CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΜια αποκλειστική συνέντευξη της Dita Von Teese για το Hello!

Μια αποκλειστική συνέντευξη της Dita Von Teese για το Hello!

H Ντίτα Φον Τιζ είναι το αντίθετο της ντίβας του Χόλιγουντ: εκτός του ότι έφτασε νωρίτερα για την αποκλειστική φωτογράφιση στο Hello!, είχε επιμεληθεί μόνη της το εντυπωσιακό χτένισμα και το μακιγιάζ της.

Της Caroline Hedley

«Δεν ακολουθώ κανέναν οδηγό λάμψης», λέει. «Τόσα χρόνια φτιάχνω τα μαλλιά και το μακιγιάζ μου χωρίς καμία απολύτως βοήθεια, και απολαμβάνω την ιεροτελεστία της προετοιμασίας». Μικροκαμωμένη και κομψή, με μια μικροσκοπική μέση και κορμοστασιά χορεύτριας, δεν μπορείς παρά να τη θαυμάσεις. Το αλαβάστρινο δέρμα της δείχνει τόσο λαμπερό και αψεγάδιαστο, που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι δεν ανήκει σε κάποια πορσελάνινη κούκλα. Παρόλα αυτά, η «σειρήνα του burlesque», όπως είναι γνωστή, λέει ότι έχει ανασφάλειες όσον αφορά στην εμφάνισή της. «Μεγαλώνοντας είχα μέτρια εμφάνιση», μας λέει. «Ακόμα και τώρα, αν δω κάποια κακοφωτισμένη φωτογραφία μου, λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να παρατήσω αμέσως ό,τι κάνω στο χώρο του θεάματος». Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι η πιο σεξουαλική, ίσως, γυναίκα του θεάματος νιώθει άβολα με το άψογο σώμα της, αλλά η Ντίτα είναι αποφασισμένη να βοηθήσει όλες τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους. «Η λάμψη δεν εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση, την ηλικία ή την εθνικότητα. Για την ακρίβεια, δεν εξαρτάται καν από το αν είσαι όμορφη», υποστηρίζει. Κάτι που αναφέρει και στο νέο της βιβλίο,  «Your Beauty Mark», με αναλυτικές οδηγίες για το πώς μια γυναίκα θα αναδείξει τη «θεά» που κρύβει μέσα της. «Στόχος μου είναι να ενθαρρύνω τις γυναίκες», δηλώνει λιτά. Καθώς προετοιμάζεται να κάνει ήσυχες γιορτές στο καινούργιο της σπίτι, στο Λος Άντζελες, διακοσμημένο σε στυλ 20s, με λεπτομέρειες από την εποχή των Τυδώρ, vintage πορσελάνες και pin-up αντικείμενα τέχνης, η αρτίστα του burlesque, η οποία έχει κάνει στροφή στην επιχειρηματικότητα δημιουργώντας τη δική της σειρά make-up και lingerie, ανυπομονεί για ένα δημιουργικό 2016. Χωρίς να μπορεί να κρύψει το χαμόγελό της στο άκουσμα του ονόματος του συντρόφου της, Άνταμ Ράσκεβιτς, ο οποίος εργάζεται ως visual designer στη Walt Disney, η πρώην κυρία Μέριλιν Μάνσον, της οποίας ο 13 μηνών γάμος με τον εκκεντρικό ρόκερ έληξε το 2006, δε θα έλεγε όχι σε μια δεύτερη πρόταση. «Βρίσκομαι κοντά σ’ ένα δεύτερο γάμο», δηλώνει.

dita3

Πόση ώρα σας παίρνει να ετοιμαστείτε;
Συνήθως φοράω μόνο λίγη πούδρα, ελάχιστο make-up και κόκκινο κραγιόν, ενώ τονίζω τα φρύδια μου με μαύρο μολύβι, για να μη δείχνω χλωμή. Μου αρέσει να ετοιμάζομαι αργά, συνήθως μου παίρνει μισή ώρα, αν και ο χρόνος που χρειάζομαι στην πραγματικότητα είναι μόλις δέκα λεπτά.
Βγαίνετε ποτέ από το σπίτι αμακιγιάριστη;
Πάντα εκτός σπιτιού φοράω γυαλιά ηλίου, έχω μαζεμένα πίσω τα μαλλιά μου και, φυσικά, φοράω κόκκινο κραγιόν. Δε φοβάμαι μήπως με δει κάποιος χωρίς μακιγιάζ, απλώς θεωρώ δείγμα καλών τρόπων να παρουσιάζεις τον εαυτό σου όμορφο. Επίσης, όταν είμαι βαμμένη, έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Γιατί πιστεύετε ότι οι γυναίκες έχουν πρόβλημα με την εμφάνισή τους;
Ζούμε σε μια κοινωνία ηλικιακών διακρίσεων και μας επιβάλλεται ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς. Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης να αμφισβητούμε τους εαυτούς μας και να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας. Περνάω κι εγώ ανάλογες στιγμές.

dita2

Περάσατε τα εφηβικά σας χρόνια στο Όραντζ Κάντρι της Καλιφόρνια. Εκεί αρχίσατε να ενδιαφέρεστε για τη μόδα και τον καλλωπισμό;
Κατάγομαι από το Μίσιγκαν κι εκεί ένιωθα σαν να είχα μείνει πίσω στο χρόνο κι ότι δεν ήμουν και τόσο εκλεπτυσμένη σε σχέση με τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας μου. Στα 15 μου έπιασα δουλειά σ’ ένα μαγαζί με εσώρουχα και άρχισα να φοράω κόκκινο κραγιόν. Δεν προέρχομαι από εύπορη οικογένεια, οπότε το να διαθέτω χρήματα για ακριβά ρούχα δεν ήταν στις επιλογές μου. Τότε άρχισα να αγοράζω vintage ρούχα και φθηνά κραγιόν, και ανακάλυψα ότι με μόλις ένα δολάριο μπορείς να μεταμορφωθείς.

dita4

Έχετε ποτέ δεχτεί αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή σας;
Με αποκαλούσαν «δράκουλα» και άλλα παρόμοια, αλλά εγώ τα έπαιρνα σαν κομπλιμέντα. Με έχουν κοροϊδέψει ακόμα και για το ποια είμαι στην πραγματικότητα. Μια μέρα περπατούσα στο κέντρο του Λονδίνου, όταν άκουσα κάποιον να λέει: «Αυτό το κορίτσι νομίζει ότι μοιάζει στην Ντίτα Φον Τιζ». Ήταν πολύ αστείο.

Έχετε δηλώσει ότι δεν είχατε πάντοτε αυτοπεποίθηση σε σχέση με την εμφάνισή σας.
Όταν ήμουν μικρότερη ένιωθα αόρατη και συνηθισμένη. Οι άνθρωποι με προσπερνούσαν. Ήμουν ντροπαλή και ανασφαλής. Μόνο μετά από τη μεσολάβηση φίλων γνώριζα κάποιον άντρα, αλλιώς κανείς δε μου μιλούσε από μόνος του.

dita23

Έτσι έγινε και με τον τωρινό σας σύντροφο;
Είχαμε τον ίδιο κύκλο φίλων, γνωριζόμασταν πριν αρχίσουμε να βγαίνουμε. Νομίζω ότι αν δε μου κανόνιζαν blind dates, θα ήμουν για πάντα single!

Αισθάνεστε άνετα χωρίς μακιγιάζ μπροστά στο σύντροφό σας;
Φυσικά. Δε φοράω πάντα make-up στο σπίτι, ούτε φυσικά κυκλοφορώ φορώντας βραδινές τουαλέτες και ψηλοτάκουνα.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του «Your Beauty Mark»;
Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο στο οποίο να συγκεντρώνεται η φιλοσοφία μου γύρω από την ομορφιά. Όταν ξεκίνησα το burlesque, δεν ακολούθησα κάποιο πρότυπο, γιατί εκεί δίνεται έμφαση στη «φυσική» ομορφιά. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με κάποιο από τα ψηλά και τέλεια σούπερ μοντέλα της Victoria’s Secret. Εγώ είμαι απλώς μια ξανθιά, μέτρια κοπέλα από μια αγροτική πόλη του Μίσιγκαν.

dita

Αλλά εσείς επενδύετε σ’ ένα μελαχρινό look.
Ναι, και βάφω μόνη μου τα μαλλιά μου κάθε δύο εβδομάδες. Απεχθάνομαι να πηγαίνω στο κομμωτήριο και να χαλάω εκεί τα λεφτά μου.

Είστε φανατική της άσκησης pilates. Είναι δύσκολο να διατηρείτε τη σιλουέτα-κλεψύδρα που διαθέτεται όσο μεγαλώνετε;
Μέχρι στιγμής δε δυσκολεύομαι, αλλά είμαι πειθαρχημένη. Δεν κάνω δίαιτα, αλλά προσέχω πολύ και τρώω οργανικές και κυρίως χορτοφαγικές τροφές. Μ’ αρέσει να είμαι σε φόρμα και να μην αδυνατίζω πολύ, γιατί η απώλεια κιλών είναι σημάδι γηρατειών. Το ιδανικό για μένα είναι όταν έχω λίγα παραπάνω κιλά.

Ποια τάση της μόδας απεχθάνεστε;
Τις μπότες τύπου Ugg και τις μπλούζες με τις στάμπες.

 

Τι στόχους έχετε για το 2016;
Θέλω να αποτοξινωθώ από τα email! Έχω περάσει πολύ χρόνο τον τελευταίο καιρό στον υπολογιστή και νιώθω σαν να είμαι υπάλληλος γραφείου. Επίσης, θέλω να κάνω περιοδεία σε όλη την Ευρώπη.

Είναι στα σχέδιά σας ένας γάμος;
Ίσως. Υπάρχουν πολλά θετικά, αλλά και αρνητικά σ’ ένα γάμο. Μ’ αρέσει πολύ η ιδέα ενός ακόμα γάμου, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι να μην το κάνω.
ΑΠΟΔΟΣΗ: ΕΥΑ ΒΛΑΧΑΒΑ
STYLING: LAURA DUNCAN FOR CLOUTIER REMIX
ADDITIONAL PHOTO: GERMAN SELECT FOR MERCEDES-BENZ

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS