CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΗ πρώτη συνέντευξη της Αννίτας Δημητρίου μετά τη νίκη στις εκλογές

Η πρώτη συνέντευξη της Αννίτας Δημητρίου μετά τη νίκη στις εκλογές

Μετά την πολυσυζητημένη υποψηφιότητα η αγαπημένη εκπρόσωπος του κόσμου της Λάρνακας είναι πλέον στη Βουλή και μιλά στο Down Town για το «μπες-βγες» στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, την εκλογή της και την επιθυμία της να γίνει μητέρα.

Του Νικόλα Χριστοφή

«Η εκδίκηση μιας “φιναλίστ” που έγινε βουλευτής και ο κριτής που έμεινε απ’ έξω για 21 ψήφους». Ομολογώ ότι αυτός ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους τίτλους που διάβασα την επομένη των εκλογών. Τελικά, είχαμε «καλλιστεία» την περασμένη Κυριακή ή ο κόσμος απέδωσε δικαιοσύνη στην περίπτωσή σου;

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Θεωρώ ότι ο κόσμος αξιολόγησε την πολιτική μου πρόταση και στήριξε την υποψηφιότητα μου για την ανανέωση στη Λάρνακα.

Τα όσα προηγήθηκαν της εκλογής σου έχουν επηρεάσει καθόλου τις σχέσεις σου με στελέχη του κόμματός σου;

Όχι καθόλου, οι σχέσεις ήταν και παραμένουν άριστες.

Ανέμενες αυτό το αποτέλεσμα μετά το «μπες-βγες» του ονόματός σου από το ψηφοδέλτιο;

Η αγάπη του κόσμου ήταν και εξακολουθεί να είναι συγκλονιστική και πρέπει να πω ότι ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζομαι και ευγνωμονώ τον κόσμο για την στήριξη και την αγάπη του. Μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έρχονται συγχαρητήρια μηνύματα από φίλους, γνωστούς-άγνωστους, είναι πολύ συγκινητικό. Το αποτέλεσμα το έφερε ο κόσμος.

annitadimitriou4

Πιστεύεις ότι εκείνο το περιστατικό βοήθησε να γίνεις περισσότερο γνωστή στον κόσμο;

Σίγουρα βοήθησε να γίνω πιο γνωστή στον κόσμο, αλλά θεωρώ ότι ο κόσμος έκρινε με καθαρά πολιτικό κριτήριο.

Τι να περιμένουν από σένα, ως νέα βουλευτή, όλοι όσοι σε εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους;

Προτάσεις, εισηγήσεις, έργα. Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει μη πραγματοποιήσιμα «θα». Είναι καιρός να εφαρμόσουμε μια άλλη, φρέσκια, πολιτική.

Ήταν δική σου επιλογή η διεκδίκηση μιας θέσης στο κυπριακό κοινοβούλιο ή απόφαση του κόμματός σου;

Ήταν αποκλειστικά δική μου επιλογή με την οποία συμφώνησε και το κόμμα μου και διαβουλευτήκαμε συλλογικά και αποφασίσαμε να είμαι υποψήφια στις εκλογές.

annitadimitriou1

Πότε ξεκίνησε η εμπλοκή σου με την πολιτική;

Από μικρή ηλικία δραστηριοποιούμουν με την πολιτική ως μαθητικό και φοιτητικό στέλεχος. Από μικρή ήμουν επίμονη και διεκδικητική. Παράλληλα ανήκα σε διάφορους οργανισμούς, φόρουμ και δεξαμενές σκέψεις που πάντα ασχολούνταν με την πολιτική. Η εμπλοκή μου με τα κοινά σε οργανική θέση του ΔΗΣΥ έγινε όταν εκλέγηκα κοινοτική σύμβουλος στην κοινότητα μου και οικονομική διαχειρίστρια ΔΗΣΥ Λάρνακας.

Επαγγελματικά, με τι καταπιανόσουν προηγουμένως; 

Εργαζόμουν ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και γενικότερα ήμουν στον χώρο της εκπαίδευσης από το πέρας των μεταπτυχιακών μου σπουδών ως Λέκτορας και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια.

Προεκλογικά, είχες δηλώσει ότι θα αγωνιστείς με όλες σου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον. Πώς φαντάζεσαι, δηλαδή, αυτό το μέλλον και με ποιες ενέργειες πιστεύεις ότι μπορείς να το πετύχεις μέσα από τα βουλευτικά έδρανα;

Το όραμα μου για την πολιτική είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να προϋπάρξει συγκεκριμένο νομοθετικό έργο. Σε συνεργασία με την κοινοβουλευτική μας ομάδα σύντομα θα προτείνουμε συγκεκριμένους τρόπους προσέγγισης αυτού του οράματος σε όλα τα επίπεδα, είτε μέσω της παιδείας είτε μέσω των ίσων ευκαιριών είτε μέσω της ουσιαστικής αντιμετώπισης εξαιρετικά σημαντικών θεμάτων, όπως είναι η ανεργία.

annitadimitriou2

Απ’ ό,τι γνωρίζω εκτός από μαχητική γυναίκα είσαι και καλή σύζυγος. Πιστεύεις ότι ως βουλευτής θα καταφέρεις να διατηρήσεις τις ισορροπίες μεταξύ πολιτικής καριέρας και οικογένειας;

Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά όταν υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοκατανόηση μπορούμε να διατηρήσουμε τις απαιτούμενες ισορροπίες.

Πόσα χρόνια είστε μαζί με τον σύζυγο σου; Ασχολείται κι αυτός με την πολιτική;

Είμαστε μαζί 2,5 χρόνια και όχι δεν ασχολείται με την πολιτική.

Να υποθέσω ότι η μητρότητα δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα πλάνα σου, τώρα με τα νέα καθήκοντα ;

Λατρεύω τα παιδιά και η οικογένεια σίγουρα είναι στα άμεσα πλάνα μου. Βεβαίως και θα ήθελα δικά μου παιδιά!

Αλήθεια, πόσο έχουν αλλάξει οι ρυθμοί της ζωής σου από την περασμένη Κυριακή;

Για να είμαι ειλικρινής ακόμα βρισκόμαστε στους ίδιους ρυθμούς όπως και προεκλογικά. Έχουν όλα την ίδια ταχύτητα και θεωρώ ότι έτσι θα είναι μέχρι να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη.

Με ποιες τρεις λέξεις θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

Επίμονη, δυναμική και οραματίστρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS