CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαριέλλα Χρίστου: Η ιδιοκτήτρια του Boutique Patisserie μάς ανοίγει το σπίτι της

Μαριέλλα Χρίστου: Η ιδιοκτήτρια του Boutique Patisserie μάς ανοίγει το σπίτι της

Οτιδήποτε κάνεις με αγάπη, δεν μπορεί παρά να πετύχει. Αυτό σίγουρα ισχύει στην περίπτωση της ιδιοκτήτριας του ξεχωριστού ζαχαροπλαστείου, Boutique Patisserie, η οποία μίλησε στο περιοδικό HELLO! για τη δουλειά της αλλά και τον λατρεμένο της γιο.

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

Φιλοσοφία, μουσική, ζαχαροπλαστική. Υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα τρία;
Ασφαλώς, υπάρχουν εκείνοι οι κρίκοι, που συνθέτουν κάποια πράγματα μεταξύ τους, κάποια βασικά κοινά. Σαφώς, η φιλοσοφία είναι η βάση. Κατά την άποψή μου, ένας κοινός κρίκος είναι η ευρηματικότητα. Η αναζήτηση, η έρευνα, η γέννηση ιδεών που καθιστά εφικτή τη δημιουργία. Όπως η μουσική προυποθέτει ταλέντο, το ίδιο και η ζαχαροπλαστική. Το ταλέντο από μόνο του, δεν είναι πάντα αρκετό. Πρέπει να σέβεσαι και να αγαπάς αυτό με το οποίο καταπιάνεσαι.
Τη μουσική πρέπει να την αγαπήσεις για να σε αγαπήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με τη ζαχαροπλαστική. Είναι λάθος, ένας ο οποίος ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική, να μη ψάχνεται και να παραμένει στα τετριμμένα. Όπως η μουσική είναι ατελείωτη, έτσι και η ζαχαροπλαστική.

Όταν αποφάσισες να ανοίξεις την Boutique Patisserie, είχες διακρίνει κάποιο κενό στην αγορά;
Στις πλείστες των περιπτώσεων, είναι η ίδια η αγορά που επιβάλλει τις ανάγκες και τις ελλείψεις της. Πρέπει να τις εντοπίσεις, να τις δουλέψεις και κατόπιν, να προσφέρεις στον καταναλωτή αυτό που έχει ανάγκη. Πάντα δημιουργούνται ανάγκες. Οι καιροί αλλάζουν. Πρέπει να γίνονται προσαρμογές, με βάση τις απαιτήσεις του καταναλωτή. Το γλυκό έχει ξεχωριστό πλέον ρόλο στο τραπέζι. Εμείς φροντίζουμε να φτιάχνουμε γλυκά που να είναι εύγεστα, ποιοτικά, όμορφα στην εμφάνιση και να προσδίδουν θετική αύρα.

Στην περίπτωση των γλυκών της Boutique Patisserie, η ομορφιά τρώγεται με το κουταλάκι! Θεωρείς ότι αυτός ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας στο πόσο δημοφιλή έγιναν από το ξεκίνημα;
(Χαμόγελο). Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Ναι, πιστεύω πως αυτό ήταν που έκανε την διαφορά. Η εμφάνιση αποτελεί πάντα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή των ανθρώπων, γενικότερα. Δεν πρέπει, όμως, κάποιος να περιορίζεται μόνο στην επιφάνεια. Στην περίπτωση των γλυκών, όσο πρωτοπόρα κι αν θεωρούνται κάποια προϊόντα, είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει η εξωτερική ομορφιά αν το περιεχόμενο δεν είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, όμορφο, δηλαδή ποιοτικό. Αυτή είναι η συνταγή που ακολουθούμε και έτσι κερδίσαμε το στοίχημα.

Η διακόσμηση του καταστήματος συνάδει αρμονικά με τις δημιουργίες σου;
Και όχι μόνο! Έχουν να λένε πως το σπίτι μου, είναι η επέκταση της Boutique Patisserie. Για να είμαι πιο σαφής, θα δανειστώ τα λόγια κάποιου πολύ δικού μου ανθρώπου, ο οποίος μου έχει πει πως η Boutique είναι το κάστρο μου, με τα δικά μου παραμύθια.

Να υποθέσω ότι το Παρίσι αποτελεί πηγή έμπνευσης, τόσο στη δουλειά, όσο και στο στυλ του καταστήματος;
To Παρίσι σίγουρα αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης. Όμως, ένας δημιουργός, πρέπει διαρκώς να ψάχνει και να βρίσκει νέα ερεθίσματα, για νέες δημιουργίες. Το καλοκαίρι που πέρασε, οι ολιγοήμερες διακοπές μου σε ένα από τα νησιά της Ελλάδας, μου έδωσαν την ευκαιρία για μια σημαντική, μοναδική δημιουργία, η οποία σύντομα θα προσφέρεται στην Boutique Patisserie. Λέω ότι είναι μοναδική, γιατί πρόκειται για μία συνταγή από την περίοδο πριν την Μικρασιατική καταστροφή, που διατηρείται στο συγκεκριμένο ελληνικό νησί από μία μόνο οικογένεια. Πήγα αυτόβουλα στο εργαστήρι που διατηρεί σήμερα η οικογένεια στο νησί και παρασκεύασα κάποια δικά μου γλυκά, Τους άρεσαν, αλλά, περισσότερο, τους άρεσε το θράσος και η αυτοπεποίθησή μου. Μου ζητήθηκε να τους δώσω κάποια συνταγή μου και πήρα και εγώ, μετά από πολύ επιμονή, την δική τους μικρασιάτικη συνταγή, με δέσμευση όρκου. Σε τελική ανάλυση, η δουλειά μας επιβάλλει την αναζήτηση ερεθισμάτων για δημιουργία. Η τέχνη δεν είναι στατική. Είναι μία διαρκής έμπνευση.

Ποια χαρακτηριστικά χρειάζεται κάποιος για να μπορεί να ασχοληθεί με την ζαχαροπλαστική;
Ταλέντο, αγάπη, αφοσίωση, φαντασία, απεριόριστο χρόνο και συνεχή έρευνα στην αγορά, σε σχέση με τις ανάγκες του καταναλωτή.

Έχεις παρακολουθήσει κάποια μαθήματα;
Είναι αδιάλειπτη η παρακολούθηση μαθημάτων και η συνεχής μάθηση. Πριν λίγους μήνες, είχα και την τύχη να επιλεγώ από ένα μεγάλο οίκο παρασκευής ειδών ζαχαροπλαστικής στην Ιταλία, για να λάβω μέρος σε ένα ειδικό σεμινάριο για στελέχη της ζαχαροπλαστικής. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έψαχνα και μελετούσα για την ζαχαροπλαστική. Σπούδαζα μουσική και η ζαχαροπλαστική ήταν το φροντιστήριό μου!

Πόσο κουραστική είναι η φύση της δουλειάς σου;
Αρκετά κουραστική. Απαιτούνται πολλές ώρες εργασίας, ορθοστασίας και μάχης με τον χρόνο, ώστε να είσαι συνεπής με τις παραγγελίες που δέχεσαι.

Θα ήθελες να μεγαλώσεις την επιχείρησή σου ή θα προτιμούσες να έχεις ένα μοναδικό, αυθεντικό χώρο;
Η φιλοδοξία υπάρχει. Ο στόχος, επίσης. Φυσικά, όλα με μέτρο και την κατάλληλη στιγμή.

Υπάρχουν κίνδυνοι από μια επέκταση;
Πιστεύω πως, όπως υπάρχουν κίνδυνοι από μία πιθανή επέκταση κάποιας επιχείρησης, ενδεχομένως να υπάρχουν και κίνδυνοι, εάν επιλέξεις να μην επεκταθείς.

Ποια είναι άποψή σου για τις αρνητικές επιπτώσεις από την κατανάλωση γλυκών και ζάχαρης στην υγεία μας;
Tο γλυκό είναι ένα πανάρχαιο είδος διατροφής. Δεν είναι τυχαίο ότι έζησε μέσα από τους αιώνες και βελτιώνεται με τον χρόνο. Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι αποτέλεσμα κατάχρησης. Κατάχρηση δεν πρέπει να κάνουμε με τίποτα. Επομένως, ας ακολουθήσουμε την αρχαία ρήση, ότι το μέτρο είναι η σοφή οδός.

Εσύ προσωπικά είσαι γλυκαντζού;
Δεν θα το έλεγα, αλλά ασφαλώς και είναι μέρος της διατροφής μου, στα πλαίσια μίας υγιεινής διατροφής.

Πόσο χαρούμενος είναι ο γιος σου που η μαμά του φτιάχνει γλυκά;
Πάρα πολύ, γιατί ξέρει ότι κάθε Σάββατο θα φάει brownies (Γέλια). Αυτό που διαπιστώνω, είναι πόσο περήφανος νιώθει ο γιος μου για μένα, αφού πάντα φροντίζει να λέει σε όλους, ότι τα γλυκά τα έφτιαξε η μαμά του!

Του βάζεις κάποιους περιορισμούς στην κατανάλωση;
Γενικά, ο Λεύκος είναι πολύ πειθαρχημένο παιδί και αρκετά ώριμο, εκ φύσεως. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία, με υπακούει στα πάντα και έτσι έχει μάθει από πολύ μικρός να τρέφεται υγιεινά. Που και που, ζητά την σοκολάτα του και αυτό συμβαίνει συνήθως δύο φορές τη βδομάδα. Ευτυχώς, οι απαιτήσεις του είναι λογικές.

Επιζητάς την τελειότητα και την ακρίβεια που εφαρμόζεις στην επαγγελματική σου ζωή και στα καθημερινά πράγματα;
Είμαι Παρθένος με Δίδυμο. Υπάρχει χειρότερο; (Γέλια). Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις από ζώδια, να σου πω το εξής: ως Παρθένος, τα θέλω όλα στην εντέλεια, από το στρώσιμο του κρεβατιού μου, μέχρι τα δέκα, διαφορετικά είδη φαγητών που θα μαγειρέψω για τους φίλους μου. Το καλοκαίρι του 2011, όταν έκανα μόνο ραδιόφωνο, διοργάνωσα ταξίδι στην Ταϊλάνδη, με ακόμη πέντε εργαζόμενους φίλους – αγαπημένο ταξίδι- και επειδή δεν είχαν καθόλου χρόνο να ασχοληθούν, τα ανάθεσαν όλα σε μένα, γνωρίζοντας μόνο την ώρα που θα συναντιόμασταν στο αεροδρόμιο. Πίστεψέ με, δεν είχαν καμία ανησυχία! Εννοείται πως όλα κύλησαν ρολόι! Ως Δίδυμος όμως, χρειάζεται να είμαι συνεχώς σε εγρήγορση. Κινούμαι πολύ γρήγορα, κάνοντας ταυτόχρονα πολλά πράγματα και χάνοντας, έτσι, την αίσθηση του χρόνου… όλοι, απλά, πάντα με περιμένουν!

Έχοντας μια ευαίσθητη, καλλιτεχνική φύση, ο ρομαντισμός είναι απαραίτητος στη ζωή σου;
Ο ρομαντισμός είναι ένα στοιχείο που αγγίζει βαθιά την καρδιά μου. Δυστυχώς, ο σημερινός τρόπος ζωής, περιθωριοποιεί τον ρομαντισμό που προβάλλει το συναίσθημα, την ελευθερία του πνεύματος και την φαντασία – δημιουργικότητα.

Υπάρχουν σήμερα ιππότες;
Ανατρέφω ήδη έναν. Τον Λεύκο μου.

Αισθάνεσαι πλήρης από τη ζωή σου;
Θα ήμουν τουλάχιστον αχάριστη, αν έλεγα όχι. Η αγάπη, η υγεία και η καλή καρδιά είναι αυτά που συνθέτουν την πληρότητα στη ζωή μας. Τα υπόλοιπα είναι υλικά. Εφήμερα.

Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι ό,τι κάνουμε με αγάπη έχει επιτυχία;
Εννοείται. Η αγάπη νικάει τα πάντα…

Επιμέλεια: Γιώργος Χρυσοστόμου
Μακιγιάζ: Thea Chrys
Μαλλιά: Μενεξία Αντωνιάδου
Η Μαριέλλα φορά δημιουργίες Natargeorgiou και από προσωπική συλλογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS