GOOD LIFEΠώς να καθαρίσετε το κινητό και το laptop σας

Πώς να καθαρίσετε το κινητό και το laptop σας

Έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές πιάνετε το κινητό σας καθημερινά; Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, αυτές μπορεί να αγγίξουν κατά μέσο όσο τις 110. Όποια ανάγνωση και αν έχει -για εσάς- αυτό το νούμερο, το μόνο βέβαιο είναι πως τα αγαπημένα σας gadget αποτελούν μια μόνιμη πηγή μικροβίων από τα οποία οφείλετε να απαλλαγείτε. Χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεστε για αρκετή ώρα τις συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει στην υγεία σας, ακόμη και τώρα που #μένετε_σπίτι έφτασε η στιγμή να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.

Πώς θα καθαρίσετε το κινητό σας

Η Apple πριν από μερικές ημέρες ανέβασε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ενημερώνοντας τους χρήστες της έτσι ώστε να καθαρίσουν τα smartphones τους με διάλυμα αλκοόλης 70% κι ένα καθαρό πανί. Αυτό αποτελεί μια από τις καλύτερες τακτικές στη θανάτωση των μικροβίων. Έτσι, σε περίπτωση που το τοπικό κατάστημα από το οποίο προμηθεύεστε τα απολυμαντικά μαντιλάκια, παρουσιάζει έλλειψη, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή την τεχνική. Αν και οι κύριες οδοί εισόδου των μικροβίων δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το πίσω μέρος του κινητού σας, δεν είναι λίγες οι φορές που το αγγίζετε και στη συνέχεια ακουμπάτε το πρόσωπό σας. Τα δύο κυριότερα βήματα τα οποία οφείλετε να ακολουθείτε -εν μέσω αυτής της πανδημίας- κάθε φορά που επιστρέφετε σπίτι είναι:

Καθαρίστε με ζεστό νερό και σαπούνι τη θήκη σας

Περάστε ολόκληρο το κινητό σας με ένα απολυμαντικό μαντιλάκι ή με ένα πανί στο οποίο έχετε τοποθετήσει αλκοολούχο διάλυμα

Πώς θα καθαρίσετε το laptop σας

Για όλους όσους εργάζεστε ή κάνετε μαθήματα από το σπίτι, ο φορητός σας υπολογιστής αποτελεί αναμφίβολα μια προέκταση των χεριών σας. Εάν και είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε μικρόβια, εξακολουθεί να αποτελεί μια μεγάλη πηγή αυτών. Έτσι, εφόσον θέλετε να τον καθαρίσετε θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε πως δε θα εισχωρήσει κάποιου είδους υγρασία στις σχισμές του πληκτρολογίου. Χρησιμοποιήστε για αυτόν τον λόγο ένα πανί το οποίο έχετε υγράνει ελαφρώς και περάστε το απαλά από πάνω. Επαναλαμβάνοντας αυτή την κίνηση μια με δυο φορές την εβδομάδα, θα είστε καλυμμένοι.

Μια φυσική συνταγή καθαρισμού

Η παρακάτω συνταγή αποτελεί την αγαπημένη της wellness guru Mariza Snyder η οποία φυσικά δεν υπόσχεται απόλυτη απολύμανση αλλά αποτελεί την τέλεια εναλλακτική για όλες εκείνες τις φορές που θέλετε να φρεσκάρετε με τον πιο φυσικό τρόπο τις συσκευές σας.

Υλικά:

50 ml αποσταγμένο νερό

50 ml λευκό ξύδι

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

Εκτέλεση: Ανακατέψτε το αποσταγμένο νερό, το ξύδι και τα αιθέρια έλαια και τοποθετήστε τα σε μια συσκευή ψεκασμού. Ανακινήστε την και στη συνέχεια ψεκάστε σε ένα πανί μικροϊνών. Τρίψτε απαλά τις οθόνες που χρησιμοποιείτε και αποφύγετε να βάλετε το υγρό άμεσα στην ίδια τη συσκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS