CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΟ Χάρης και η Εύα Γεωργιάδη υποδέχθηκαν το περιοδικό HELLO! στο σπίτι...

Ο Χάρης και η Εύα Γεωργιάδη υποδέχθηκαν το περιοδικό HELLO! στο σπίτι τους

Κλέβοντας λίγο χρόνο από το βαρυφορτωμένο πρόγραμμά τους, ο υπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του, υποδέχονται το HELLO! στο σπίτι τους.

Της Νατάσσας Γεωργίου

Είχατε αμφιβολίες όταν σας πρότειναν να αναλάβετε το Υπουργείο Οικονομικών σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο;
Χάρης: Ασφαλώς είχα αμφιβολίες. Το βάρος της ευθύνης ήταν τεράστιο. Η οικονομία της Κύπρου είχε αφεθεί και είχε οδηγηθεί στο χείλος της κατάρρευσης. Κρινόταν η προοπτική της χώρας μας. Βεβαίως, λοιπόν, είχα αμφιβολίες. Όμως, από την άλλη, ήξερα ακριβώς τι θα έπρεπε να κάνουμε για να γυρίσουμε την κατάσταση και ήταν σημαντικό το γεγονός, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης, μου έδωσε όλη τη στήριξη που χρειαζόμουν. Συνεπώς, μπόρεσα να αφήσω στην άκρη τις αμφιβολίες και τις έγνοιες και επικεντρώθηκα στην αποστολή που μου είχε ανατεθεί.
Εσείς ήσασταν θετική στην ανάληψη τέτοιων υποχρεώσεων από τον σύζυγό σας;
Εύα: Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι και εγώ, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, ήθελα, πάνω από όλα, να αισθανθώ ασφάλεια. Ξέροντας τον Χάρη, ήξερα ότι θα έκανε ό,τι ήταν στο χέρι του για να βοηθήσει και ένιωθα ότι μπορούσε να τα καταφέρει. Άρα, τον στήριξα από την πρώτη στιγμή. Όπως πάντα, του είχα και του έχω εμπιστοσύνη.

Είχατε κάποιους προβληματισμούς σε σχέση με την οικογένειά σας;
Χ.: Είχα εξηγήσει στην Εύα ότι κάποια πράγματα, αναπόφευκτα θα ήταν διαφορετικά. Ήθελα να είναι προετοιμασμένη για τις δυσκολίες, τις εντάσεις, την κριτική που θα δεχόμουν και ασφαλώς, για τις ώρες που θα ήμουν μακριά.
Ε.: Αυτό που φροντίζουμε να κάνουμε είναι τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας, να τον περνάμε ποιοτικά και να έχουμε ειλικρινή και ανοικτή επικοινωνία, τόσο μεταξύ μας, όσο και με την κόρη μας.

Πώς αντιμετωπίζετε τις κριτικές γύρω από το πρόσωπό σας;
Χ.: Υπάρχει κριτική και κριτική. Κάποιες κριτικές απόψεις τις λαμβάνω υπόψη και μάλιστα πολύ. Άλλες, αποτελούν για μένα επιβεβαίωση, ότι είμαι στη σωστή πορεία. Άλλες, πάλι, απλά τις αγνοώ. Και άλλες, πραγματικά τις βρίσκω διασκεδαστικές! Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν σε ενοχλεί η κριτική, δεν κάνεις για την πολιτική. Ο πολιτικός που τον ενοχλεί η κριτική, είναι σαν τον ναυτικό που τον ενοχλεί η θάλασσα.
Υπήρχαν στιγμές που μετανιώσατε για την απόφασή σας;
Χ.: Όχι.

Οδεύουμε σε καλό δρόμο σε σχέση με την οικονομία; Είστε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία σας;
Χ.: Ναι, είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά, υπάρχει ακόμη απόσταση που πρέπει να διανύσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας σοβαρά και υπεύθυνα.
Φυσικά, δεν εξαρτώνται όλα από ένα άτομο, σωστά;
Χ.: Ασφαλώς. Πρέπει, για άλλη μια φορά, να αναγνωρίσω ότι εάν μείναμε όρθιοι ως οικονομία και ως χώρα, το οφείλουμε πρωτίστως στις προσπάθειες των συμπολιτών μας, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων του τόπου μας και στις αντοχές και τις προοπτικές των παραγωγικών μας τομέων.

Διατηρείτε λογαριασμό στο Twitter. Πόσο χρήσιμα βρίσκετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με την ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις;
Χ.: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει τον κόσμο, προς το καλύτερο. Θεωρώ πως είναι μέσα ελευθερίας, όμως ταυτόχρονα, χρειάζεται και προσοχή. Η πληροφόρηση, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε παραπληροφόρηση. Η ανωνυμία, μπορεί να οδηγήσει στην ανευθυνότητα. Η στιβαρή και ουσιαστική πολιτική παρέμβαση, μπορεί να μετατραπεί σε επιδίωξη των likes και των retweets.

Ως σύμβουλος επαγγελματικής αγωγής σε λύκειο, ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχετε να αντιμετωπίσετε σε σχέση με τους νέους;
Ε.: Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των νέων. Οι νέοι, σήμερα, νιώθουν μια γενικότερη απογοήτευση από την κοινωνία και αυτό τους εμποδίζει από το να κάνουν όνειρα. Στο χέρι μας είναι να τους βοηθήσουμε να βρουν τον δρόμο τους. Μέσα από το επάγγελμά μου, η πρόκληση είναι να προσπαθώ καθημερινά να μεταφέρω στα παιδιά ότι πριν προχωρήσουν σε επαγγελματικές επιλογές, θα πρέπει να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους και να θέσουν στον εαυτό τους το ερώτημα «τι μπορώ εγώ να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα» και όχι «τι μπορεί να μου δώσει αυτό το επάγγελμα». Να σημειώσω πάντως πως, οι νέοι μας, ακόμη και σε αυτό το δύσκολο εργασιακό περιβάλλον, βρίσκουν τον τρόπο να γίνουν δημιουργικοί και καινοτόμοι. Εμείς πρέπει να τους στηρίξουμε, να τους κάνουμε χώρο και γιατί όχι, να μάθουμε από αυτούς.

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει σήμερα ο σεβασμός που υπήρχε παλαιότερα προς την οικογένεια και τους καθηγητές τους από τους νέους;
Ε.: Αυτό είναι κάτι που λέγεται συχνά. Και για μας, όταν ήμασταν νέοι, αυτό έλεγαν οι παλαιότεροι. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι αυτό ισχύει. Θεωρώ, όμως, ότι οι νέοι μας σήμερα, είναι πιο απαιτητικοί από τους γονείς τους, από τους εκπαιδευτικούς και από την κοινωνία. Δηλαδή, πιστεύουν ότι ο σεβασμός κερδίζεται, δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο, απλώς επειδή κάποιος είναι μεγαλύτερος σε ηλικία. Άρα και οι δικές μας πράξεις και η δική μας συμπεριφορά, πρέπει να αξίζουν σεβασμού και τότε σίγουρα θα υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός από τους νέους.

Είναι καλό το ζευγάρι να συζητά για θέματα εργασίας ή είναι καλύτερα αυτό να είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή του καθενός;
Ε.: Γενικά, με τον Χάρη δεν συζητάμε θέματα εργασίας, είτε δικά του είτε δικά μου. Προτιμούμε να περνάμε τον χρόνο μας εστιάζοντας σε άλλα πράγματα. Βέβαια, αν συμβαίνει κάτι που αισθανόμαστε ότι θέλουμε να συζητήσουμε ή αν θέλουμε κάποια συμβουλή και στήριξη, τότε το κάνουμε και οι δύο. Υπό κανονικές συνθήκες όμως, θεωρώ ότι είναι σωστό και υγιές να διαχωρίζονται τα δύο.

Είστε μαζί από τα φοιτητικά σας χρόνια. Τι είναι αυτό που θαυμάζετε ο ένας στον άλλο;
Ε.: Όντως, με τον Χάρη γνωριζόμαστε από τα φοιτητικά μας χρόνια. Το έχω πει ξανά ότι ανάμεσα στα πράγματα που ξεχώρισα σε αυτόν και για τα οποία συνεχίζω να τον θαυμάζω, είναι η ήρεμη δύναμή του σε όλες τις καταστάσεις, η νηφαλιότητα στη σκέψη του και η ευγένειά του.
Χ.: Τα μάτια της, το χαμόγελό της, τη μεγάλη της καρδιά, τα πάντα…

Τι είναι αυτό για το οποίο θα θέλατε να είχατε περισσότερο χρόνο;
Χ.: Θα ήθελα περισσότερο χρόνο για διάβασμα και ίσως, για γράψιμο.
Ε.: Εσύ, διάβασμα και γράψιμο (Γέλια). Εγώ, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, σίγουρα θα θέλαμε λίγο περισσότερο χρόνο για ξεκούραση ή για ενασχόληση με τα χόμπι μας.

Πώς σας αρέσει να περνάτε τον χρόνο που έχετε μαζί ως οικογένεια;
Ε.: Όταν μας δίνεται η ευκαιρία, προσπαθούμε να κάνουμε κάποιο οικογενειακό ταξίδι, μιας και συνήθως ο Χάρης ταξιδεύει μόνος του για δουλειά ή πολύ απλά να χαλαρώνουμε στο σπίτι, περνώντας χρόνο με την κόρη μας ή βλέποντας κάποια ταινία.
Χ.: Κάποια ταινία που πάντοτε η Εύα πρέπει να επιλέξει! (Χαμόγελο).

Έχετε κοινή αντιμετώπιση ως προς το μεγάλωμα της κόρης σας;
Ε.: Βεβαίως και συμφωνούμε με τον Χάρη όσον αφορά τον τρόπο ανατροφής της Λήδας. Το σημαντικότερο είναι να μάθει να στέκεται στα πόδια της, να βασίζεται στις δυνάμεις της, να είναι ανεξάρτητη και σίγουρα αυτό που προσπαθούμε να της μεταδώσουμε είναι να ονειρεύεται ψηλά, ό,τι κι αν αυτό θα σημαίνει για εκείνην. Ευχόμαστε για την κόρη μας, όπως κάθε γονιός, να είναι πάντα καλά στην υγεία της και να βρει τον τρόπο να είναι ευτυχισμένη.

Τι είναι το σημαντικότερο μάθημα που θα μπορούσατε να τη διδάξετε;
Χ.: Να μάθει να σκέφτεται. Να να έχει τη δική της κρίση.

Αν μπορούσατε να αλλάζατε κάτι στον κόσμο, τι θα ήταν αυτό;
Ε.: Ένα πράγμα που εγώ θα ευχόμουν και αν μπορούσα θα άλλαζα, είναι να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη μόρφωση, ένα σπιτικό και αγάπη. Για εμάς τους μεγαλύτερους, θα ευχόμουν να βρούμε τον τρόπο να διακρίνουμε τι είναι σημαντικό στη ζωή μας, να το εκτιμούμε και τότε ίσως βρούμε και το μυστικό της ευτυχίας.

Η Πόλη Χρυσοχούς αποτελεί ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές;
Ε.: Για εμάς, σίγουρα. Η Πόλη Χρυσοχούς είναι ένα διαμάντι στο χάρτη της Κύπρου. Συνδυάζει υπέροχη θάλασσα, ωραίο φαγητό, ηρεμία και όμορφα τοπία. Και φυσικά, το πιο υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην Κύπρο!

Styling & Μακιγιάζ: Ανδρέας Ζεν
Μαλλιά: Ραφαήλ Ανδρέου (Hair Etc Studio)
Βοηθός στυλίστα: Σοφία Αθανασίου
Ρούχα και παπούτσια από προσωπική συλλογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS