ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΠΑΙΔΙΠροσοχή: Έτσι θα προστατεύσετε τα παιδιά σας από τον καύσωνα

Προσοχή: Έτσι θα προστατεύσετε τα παιδιά σας από τον καύσωνα

Τα παιδιά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αφού έχουν μειωμένες αντοχές συγκριτικά με τους ενήλικες. Γι’ αυτό τον λόγο οφείλουμε να τα προσέχουμε από την υπερβολική ζέστη και υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μας βοηθούν να το καταφέρουμε.

Καλό θα είναι να λαμβάνουμε κάποια μέτρα προστασίας, ώστε σε συνθήκες καύσωνα τα παιδιά μας να μην κινδυνεύουν είτε από ηλίαση, είτε από θερμοπληξία είτε από οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Στις ευπαθείς ομάδες εξάλλου είναι και οι ηλικιωμένοι, άτομα με αναπνευστικά-καρδιολογικά και μεταβολικά νοσήματα πρέπει και αυτά τα άτομα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

Προσοχή με τα παιδιά και τον καύσωνα:

Η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό γίνεται με την εφίδρωση, την αγγειοδιαστολή και την ταχύπνοια. Μηχανισμοί που στα παιδιά μπορεί να μην λειτουργούν επαρκώς, στα βρέφη είναι ανώριμοι.

Να πίνει νερό: Ένα παιδί, όπως και ένας ενήλικας, χρειάζεται νερό στον οργανισμό του για να αποφευχθεί και η αφυδάτωση. Γι’ αυτό φροντίζουμε πάντα να έχουμε μαζί μας μπουκαλίτσες με νερό για το παιδί όπου κι αν βρισκόμαστε.

Όχι βόλτες το μεσημέρι: Αποφεύγουμε να βγαίνουμε με το παιδί έξω, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες αν δεν είναι απαραίτητο. Όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες συστήνεται η παραμονή σε χώρους δροσερούς, καλά αεριζόμενους.

Προσοχή στο αυτοκίνητο: Εάν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας, προτού βάλουμε μέσα το παιδί θα πρέπει να το αφήσουμε να αεριστεί ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα. Ειδικά αν το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του μπορεί να είναι πολύ υψηλή και επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά και βρέφη.

Αποφεύγουμε το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, στον ήλιο και τη ζέστη καθώς παραμονεύει κίνδυνος ηλίασης και θερμοπληξίας. Eπίσης εξορμήσεις στην παραλία καλύτερα να γίνονται μόνο αργά το απόγευμα, αφού καυτός ήλιος πέσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS