CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΟ ρομαντικός γάμος του Ρίτσαρντ Γκιρ και της Αλεξάνδρα Σίλβα - Αποκλειστικές...

Ο ρομαντικός γάμος του Ρίτσαρντ Γκιρ και της Αλεξάνδρα Σίλβα – Αποκλειστικές φωτογραφίες

To περιοδικό HELLO! βρέθηκε στην ένωση του σταρ και της ισπανίδας αγαπημένης του στο κτήμα τους, στην εξοχή της Νέας Υόρκης.

Απόδοση: Εύα Βλαχάβα – Interview:Rosetta L. Del Vale

Η ιστορία αγάπης τους θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας! Όλα ξεκίνησαν στο Ποζιτάνο, το 2014. Η Αλεχάνδρα Σίλβα, Ισπανίδα από επιφανή οικογένεια της Γαλικίας και μητέρα ενός παιδιού, ήταν υπεύθυνη του οικογενειακού ξενοδοχείου στην όμορφη πόλη της ιταλικής ακτής, στο Αμάλφι. Ένα απόγευμα καλοκαιριού ο Ρίτσαρντ Γκιρ κατέφθασε στο θέρετρο για να περάσει λίγες ημέρες. Αυτό που δεν μπορούσαν να φανταστούν, ήταν τι θα ακολουθούσε. Χρειάστηκαν μερικά βλέμματα μόνο και τίποτα δεν ήταν το ίδιο στη συνέχεια. Και οι δύο ένιωσαν ότι είχαν ξανασυναντηθεί σε μια άλλη ζωή! Από εκείνη τη στιγμή ο ηθοποιός δε σταμάτησε να στέλνει λουλούδια στην Αλεχάνδρα, μέχρι εκείνη να συμφωνήσει να τον συναντήσει ξανά. Ούτε η διαδικασία διαζυγίου που περνούσαν και οι δύο εκείνη την περίοδο ούτε τα 6.000 χιλιόμετρα που τους χώριζαν –ο Γκιρ έμενε στη Νέα Υόρκη κι εκείνη στη Μαδρίτη– στάθηκαν εμπόδιο.

Ούτε καν το γεγονός ότι εκείνος ήταν Βουδιστής κι εκείνη Καθολική ή η διαφορά 33 χρόνων που τους χώριζε. Κι έτσι η Αλεχάνδρα έγινε Βουδίστρια και μετακόμισε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε μια νέα ζωή στο πλευρό του αγαπημένου της. Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει ο γάμος τους. Πρώτα αντάλλαξαν όρκους σε μια πολιτική τελετή, στις αρχές Απριλίου. Ακολούθησε η ένωσή τους σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, πνευματικότητας και ρομαντισμού, στο κτήμα του Γκιρ στην εξοχή της Νέας Υόρκης. Εκεί, η Ισπανίδα «pretty woman» και ο καρδιοκατακτητής του Χόλιγουντ υποσχέθηκαν να κάνουν ο ένας τον άλλο ευτυχισμένο, είπαν «ναι» στην αποδοχή, την κατανόηση, τη συγχώρεση, την αλληλεγγύη, τον αλτρουϊσμό, δεσμευόμενοι να κάνουν τα πάντα ώστε οι υποσχέσεις τους αυτές να κρατήσουν και μετά απ’ αυτή τη ζωή. Και όλα αυτά μπροστά στους δικούς τους ανθρώπους, μεταξύ άλλων τον πατέρα της Αλεχάνδρα, επιχειρηματία και διοικητικό στέλεχος της Ρεάλ Μαδρίτης –ο οποίος ήταν φίλος με τον ηθοποιό πριν εκείνος γνωρίσει την κόρη του–, τη μητέρα της, Πάολα Γκαρσία-Μπακέρο, την αδερφή της, Μπλάνκα Σίλβα, την ξαδέλφη της, Πάολα –η οποία έπιασε την ανθοδέσμη που πέταξε η νύφη–, τον make up artist Εδουάρδο Χιμένες, τον chef Ερίκ Ριπέρ και τον συγγραφέα Τζόναθαν Κοτ.

Αλεχάνδρα, πώς νιώθετε μετά το γάμο;
Σαν να ζω σε παραμύθι! Χωρίς αμφιβολία είμαι η πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο!

Τι θα θυμάστε περισσότερο απ’ αυτή τη μέρα;
Πολλά μικρά πράγματα, κάποιες λεπτομέρειες, την ένωση των οικογενειών μας. Περάσαμε όλοι μαζί την εβδομάδα πριν το γάμο και είχαμε αρκετό χρόνο για να γνωριστούμε. 39 άτομα στο ίδιο σπίτι, φανταστείτε! (γέλια).

Δε γίνεται να σχολιάσουμε την τελετή του γάμου, χωρίς να μιλήσουμε για τη ρομαντική ιστορία αγάπης που σας συνδέει και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, καθώς η πραγματικότητα επαληθεύει τη φαντασία.
Ακριβώς! Είναι το πιο ρομαντικό όνειρο που είχα ποτέ. Γι’ αυτό αποφάσισα να μείνω σ’ αυτό.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, παρόλο που στην αρχή όλα έδειχναν να είναι εναντίον σας. Ζούσατε σε διαφορετικές πόλεις, που τις χώριζε ένας ωκεανός, και βγαίνατε από άλλο γάμο.
Κάποιες ιστορίες αγάπης είναι περίπλοκες στην αρχή. Όταν βρεθείς σε μια θέση που πρέπει να ξεπεράσεις κάποιες δυσκολίες από κοινού, αυτό σε φέρνει πιο κοντά με τον άλλον.

Είχατε αμφιβολίες;
Είχα στην αρχή. Αλλά ο Ρίτσαρντ είχε περισσότερη πίστη σ’ εμάς. Και οι δύο, όμως, νιώθαμε ότι η ένωσή μας ήταν μοιραίο να συμβεί.

Ήταν ξαφνική η πρόταση γάμου;
Δε θα το έλεγα. Ήταν μια απόφαση που πήραμε από κοινού, μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης. Ακόμα, όμως, νιώθω πεταλούδες στο στομάχι όταν είμαστε μαζί!

Πώς νιώσατε ότι είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή για ένα γάμο που θα διαρκέσει για πάντα;
Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Ρίτσαρντ είναι ο απόλυτος ένας!

Πρέπει να ήταν καταλυτική στιγμή στη σχέση σας όταν αποφασίσατε ότι θέλετε να είστε μαζί και να βάλετε τέλος στα χιλιόμετρα που σας χώριζαν.
Αν και διαχειριζόμασταν καλά τη σχέση εξ αποστάσεως, ήρθε η ώρα να πάρουμε μια απόφαση. Προσπάθησα για την Ισπανία, αλλά…

Πώς σας έγινε η πρόταση γάμου;
Έγινε στο πιο ρομαντικό μέρος του κόσμου, στο ξενοδοχείο «Saint-Paul-de-Vence», όπου είχαμε πάει για τα γενέθλιά μου. Συγκινούμαι και μόνο που το θυμάμαι.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ έχει πρωταγωνιστήσει στις πιο ρομαντικές ταινίες του Χόλιγουντ. Είναι όντως όσο ρομαντικός εμφανιζόταν στον «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν» και στο «Pretty Woman»;
Και άλλο τόσο! Τι πιο ρομαντικό από έναν άνδρα που γράφει τραγούδια για σένα κάθε μερα;

Σας αρέσει να βλέπετε τις ταινίες του; Ποια είναι η αγαπημένη σας;
Και σε ποιον δεν αρέσουν το «Pretty Woman», ο «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν» ή το «Chicago»; Το πρώτο του έργο, «Μέρες Ευτυχίας», είναι κλασικό, αλλά προσωπικά μ’ αρέσουν πολύ τα ανεξάρτητα φιλμ του, όπως «Ο κος Τίποτα», «Time Out of Mind», «Χάτσικο: Η Ιστορία Ενός Σκύλου» και «Άλλοθι», που είναι το πάθος του.

Επιμεληθήκατε προσωπικά τις προετοιμασίες του γάμου;
Φυσικά και οι δυο μας! Για την ακρίβεια, ο Ρίτσαρντ ασχολήθηκε περισσότερο με τις λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής απ’ ότι εγώ.

Σε ποιον απευθυνθήκατε για τα νυφικά σας;
Αυτό που φόρεσα στην τελετή ήταν της μητέρας μου και το κράτησα κρυφό μέχρι εκείνη τη στιγμή! Τα άλλα δύο ήταν σε σχέδιο του Yaniv Persy. Τον γνώρισα πέρυσι στο Ισραήλ και ερωτεύτηκα τα σχέδια, αλλά και την προσωπικότητά του. Έχει γίνει ένας από τους καλύτερους φίλους μου.

Και για τη διακόσμηση του κτήματος;
Τις πολύχρωμες τέντες τις φέραμε από την Τζαϊπούρ. Μας βοήθησαν δύο διοργανωτές γάμων από το «La Maison Fête», ο Μπρετ και η Ντίνα. Διακοσμήσαμε τα πάντα με θιβετιανές σημαίες, μανόλιες και άνθη κερασιάς. Το μέρος είναι τόσο υπέροχο, που δε χρειάστηκε να κάνουμε πολλά. Η φύση συμμετείχε στο μεγαλείο!

Τι σας είπε ο αγαπημένος σας μόλις σας είδε με το νυφικό;
Ότι είμαι η πιο εντυπωσιακή γυναίκα που έχει δει ποτέ.

Κι εσείς τι απαντήσατε;
Του είπα μόνο ότι τον αγαπάω πολύ.

Ποιος τέλεσε το μυστήριο;
Κάποιος πολύ σημαντικός άνθρωπος για εμάς και σπουδαίος ιερέας στη θρησκεία μας.

Πώς ήταν η τελετή;
Πανέμορφη! Ανταλλάξαμε τις βέρες που μας έφεραν τα παιδιά μας. Ήταν συγκινητικό.

Και πώς γιορτάσατε μετά;
Σε άκρως ισπανική ατμόσφαιρα: οι γεύσεις, η μουσική, όλα. Είχαμε και μια ομάδα χορευτών, που μας παρέσυραν σε ρυθμούς φλαμένκο.

Πώς διαμορφώθηκε το μενού;
Είχε απλά πιάτα, με προϊόντα από τον κήπο μας. Για το κυρίως είχαμε μπουφέ με πολλές επιλογές. Και για επιδόρπιο πίτα από μούρα.

Κάποιο αστείο στιγμιότυπο που θέλετε να μοιραστείτε από το γάμο;
Όταν εγώ κι ο Ρίτσαρντ ανεβήκαμε να χορέψουμε φλαμένκο –είναι απίστευτος χορευτής– και πήρε το μικρόφωνο να τραγουδήσει, αφήνοντας τους πάντες, κι εμένα μαζί, άφωνους!

Θα κάνετε μήνα του μέλιτος;
Ναι, αλλά το μέρος είναι μυστικό.

Πώς είναι η ζωή σας στο κτήμα;
Η ζωή στην εξοχή είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου και στον εαυτό σου. Δε συγκρίνεται με τη ζωή στην πόλη.

Θα λάβετε το επώνυμο του συζύγου σας;
Φυσικά! Είμαι ήδη η Αλεχάνδρα Γκιρ.

Πώς είναι ο Ρίτσαρντ Γκιρ πίσω από τις κάμερες;
Είναι ο πιο ταπεινός, ευαίσθητος, ευγενικός, αστείος και γενναιόδωρος άνδρας που έχω γνωρίσει. Δεν περνάει μέρα που να μη μου λέει πόσο σημαντική είμαι για εκείνον. Είμαι τυχερή!

Σκεφτήκατε ποτέ ότι τα 33 χρόνια που σας χωρίζουν θα ήταν πρόβλημα στη σχέση σας;
Όχι, σ’ αυτή τη ζωή έπρεπε να είναι έτσι. Μου έχει υποσχεθεί τουλάχιστον 20 καλά χρόνια! Έχει περισσότερη ενέργεια από εμένα. Δυσκολεύομαι να τον ακολουθώ! (γέλια)

Τι σχέση έχετε αναπτύξει με το γιο του και εκείνος με το δικό σας;
Δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Επαγγελματικά ποια είναι τα σχέδιά σας; Συνεχίζετε με το Rais Foundation στη Μαδρίτη;
Βεβαίως. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και όσο μπορώ θα τους στηρίζω.

Μεγαλώσατε Καθολική, αλλά γίνατε Βουδίστρια για τον αγαπημένο σας.
Από την πρώτη μου επαφή με το Βουδισμό αισθάνθηκα μια επαγρύπνηση μέσα μου. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Χωρίς αμφιβολία η ζωή μου άλλαξε όταν γνώρισα τον Ρίτσαρντ και το Βουδισμό. Βασικά, άλλαξε η προοπτική μου απέναντι στα πράγματα.

Όσοι σας βλέπουν μαζί καταλαβαίνουν ότι ο Ρίτσαρντ Γκιρ είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σας. Εκείνος τι σας έχει πει;
Ξέρει ότι τον αγαπάω το ίδιο παράφορα. Μου έχει πει ότι φέρνω ισορροπία στη ζωή του. Πάνω απ’ όλα πιστεύω ότι βοήθησε το ότι δεν ήμουν μοντέλο ή ηθοποιός. Έπειτα μας ένωσε ο Βουδισμός και η αφοσίωσή μας στο θιβετιανό λαό. Μπόρεσε να διακρίνει τον ανιδιοτελή χαρακτήρα και την ανθρωπιστική πλευρά μου.
«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη», παρεμβαίνει στη συζήτησή μας ο Ρίτσαρντ Γκιρ. «Και πώς να μην είμαι; Παντρεύτηκα μια πανέμορφη, έξυπνη, ευαίσθητη γυναίκα, με χιούμορ, υπομονετική και αφοσιωμένη στο να βοηθάει τους άλλους. Επίσης, είναι εξαιρετική μαγείρισσα και Ισπανίδα! Δε γίνεται να βρεις καλύτερο συνδυασμό απ’ αυτόν».

COPYRIGHT HOLA ALL RIGHTS

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS