CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΞανά Μανά - «Μεγαλώνουμε. Λογικό είναι να αλλάζουμε»

Ξανά Μανά – «Μεγαλώνουμε. Λογικό είναι να αλλάζουμε»

Με αφορμή την επιστροφή τους στη σκηνή του Red για ένα μουσικό stand up comedy show, ο Χρήστος Γρηγοριάδης, η Έλια Ιωαννίδου και η Έλενα Ευσταθίου μας μιλούν για όλα αυτά που μεσολάβησαν στη ζωή τους αυτά τα χρόνια, τον ρόλο της σάτιρας στις μέρες μας αλλά και για τις παγίδες που κρύβει το συγκεκριμένο είδος.

Από την Νταϊάνα Αζά

Πώς αποφασίσατε να πραγματοποιήσετε την επιστροφή σας, στη μουσική σκηνή του RED;
Έλια: Ήταν κάτι που υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού εδώ και αρκετό καιρό, απλά τώρα ήρθε η σωστή στιγμή και χωρίς δεύτερη σκέψη το πραγματοποιήσαμε. Ήταν η ανάγκη της αναβίωσης όλων αυτών των όμορφων στιγμών που ζήσαμε στο RED, η όμορφη συνεργασία , οι πλάκες που κάναμε και αυτή η ιδιαίτερη επαφή με τον κόσμο που έχεις κάνοντας αυτού του είδους παραστάσεις.
Χρήστος: Ήταν μια κοινή ανάγκη να ξαναζήσουμε αυτά τα υπέροχα που κάναμε στο RED τόσα χρόνια. Μας έλειψε πολύ το να δουλέψουμε μαζί σε αυτό τον ιδιαίτερο χώρο και η επαφή με τον κόσμο του RED.
Έλενα: Με τον Χρήστο δεν χωρίσαμε και ποτέ, εννοώ ότι κάναμε συνέχεια δουλειές μαζί. Με την Έλια είχαμε κάποια χρόνια να βρεθούμε. Πιστεύω πως δένουμε πολύ και σαν ομάδα. Η σκηνή του Red, εμένα προσωπικά, μου έλειψε πάρα πολύ. Μου δίνει τεράστια χαρά η τόσο άμεση επαφή με το κοινό.

Τι μεσολάβησε μέσα σε αυτά τα χρόνια στη ζωή σας;
Χρήστος: Ραδιόφωνο, επιμέλεια σεναρίου για δύο σειρές, δύο αγαπημένοι ρόλοι στην τηλεόραση και πολλά όνειρα και εμπειρίες.
Έλια: Δουλειά, δουλειά και δουλειά. Και μια πρόταση γάμου!
Έλενα: Μπορώ να σου μιλώ μέχρι αύριο, γιατί μέσα σε 4 χρόνια μεσολάβησαν πάρα πολλά.

Εσείς οι ίδιοι νιώθετε πως έχετε αλλάξει; Πως έχετε ωριμάσει;
Χρήστος: Έπαθα, έμαθα, διόρθωσα, χάλασα και ξαναέκτισα. Πλέον αν θέλεις να παίξεις μαζί μου, να ξέρεις πως θα παίξω πρώτα εγώ μαζί σου, χωρίς όμως να λερώσω την ψυχή μου.
Έλια: Μεγαλώνουμε. Λογικό είναι να αλλάζουμε. Αλλάζουν τα θέλω μας, οι προτεραιότητες, οι αντοχές και οι ανοχές μας.
Έλενα: Εγώ λέω να μην ωριμάσω άλλο, δεν με παίρνει. Πέρα από την πλάκα, νομίζω πως κερδίζοντας εμπειρίες, ο άνθρωπος μοιραία θα ωριμάσει.

Η σχέση σας έχει παραμείνει η ίδια; Πέρασε από κάποια σκαμπανεβάσματα;
Έλενα: Παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο.
Έλια: Η σχέση μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα όμορφη, τρελή και αγαπησιάρικη! Τώρα, αν η δουλειά μάς έκανε να χαθούμε για λίγο, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Αυτό μόνο καλό είναι, από την άποψη ότι είχαμε όλοι δουλίτσα.
Χρήστος: Φαντάζομαι η ερώτηση αφορά περισσότερο εμένα και την Έλια. Με την Έλια χαθήκαμε σε κάποια φάση, αλλά φροντίζαμε να μιλούμε κάθε τόσο και να συντηρούμε τη σχέση μας. Βρεθήκαμε πριν ενάμιση χρόνο στα γυρίσματα του «Μάμμα Μία» και μιλούσαμε επί τέσσερις ώρες, επιβεβαιώνοντας πως τίποτε δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει και πάνω σε αυτή τη βάση συνεχίζουμε.

Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσεις καλά τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι;
Έλενα: Για μένα σημασία έχει να δένεις σκηνικά, να κουβαλάς το ίδιο χιούμορ.
Έλια: Είναι πολύ σημαντικό.
Χρήστος: Για μένα είναι πολύ σημαντικό. Μου αρέσει να περνώ καλά με τους συνεργάτες μου, γι’ αυτό και πιο εύκολα συνεργάζομαι με φίλους. Αυτό κάνω και φέτος.

Σας έχει λείψει η σκηνή του Red;
Έλια: Πάρα πολύ! Είναι ένας χώρος που για χρόνια άφησε το στίγμα του στις ζωές μας. Όταν πρωταρχίσαμε στο RED δεν πιστεύαμε ότι αυτό το σόου θα κρατούσε 6 συνεχόμενα χρόνια. Οπόταν, το να ξαναβρεθείς σε αυτή τη σκηνή μετά από χρόνια αποχής, είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό και συναρπαστικό.
Έλενα: Ναι, είναι ένας χώρος που έχει μια καλή ενέργεια. Με βοηθά πολύ να έρθω κοντά στον κόσμο.
Χρήστος: Πάρα πολύ!

Τι θυμάστε πιο έντονα από την προηγούμενη συνεργασία σας;
Έλενα: Το καβάτζιν του Χρήστου με το 16ποντο!
Χρήστος: Γέλια πάνω και κάτω από τη σκηνή. Λατρεύω να βλέπω την Έλενα να μην μπορεί να συγκρατηθεί!
Έλια: Τίποτα δεν ξέχασα. Είναι στιγμές που τις κρατώ φυλακτό, στιγμές μοναδικές.

Κάποιο ευτράπελο;
Έλια: Πολλά!
Έλενα: Αυτά θα σου τα πει ο Χρήστος που είναι ειδικός.
Χρήστος: Ένα αγώνα δρόμου 10 μέτρων με ψηλοτάκουνα με την Έλια. Ακόμα δεν ξέρουμε ποιος έχει κερδίσει, απλά η Έλια βρέθηκε εκτός του χώρου του RED!

Τι περιλαμβάνει το μουσικό stand up comedy show σας;
Χρήστος: Τρέλα, κέφι, αγάπη και σεβασμό προς τον κόσμο. Και μια τετράδα μουσικών που δεν υπάρχει!
Έλια: Επικαιρότητα, χιούμορ, μουσική, μιμήσεις…

Τι θέλατε να διαφοροποιήσετε σε σχέση με το παλιό;
Χρήστος: Το θέλαμε πιο φρέσκο, χωρίς να αλλάξουμε ιδιαίτερα αυτό που αγάπησε το κοινό μας τόσα χρόνια.
Έλια: Μα νομίζω ότι η σύσταση της ομάδας είναι διαφορετική φέτος και αυτό είναι το πρώτο που το διαφοροποιεί. Μια ομάδα θεότρελη. Και μια θεότρελη και ταλαντούχα μπάντα.

Εσείς ποιο μέρος του απολαμβάνετε πιο πολύ;
Έλενα: Από την ώρα που φτάνω στο RED, μέχρι τις 4 το πρωί που μπαίνω στο αυτοκίνητό μου για να φύγω, απολαμβάνω τα πάντα. Την προετοιμασία, το καμαρίνι, την αγάπη και τη συμμετοχή του κόσμου, τη μουσική , το τραγούδι, τα νούμερα…
Χρήστος: Κάθε δευτερόλεπτο στη σκηνή είναι ξεχωριστό!
Έλια: Το κάθε ένα κομμάτι έχει τη χάρη του, δύσκολο να ξεχωρίσεις.

Ποια «γνωστά» ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα δούμε στη σκηνή;
Χρήστος: Πάολα, Σούλη Ανατολή και Τόνυ Σφίνος είναι μερικά από αυτά.

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το μυστικό για ένα επιτυχημένο stand-up comedy show;
Έλια: Να αγαπάς την επαφή με τον κόσμο. Να αγαπάς τον κόσμο. Σε αυτόν στηρίζεται όλο το παιχνίδι.
Χρήστος: Να ξέρεις το κοινό σου. Τι θέλει να ακούσει και τι το αφορά. Και να έχεις ένα φροντισμένο πρόγραμμα που να μη φαίνεται πρόχειρο.
Έλενα: Να είναι άμεσος ο λόγος, να αφορά την κυπριακή πραγματικότητα, να αναγνωρίζει τον εαυτό του ο θεατής επί σκηνής. Να είναι φρέσκο, επίκαιρο και με σκωπτική ματιά στα πράγματα.

Ποια τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί κάποιος να κάνει σε μια τέτοιου είδους παράσταση;
Έλενα: Η μεγαλύτερη παγίδα για μένα είναι να ξεφύγεις των ορίων της σάτιρας και να πέσεις στην παγίδα του μπούλινγκ. Και είναι λεπτή η γραμμή.
Χρήστος: Να πιστέψεις πως το έχεις και να υποτιμήσεις το κοινό σου. Με άλλα γελάνε οι ηθοποιοί και με άλλα το κοινό. Ο τελικός αποδέκτης όμως είναι το κοινό.
Έλια: Να μην κατέχει από κάποια θέματα και να τολμήσει να τα πιάσει στο στόμα του και να γίνει με τον τρόπο του προσβλητικός έχοντας την εντύπωση ότι κάνει χιούμορ. Επίσης μέγα λάθος είναι όταν προσπαθεί να επιβάλει τις πολιτικές του πεποιθήσεις κρυμμένος πίσω από ένα ρόλο.

Ποιο ρόλο έχει να επιτελέσει η σάτιρα στην εποχή που ζούμε;
Έλενα: Να χτυπήσει τα κακώς κείμενα, να διαμαρτυρηθεί, να εξωτερικεύσει το συναίσθημα του λαού απέναντι στα πράγματα. Να πει από σκηνής αυτά που όλοι θέλουν να φωνάξουν.
Χρήστος: Πέραν της κριτικής, έχει και το ρόλο της αισιοδοξίας που δυστυχώς την έχουμε χάσει.
Έλια: Της ανάσας από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Θα βλέπατε ένα τέτοιο show να μετατρέπεται σε τηλεοπτική εκπομπή;
Χρήστος: Όχι, η σκηνή έχει μια ελευθερία που αν μεταφερθεί τηλεοπτικά θα χαθεί.
Έλενα: Όχι, χρειάζεται ζωντανό κοινό για να λειτουργήσει. Άμα χάσεις το νήμα ηθοποιού-θεατή, αυτό που λέμε μέθεξη, παύει να υφίσταται ως είδος.
Έλια: Προς το παρόν ας το απολαύσουμε στη σκηνή. Ας ζήσουμε το τώρα, το αύριο κανείς δεν το ξέρει. Ποτέ όμως μη λες ποτέ!

Ποια τα επόμενα σχέδιά σας;
Χρήστος: Αν όλα πάνε καλά σχεδιάζω μια ιδιαίτερη παράσταση μέσα στο 2019!
Έλια: Στις 15 Δεκεμβρίου έχουμε πρεμιέρα με την «Παναγία των Παρισίων», περιοδείες με το «Μέσα-Εξω απ’ το Κουτί» σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο και συνεχίζω τα γυρίσματα για το «Τατουάζ».
Έλενα: Να περνάμε καλά και εσείς καλύτερα!

Info: Απολαύστε την παράσταση «Ξανά Μανά» στη Μουσική Σκηνή του Red, κάθε Σάββατο, στις 23:00. Για κρατήσεις στο 99059257 και 96245929.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS