GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΔιάλεξε τη δίαιτα που σου ταιριάζει

Διάλεξε τη δίαιτα που σου ταιριάζει

Χάσε κιλά, έξυπνα και σωστά, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκεις.

Πώς να χάσεις 2 – 5 κιλά;

Μην παραλείπεις γεύματα: Πολλοί πιστεύουν ότι αν παραλείψουν το πρωινό και το μεσημεριανό, εξοικονομούν θερμίδες για το δείπνο. Η τακτική αυτή όμως επιφέρει αδυναμία, κόπωση, κακή διάθεση και πιθανότατα επίμονο πονοκέφαλο. Τα μικρά και συχνά γεύματα ρυθμίζουν και την όρεξη αλλά και το μεταβολισμό.

Κατανάλωσε τρόφιμα που σου αρέσουν: Δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι πίτσας ή ένα μπισκότο – όχι όμως και τα δύο. Επέτρεψε στον εαυτό σου να καταναλώσει μικρές ποσότητες από αγαπημένες (πιθανότατα πλούσιες σε θερμίδες) τροφές, χωρίς όμως να υπερβάλλεις.

Πιο αργά: Ο εγκέφαλος χρειάζεται κάποια λεπτά για να καταλάβει ότι το στομάχι μας γεμίζει, με αποτέλεσμα να τρώμε μεγάλη ποσότητα φαγητού στο χρονικό αυτό διάστημα. Δεν χρειάζεται να τρως τεράστιες μπουκιές. Σέρβιρε μικρές μερίδες, άφηνε κάτω τα μαχαιροπίρουνα μεταξύ των μπουκιών και πίνε λίγο νερό.

Πίνε αρκετό νερό: Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ήπια αφυδάτωση μοιάζει με το αίσθημα της πείνας. Ο καλύτερος τρόπος αποφυγής της είναι η κατανάλωση αρκετού νερού.

Κράτησε υγιεινά σνακ για τη δουλειά: Φρέσκα φρούτα, μπάρες δημητριακών, σταφίδες κ.ά. για να μην παρασύρεσαι όταν οι συνάδελφοι φέρνουν διάφορες λιχουδιές, που ως επί το πλείστον δεν υστερούν σε θερμίδες και λιπαρά.

Πώς να χάσεις 5-10 κιλά ή και περισσότερα

Να πίνεις νερό: Φρόντισε να έχεις ένα μεγάλο μπουκάλι στο γραφείο ή στο ψυγείο, από το οποίο θα πίνεις συνεχώς στη διάρκεια της ημέρας.
Να τρως φασόλια και φακές: Όλα τα όσπρια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή αυξάνουν αργά και σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να αργεί να αναπτυχθεί το αίσθημα της πείνας.

Μην ξεχνάς κανένα γεύμα: Η διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα έχει ζωτική σημασία, αν θέλεις να αποφύγεις τις κρίσεις πείνας που σε οδηγούν στο τσιμπολόγημα και την πολυφαγία.
Περιόρισε το λάδι: Αν χρησιμοποιείς στο μαγείρεμα μόλις μια κουταλιά της σούπας λάδι λιγότερο την ημέρα, μέσα σε έναν χρόνο θα έχεις χάσει αρκετές θερμίδες, ώστε η ζυγαριά σου να σε δείχνει τουλάχιστον 4 κιλά λιγότερο.
Να τρως πρωτεΐνες: Μην αμελείς τις λίγων λιπαρών πρωτεΐνες, όπως τα ψάρια, το ψητό κοτόπουλο και το άπαχο κρέας. Μελέτες έδειξαν ότι οι πρωτεΐνες είναι πιο αποτελεσματικές στον κορεσμό της πείνας απ’ όσο οι υδατάνθρακες ή τα λίπη.

Να περπατάς: Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά αν περπατάς 10 λεπτά την ημέρα περισσότερο, θα χάσεις 3 κιλά μέσα σε έναν χρόνο.

Μην εγκαταλείψεις τις γλυκές γεύσεις: Μπορούν να κάνουν τη δίαιτα πιο εύγευστη και πιο εύκολη. Πρότιμησε όσες αποτελούν καλές πηγές και άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως τα γιαούρτια φρούτων (πλούσια σε ασβέστιο) και τα ξηρά φρούτα (πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες).

Να τρως πολλές ίνες: Όπως ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως, καθώς και καφέ ρύζι. Οι φυτικές ίνες δεν περιέχουν θερμίδες, έτσι χορταίνουν χωρίς να αυξάνουν το σωματικό βάρος.
Να τρως αργά: Να αφήνεις κάτω το μαχαίρι και το πιρούνι μετά από κάθε μπουκιά, ώστε να επιβραδύνεις τον ρυθμό με τον οποίο τρως και δεν θα τρως περισσότερο από το κανονικό.
Να επιλέγεις λίγων λιπαρών έτοιμα φαγητά: Έλεγχε την περιεκτικότητα των έτοιμων φαγητών σε λίπη – δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5% ή τα 5γρ. ανά 100γρ. τροφής.

Να διαλέγεις έξυπνα το ποτό σου: Να προτιμάς τα ποτά που περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και θα «γλιτώνεις» αρκετές θερμίδες κάθε φορά που έχεις έξοδο.

Πώς να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης

Πρόσεξε τις ποσότητες φαγητού: Αν δεν ρυθμίσεις τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνεις, η απώλεια βάρους δεν θα έρθει.

Πίνε επαρκή ποσότητα υγρών: Χρειάζεσαι 8-10 ποτήρια υγρών μέχρι να καλυφθεί το αίσθημα της δίψας. Περιόρισε την κατανάλωση ροφημάτων πλούσιων σε ζάχαρη και θερμίδες που δεν σου προσφέρουν θρεπτικά συστατικά.

Κινήσου: Η άσκηση θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσεις πιο σωστά και πιο εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης. Φρόντισε να ασκείσαι τρεις φορές τη βδομάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Κατανάλωνε ενδιάμεσα γεύματα: Μειώνουν την πείνα του κυρίου γεύματος και τη διάθεση για τσιμπολόγημα. Μπορεί να είναι ένα γιαούρτι με δημητριακά ή μέλι, μια μπάρα δημητριακών, παξιμάδι ολικής αλέσεως, ένα τοστ με τυρί, γαλοπούλα και ντομάτα ή ένα ποτήρι φυσικός χυμός.

Κατανάλωνε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες: Δημητριακά, ψωμί, μακαρόνια ολικής άλεσης θα σου δώσουν ενέργεια και θα ωφελήσουν την υγεία του εντέρου και την αποβολή άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού.

Κατανάλωνε λαχανικά και στα δύο κύρια γεύματα: Δημιούργησε τις πιο γευστικές σαλάτες. Χρησιμοποίησε λεμόνι, ξίδι, μουστάρδα για να φτιάξεις τη σος της αρεσκείας σου.

Κατανάλωνε 2-3 φρούτα ημερησίως: Θα σου δώσουν βιταμίνες και θα ανακόψουν την επιθυμία για γλυκό. Όμως, μην το παρακάνεις. Τα φρούτα περιέχουν υδατάνθρακες και έχουν θερμίδες.

Απόφυγε τη ζάχαρη: Είτε βρίσκεται σε γλυκό, σε καφέ, είτε σε αναψυκτικό, η ζάχαρη είναι ένα προϊόν προς αποφυγή. Αντικατάστησε ένα γλυκό με λίγο γιαούρτι με μέλι ή με ένα γλυκό φρούτο.

Απόφυγε όσο μπορείς τα κακά λίπη: Θα τα βρεις στο λίπος του κρέατος, στα πλήρη γαλακτοκομικά, στα συσκευασμένα γλυκά όπως μπισκότα, σοκολάτες κλπ.

Πώς να φύγει το λίπος γύρω από την κοιλιά

1. Όσο περισσότερο βάρος έχει κανείς να χάσει, τόσο γρηγορότερα θα δει αποτελέσματα. Τα προϊόντα ολικής αλέσεως βοηθούν στην καύση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.Μια δίαιτα πλούσια σε προϊόντα ολικής άλεσης, τα οποία είναι συνήθως και πλουσιότερα σε φυτικές ίνες και φτωχή σε υδατάνθρακες, αλλάζει τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης και βοηθά στην καύση του συσσωρευμένου λίπους.

2. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως αυτά που περιέχονται στο αβοκάντο, τις ελιές, το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα, αποτελούν αποδεδειγμένα την ιδανικότερη επιλογή, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία.

3. Μην ξεχνάς την τακτική άσκηση.Περίπου 60 λεπτά μέτριας δραστηριότητας, π.χ. γρήγορο περπάτημα, την ημέρα αρκούν. Όσο πιο έντονη η άσκηση, τόσο περισσότερα κιλά θα χάσεις από τη συγκεκριμένη περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS