CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΟ Γιάννης Πολίτης μας μιλά για τις αγαπημένες του συνήθειες

Ο Γιάννης Πολίτης μας μιλά για τις αγαπημένες του συνήθειες

Ο νεαρός Κύπριος συγγραφέας, που έγινε γνωστός μέσα από τις bestseller εκδόσεις του με τίτλο «Συλλέκτης Στιγμών» μοιράζεται μαζί μας τις δικές του στιγμές.

Σε ποια περιοχή έχεις μεγαλώσει; Τι σου αρέσει πιο πολύ σε αυτήν;
Μεγάλωσα στη Λεμεσό. Αυτό που αγαπώ στην πόλη μου είναι το γεγονός ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να βρίσκεσαι δίπλα στη θάλασσα.

Ποιο σημείο του νησιού έχεις συνδέσει με τις πιο όμορφές σου αναμνήσεις;
Τις έχω συνδέσει με την παλιά πόλη της Λεμεσού. Θεωρώ πως είναι το κεντρικό σημείο της πόλης, μιας και καταφέρνει να συνδέει με έναν μοναδικό τρόπο την παλιά, πιο γραφική αισθητική με το μοντέρνο στοιχείο. Θυμάμαι από μικρός να περπατάω με την οικογένειά μου στα μικρά στενάκια και στη συνέχεια να κατεβαίνω προς την περιοχή του Κάστρου με κατάληξη στον Μόλο. Επίσης, με την ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων, το γεγονός ότι σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις να φας σε ένα όμορφο εστιατόριο και λίγο πιο κάτω να πιείς το ποτό σου σε ένα ωραίο μπαρ ή να πας για καφεδάκι σε ένα παραδοσιακό καφενείο, είναι κάτι που αγαπώ.

Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή με τα πόδια και ποια με το αυτοκίνητο;
Με τα πόδια η διαδρομή Μαρίνα – Μόλος – Κήπος. Με το αυτοκίνητο η διαδρομή προς Πλάτρες.

Πού έβγαλες την πιο ωραία φωτογραφία;
Στα Λεύκαρα, το αγαπημένο μου χωριό σε όλη την Κύπρο. Σ’ αυτή τη φωτογραφία είμαι εγώ μαζί με τη γιαγιά και τον παππού μου, όταν είχαμε επισκεφθεί ένα από τα πολλά ωραία σπιτάκια, με τις εσωτερικές αυλές που υπάρχουν στο χωριό και που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από εκείνο το μέρος;
Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μέρος, όπου ζεις την πραγματική φιλοξενία και στο οποίο οι μόνιμοι κάτοικοι γίνονται ένα μαζί σου.

Ποιο ταξίδι έχει αποτυπωθεί στη μνήμη σου;
Το ταξίδι μου στη Βερόνα της Ιταλίας το 2018, όπου είχα βρεθεί ως ambassador της Cyprus Airways, σε ένα fam trip με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του προορισμού. Περάσαμε υπέροχα μαζί με την υπόλοιπη παρέα και τα μαγευτικά τοπία της Βερόνας θα μου μείνουν αξέχαστα. Είναι ένας προορισμός, που συστήνω ανεπιφύλακτα.

Σε ποιο μέρος του πλανήτη θα ήθελες να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;
Στο Παρίσι. Το είχα επισκεφθεί όταν ήμουν Γυμνάσια και έκτοτε είναι ένας από τους προορισμούς που επιθυμώ να ξαναπάω. Για μένα το Παρίσι είναι μία από τις πιο μαγευτικές πόλεις στον κόσμο.

Τι θα έκανες αν είχες την ευκαιρία να βρεθείς εκεί;
Θα περπατούσα σε όλα τα όμορφα στενά και θα έτρωγα πολύ!

Ποιο βιβλίο διαβάζεις; Ποιο είναι το αγαπημένο σου;
Αυτή την περίοδο διαβάζω το βιβλίο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Irvin Yalom. Αν και είναι πολλά τα βιβλία που μου αρέσουν, θα επιλέξω το «Άκου, Ανθρωπάκο!» του Wilhelm Reich.

Τι διδάχτηκες από αυτό;
Είναι ένα έντονο βιβλίο, που αφυπνίζει και που σου θυμίζει διάφορες αξίες.

Ποιο είναι το επόμενο στη λίστα σου;
Το βιβλίο «Η θεραπεία του Σοπενάουερ» του Irvin Yalom, γιατί θέλω να διαβάσω περισσότερα από τον συγκεκριμένο συγγραφέα.

Ποια ταινία είδες τελευταία;
Το μιούζικαλ «La La Land».

Η σειρά με την οποία έχεις κολλήσει;
Αυτή την περίοδο παρακολουθώ στο Netflix το «Call my Agent». Ωραίο. Χαλαρό.

Ποιο τραγούδι ακούς πιο συχνά αυτές τις μέρες;
Μου έχει κολλήσει το κομμάτι «10 years», που έχει εκπροσωπήσει την Ισλανδία στη φετινή Eurovision.

Μίλησέ μας για μια καθημερινή σου συνήθεια/μερικές στιγμές από τη ρουτίνα σου.
Νομίζω πως δεν έχω τίποτα σπουδαίο να μοιραστώ.

Πού απολαμβάνεις περισσότερο τον πρωινό καφέ σου;
Στο σαλόνι μου, ακούγοντας ωραία μουσική ή βλέποντας κάτι στο YouTube.

Ποια είναι η πιο όμορφη αυλή στην πόλη σου;
Η πιο ωραία αυλή στην πόλη μου βρίσκεται στο πατρικό σπίτι μιας φίλης στην παλιά πόλη της Λεμεσού. Δεν είναι public place.

Αν η ζωή σου αυτή την περίοδο ήταν κινηματογραφική ταινία (ή βιβλίο), ποιο τίτλο θα της έδινες;
Υπομονή. Θα ‘ρθουν καλύτερες μέρες».

Info: Ο Γιάννης Πολίτης είναι Κύπριος συγγραφέας. Το 2016 κυκλοφόρησε με τις εκδόσεις Workshop το πρώτο του best seller βιβλίο με τίτλο «Συλλέκτης Στιγμών» και το 2020 το δεύτερο με τίτλο «Συλλέκτης Στιγμών – Ένα Σκοτάδι Λευκό». Επόμενα πρότζεκτ του είναι η συνεργασία με τον μουσικό Σταύρο Μιχαλακάκο για το παραμύθι και τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Μεταξούλης», αλλά η έκδοση της εβδομαδιαίας ατζέντας/ημερολογίου για το 2022, η οποία θα περιέχει μεταξύ άλλων εικαστικά, World Fun Days, To Do’s και (φυσικά) Quotes.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 162.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS