CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣkeeping up with The Varthakourians - Το ζευγάρι της χρονιάς!

keeping up with The Varthakourians – Το ζευγάρι της χρονιάς!

Ο Χάρης και η Αντελίνα Βαρθακούρη είναι ένα ζευγάρι φτιαγμένο από τα υλικά της αληθινής ζωής κι αυτό βγαίνει σε κάθε καινούρια -καταδικασμένη να αποβαίνει επεισοδιακή- περιπέτειά τους στο «Globetrotters».

Από τον Κώστα Μπουρούση

Είναι η απόλυτη ένοχη τηλεοπτική απόλαυση! Είναι η νέα λατρεία του Twitter. Είναι ίσως ο μοναδικός λόγος για να παρακολουθήσει κανείς μια ακόμα ταξιδιωτική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση. Είναι η απόδειξη ότι στον αυτοαναφορικό κόσμο της σόου μπιζ που μηρυκάζει ακάματα τον ναρκισσισμό των πρωταγωνιστών της υπάρχει χώρος και για ένα ζευγάρι που αποφάσισε να πορευτεί με παντιέρα την κανονικότητά του. Μπορεί ο Χάρης και η Αντελίνα Βαρθακούρη να ξεκίνησαν την καριέρα τους στο «Globetrotters» ως το απόλυτο αουτσάιντερ, όμως, ύστερα από δύο επεισόδια και πολλαπλάσιους ομηρικούς καβγάδες κατάφεραν να γίνουν οι σταρ της διπλανής πόρτας, εκείνοι που τη μια στιγμή φιλονικούν με αργκό λαχαναγορίτη και την αμέσως επόμενη συνεχίζουν τη συμβίωσή τους σαν να μη συνέβη το παραμικρό. Θα περίμενε κανείς ότι ο γιος και η νύφη του σημαντικότερου εν ζωή Έλληνα τραγουδιστή θα επέλεγαν για τον τηλεοπτικό αντικατοπτρισμό τους μια στάση που θα έβριθε από καθωσπρεπισμό και θα ξερνούσε στερεότυπα. Όμως, πότε στη συντροφική ζωή τους λειτούργησαν με μπούσουλα το στερεότυπο για να το κάνουν και στο γυαλί;

Το ζεύγος Βαρθακούρη θα μπορούσε να αναδειχθεί σε ένα πρώτης τάξεως αντίπαλον δέος της οικογένειας Καρντάσιαν, αν η ελληνική τηλεόραση είχε φαντασία και κάποιος παραγωγός οσμιζόταν την ακαταμάχητη γοητεία της «ανθρωπίλας» τους. Αλλά, ακόμα και ως ένα από τα τρία ζευγάρια ταξιδιωτών της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής σειράς με το φιλανθρωπικό αντίκρισμα κάπως καταφέρνουν να ξορκίσουν τη σοβαροφάνεια και να μπολιάσουν τους fans τους με αντισώματα απέναντι στη μάστιγα της πολιτικής ορθότητας, που απειλεί ως χίμαιρα τον πρώτο κόσμο. Άλλωστε, δεν κάνουν και πολύ διαφορετικά πράγματα από εκείνα που συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή ενός μέσου κοινού θνητού. Πάρτε για παράδειγμα το γεγονός ότι γνωρίστηκαν στο Facebook, όπως δηλαδή χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια άνθρωποι που σκοτώνουν χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα με τη -συνήθως φρούδα- ελπίδα ότι θα γνωρίσουν το άλλο τους μισό. Το καλύτερo απ’ όλα είναι ότι το λένε και το παραδέχονται, χωρίς ίχνος σεμνοτυφίας ή ενοχής.

 

 

Εν αρχή ην το poke
Ο Χάρης και η Αντελίνα Βαρθακούρη αντάλλαξαν τα πρώτα μηνύματά τους στη λαοφιλή κοινωνική πλατφόρμα του ενάμιση δισεκατομμυρίου χρηστών. Μίλησαν ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο, έστειλαν ακόμα περισσότερα SMS -ο Βαρθακούρης θυμήθηκε πρόσφατα ότι έστειλε το πρώτο μήνυμα στην τότε άγνωστη υποψήφια σύντροφό του ενώ εκείνη παρακολουθούσε έναν αγώνα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ- και όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά, τον Οκτώβριο του 2009, ένιωθαν ήδη σαν να γνωρίζονταν από πάντα. Του λόγου το ασφαλές αποδεικνύει το γεγονός ότι δεν πέρασαν ούτε μια βδομάδα ως ζευγάρι και -αν αληθεύουν όσα έχουν κατά καιρούς αποκαλύψει στις συνεντεύξεις τους- αποφάσισαν να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη. Όλα στην περίπτωσή τους κινήθηκαν με κεκτημένη ταχύτητα, έγιναν με τρόπο τόσο κινηματογραφικό που μόνο η αληθινή ζωή θα μπορούσε να είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία. Η εγκυμοσύνη της Αντελίνας, μόλις ενάμιση μήνα μετά, ήταν το σημαδιακό γεγονός που επιβεβαίωσε την υποψία που είχαν αμφότεροι πριν ακόμα συναντηθούν: ότι θα περνούσαν πολλά χρόνια κοινής ζωής και θα μοιράζονταν απειράριθμες καλές και κακές εμπειρίες. Δέκα χρόνια, δύο γάμους και δύο κόρες μετά, ξέρουν ότι το καλό προαίσθημά τους έτυχε της καλύτερης επαλήθευσης.

Ο πρώτος γάμος τους έγινε στα τέλη Μαρτίου του 2010 στην Κωνσταντινούπολη. Δεν είχαν καλεσμένους φίλους ή συγγενείς, δεν είχαν καν κουμπάρους -τον ρόλο ανέλαβαν οι υπάλληλοι του ελληνικού προξενείου- είχαν μόνο τον έρωτά τους και μια ζωή, εκείνη της πρωτότοκης κόρης τους, να αναπτύσσεται στην κοιλιά της Αντελίνας. Μπορεί η αρχική σκέψη του Βαρθακούρη να ήταν ο γάμος να λάβει χώρα στην Disneyland του Παρισιού, όμως, η εγκυμοσύνη της Αντελίνας δεν επέτρεπε πολύωρες μετακινήσεις με αεροπλάνο. Η επόμενη επιλογή τους ήταν η Κωνσταντινούπολη. Ήταν, εξάλλου, και οι δύο συνεπαρμένοι από την αφήγηση του Τάσου Μπουλμέτη στην «Πολίτικη Κουζίνα», ενώ η γεωγραφική απόσταση από την Αθήνα διασφάλιζε ότι εκείνη που είθισται να ανακαλείται ως η πιο ευτυχισμένη ημέρα στη ζωή ενός ζευγαριού θα έμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και την αδιακρισία του Τύπου. Τελικά, βέβαια, οι δημοσιογράφοι τούς ακολούθησαν ως την Πόλη, χωρίς ωστόσο να αλιεύσουν πλάνα ή φωτογραφίες.

Το ζεύγος Βαρθακούρη -η Αντελίνα μετά από τον γάμο απαρνήθηκε το πατρογονικό επώνυμό της Τελώνη και υιοθέτησε εκείνο του συζύγου της, «αφού», όπως έχει δηλώσει, «ο Χάρης είναι παραδοσιακός σε αυτά»- αποζημίωσε τα media τρία χρόνια αργότερα, όταν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2013 παντρεύτηκε ξανά, αυτή τη φορά με θρησκευτικό γάμο και την ίδια ημέρα βάφτισε τις δύο κόρες του Μελωδία και Λιόνα. Την ιδέα για το όνομα της μεγαλύτερης το έδωσε ο πεθερός του Χάρη Βαρθακούρη, ενώ η δεύτερη κέρδισε το όνομα χάρη στη μαχητικότητά της, αφού, μολονότι γεννήθηκε πρόωρα, κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα το στάδιο της θερμοκοιτίδας, παλεύοντας ως άλλη λέαινα. Ναι, είναι παραπάνω από προφανές ότι πήρε από τη μαμά της.

Θα σέβεσαι!
Η Αντελίνα Βαρθακούρη τόσο στην τηλεοπτική συμβίωσή της με τον σύζυγό της όσο και εκτός τηλεόρασης αποδεικνύει ότι είναι μια ερωτευμένη γυναίκα που θα κάνει τα πάντα ή τουλάχιστον ό,τι χρειαστεί για να τον κρατήσει κοντά της. Το ‘χει δηλώσει ευθαρσώς και σε συνεντεύξεις της πως ο έρωτας δικαιολογεί οτιδήποτε κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να εκλάβει ως χαμέρπεια ή κατινιά. Γι’ αυτό δεν διστάζει να ομολογήσει ότι έχει κλειστεί στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του συζύγου της για να διαπιστώσει εάν εκείνος της λέει αλήθεια ή τη δουλεύει ψιλό γαζί με μαεστρία Γάλλου μόδιστρου κι έχει ψαχουλέψει κάμποσες φορές το κινητό του. Αλλά και στο «Globetrotters» η Αντελίνα είναι εκείνη που δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτα, παρακολουθεί ως αχόρταγη κάμερα του «Big Brother» ακόμα και το παραμικρό νεύμα του συζύγου της, ενώ επιστρατεύει συχνά πυκνά τον μέσα της λιμενεργάτη, προκειμένου να διεκδικήσει τα δίκαια της παρολίγον προδομένης συζύγου. Και μπορεί το φεμινιστικό κίνημα να αναρριγεί με τις συμπεριφορές της, όμως, οι σύζυγοι της διπλανής πόρτας λογικά σκέφτονται να της στήσουν ανδριάντα ως υπόδειγμα γυναίκας που δεν αρκείται σε τίποτα λιγότερο από ολόκληρο τον άνδρα της. Κι ας μη συνευρίσκονται ερωτικά με τη συχνότητα που συνήθιζαν στα πρώτα χρόνια της γνωριμίας και του γάμου τους, όπως εκείνη έχει πει σε κοινή συνέντευξή τους.

Όσο για τον Χάρη Βαρθακούρη; Αυτός ενσαρκώνει περίφημα το αρχέτυπο του υπομονετικού, στωικού συζύγου που καταπίνει και καταπίνει και καταπίνει τα -αιτιολογημένα ή αδικαιολόγητα- ξεσπάσματα της αγαπημένης του. Ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι οι έριδες και οι τσακωμοί δεν περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη ενός ζευγαριού με δεκαετή κοινό βίο; Καθένας βρίσκει τον δικό του κώδικα συνεννόησης, επινοεί ένα ολόδικό του modus vivendi και ο Χάρης και η Αντελίνα Βαρθαρκούρη φαίνεται ότι το έχουν καταφέρει περίφημα. Ξέρουν πια ότι ο ένας είναι η αδελφή ψυχή του άλλου, οπότε ποσώς τους ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος που τους παρακολουθεί να διαφωνούν σαν τον Τζόνσον με τον Κόρμπιν στη διάρκεια των αποστολών τους στο «Globetrotters». Η σχέση τους, άλλωστε, δεν σφυρηλατήθηκε μόνο στα εύκολα και στα επιφανειακά, αλλά και μέσα από δυσκολίες που φάνταζαν ανυπέρβλητες. Όπως όταν το 2015 το σπίτι τους καταστράφηκε από πυρκαγιά, ενώ εκείνοι παραθέριζαν εκτός Αθηνών. Ήταν μια στιγμή κομβική, σχεδόν σημαδιακή. Είχαν, όμως, ο ένας τον άλλο κι αυτό τούς αρκούσε για να αρχίσουν και πάλι από την αρχή. Κι εντάξει, μπορεί η Αντελίνα να γκρινιάζει ότι παρότι συνθέτης ο Χάρης δεν έχει γράψει ποτέ τραγούδι για εκείνην, αλλά αν δεν υπάρχει και λίγη γκρίνια να σπάει τη ρουτίνα και την καθημερινότητα, πώς θα περάσει μια ολόκληρη ζωή;

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS