GOING OUTΕκδηλώσειςΈκθεση με έργα της διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδας Daniela Busarello

Έκθεση με έργα της διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδας Daniela Busarello

Η Gallery 45 παρουσιάζει στη Λεμεσό μια συναρπαστική έκθεση με έργα της διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδας Daniela Busarello.

Η έκθεση ‘Mindfully Yours, The Atom’ σε επιμέλεια Λυδίας Θεοδωρίδου ανοίγει την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, 6 μ.μ. έως 9 μ.μ.

Η Daniela Busarello, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στη Νότια Βραζιλία που περιβάλλεται από την επιβλητική φύση του Ατλαντικού Δάσους.

Είναι κόρη αρχιτεκτόνων και σπούδασε και ακολούθησε την ίδια πορεία μέχρι που μετακομίσε στο Παρίσι, όπου τα μαθήματα τέχνης στο Beaux Arts αποδείχτηκαν καμπή στην καλλιτεχνική της καριερα.

Σε διάστημα δεκαεπτά χρόνων ζωής και εργασίας στο Παρίσι, η Busarello έχει δημιουργήσει έργα με διάφορα μέσα και διαφορετικούς κλαδους που οδήγησαν σε συνεργασίες με σημαντικά ιδρύματα όπως το LVMH (Jardin d’acclimatation), το Aubusson, το Murano, το Mobilier National, το PAD, Art Basel και πιο πρόσφατα το Abbaye de Maubuisson, ένα μοναστήρι του 12ου αιώνα.

Η εκτενής έρευνα της Busarello πάνω στις φυσικες και μεταφυσικές ιδιοτητες υλικών όπως το γυαλί, τη λάβα, το νερό και η χρήση της μεσαιωνικής διαδικασίας κατασκευής χρωστικων ουσιών από φυσικά υλικά αποτελούν μέρος του καλλιτεχνικού λεξιλογίου που χρησιμοποιεί για να εκφράσει την άρρηκτη σύνδεση μεταξύ επιστήμης και πνευματικότητας.

Η τρέχουσα έκθεση «Με Επγνωση, Δικό Σου, Το Άτομο» ειναι μια υποθετική αλληλογραφία στην οποία το χημικό άτομο υπογράφοντας ‘με επίγνωση, δικό σου’ μας προτρέπει να αναθεωρήσουμε προκαθορισμένες ιδέες για τον εαυτό μας, για όλα όσα περιέχουμε και για όλα όσα μας περιέχουν.

«Σε μια αφηρημένη αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο βιώνουμε τη ζωή, η Busarello προσφέρει μια θετική εναλλακτική πρόταση πέρα απο το άγχος και την ένταση. Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ανέπτυξε σε διάστημα περισσότερο από δέκα ετών, η καλλιτέχνιδα απορρίπτει την ακαμψία και τον περιορισμό των περιγραμμένων συνόρων, ενώ καταφέρνει να διατηρήσει την ακρίβεια και την πρόθεση.

Η δύναμη της δουλειάς της έγκειται στην ικανότητά της να δημιουργεί αρμονικό βιότοπο χωρίς να διακυβεύεται η δυναμική έκφραση της κίνησης και οι πολλαπλές ενέργειες που περιέχει».

Μεταξύ των έργων που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση, είναι ο μνημειώδης πίνακας Guapuruvu από μια σειρά που εκτέθηκε στο Μουσείο Oscar Niemeyer στη Βραζιλία, τα περίφημα της γλυπτά από murano από τη σειρά Anatomia dell’ Oceano που παρουσιασε το Fondazione dell’ Alberto d’Oro και το Instituto Veneto di Scienze Lettere ed Arti στη Βενετία και τις ακουαρέλες μέρος της συνεργασίας της με την Aubusson και τη Montex-Chanel στη Γαλλία.

Το έργο της Busarello παρουσιάστηκε στο Mobilier National και PAD στο Παρίσι και Λονδίνο, στο Atelier Montex-Chanel, στο Art Basel Design Miami στη Βασιλεία και περιλαμβάνεται στις συλλογές της Royal Jordan και άλλων πολύ αξιοσέβαστων γκαλερί και ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο. Αυτήν τη στιγμή, το Abbaye de Maubuisson εκθέτει τον πίνακά της «terrae.spiritus» τον οποίο έχει παραγγείλει ειδικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλλιτέχνιδα ή την έκθεση, επικοινωνήστε με την Gallery 45 στο 97901106 ή στο [email protected] και το Instagram είναι @TheGallery_45.

Portrait Img 8171 © Gilad Sasporta 1
8b6b48cd 1c56 4102 982d E769714a0131 1

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS