ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕκδηλώσειςEVENTSΤα Γεωργιανά Μπαλέτα Shukhishvili στην Κύπρο με 45 χορευτές  επί σκηνής

Τα Γεωργιανά Μπαλέτα Shukhishvili στην Κύπρο με 45 χορευτές  επί σκηνής

Kάθε φορά που τα Γεωργιανά Μπαλέτα επισκέπτονται την πατρίδα μας,  αυτό αποτελεί αναμφίβολα ένα μεγάλο  πολιτιστικό γεγονός.

Είναι σημαντικό ένα συγκρότημα του κύρους και της φήμης των Γεωργιανών Μπαλέτων να επισκέπτεται το μικρό μας νησί.   Το κοινό μας αλλά και οι ξένοι επισκέπτες περιμένουν πάντα μια τέτοια ευκαιρία για να βρεθούν κοντά στους  μεγάλους καλλιτέχνες και να τους δείξουν με το χειροκρότημα τους την εκτίμηση και το θαυμασμό που τους τρέφουν.

Τα  Γεωργιανά  Μπαλέτα  θεωρούνται  τα  σπουδαιότερα   και γνωστότερα παραδοσιακά μπαλέτα στο κόσμο.  Έχουν επιβάλει με το κύρος και το υψηλό τους επίπεδο την εκτίμηση και τον θαυμασμό του κοινού, όχι μόνο μέσα στην  ίδια τους την χώρα, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Υπήρξαν την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης  η σπουδαιότερη και διασημότερη ομάδα παραδοσιακών χορών του κόσμου  με εμφανίσεις  στα μεγαλύτερα θέατρα των διαφόρων χωρών, τηλεοπτικά  αφιερώματα και προγράμματα.  Με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης  και το μεγάλο σεισμό που έγινε στη Γεωργία με αποτέλεσμα την καταστροφή του θεάτρου τους,  τα μπαλέτα αδράνησαν  αναγκαστικά.

Sukhishvili 1200x1200px

Μέσα όμως σε λίγα χρόνια επανεμφανίζονται στο καλλιτεχνικό προσκήνιο, προβάλλοντας,  με το πάθος που τους  χαρακτηρίζει,  την αναλλοίωτη τους παράδοση.  Τα  κοστούμια τους ξεχωρίζουν ιδιαίτερα,  καθώς  είναι  επενδυμένα με κεντήματα  και πολύχρωμους  ημιπολύτιμους λίθους,  ιδιαίτερα αυτά των γυναικών.

Εντυπωσιακή επίσης  είναι η καλλιτεχνική πειθαρχεία στους χορούς,  η απόλυτη συνέπεια και το αυστηρό  καλλιτεχνικό ύφος  που  υπάρχει στη πληθώρα  του ρεπερτορίου που διατηρούν.

H παράσταση  των Γεωργιανών Μπαλέτων στη Λάρνακα θα γίνει στις 23 Ιουλίου  στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λάρνακας. Οι παραστάσεις αρχίζουν στις  9μ.μ.

Εισιτήρια  από την  tickethour.com.cy   και όλα τα ACS couriers

Χορηγοί Επικοινωνίας Φιλελεύθερος & Active 107,4

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS