CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣTα όμορφα καλοκαίρια της Αθηνάς Οικονομάκου

Tα όμορφα καλοκαίρια της Αθηνάς Οικονομάκου

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, μαγιό, ταξίδια, διακοπές, Μύκονος και… αναρτήσεις στα social media που σε κάνουν να θέλεις να βρίσκεσαι κοντά της. Η Αθηνά Οικονομάκου στη συνείδηση των θαυμαστών της είναι ταυτισμένη με την πιο ξέγνοιαστη και φωτεινή εποχή του χρόνου. Και μπορεί η ίδια, μετά από πέντε συναπτά καλοκαίρια, να πήγε από το Νησί των Ανέμων στο Νησί των Θεών, να έγινε μανούλα (τον Μάρτιο του 2018), και να άλλαξε προτεραιότητες, όμως δεν παύει να απολαμβάνει με την ίδια θέρμη το καλοκαίρι της.

Από την Πένυ Θωμοπούλου

Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;
Βρίσκομαι στη Σαντορίνη και συνδυάζω δουλειά και ξεκούραση. Ο σύζυγός μου έχει ανοίξει ένα boutique hotel, στο Ημεροβίγλι, στη Σαντορίνη, το «Kivotos Santorini» και εδώ και λίγες εβδομάδες, έχω έρθει με τον Μάξιμο για να είμαστε μαζί. Δουλεύω από απόσταση για το «Allover» και το «Project Soma» και περνώ όσες περισσότερες ώρες μπορώ με την οικογένειά μου. Προσπαθώ να ξεκλέψω και κάποιες ώρες για να απολαύσω τη θάλασσα και τον ήλιο και να ξεκουραστώ, γιατί έρχεται ένας πολύ απαιτητικός χειμώνας.

Η Σαντορίνη «αντικατέστησε» τη Μύκονο. Έχεις εντοπίσει τις διαφορές στη ζωή των δύο αυτών κυκλαδίτικων νησιών;
Φυσικά. Η ζωή στη Σαντορίνη με τη ζωή στη Μύκονο δεν έχουν καμία σχέση. Στη Σαντορίνη δεν υφίσταται το lifestyle, όπως το γνωρίζουμε στο νησί των Ανέμων. Το τοπίο και οι ομορφιές της είναι φανταστικά, όμως δεν έχει ξέφρενα πάρτι και «τρελή» ζωή. Οι άνθρωποι είναι πιο φιλικοί, πιο απλοί και δείχνουν χωρίς δεύτερη σκέψη τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους όταν συναντούν ένα πρόσωπο που αγαπούν. Στη Μύκονο η επαφή με τους celebrities αποτελεί καθημερινότητα και για τους κατοίκους είναι δεδομένη. Επίσης, στη Σαντορίνη δεν υπάρχει η σκέψη των παπαράτσι. Υπάρχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου, μου ταιριάζει πολύ περισσότερο η ζωή της Σαντορίνης.

Πόσο έχει αλλάξει η έννοια των διακοπών από τότε που έγινες μητέρα;
Από τη στιγμή που γίνεσαι μητέρα αλλάζουν όλα, καθώς και οι διακοπές που γίνονται «σχεδόν διακοπές». Δεν υπάρχει χαλαρότητα και ανεμελιά, όλα κινούνται βάσει του παιδιού, όμως έχει κι αυτό τη γοητεία του.

Περιέγραψέ μου μια τυπική σας ημέρα στη Σαντορίνη…
Ξυπνάμε το πρωί, τρώμε πρωινό -εγώ ένα τοστ και ο Μάξιμος τα φρούτα του- στη συνέχεια παίζουμε, μετά τρώει το μεσημεριανό του και μετά κοιμάται δύο τρεις ώρες. Εκείνες τις ώρες εγώ δουλεύω κι αν προλάβω ξεκουράζομαι λίγο ή κάνω κάτι για μένα. Ξυπνά γύρω στις 17:00 που πηγαίνουμε για μπάνιο – ο Μάξιμος λατρεύει τη θάλασσα – και κάνουμε βόλτες στο νησί. Είμαστε τυχεροί γιατί δίπλα στο σπίτι μας υπάρχει μια φάρμα με όλα τα ζωάκια, οπότε κάνουμε και live μάθημα (γέλια). Τα βλέπουμε, τα ακούμε και τα μαθαίνουμε καλύτερα. Κατά τις 21:00 επιστρέφουμε, κάνουμε το καθιερωμένο μας μπάνιο, τον ταΐζω και τον κοιμίζω. Μετά βρίσκω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, κλείνω τις υποχρεώσεις της ημέρας και περιμένω τον Φίλιππο για να περάσουμε μαζί το βράδυ μας.

Η σχέση σου με τα social media και τη φωτογραφία είναι άριστη και αναρωτιέμαι: Έχεις καταφέρει να βγάλεις την τέλεια φωτογραφία στο ηλιοβασίλεμα;
(χαμογελά). Η Σαντορίνη έχει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου, αν όχι το ωραιότερο. Όποιο ταλέντο και να έχεις, δεν μπορείς να αποτυπώσεις τη μαγεία που αντικρίζεις. Οι εικόνες που βλέπεις δεν μεταφέρονται. Το τοπίο είναι συγκλονιστικό!

Οι followers σου στην αρχή του καλοκαιριού, που ο καιρός δεν συμβάδιζε με την εποχή, αναρτούσαν λεζάντες που έγραφαν «το καλοκαίρι ξεκινά όταν η Αθηνά Οικονομάκου ανεβάσει την πρώτη φωτογραφία με μαγιό από τη Μύκονο»…
Την «πάτησαν» όμως, αφού εγώ βρίσκομαι στη Σαντορίνη (γέλια). Το είδα και γέλασα πολύ, είναι πολύ ωραίο να σε συνδέουν με το καλοκαίρι και τη θάλασσα.

Και τα μαγιό…
Ναι!

Φέτος, όμως, δεν έχεις ανεβάσει τόσες πολλές φωτογραφίες με μαγιό σε σχέση με άλλες χρονιές. Σχετίζεται με το γεγονός ότι έγινες μαμά;
Όχι. Οφείλεται στην έλλειψη χρόνου. Δεν έχει να κάνει με το συνειδητό της απόφασης αν θα βγάλω φωτογραφία με μαγιό, αλλά με το χρόνο που έχω να απολαύσω μια στιγμή στην παραλία.

Αγαπάς πολύ τα ταξίδια και μέχρι στιγμής, έχεις ταξιδέψει σε πολλά μέρη στον κόσμο. Ξεχωρίζεις κάποιο προορισμό;
Οι καλύτερες διακοπές μου ήταν με τον σύζυγό μου στις Μαλδίβες, το 2017.

Και οι πιο… δύσκολες;
Δεν έχω περάσει ποτέ άσχημα σε διακοπές. Αν έπρεπε να απαντήσω όμως κάτι, θα έλεγα μια χρονιά που πήγα στα Κουφονήσια και έπαθα δηλητηρίαση. Έμεινα τρεις ημέρες μέσα σε ένα δωμάτιο, σε κακή κατάσταση και δεν μπόρεσα να δω ούτε το νησί ούτε να περάσω καλά.

Ένα ταξίδι που θέλεις να κάνεις άμεσα;
Θέλω πολύ να πάω στο Μεξικό.

Ως παιδί, πώς ήταν τα καλοκαίρια σου;
Υπέροχα και ξέγνοιαστα! Με αμέτρητα μπάνια, πολλά παγωτά, ατελείωτο παιχνίδι στη γειτονιά με τους φίλους μου.

Μια ανάμνηση που αναπολείς;
Το παιχνίδι στη γειτονιά με τους φίλους μου. Τα καλοκαίρια μαζευόμασταν όλη η παρέα και ξεχνούσαμε να γυρίσουμε στο σπίτι.

Μετρούσατε τα μπάνια και τα παγωτά;
Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχε ανταγωνισμός γιατί είμαστε όλοι μαζί, οπότε κάναμε τα ίδια μπάνια και τρώγαμε σχεδόν τα ίδια παγωτά. Κάθε καλοκαίρι έκανα πάνω από 100 μπάνια, πρωί – απόγευμα. Θα χάναμε το μέτρημα…

Ως οικογένεια, πηγαίνατε διακοπές;
Το σπίτι μας, στη Σκάλα Λακωνίας, είναι δίπλα στη θάλασσα, οπότε για εμάς εκεί ήταν οι διακοπές μας. Ο μπαμπάς μου, επίσης, επειδή ήταν ναυτικός, έλειπε πολύ μεγάλα διαστήματα και όταν επέστρεφε είχε ανάγκη από ηρεμία και σταθερή βάση, δεν του ήταν εύκολο να μπει ξανά στο καράβι και να ταξιδέψει. Έτσι, οικογενειακές διακοπές, εκτός σπιτιού, δεν κάναμε. Πιο χαρακτηριστικά θυμάμαι τρεις συνεχόμενες χρονιές που είχαμε πάει οικογενειακώς στη Ζάκυνθο.

Διακοπές μόνη σου πότε πήγες πρώτη φορά και πού;
Πήγα στη Μύκονο, μετά το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο, με τη σχολή. Θυμάμαι τα ατελείωτα ξενύχτια, τα πάρτι και ότι όλοι γυρίσαμε άρρωστοι από την εξάντληση και την αϋπνία.

Ετοιμάζεις γρήγορα βαλίτσα για να φύγεις ένα ταξίδι;
Καθόλου. Είναι από τα πράγματα που δε μου αρέσει καθόλου να κάνω. Αν και είμαι πολύ αποφασιστικός άνθρωπος δυσκολεύομαι πολύ για να αποφασίσω ποια ρούχα θα πάρω μαζί μου. Φέτος, όμως, έκανα τη διαφορά. Λόγω της συλλογής ρούχων που κάναμε με τη Μαίρη Συνατσάκη, το «Project Soma» που έχει ρούχα για κάθε στιγμή της ημέρας, που συνδυάζονται μεταξύ τους και δεν τσαλακώνονται εύκολα, έφτιαξα βαλίτσα πιο γρήγορα από ποτέ!

Η πιο ωραία παραλία που έχεις επισκεφτεί στην Ελλάδα ποια είναι;
Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο.

Αγαπημένο χωριουδάκι;
Το Γύθειο, η πατρίδα μου.

Το καλοκαίρι αλλάζουν οι διατροφικές σου συνήθειες;
Όχι, γιατί δεν έχω διατροφικές συνήθειες (γέλια).

Αγαπάς το μπάνιο στη θάλασσα ή προτιμάς να κάθεσαι στην ξαπλώστρα πίνοντας κοκτέιλ και απολαμβάνοντας τον ήλιο;
Αγαπώ την ξαπλώστρα και τον ήλιο. Κρυώνω πολύ, οπότε για να μπω στη θάλασσα πρέπει να είναι όλα ιδανικά, ο καιρός, η θερμοκρασία του νερού, η διάθεσή μου. Βέβαια, φέτος, με το μωρό, έχει ανατραπεί και αυτό, γιατί θέλω να μπαίνω στη θάλασσα μαζί του και να δείχνω ότι το απολαμβάνω.

Το καλοκαίρι λένε πως αλλάζει την ψυχολογία των ανθρώπων, όλα φαίνονται πιο όμορφα, πιο φωτεινά και όλα γίνονται πιο αισιόδοξα. Σε εκφράζει αυτή η άποψη;
Σίγουρα αν υπάρχει μια εποχή που δημιουργεί ευφορία είναι το καλοκαίρι. Πιστεύω, όμως, πως η ψυχολογία ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, αλλά από το πόσο καλά είναι μέσα του. Όλα έχουν την ομορφιά τους, αν όμως δεν είσαι εσύ ο ίδιος καλά, ψάχνεις αιτίες για να το εκφράσεις. Για να σε επηρεάσει κάτι, σημαίνει ότι γίνεται κάποια δυσάρεστη σύνδεση μέσα σου. Καλό είναι, λοιπόν, να την εντοπίσεις και να προσπαθήσεις να απαλλαγείς από αυτήν. Παλαιότερα, για παράδειγμα, μελαγχολούσα όταν ο καιρός ήταν μουντός ή όταν έβρεχε – μετά από τη δουλειά που έχω κάνει με τον εαυτό μου, όχι μόνο δεν μελαγχολώ αλλά το απολαμβάνω.

Μέχρι πότε θα μείνεις στη Σαντορίνη;
Μέχρι τέλος Αυγούστου που ξεκινώ γυρίσματα για το «Έλα στη Θέση μου», στον Alpha.

Τέταρτη σεζόν «Έλα στη Θέση μου». Τι να περιμένουμε φέτος από τη «Φαίη»;
Είναι πολύ νωρίς για αποκαλύψεις. Σίγουρα θα έχουμε ανατροπές, εκπλήξεις και πολλές νέες εισόδους.

Μπορείς να μας αποκαλύψεις κάποια;
Στη σειρά θα εμφανιστεί ο Αποστόλης Τότσικας και είμαι πολύ χαρούμενη για τη νέα αυτή προσθήκη. Και κάπου εδώ, σταματώ τις αποκαλύψεις…

Από τις επιχειρηματικές σου δραστηριότητες τι να περιμένουμε;
Θα δείτε πολύ ωραία πράγματα, τόσο στην εταιρεία κοσμημάτων που έχω, το «Allover», όσο και στο νέο μας «παιδί», την εταιρεία με τα ρούχα. Η νέα συλλογή του «Project Soma» θα είναι πιο ολοκληρωμένη. Τα ρούχα μας θα αφορούν κάθε τύπο γυναίκας που θέλει να εκφραστεί μέσα από το στυλ της. Στη νέα συλλογή θα κινηθούμε σε υφάσματα από σατέν, δαντέλες, βελούδο, σε ρομαντικό ύφος και θηλυκές γραμμές, συνδυασμένα με oversized κοστούμια δανεισμένα απ’ την αντρική γκαρνταρόμπα. Μια μίξη ρομαντισμού/θηλυκότητας με το ανδρόγυνο. Θα δείτε, όμως, και μια μίξη ethnic με cargo. Τα ρούχα μας είναι φτιαγμένα για να φοριούνται mix n’ match μεταξύ τους, με συνδυασμούς χωρίς κανόνες. Όσο για τη νέα συλλογή του «Allover», τον χειμώνα οι γραμμές θα είναι πιο έντονες, πιο minimal, σε ασήμι και χρυσό. Φέτος, επίσης, κυρίαρχος στόχος θα είναι τα κοσμήματα να μπορούν να συνδυάζονται αρμονικά και με τα ρούχα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS