CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜαρίνα Τζιάνγουιρθ: Young and talented!

Μαρίνα Τζιάνγουιρθ: Young and talented!

Συναντήσαμε το κορίτσι με την αγγελική φωνή που έφτασε μέχρι τον τελικό του «The Voice» και μιλήσαμε για τη σχέση της με τον Σάκη Ρουβά, μια επικείμενη συνεργασία τους και για όλα όσα αποκόμισε από τη συμμετοχή της.

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

Όταν δήλωσες συμμετοχή στο «The Voice», πίστευες ότι θα έφτανες μέχρι τον τελικό;
Όχι, ούτε που το φανταζόμουν. Είχα ως πρώτο στόχο να τραγουδήσω μπροστά από αυτούς τους τέσσερις καταξιωμένους και εκπληκτικούς τραγουδιστές και να ακούσω την κριτική τους. Όταν πέρασα απο τα blind auditions, με τη βοήθεια του coach μου, Σάκη Ρουβά, απέκτησα την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και τη δύναμη που χρειάζεται ένας διαγωνιζόμενος για να φτάσει στον τελικό και έτσι το κατόρθωσα!

Τι σε ώθησε να λάβεις μέρος στο παιχνίδι;
Οι γονείς μου ήταν αυτοί που με παρότρυναν, γιατί με στήριζαν από μικρή σε αυτό το όνειρο. Μάλιστα, αυτοί οργάνωσαν την όλη διαδικασία της συμμετοχής μου.

Πότε ανακάλυψες την αγάπη σου για το τραγούδι;
Πιστεύω πως ήξερα πάντα ότι θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι. Στην ηλικία των 9 ετών, ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής. Από τότε, δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να τραγουδώ και ούτε πρόκειται να σταματησω ποτέ, μέχρι το όνειρό μου να γίνει πραγματικότητα!

Ένιωσες απογοήτευση που δεν αναδείχθηκες νικήτρια;
Όταν δεν άκουσα το όνομά μου ως η νικήτρια του «The Voice», δεν θα σου κρύψω πως μέσα μου στεναχωρήθηκα λίγο. Μετά, όμως, σκέφτηκα ότι είμαι μόλις 17 ετών και ότι η δεύτερη θέση σημαίνει πάρα πολλά.

Πώς ήταν η σχέση σου με τον coach σου, Σάκη Ρουβά;
Ήταν πάρα πολύ καλή, καθ’ όλη τη διάρκεια του show. Με βοήθησε ιδιαίτερα από το πρώτο τραγούδι μέχρι και το τελευταίο, στον τελικό. Επίσης, μου έδινε και στιλιστικές συμβουλές. Περιμένω να κάνουμε ένα ντουέτο για τον επόμενό του δίσκο, όπως μου είχε υποσχεθεί!

Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά που διαγωνίζονται δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με τους coaches τους;
Ο δικός μου coach με συμβούλευε και, γενικά, είχαμε μια πολύ φιλική σχέση, σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε, φτάσαμε μαζί μέχρι το τέλος! Για τους άλλους διαγωνιζόμενους, δεν γνωρίζω και πολλά.

Αν προέκυπτε κάποια ευκαιρία στο εξωτερικό, θα την άρπαζες;
Αν ποτέ υπάρξουν προτάσεις από το εξωτερικό, φυσικά και θα τις αρπάξω! Θα είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη μουσική μου καριέρα και επίσης, μια εξαιρετική εμπειρία στην ηλικία που βρίσκομαι. Βέβαια, πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση, θα μελετήσω πολύ προσεκτικά την πρόταση που θα έχω στα χέρια μου.

Ποια είναι η σημαντικότερη εμπειρία που αποκόμισες μέσα από το «The Voice»;
Από όλο αυτό το ταξίδι, αποκόμισα πολλές σημαντικές εμπειρίες, που θα με βοηθήσουν στο μέλλον. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, έκανα φίλιες ζωής και γνώρισα τέσσερις υπέροχους τραγουδιστές, οι οποίοι με βοήθησαν με τον τρόπο τους στο να εξελιχθώ ως τραγουδίστρια.

Τελικά, είναι ωφέλιμη η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς; Θα παρότρυνες νέα παιδιά να συμμετάσχουν;
Πρώτα από όλα, πίστευω ότι η συμμετοχή είναι ωφέλιμη ως προς τη διαμόρφωση ενός σωστού χαρακτήρα στο θέμα του δίκαιου ανταγωνισμού. Ακόμα, δεν θα μπορούσε να μην είναι ωφέλιμο το γεγονός ότι συνεργάστηκα για τέσσερις μήνες με έναν από τους κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές. Τώρα, για το αν θα παρότρυνα κάποιον να συμμετάσχει, η άποψη μου είναι ότι όποιος και να λάβει μέρος, μόνο καλό θα του κάνει, όσον αφορά την προσπάθειά του να γίνει ένας καλός τραγουδιστής. Ειδικά για τα παιδιά της ηλικίας μου, αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, για να σε βοήθησει να καλύψεις όλες τις αδυναμίες σου.

Το όλο σκηνικό πίσω από τις κάμερες ήταν ευχαριστό ή υπήρξε κάτι που σε στεναχώρησε στη διάρκεια του show;
Ήμασταν όλοι οι διαγωνιζόμενοι μαζί και έτσι η αναμονή και η κούραση της ημέρας, γίνονταν λίγο πιο διασκεδαστικά. Το κλίμα ήταν ευχάριστο και δεν υπήρχε κάτι που να με στενοχώρησε.

Δεν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό το περιβάλλον;
Ήταν αρκετά ανταγωνιστικό μιας και οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν καλλιτέχνες, μεγαλύτεροι από εμένα σε ηλικία και εμπειρία. Μάζεψα, όμως, αρκετά εφόδια που θα μου φανούν χρήσιμα στο εγγύς μέλλον.

Πώς ήταν η επιστροφή στην καθημερινότητά σου; Είσαι ακόμα στο σχολείο, σωστά;
Η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο δύσκολη! Πολλές από τις υποχρεώσεις μου, έμειναν στάσιμες, αλλά πιστεύω πως με το πέρασμα του χρόνου, όλα θα επανελθουν στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς.

Νιώθεις ότι έχεις αλλάξει ως άτομο;
Ως άνθρωπος δεν έχω αλλάξει. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι έκανα μερικά σημαντικά βήματα σ’ αυτόν τον μακρύ δρόμο για την επιτυχία.
Είναι εύκολο ένα νεαρό κορίτσι, όπως έσυ, να παρασυρθεί από την δημοσιότητα;Οποιοσδήποτε μπορεί να επηρεαστεί από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως, αυτό το είδος ανθρώπου δεν ταιριάζει στον δικό μου χαρακτήρα.

Έχεις αποφασίσει για τις σπουδές που θα ακολουθήσεις;
Στο μυαλό μου τώρα υπάρχει μόνο η μουσική! Σκέφτομαι να ακολουθήσω σπουδές στη μουσική. Την αγαπώ τόσο πολύ!

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις;
Τον πολυαγαπημένο μου coach, Σάκη Ρουβά και την Beyoncé, την οποία εύχομαι κάποια μέρα να γνωρίσω και από κοντά!

Τι ονειρεύεσαι για την καριέρα σου;
Απο μικρή, ονειρευόμουν να γίνω μια μεγάλη τραγουδίστρια, να ερμηνεύω σε μεγάλες σκηνές, να βγάζω τα δικά μου τραγούδια και να μεταδίδω σε όλο τον κόσμο την αγάπη που έχω μέσα μου γι’ αυτό που κάνω.

Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς μουσική και τραγούδι;
Αδιάφορη, άχρωμη, μονότονη, βαρετή, ανέκφραστη. Η μουσική σε βοηθάει να χαλαρώνεις, να χαμογελάς, να αισιοδοξείς, να ονειρεύεσαι, να ερωτεύεσαι, να ελπίζεις. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, η μουσική μάς φτιάχνει τη διάθεση, χαρίζοντάς μας την πιο όμορφη συντροφιά. «Χωρίς τη μουσική, θα ‘ταν η ζωή ένα λάθος», όπως είπε και ο Friedrich Nietzsche.

Styling: Γιώργος Χρυσοστόμου 

*Ευχαριστούμε το «Καφενείο της Στάλως» για την ευγενική φιλοξενία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS