ΠροτάσειςΛευκωσίαH Μαρία επισκέφθηκε το ETHIMO, στη Λευκωσία

H Μαρία επισκέφθηκε το ETHIMO, στη Λευκωσία

Επιτέλους τα κατάφερα. Πήγα και μου άρεσε πολύ! Ο χώρος είναι όμορφος, μινιμαλιστικός και ο εξωτερικός χώρος είναι όμορφα κλεισμένος χωρίς να σε πνίγει. Η εξυπηρέτηση είναι άψογη, προσεγμένη και πολύ περιποιητική και επεξηγηματική.

Ο βορειοελλαδίτης Κωνσταντίνος προτείνει μια ιδιαίτερα νόστιμη κουζίνα που προτάσσει τις καλές πρώτες ύλες αλλά και μια ανεπιτήδευτη δημιουργικότητα. Καταπληκτικό το ωμό ψάρι ημέρας με φινόκιο, εσπεριδοειδή και αυγοτάραχο. As fresh as it gets! Η δική τους πρόταση εστιάζει στη φρεσκάδα του ψαριού χωρίς να το πνίξει στο ζουμί των εσπεριδοειδών, αντιθέτως ήταν πασπαλισμένο με ποιοτικό παρθένο ελαιόλαδο.

Τα φασολάκια στη θράκα ήταν πολύ εύγευστα, αν και θα τα προτιμούσα ένα κλικ λιγότερο ψημένα. Η πίτα στη θράκα με γραβιέρα Κρήτης, βαρελίσια φέτα, θυμαρίσιο μέλι και ρακί μου άρεσε πολύ – μια διαφορετική προσέγγιση με αξιόλογο αποτέλεσμα. Σπουδαίο το αρνάκι με παραδοσιακό γιουβέτσι στη γάστρα. Αυτά δοκίμασα στη πρώτη μου επίσκεψη.

Επιφυλάσσομαι να επιστρέψω με περισσότερες εντυπώσεις γιατί έχω ήδη δύο ακόμα κρατήσεις προγραμματισμένες την ερχόμενη εβδομάδα. Ανυπομονώ να δοκιμάσω και άλλα πιάτα. Να αναφέρω δε ότι στο μενού των γλυκών υπάρχει γαλακτομπούρεκο. Γιαμ Γιαμ!

ETHIMO, Λευκωσία (Τ 22494449)

Ethimo 2
Ethimo2 2
Ethimo3 2
Ethimo4 2
Ethimo5 2

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS