GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗTips για υγιεινή διατροφή και τι να προσέξετε το βράδυ

Tips για υγιεινή διατροφή και τι να προσέξετε το βράδυ

To δείπνο είναι ένα εξίσου απαραίτητο γεύμα της διατροφής σας, στο οποίο όμως πρέπει να τρώτε ελαφριά. Eξάλλου μέρος της σωστής διατροφής είναι να μην παραλείπετε κανένα γεύμα σας, να τρέφεστε υγιεινά και στο βραδινό σας να αποφεύγετε τα περιττά λιπαρά.

Κάποιες συμβουλές για το δείπνο σας έτσι ώστε να είναι υγιεινό και να μη σας χαρίζει περιττές θερμίδες είναι οι εξής:

Αποφύγετε το υπερβολικό λάδι: Ακόμα και αν επιλέξετε να φάτε μία σαλάτα, το υπερβολικό λάδι μέσα σε αυτή θα σας επιβαρύνει από περιττές θερμίδες. Μία συμβουλή είναι ότι η ποσότητα λαδιού που αναλογεί στον καθένα είναι ίση με μία κουταλιά της σούπας. Επίσης είναι προτιμότερο το λάδι να είναι ωμό και όχι μαγειρεμένο.

Μην επιλέγετε πολλές σάλτσες: Όσο κι αν νοστιμεύουν περισσότερο το φαγητό σας προσπαθήστε το βραδινό σας να το κρατάτε στεγνό. Οι σάλτσες περιέχουν ζάχαρη και αρκετά συντηρητικά τα οποία δε χρειάζεστε το βράδυ.

Κάνετε το σωστό συνδυασμό: Επιλέξτε σαλάτα με κρέας, είναι η πιο “safe” επιλογή για ένα υγιεινό βραδινό με ελάχιστες θερμίδες.

Πιείτε ένα ποτήρι πράσινο τσάι: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά. Μία κούπα πράσινο τσάι λοιπόν θα καθαρίσει τον οργανισμό σας, θα κόψει την όρεξή σας για φαγητό και θα σας ενυδατώσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS