GOOD LIFEΥΓΕΙΑΗ viral φωτογραφία που δείχνει στις γυναίκες τα πρώιμα σημάδια καρκίνου του...

Η viral φωτογραφία που δείχνει στις γυναίκες τα πρώιμα σημάδια καρκίνου του μαστού

Η έγκαιρη διάγνωση, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που μπορεί να σε βοηθήσει να σώσεις τη ζωή σου. Σε αρκετές περιπτώσεις μία γυναίκα ίσως δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τον καρκίνο του μαστού. 

Με αφορμή λοιπόν τον μήνα Οκτώβριο, που είναι ένας μήνας ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης για τον συγκεκριμένο καρκίνο, θυμηθήκαμε μια φωτογραφία από την καμπάνια Know Your Lemons η οποία πραγματικά μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε τι όψη έχει και πως μπορούμε να τον καταλάβουμε.

Πρόκειται για μία φωτογραφία με λεμόνια η οποία μάλιστα έγινε viral και στόχο έχει να βοηθήσει τις γυναίκες να αναγνωρίζουν την όψη και την αίσθηση ενός πιθανού καρκίνου στο μαστό τους. 

«Τον Δεκέμβριο του 2015, όταν είδα ένα βαθούλωμα που έμοιαζε με ένα από αυτά στις φωτογραφίες, ήξερα αμέσως ότι έχω καρκίνο. Προσπάθησα να νιώσω τον όγκο, αλλά δεν ήταν κάτι που μπορούσα να πιάσω. Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού πέντε μέρες μετά, και με στάδιο 4 τον επόμενο μήνα. Μια καρδούλα δεν έκανε τίποτα για να με ευαισθητοποιήσει. Ήξερα τι ήταν ο καρκίνος του μαστού, ήξερα για την αυτοεξέταση, αλλά μια εικόνα του τι πρέπει να ψάχνεις, ήταν το κλειδί για να καταλάβω πως είχα μια θανατηφόρα ασθένεια», έγραψε η Erin.

Η φωτογραφία, δημιουργήθηκε από την Corrine Ellsworth Beaumontόχι και δείχνει μεταξύ άλλων κάποια από τα όχι και τόσο γνωστα συμπτώματα. Όπως εξογκώματα, διαβρώσεις του δέρματος και λακκάκια. 

Το 2017 έγινε viral στα κοινωνικά μέσα, χάρη στην επιζώσα του καρκίνου του μαστού Erin Smith Chieze. Η ανάρτησή της αναδημοσιεύτηκε πάνω από 47.000 φορές. Η ίδια αποφάσισε να τη μοιραστεί επειδή παρατήρησε ότι ενώ πολλοί άνθρωποι δημοσίευαν χαριτωμένες εικόνες για να ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες σχετικά με την ασθένεια, κανείς δεν περιγράφει πραγματικά πώς μπορεί να μοιάζει ο καρκίνος του μαστού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS