CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣThe next best thing: Οι νέες πρωταγωνίστριες της τηλεόρασης συστήνονται

The next best thing: Οι νέες πρωταγωνίστριες της τηλεόρασης συστήνονται

Ονειρεύονται μεγάλα, γελάνε δυνατά, κρατάνε το παιδί μέσα τους ζωντανό. Οι νέες πρωταγωνίστριες της τηλεόρασης αντιπροσωπεύουν μια γενιά που έχει ως φιλοσοφία ζωής το «όλα γίνονται».

Δεν ήξεραν η μια την άλλη πριν συναντηθούν στη φωτογράφηση. Παρόλα αυτά είναι θέμα μερικών λεπτών να τα βρουν και να αρχίσουν να τα λένε σαν παλιές φίλες. Η Ευαγγελία Συριοπούλου πρωταγωνιστεί στη σειρά του Alpha Ελλάδος «Έλα Στη Θέση Μου» και η Αναστασία Παντούση στη σειρά του Alpha Κύπρου «Σαν Οικογένεια» συναντιούνται για πρώτη φορά στις σελίδες του Omikron.

Της Τώνιας Σταυρινού

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ
Τα γυρίσματα για τη σειρά «Έλα στη Θέση μου» είναι εξαντλητικά. Δουλεύει απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και το μόνο που έχει χρόνο να κάνει είναι μακρινές χαλαρωτικές βόλτες με το σκύλο της. Κάθε πρωί και βράδυ πάνε οι δυο τους για περπάτημα, τρέξιμο και παιχνίδια στο πάρκο. Δεν διαμαρτύρεται όμως για τίποτα από όλα αυτά.

Έχεις ζοριστεί επαγγελματικά;
Η δική μας γενιά έχει χτυπηθεί αρκετά από την οικονομική κρίση. Δεν έχουμε ζήσει εύκολη εποχή, έπρεπε να δημιουργήσουμε πράγματα από το μηδέν. Έχω τρέξει πάρα πολύ για να βρω δουλειά. Έχω περάσει από οντισιόν και οντισιόν, έχω πονέσει. Αυτό βέβαια είναι καλό καμιά φορά. Όταν παλεύεις πολύ για κάτι και το κερδίζεις, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Και το εκτιμάς περισσότερο. Όταν σου έρθουν όλα εύκολα μπορεί να τα αντιμετωπίζεις και με μια επιπολαιότητα. Αράζεις πίσω και δεν είσαι σε εγρήγορση.


Φόρεμα με διαφάνεια Loukia. Πέδιλα Jessica Simpson, Ηaralas. Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο με ημιπολύτιμους λίθους, Kessaris. 

Στη σειρά που παίζεις θίγεται το θέμα «με θες για μένα ή για τα λεφτά μου»…
Ναι, είναι το αιώνιο θέμα της αποδοχής του άλλου, γι’ αυτό που πραγματικά είναι. Με θες για την προσωπικότητά μου, γι’ αυτό που είμαι ή για το στάτους μου το οικονομικό και το κοινωνικό.

Θα κοιτούσες την ασφάλεια της εξασφάλισης σε ένα σύντροφο;
Μπα. Τα λεφτά δεν μου λένε κάτι. Άλλα πράγματα θα με κεντρίσουν σ’ έναν άνθρωπο. Είναι σίγουρα μια ασφάλεια να έχεις λύσει το οικονομικό σου, αλλά να σου πω την αλήθεια τα πολλά λεφτά εμένα με φοβίζουν κιόλας.

Υπάρχει κάποια πολυτέλεια που δεν μπορείς να αποχωριστείς;
Ο χρόνος μου είναι τόσο λιγοστός αυτό το διάστημα που θα σου έλεγα ότι η μεγαλύτερη πολυτέλεια είναι το να βγω με τους φίλους μου, να απολαύσω ένα ωραίο φαγητό, να πιω ένα κρασί και να πω δυο κουβέντες διαφορετικές από τη δουλειά. Αυτό μου λείπει τώρα, η πολυτέλεια του χρόνου.

Ποιες αρετές θα ερωτευόσουν σε έναν άντρα;
Την εξυπνάδα, το χιούμορ, την ευαισθησία… Να αγαπά τους ανθρώπους, να είναι φιλόζωος και τρυφερός. Πολύ απλά να είναι ένας καλός άνθρωπος.

Έχεις μάθει να επενδύεις στην ομορφιά σου για να κερδίζεις αυτά που θέλεις;
Δεν θα το έλεγα… Έμαθα να επενδύω στη γνώση, στην προσωπική εξέλιξη, στο να δουλεύω με τον εαυτό μου, να εξασκώ το μυαλό μου και την ψυχή μου. Νομίζω ότι η αληθινή ομορφιά του ανθρώπου εκεί φαίνεται άλλωστε. Όλο το εξωτερικό είναι προσωρινό. Αυτό που μένει στο πρόσωπό σου είναι η ομορφιά ενός ανθρώπου που έχει δουλέψει πολύ με τον εαυτό του.


Η Ευαγγελία φοράει φόρεμα με χάντρες Elisabetta Franchi, eponymo e>more. Η Αναστασία φοράει φόρεμα με διαφάνεια Elisabetta Franchi, eponymo e>more. 

Κάποια στιγμή πάντως έλαβες μέρος και σε καλλιστεία σωστά; Πώς προέκυψε;
Έγινε περίπου στην πλάκα. Μαζευτήκαμε μια παρέα φίλες πριν από πολλά χρόνια και δηλώσαμε συμμετοχή σ’ αυτά τα καλλιστεία που θα πραγματοποιούνταν στη Ρόδο. Μας φάνηκε εξαιρετική ιδέα να κάνουμε δωρεάν διακοπές με μόνη υποχρέωση να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό τη μία μέρα. Το αποτέλεσμα ήταν να σαρώσουμε και τους τίτλους. Πήραμε όλες από ένα.

Τώρα που βλέπεις τη φωτογραφία εκείνη με το «Μις Δωδεκάνησα» στο διαδίκτυο πώς αισθάνεσαι;
Δεν με ενοχλεί, εντάξει, δεν μου δημιουργεί καμία αμηχανία. Επειδή κυκλοφόρησε από τις αρχές που είχα βγει ως ηθοποιός πέντε χρόνια λέω αυτή την ιστορία.

Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;
Το είχα πάντα στο μυαλό μου. Απλά κάποια στιγμή ένιωσα έτοιμη και μέσα σε ένα καλοκαίρι πήρα την απόφαση να κάτσω εξετάσεις για το Εθνικό θέατρο. Και πέρασα. Μετά απ’ αυτό όλα πια πήραν τον δρόμο τους.

Τον άλλο μήνα κάνεις το ντεμπούτο σου και στον κινηματογράφο…
Ναι και ανυπομονώ πολύ. Πρόκειται για την ταινία «Τέλειοι Ξένοι» του Θοδωρή Αθερίδη. Είναι η διασκευή μίας ιταλικής ταινίας που σημείωσε τεράστια επιτυχία και θίγει το θέμα του ποιοι είμαστε πραγματικά.

Ποιο είναι το στόρι;
Μια παρέα φίλων αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι: βάζουν όλοι τα κινητά τους στο τραπέζι και συμφωνούν πως οποιοδήποτε μήνυμα ή κλήση έρθει είτε τηλεφωνικώς, είτε στο Facebook, είτε στο Viber, θα το ακούσουν σε ανοικτή ακρόαση ή θα το διαβάσουν δυνατά. Καταλαβαίνεις ότι γίνεται χαμός. Ο κάθε άνθρωπος έχει μία δημόσια εικόνα, μία ιδιωτική και μία μυστική.


Η Ευαγγελία φοράει φόρεμα με διαφάνεια Loukia. Πέδιλα Jessica Simpson, Haralas.  Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο με ημιπολύτιμους λίθους Kessaris. H Αναστασία φοράει φόρεμα με διαφάνεια Loukia. Πέδιλα Dsquared2, eponymo e>more. Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο με ημιπολύτιμους λίθους Kessaris. 

Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές;
Ο Αθερίδης έχεις διασκευάσει το σενάριο, σκηνοθετεί και παίζει στην ταινία. Το υπόλοιπο καστ είναι οι Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Άλκης Κούρκουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Περλέγκας. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με ανθρώπους τους οποίους εκτιμώ και θαυμάζω πάρα πολύ.

Έχεις κι ένα πτυχίο νηπιαγωγού, αυτό θα ήταν κάτι που φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάνει επαγγελματικά;
Μα δεν το έχω παρατήσει. Φέτος λόγω της τηλεόρασης δεν το κάνω, όμως σε άλλες φάσεις που έχω το χρόνο, διδάσκω θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά. Λατρεύω τα παιδιά, την ενέργεια που έχουν, την αγάπη… Με κάνουν να νιώθω κι εγώ παιδί.

Εσύ πώς ήσουν ως παιδί;
Πολύ ζωντανό, πολύ χαρούμενο… Δεν περνούσα απαρατήρητη! Ήμουν όμως καλό παιδί. Ατέλειωτο παιχνίδι, πολλά χτυπήματα, πολλές σκανδαλιές.

Η οικογένειά σου;
Ήταν μια κλασική, πολύ αγαπημένη οικογένεια. Με τη μαμά να μαγειρεύει καταπληκτικά φαγητά, να περιμένουμε τις Κυριακές για να καθίσουμε όλοι στο τραπέζι να φάμε μαζί. Είμαι η μικρότερη από τρεις αδερφές. Είμαστε πάρα πολύ δεμένες. Αισθάνομαι ότι είναι οι κολλητές μου φίλες. Είναι οι πιο δικοί μου άνθρωποι και στηρίζομαι πολύ σ’ αυτές.

Τι εικόνα θες να έχουν οι άλλοι για σένα;
Να με θεωρούν καλό άνθρωπο. Μόνο αυτό.

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥΣΗ

Στην τηλεόραση υποδύεται ένα κορίτσι που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, χωρίς να ξέρει ποιοι είναι οι γονείς της, με το βαθύ συναίσθημα της απόρριψης και μοναδικό στήριγμα τρία παιδιά που μεγάλωσαν εκεί μαζί της κι έγιναν «Σαν Οικογένεια». Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο κόντρα ρόλος για αυτήν. Καθώς μιλά για την οικογένειά της πέφτουν μπροστά σου εικόνες από διαφημιστικό σποτ.


Η Αναστασία φοράει φόρεμα με δαντέλα Vlassis Holevas. Γόβες Dsquared2, eponymo e>more. Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο με ημιπολύτιμους λίθους, Kessaris. 

Τι θυμάσαι πιο έντονα από τα παιδικά σου χρόνια;
Θυμάμαι στιγμές που ήμαστε όλοι καθισμένοι μπροστά στο τζάκι να παίζουμε παιχνίδια με τους γονείς και τον αδερφό μου, εκδρομές στα βουνά τα Σαββατοκύριακα με ορειβασίες και σκι, όλοι μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι να τρώμε και να γελάμε… Πέρασα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια. Μεγάλωσα στα Σπάτα, έξω από την Αθήνα, επομένως είχα την τύχη κι εγώ κι ο αδερφός μου να ζήσουμε τις παρέες της γειτονιάς, να παίζουμε μέχρι οι γονείς μας να βγουν στα μπαλκόνια φωνάζοντας «φτάνει, ελάτε μέσα»!

Πώς ήσουνα ως παιδί;
Αεικίνητο. Και στην εφηβεία πολύ δύσκολο! Πολύ γκρίνια, πολύ κλάμα, ξεσπάσματα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να κλείνεται στο δωμάτιο και να βάζει στη διαπασών μια μουσική –που ούτε καν μου άρεσε- απλά για να προκαλέσω τους γονείς μου. Κάτι heavy metal και τέτοια, μόνο για να ανησυχήσει η μαμά μου και να πει «Παναγία μου, τι έχει το παιδί;». Στην ουσία αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι μεγάλωσα.

Δεν μπορώ να σε φανταστώ έτσι… Μου βγάζεις κάτι πολύ αγγελικό.
Κι όμως. Νομίζω όλοι με τους γονείς μας βγάζουμε άλλο εαυτό. Είναι νόμος της φύσης, να τους προκαλούμε, να τους αμφισβητούμε, να τους εξοργίζουμε. Ακόμη και αν οι γονείς σου σε έχουν μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο θα αργήσουν να το εισπράξουν πίσω.


Η Ευαγγελία φοράει φόρεμα M Missoni, Linea Imports. Δαχτυλίδι με ημιπολύτιμους λίθους Kessaris.  Η Αναστασία φοράει μπλούζα βελούδινη MiRo. Φούστα M Missoni, Linea Imports. Δαχτυλίδια με ημιπολύτιμους λίθους Kessaris. 

Ακόμη και αν δεν έχεις λόγο να επαναστατήσεις πρέπει να τον εφεύρεις, εννοείς;
Ναι, ακριβώς. Οι γονείς μου ήταν άνθρωποι που πάντα με άκουγαν. Αυτό όμως δεν τους γλίτωσε από τις εντάσεις και τις συγκρούσεις και τα «θα φύγω από το σπίτι».

Η μαμά σου σε παίρνει τηλέφωνο για να σου πει να τρως καλά, να ντύνεσαι;
Ναι, σταθερά. Ένα βράδυ μιλάγαμε στο skype και μου είχε φύγει λίγο η μάσκαρα. Αγχωμένη μου λέει «τι έπαθες, γιατί έχεις μαύρους κύκλους, δεν τρως, κουράζεσαι πολύ;». Έσκασα στα γέλια και της εξήγησα ότι είμαι πολύ καλά, μόνο που έτριψα λίγο το μάτι μου.

Πώς είναι η ζωή σου εδώ;
Έχω καθημερινά πολύωρα γυρίσματα για τη σειρά. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο κάνω βόλτες, περπατώ, διαβάζω, βλέπω σειρές και ταινίες στο κομπιούτερ μου και κάνω παρέα με τα παιδιά της σειράς που έχουμε πια γίνει πολύ καλοί φίλοι. Η παρέα τους με βοήθησε πολύ όλο αυτό τον καιρό. Δεν έχω νιώσει ποτέ μόνη. Στη Λευκωσία έχω επίσης ανακαλύψει το τρέξιμο, χάρη στα υπέροχα πάρκα που έχετε. Πηγαίνω στο γραμμικό πάρκο Στροβόλου, της Αγλαντζιάς, της Ακρόπολης, Εδώ στην Κύπρο ανακάλυψα επίσης το pilates έχω να σου πω.

Τι σου λείπει πιο πολύ από την Αθήνα;
Οι γονείς μου, οι φίλοι μου, ο φίλος μου και η Αθήνα η ίδια. Τα φώτα της, η ζωή της, η ενέργειά της. Την αγαπώ πάρα πολύ.

Πώς αποφάσισες λοιπόν να αποχωριστείς όλα αυτά;
Είχα αυτή την πρόταση, τα έβαλα όλα σε μια σειρά και είπα ας το κάνω.

Παίρνεις εύκολα ρίσκα; Τολμάς;
Ναι, θα έλεγα, αν και δεν έχω δοκιμαστεί πολλές φορές. Το σκέφτηκα, δεν είναι ότι έπεσα με τα μούτρα σε κάτι άγνωστο. Με κέρδισε το σενάριο, η σκηνοθέτιδα, ο ρόλος. Όταν υπάρχουν καλές προϋποθέσεις θα τολμήσω.

Αυτή η σειρά είναι η δεύτερή σου τηλεοπτική δουλειά;
Ναι, η πρώτη ήταν οι «Συμμαθητές». Και η τηλεταινία «Κάνε το Βήμα» στα πλαίσια διαφήμισης της Lacta που παίχτηκε σε επεισόδια στο διαδίκτυο και τελικά προβλήθηκε και στην τηλεόραση σαν ταινία.

Οισημερινοί 20άρηδες έρχονται αντιμέτωποι με ζόρικα πράγματα: κρίση, ανεργία, χαμηλοί μισθοί. Σε πήρε από φόβο όλο αυτό;
Και ναι και όχι… Περισσότερο ανησυχούσαν οι γονείς μου γι’ αυτό και με ώθησαν να πάρω πρώτα ένα πιο «σίγουρο» πτυχίο. Επειδή αγαπώ πολύ τα παιδιά τελείωσα νηπιαγωγός.

Δεν τελείωσες σχολή υποκριτικής;
Όχι, έχω μαθητεύσει μέσα από σεμινάρια. Παράλληλα με τις σπουδές νηπιαγωγού παρακολουθούσα σεμινάρια υποκριτικής με πολύ αξιόλογους δασκάλους. Είχα προετοιμαστεί και για να δώσω εξετάσεις όμως κάθε φορά το ανέβαλλα γιατί ερχόταν κάποια δουλειά. Όσο περνά ο καιρός ξέρω ότι γίνεται πιο δύσκολο αλλά έτσι κι αλλιώς δεν σταματάω ποτέ τα μαθήματα.

Θα έβλεπες τον εαυτό σου ως νηπιαγωγό;
Θα ήθελα μαζί με τον πατέρα μου που είναι γυμναστής σε σχολεία, να κάνουμε κάτι σαν οργανωμένες ορειβατικές εκδρομές, κατασκηνώσεις, εξορμήσεις με τα παιδιά στη φύση.

Εσύ ασχολήθηκες καθόλου με αθλητισμό;
Για δυο μήνες, σε κάποια φάση που συζητούσαμε με τον μπαμπά μου το ενδεχόμενο να μπω στη Γυμναστική Ακαδημία. Αυτό ήταν. Έκανα όμως χορό, κλασικό και σύγχρονο, για δέκα χρόνια.

Πότε αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;
Ήταν αυτό που ήθελα πάντα. Από μικρή φορούσα τα ρούχα της μαμάς και έπαιζα θέατρο. Πιο συνειδητά ότι θέλω να γίνω ηθοποιός το κατάλαβα αργότερα στο γυμνάσιο και στο λύκειο.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;
Αγχώνομαι τώρα μόνο που το είπες. Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα. Να συνεχίσω να κάνω αυτό το επάγγελμα. Να έχω δουλειά. Δεν θα έλεγα ότι είμαι άνθρωπος που ζει τη στιγμή, πάντα σκέφτομαι το μετά, αλλά τώρα δέκα χρόνια… Είναι πολλά. Δεν έχω φτάσει ως εκεί.

Styling: Πωλίνα Λάμπογλου
Μακιγιάζ – Μαλλιά: Παντελής Τουτουντζής (d-tales)
Βοηθός φωτογράφου: Θανάσης Κουσούνης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS