CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΠέτρος Αγαθαγγέλου - Γεωργία Αχιλλέως: Ο καρδιολόγος και η πρώην παρουσιάστρια μιλούν...

Πέτρος Αγαθαγγέλου – Γεωργία Αχιλλέως: Ο καρδιολόγος και η πρώην παρουσιάστρια μιλούν για όλα όσα τους ενώνουν

Η µοίρα τους έφερε κοντά πριν από οκτώ χρόνια. Από τότε η ζωή τους απέκτησε ουσία. Ο γνωστός καρδιολόγος Πέτρος Αγαθαγγέλου και η πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων Γεωργία Αχιλλέως, µάς υποδέχονται στο σπίτι τους και µας µιλούν για όλα αυτά που τους ενώνουν.

Της Χριστιάνας Αντωνίου

Η Γεωργία Αχιλλέως, μετά από δεκατέσσερα χρόνια μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας, και έχοντας χτίσει μία αξιοζήλευτη καριέρα στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έκανε μια μεγάλη στροφή και αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι στα παιδιά και το σύζυγό της, Πέτρο Αγαθαγγέλου. Έκτοτε οι δυο τους είναι αχώριστοι. Από τότε, κάθε τους λέξη και κάθε τους ματιά φανερώνει τη μεγάλη αγάπη που νιώθουν ο ένας για τον άλλο. Αντικρίζοντάς τους κανείς, το αντιλαμβάνεται από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα…

Πότε προέκυψε η γνωριμία σας;
Γ.Α.: Η γνωριμία μας έγινε πριν από οκτώ χρόνια, μέσω ενός ζευγαριού που γνωρίζαμε και οι δύο.

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά;
Γ.Α.: Έρωτας με την πρώτη ματιά όχι. Δεν πιστεύω στους έρωτες της πρώτης ματιάς. Πρέπει να γνωρίσεις πολλά χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο για να τον ερωτευτείς πρώτα και μετά να έρθει η αγάπη, ο σεβασμός και η εκτίμηση, που είναι πολύ πιο βαθιά συναισθήματα.
Π.Α.: Σίγουρα η λέξη έρωτας ή η λέξη αγάπη είναι η κορύφωση κάποιων διεργασιών στη διαπροσωπική σχέση και όχι αρχική εκτίμηση.

axilleos

Τι γεύση σας έχουν αφήσει αυτά τα εφτά χρόνια γάμου;
Γ.Α.: Τις ωραιότερες γεύσεις. Την έντονη αγάπη που έχουμε μεταξύ μας, το σεβασμό, την εκτίμηση, το ότι έχουμε τα παιδιά μας. Γενικότερα η επικοινωνία που έχουμε με τον Πέτρο και το ότι συμφωνούμε σε πολλά πράγματα, γι’ αυτό και δεν ερχόμαστε σε κόντρα συχνά. Υπάρχουν κάποιες κόντρες, όπως σε όλα τα ζευγάρια, αλλά ευτυχώς στη δική μας περίπτωση είναι τόσο μικρά και ασήμαντα.
Π.Α.: Η καλύτερη γεύση για μένα στην πορεία των εφτά χρόνων είναι η παρουσία του παιδιού μας. Η μητέρα του παιδιού μου είναι και μητέρα της οικογένειας και θεωρώ ότι η τελική μου γεύση είναι η επιβεβαίωση της επιλογής μου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που εντοπίσατε ο ένας στον άλλο και σας κέντρισαν το ενδιαφέρον;
Π.Α.: Αυτό που διακρίνει τη Γεωργία είναι η ωριμότητα, η σοβαρότητα, η παραδοσιακή γυναίκα η οποία σέβεται τις αξίες της οικογένειας. Έχει την αξία του ήθους, έχει την ικανότητα να σέβεται, να αναγνωρίζει, αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί τη δική της ταυτότητα μέσα στο γάμο, σεβόμενη πρωτίστως τον εαυτό της. Αυτά νομίζω είναι και τα στοιχεία στα οποία μπορεί κάποιος να επενδύσει τη ζωή του.
Γ.Α.: Όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά που είπε για μένα ο Πέτρος είναι αυτά που ένιωσα τις πρώτες μέρες της γνωριμίας μας γι’ αυτόν. Το διαφορετικό που ένιωσα εγώ με τον Πέτρο ήταν η σοβαρότητα και η απόσταση που κρατούσε τις πρώτες μέρες. Απόσταση βέβαια δικαιολογημένη, γιατί ήθελε να με γνωρίσει περισσότερο, ήθελε να συνεχίσει αυτό το πράγμα για να καταλήξει κάπου. Βέβαια απόσταση κρατούσα κι εγώ. Αυτή η απόσταση που κρατούσαμε και οι δύο αποδείχθηκε ένα θείο δώρο.

axilleos2

Βιώσατε και οι δύο για δεύτερη φορά την εμπειρία του γάμου. Ήσασταν περισσότερο επιφυλακτικοί;
Γ.Α.: Νομίζω πως ναι.
Π.Α.: Δεν πιστεύω ότι η οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία αποτελεί συστατικό επιφύλαξης. Δεν πρέπει να συγκρίνεις ποτέ το παρελθόν με το παρόν.

Ποια είναι τα προτερήματα που εντοπίζετε ο ένας στον άλλο;
Γ.Α.: Είναι ένας πολύ καλός και τίμιος άνθρωπος ο Πέτρος. Μπορεί να σταθεί επάξια και ουσιαστικά στην οικογένειά του. Το γεγονός ότι είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας με συγκινεί πάρα πολύ, με συγκινεί όταν έρχομαι σε επαφή με ασθενείς του και μου εκφράζονται με τόση αγάπη για τον Πέτρο.
Π.Α.: Είναι το ιδανικό πρότυπο της μητέρας. Είναι δυναμική, έχει σταθερότητα στο χαρακτήρα της και σταθερότητα στη συμπεριφορά της. Η φροντίδα, η αγάπη και η προσφορά για την οικογένειά της δεν έχουν ημερομηνία λήξεως. Κάθε μέρα η έγνοια της Γεωργίας είναι πώς να ανταποκριθεί όσο καλύτερα μπορεί για να μας έχει όλους ευτυχισμένους.

Ποια είναι τα ελαττώματα που εντοπίζετε ο ένας στον άλλο;
Π.Α.: Θα σου πω τα δικά μου ελαττώματα. Μπορεί για κάποια θέματα να είμαι πιο αυτάρκης. Είμαι ακραία απαιτητικός στο θέμα της οργανωτικότητας και της καθαριότητας, το καθετί στο σπίτι το θέλω στην εντέλεια. Επίσης, είμαι λίγο πιο θερμός στις συζητήσεις μου και ίσως να εκλαμβάνεται από τη Γεωργία ως η εκνευριστική μου προσέγγιση. Έχω έντονη άποψη, ακούω όμως και δεύτερη και τρίτη γνώμη, αλλά κάποιες φορές ίσως να ξεπερνώ κάποια όρια. Το μόνο «σοβαρό» ελάττωμα της Γεωργίας είναι ότι είναι καπνίστρια.
Γ.Α.: Αυτά τα ελαττώματα που είπε ο Πέτρος δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να επηρεάσουν τη σχέση μας. Δεν βρίσκω για παράδειγμα ότι είναι ελάττωμα το γεγονός ότι είναι οργανωτικός, παρόλα αυτά κάποιες φορές με εκνευρίζει. Κάποτε το εκλαμβάνω και λίγο χιουμοριστικά. Εκτός από το κάπνισμα, δεν θεωρώ πως έχω ουσιαστικά ελαττώματα που να επηρεάζουν αρνητικά τη σχέση μου με τον Πέτρο και τα παιδιά μου.

axilleos3

Πώς είναι το καθημερινό σας πρόγραμμα;
Γ.Α.: Το δικό μου πρόγραμμα είναι πολύ απλό, αλλά απαιτητικό. Δεν κάνω κάτι διαφορετικό από μια άλλη μάνα ή σύζυγο η οποία είναι μέσα στο σπίτι. Με μένα θα ασχοληθώ όταν βρω χρόνο. Πρώτα πρέπει να βεβαιωθώ ότι το σπίτι, ο σύζυγος και τα παιδιά είναι εντάξει. Και είμαι πολύ ευτυχισμένη με τη ζωή που κάνω. Το γεγονός ότι έφυγα από τα ΜΜΕ με έκανε πολύ ευτυχισμένη, γιατί γνώρισα τον Πέτρο και ακολούθησαν όλα αυτά που ακολούθησαν.
Π.Α.: Έχω ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα. Ξυπνώ γύρω στις επτά, πίνουμε στα γρήγορα καφέ με τη σύζυγο και φεύγω για να επανέλθω μετά από 15 ώρες. Τα Σαββατοκύριακα όμως, τα αφιερώνω στην οικογένειά μου και αυτό είναι αυστηρή οδηγία προς τον εαυτό μου.

Πέτρο, γνώριζες τη Γεωργία μέσω της τηλεόρασης πριν τη συναντήσεις από κοντά;
Π.Α.: Όταν ήρθα από το εξωτερικό, έτυχε να με φιλοξενήσει στην εκπομπή της. Η τραγική ειρωνεία της τύχης είναι ότι όταν ήρθα εγώ από την Αμερική, όπου πήγαινα ήταν παρούσα, χωρίς να γνωρίζει ο ένας τον άλλο και το αντιληφθήκαμε εκ των υστέρων. Ίσως όμως να ήταν καλύτερα που δεν γνωριστήκαμε τότε, γιατί ίσως ο βαθμός ωριμότητας τότε να μη μου επέτρεπε να αναγνωρίσω κάποια πράγματα. Τελικά ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή.

Περάσατε κρίση στο γάμο σας;
Γ.Α.: Όχι, δεν έτυχε, και είμαι σίγουρη ότι δεν θα τύχει ποτέ. Όταν νιώθεις μια γενικότερη ασφάλεια μέσα στο γάμο σου και όταν επί καθημερινής βάσης ζεις έναν ευτυχισμένο γάμο, είναι πολύ δύσκολο να περάσεις κρίση.

Γεωργία πώς είναι να ζεις με ένα γιατρό;
Γ.Α.: Το πιο εύκολο πράγμα, γιατί λείπει συνέχεια. Αν ζούσαμε 24 ώρες το 24ωρο μαζί, όχι ότι θα υπήρχε κρίση, αλλά θα είχαμε λίγα παραπάνω πράγματα να πούμε. Ωστόσο, όποια ώρα τον χρειαστούμε, ακόμη κι αν είναι πνιγμένος στη δουλειά, ο Πέτρος θα ανταποκριθεί. Είναι σαν να είναι εδώ, όμως δεν είναι και μας λείπει.
Π.Α.: Κι εμένα μου λείπει η Γεωργία και τα παιδιά. Θα ήθελα να τους αφιερώνω περισσότερο χρόνο.

Γεωργία, πήρες την απόφαση να αφοσιωθείς στην οικογένειά σου και να αφήσεις την τηλεόραση. Μετάνιωσες καθόλου;
Γ.Α.: Καθόλου, απλά ένιωθα λίγο παράξενα στην αρχή, γιατί στον ΑΝΤ1 εργαζόμουν για 14 συνεχόμενα χρόνια και το ωράριο δεν ήταν εύκολο. Μετά όμως όχι, δεν το μετάνιωσα, και νομίζω ότι αν δεν έφευγα, δεν θα είχα όλα αυτά τα καλά που έχω τώρα στη ζωή μου.

axilleos5

Πώς πήρες την απόφαση να σταματήσεις από τη δουλειά;
Γ.Α.: Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν προσωπική μου απόφαση, αλλά του σταθμού. Δεν με ενόχλησε το ότι σταμάτησα, αλλά ο τρόπος που έγινε. Ωστόσο θέλω να πω ότι δεν είχα ποτέ παράπονο από το σταθμό και είμαι σίγουρη ότι ούτε και οι ίδιοι είχαν παράπονο από εμένα. Είχαμε μια άψογη συνεργασία και χαίρομαι που δούλεψα σε έναν τόσο επαγγελματικό σταθμό.

Είχες κάποια άλλη πρόταση μετά την αποχώρησή σου από τον ΑΝΤ1;
Γ.Α.: Ναι, είχα μία πρόταση από ένα άλλο κανάλι, αλλά αρνήθηκα, παρόλο που είχαν προσαρμόσει το ωράριο στα δικά μου δεδομένα.

Θα ήθελες να ασχοληθείς ξανά με την τηλεόραση ή το αποκλείεις;
Γ.Α.: Εντελώς. Και είμαι απόλυτη, γιατί δεν έχω ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθώ με κάτι επαγγελματικά. Το δελτίο ειδήσεων είναι το μόνο πράγμα που αγάπησα πραγματικά και ξέρω ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω ξανά. Είναι βραδινές ώρες, υπάρχει προετοιμασία από πριν, άρα θα στερούσα σημαντικές στιγμές από την οικογένειά μου. Θέλω να βάζω εγώ τα παιδιά μου να κοιμούνται, θέλω να ξυπνούν και να είμαι εγώ μπροστά τους, θέλω να σερβίρω εγώ το φαγητό στο σύζυγό μου. Δεν μπορώ να τα συνδυάσω όλα αυτά.

Σε αναγνωρίζει ακόμα ο κόσμος;
Γ.Α.: Ναι, ακόμα και από τη φωνή με αναγνωρίζουν. Έτυχε πρόσφατα να είμαι κάπου και να μου πει μία κοπέλα «σε βλέπουμε στην τηλεόραση». Φαίνεται της είχε αποτυπωθεί πολύ έντονα το προφίλ μου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΛΕΞΟΓΛΟΥ (FLORENTIA MAKEUP ARTIST WORKSHOP)
ΜΑΛΛΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (JUSTIN’S HAIR SALON)
ΒΟΗΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ: ΦΩΤΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS