ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΠΑΙΔΙΔημιουργικές ιδέες για να να περάσετε ευχάριστα στο σπίτι με το παιδί...

Δημιουργικές ιδέες για να να περάσετε ευχάριστα στο σπίτι με το παιδί σας

Δεν είναι εύκολες αυτές οι ημέρες για κανέναν, αφού όλοι βιώνουμε και στην χώρα μας την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του κορωνοϊού. Σίγουρα είναι μία κατάσταση δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους μας. 

Ωστόσο αυτή είναι η στιγμή που πρέπει άπαντες να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατεύσουμε τόσο τα παιδιά και τους ηλικιωμένους όσο τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσείς παρακινούν τους πολίτες να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους και να περιοριστούν σπίτι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού. Έτσι λοιπόν, οι επόμενες ημέρες τους περισσότερους θα μας βρούνε στο σπίτι, δεν έχετε παρά να αδράξτε την ευκαιρία για να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας με την οικογένειά σας.

Παρακάτω σας έχουμε μερικές ιδέες για το τι θα μπορούσατε να κάνετε στο σπίτι με το παιδί σας: 

Κυνήγι χαμένου θησαυρού: Κρύψτε μέσα στο σπίτι ένα αντικείμενο που θα έχετε συμφωνήσει από πριν και δώστε οδηγίες στο παιδί για να το βρει. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις «ζεστό» όταν πλησιάζει στην εύρεσή του ή «κρύο» όταν απομακρύνεται.

Παίξτε επιτραπέζια ή φτιάξτε ένα παζλ όλοι μαζί:  Τα επιτραπέζια παιχνίδια πάντα ενθουσιάζουν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους. Τα παιδιά μαθαίνουν να μετράνε, να χειρίζονται χρήματα αλλά και να παίζουν ομαδικά.

Το παιχνίδι των ερωτήσεων: Γράψτε σε χρωματιστά χαρτάκια post-it ονόματα αντικειμένων, ζώων ή αγαπημένων χαρακτήρων παιδικών παραμυθιών και σούπερ ηρώων. Κολλήστε ένα post-it στο μέτωπο ή την πλάτη του παιδιού. Το παιδί πρέπει να κάνει ερωτήσεις που να μπορούν να απαντηθούν μόνο με «ναι» ή «όχι» μέχρι να καταφέρει να μαντέψει τη λέξη που γράψατε. Βοηθήστε τα να καταλάβουν το παιχνίδι, εξηγώντας τους ότι μπορούν να αρχίσουν ρωτώντας «Είμαι κάποιο ζώο ή αντικείμενο;» ή «Είμαι κορίτσι ή αγόρι;».

Μανταλάκια: Χρησιμοποιήστε τα μανταλάκια που υπάρχουν στο σπίτι για να φτιάξετε μαζί κατασκευές και σχήματα.

Φτιάχνουμε μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά του σπιτιού μας: Άδεια κουτιά δημητριακών μπορούν να μεταμορφωθούν σε μουσικά όργανα αν προσθέσουμε μέσα όσπρια ή ρύζι. Πλαστικά καλαμάκια μπορούν να γίνουν ένα όμορφο φλάουτο και μικρά πλαστικά κουτιά σε μαράκες. Με αυτό το παιχνίδι μέσα στο σπίτι θα γίνετε όλοι μικροί μουσικοί!

Κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού μαζί να φαίνονται παιχνιδάκι: Στρώνουμε τα κρεβάτια, βάζουμε σκούπα, πλένουμε φρούτα, αδειάζουμε το πλυντήριο πιάτων, διπλώνουμε τα ρούχα μας, τακτοποιούμε τις ντουλάπες μας, μαζεύουμε τα παιχνίδια μας, ξύνουμε όλες τις ξυλομπογιές μας. Κυρίως αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ είναι τα παιδιά να συμμετέχουν με χαρά και να θέλουν να το ξανακάνουν.

Διαβάατε επίσης: Άντρη Καραντώνη: Δίνει ιδέες για να περάσετε δημιουργικά με το παιδί σας στο σπίτι

Σε περίπτωση που βρείτε λίγη ώρα και για τον σύντροφο σας, σας προτείνουμε: 

It’s Movie Time: Μία ταινία που θα σας πρότεινα να δείτε είναι η ταινία: «Dark Waters»

Η ταινία «Σκοτεινά Νερά» είναι ένα κοινωνικό δράμα αμερικανικής παραγωγής με πρωταγωνιστές τους Μάρκ Ράφαλο και Άν Χαθαγουέι. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο υποψήφιος με όσκαρ για την ταινία Carol, Τόντ Χέινς. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο Ρόμπ, ένας μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση στα θέματα του περιβάλλοντος.Η ταινία «Σκοτεινά Νερά» είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS