ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΠΑΙΔΙΠισίνα και παιδί: Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι - Τι πρέπει να προσέχουν...

Πισίνα και παιδί: Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς;

 Υπάρχουν κίνδυνοι που δεν τους υπολογίζουμε – Τι πρέπει να προσέχουν στις πισίνες;

Τα περισσότερα παιδάκια λατρεύουν το καλοκαίρι αφού είναι μια περίοδος διακοπών, χωρίς σχολεία και διαβάσματα και έιναι η εποχή που απολαμβάνεις στιγμές ξέγνοιαστες σε θάλασσα και πισίνα.

Τώρα βέβαια όσον αφορά τους γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην έχουν διάφορα απρόοπτα και να περάσουν όμορφα τις διακοπές τους και όταν αυτές τελειώσουν να έχουν όμορφες αναμνήσεις.

Θα ήταν καλό να έχουν υπόψη κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας τόσο για το κολύμπι όσο και το παιχνίδι των παιδιών τους. Παρακάτω θα διαβάσετε τρία πράγματα με τα οποία πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν επιλέξετε εξόρμηση σε πισίνα για το μπάνιο σας.

Προσοχή στο πάτωμα γύρω από την πισίνα

Το πάτωμα έξω από την πισίνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ολισθηρό και να καταλήξει να είναι επικίνδυνο γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε πολύ και να εξηγήσετε στο παιδί ότι δεν πρέπει να χοροπηδάει εκεί για να μην χτυπήσει.

Πάντα με επιτήρηση

Μην αφήνετε ποτέ το παιδί χωρίς επιτήρηση ακόμη και αν η πισίνα είναι ρηχή. Ο κίνδυνος για ένα μικρό παιδί υπάρχει πάντα. Φυσικά χρησιμοποιήστε μπρατσάκια ή σωσίβιο αν είναι απαραίτητο.

Καθαρότητα πισίνας

Ελέγξτε αν η πισίνα είναι καθαρή πριν μπει μέσα το παιδί σας. Αν είναι θολή και δεν φαίνεται καθαρός ο πάτος μην του επιτρέψετε να μπει καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS