακρύ, σκοτεινό, δύσβατο τούνελ. Φαίνεται πως η Dion που βγήκε στο άλλο άκρο του, είναι μια νέα γυναίκα.

Από την Κάλλια Καστάνη

Το τελευταίο διάστημα, όποτε εμφανίζεται δημόσια, o λογαριασμός της στο Instagram πλημμυρίζει από σχόλια των απορημένων θαυμαστών της: «Είσαι η Celine ή η Lady Gaga;», «Δεν μοιάζεις καθόλου με την Celine που ξέραμε. Είσαι όντως η Celine»;

Πραγματικά, η νέα εκδοχή της Celine Diοn, θυμίζει ελάχιστα τη star που γνώρισε ο κόσμος. H «νέα» Celine είναι fashion icon. Οι στιλάτες, εκκεντρικές εμφανίσεις της απασχολούν τα sites και τα fashion blogs. Είναι πιο τολμηρή, πιο σέξι. Κι αυτό, δεν περνάει απαρατήρητο. Πρόσφατα, η γνωστή εταιρία καλλυντικών L’Oreal Paris, ανακοίνωσε πως η Dion θα είναι η νέα «πρέσβειρα» της εταιρίας, το κεντρικό πρόσωπο της φετινής της διαφημιστικής καμπάνιας. Η τραγουδίστρια δήλωσε έκπληκτη. «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό, ειδικά στην ηλικία μου». (σ.σ. Στις 30 Mαρτίου, έκλεισε τα 51). Κι ωστόσο, δεν θα ήθελε να γυρίσει τον χρόνο πίσω. «Αισθάνομαι τόσο καλά τώρα που δεν θέλω καν να σκεφτώ τα 20 ή τα 30 μου χρόνια. Τώρα, αγκαλιάζω τον εαυτό μου και αισθάνομαι ελεύθερη να κάνω ό,τι θέλω, όπου θέλω, όταν θέλω. Ποτέ δεν είχα αισθανθεί τόσο όμορφη ή ισχυρή και αισθάνομαι ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Σήμερα, είναι η αρχή της υπόλοιπης ζωής μου και δεν θέλω να γυρίσω πίσω. Προχωράω μπροστά».

Αυτό το «μπροστά», στη δική της περίπτωση, περιλαμβάνει ένα νέο άλμπουμ και μια νέα παγκόσμια περιοδεία, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, στον Καναδά – το πρώτο world tour εδώ και μια δεκαετία. Και τα δύο υπό τον τίτλο «Courage». Κουράγιο. Της χρειάστηκε μπόλικο απ’ αυτό, μετά τον θάνατο του αγαπημένου της άντρα, και του αδελφού της, Daniel, τον Ιανουάριο του 2016. Χρειαζόταν κουράγιο για να ξαναβγεί στη σκηνή. Για να ζήσει και για να παρηγορήσει τα τρία παιδιά της: τον 18χρονο René-Charles και τους δίδυμους Eddy και Nelson, που έκλεισαν τα 8. «Φοβόμουν πως θα με ρωτούσαν κάθε μέρα «Πού είναι ο μπαμπάς»; Φοβόμουν λίγο να μην έχω μια αγκαλιά να γείρω τις νύχτες. Να μην έχω έναν σύντροφο που να με κάνει να γελάω», δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό «People».

Η «νέα» Celine δηλώνει πως βρίσκεται σε «περίφημη φόρμα». Αλλά, ίσως και να μη λέει αλήθεια. Η φιγούρα της είναι υπερβολικά αδύνατη, σχεδόν αποστεωμένη. Στον Τύπο σέρνονται φήμες για νευρική ανορεξία. Η «Sun» κατέγραψε την οργισμένη αντίδρασή της: «Δεν δίνω δεκάρα. Δεν θέλω να το συζητήσω. Μην ασχολείσαι κι εσύ. Μην παίρνεις φωτογραφίες. Αν σου αρέσει, εκεί είμαι, αν δεν σου αρέσει άσε με στην ησυχία μου». Και πρόσθεσε: «Το ενδιαφέρον μου για τη μόδα ήταν πάντα δυνατό, αλλά το στιλ μου ήταν πιο συντηρητικό παλιότερα. Τώρα, έχω την ευκαιρία να φορέσω υψηλή ραπτική και πράγματα που με κάνουν να αισθανθώ όμορφη, δυνατή, ατρόμητη και γοητευτική ακόμη κι αν το αισθάνομαι μόνο εγώ».
Είναι μια στάση που ξαφνιάζει – ίσως, επειδή προέρχεται από μια γυναίκα, που πριν από λίγα χρόνια δήλωνε: «Δεν υπήρξε τίποτα άλλο σ’ όλη μου τη ζωή εκτός από πειθαρχία, πειθαρχία, πειθαρχία»…

KAI O ANGELIL EΠΛΑΣΕ ΤΗΝ DION
Εν συντομία, η ιστορία της, είναι ακριβώς αυτό: ο θρίαμβος μιας χαρισματικής φωνής, που ακολούθησε, συστηματικά, πειθαρχημένα, τον δρόμο προς την κορυφή. Είναι γνωστό πως η Celine Marie Claudette Dion, το μικρότερο από τα 14 παιδιά μιας Γαλλοκαναδής νοικοκυράς και ενός χασάπη, ανακαλύφθηκε στα 12 της, από ένα demo που έστειλε, στον – τότε πανίσχυρο μάνατζερ και παραγωγό René Angélil. O Angélil πίστεψε πρώτος στο ταλέντο της. Εκείνος έβαλε υποθήκη το σπίτι του, για να χρηματοδοτήσει τον πρώτο της δίσκο. Κι αργότερα, στα 18 της, όταν η Celine του δήλωσε πως ήθελε την καριέρα του Μichael Jackson, εκείνος πάλι την απέσυρε από το προσκήνιο για έναν χρόνο, προκειμένου να κάνει αισθητικές επεμβάσεις στη μύτη και στα δόντια και να παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα αγγλικών. Ο Θεός έπλασε τη Celine, αλλά ο René Angélil δημιούργησε την Dion, την ντίβα της παγκόσμιας pop σκηνής. Την τραγουδίστρια των πέντε Grammy και του ενός Οscar, το φαινόμενο με τις πωλήσεις-ρεκόρ που ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Την performer που έγραψε ιστορία στο Λας Βέγκας.

Ο René Angélil έφυγε από τη ζωή στις 14 Ιανουαρίου του 2016. Η Dion ήταν δίπλα του ως την τελευταία στιγμή, τότε που πια εκείνος δεν μπορούσε να μιλήσει κι έπρεπε να τον ταΐζει μ’ ένα σωληνάκι. «Το να βλέπεις τον άντρα σου να υποφέρει και να πεθαίνει αργά ήταν… Ο θάνατος του άντρα μου ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω βιώσει», δήλωσε η τραγουδίστρια στο «People». «Προσπαθείς να βοηθήσεις το πρόσωπο που αγαπάς. Χαζεύεις τηλεόραση μαζί του και φέρνεις τα παιδιά να πουν “καληνύχτα” στον μπαμπά και τους λες να είναι προσεκτικοί μαζί του. Κι όλα αυτά είναι καλά – στο βάθος, όμως, το νιώθεις πως το “καράβι” βυθίζεται κάθε μέρα και από λίγο…».

Το τραγούδι ήταν το καταφύγιό της, η μοναδική «σανίδα» που την κρατούσε στην επιφάνεια. Κι ωστόσο, η επιστροφή της στη σκηνή του Caesar’s Palace, το 2016, ήταν δική του ιδέα, όχι δική της. «Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που χρειάστηκε να κάνω – ποτέ δεν ήξερα αν θα επέστρεφα σπίτι το βράδυ και θα ήταν ακόμα εκεί ή αν όλα θα είχαν τελειώσει…». Ώσπου ένα βράδυ συνέβη στ’ αλήθεια. Ο Αngélil, τη φώναξε στα παρασκήνια. Μια λεπτή αδύναμη φωνή τής είπε πως την αγαπά, της ευχήθηκε να κάνει ένα καλό show. To επόμενο πρωί, είχε «φύγει». Ο θάνατός του τη συνέτριψε.

Η ΝΕΑ CELINE EΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΦΕΝΤΙΚΟ»
Τα τελευταία νέα είναι πως η ζωή της Celine Dion πρόκειται να γίνει ταινία. Ο τίτλος της, θα είναι «Power of love» και σκηνοθέτις η Valerie Lemercier, η οποία πρόκειται επίσης να υποδυθεί την Καναδή τραγουδίστρια. Eίναι ένα φιλμ που μάλλον δεν θα καταγράψει, τη νέα εποχή στη ζωή της Dion: την άνοιξη που ακολουθεί ύστερα από έναν πολύ βαρύ χειμώνα.

«Ξαφνικά, καλούμαι να πάρω εγώ όλες τις αποφάσεις. Μέχρι σήμερα, σε όλη μου τη ζωή, ήμουν προστατευμένη. Ήμουν το 14ο παιδί της οικογένειας, είχα πάντα έναν στρατό να με φυλάει. Κι έπειτα, ζώντας με τον René, δεν είχα ποτέ τον χρόνο να σκεφτώ τι πραγματικά ήθελα να κάνω με τη ζωή μου. Η ζωή, απλώς συνέβαινε… Αλλά, όχι πια. Τώρα, εγώ είμαι το αφεντικό!»

Το τελευταίο διάστημα, η Celine εμφανίζεται παντού, συνοδευόμενη από τον Ισπανό χορευτή της, τον Pepe Muñoz – έναν άντρα γοητευτικό, 16 χρόνια μικρότερό της. Ένα «toy-boy» όπως το αποκαλούν τα tabloids, που αναρωτιούνται αν θυμάται ακόμα τον Αngélil.

Τι απαντά εκείνη : «Είμαι ελεύθερη, με τον Pepe είμαστε φίλοι, οι καλύτεροι φίλοι». Είναι ένας άντρας στη ζωή της, αλλά όχι «ο άντρας» της ζωής της – άλλωστε, εξηγεί, ο Pepe είναι gay. «Είναι, όμως, φίλος μου και έκανε τόσα πολλά για μένα, κρατώντας μου απλά το χέρι… Είναι κάτι που δεν είχα ζήσει για πολύ-πολύ καιρό: μια αγκαλιά από έναν πανύψηλο, όμορφο άντρα. Ήταν υπέροχο. Ο κόσμος στ’ αλήθεια πίστεψε πως υπήρχε κάτι μεταξύ μας. Δεν είναι αλήθεια. Όμως, ο Pepe έκανε πάρα πολλά για μένα, για την ψυχική μου υγεία, την πνευματικότητά μου, τη δύναμή μου…».

Απ’ ό,τι φαίνεται η Celine Dion αποφάσισε να μη ζήσει όπως πρέπει, αλλά όπως θέλει. Όχι μια ζωή κανονική, όπως πρέπει, με τα σωστά κιλά, ρούχα ή σύντροφο. Αλλά, ίσως, μια ζωή πιο αληθινή…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS