GOOD LIFEΥΓΕΙΑΝιώθω χαμένος και αποτυχημένος, τι πρέπει να κάνω;

Νιώθω χαμένος και αποτυχημένος, τι πρέπει να κάνω;

Η Άννη Παττίχη, προπονήτρια ζωής (life coach), απαντά σε ερωτήσεις και επιλύει προβλήματα αναγνωστών του philenews μέσα από τη στήλη Life Coach.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αγαπητή Άννη
Είμαι 28 χρόνων και νιώθω ότι δεν έχω βρει ακόμα τι θέλω να κάνω με τη ζωή μου. Νιώθω χαμένος και ότι είμαι μια αποτυχία. Οι περισσότεροι μου φίλοι έχουν βρει την καριέρα τους, αλλά εγώ ακόμα ψάχνω. Είμαι άνεργος και ακόμα ζω με τους γονείς μου. Πρόβλημα!
Χαμένος άντρας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είναι ΟΚ
να μην έχεις
τις απαντήσεις ακόμα!
Συνέχισε το ταξίδι σου
και εμπιστεύτου την πορεία!
Βρίσκοντας τον δρόμο μας στη ζωή είναι μια υπέροχη διαδικασία και περιπέτεια αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης. Δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Ορισμένοι βρίσκουν το δρόμο τους πιο ενωρίς και ορισμένοι πιο ύστερα. Έτσι είναι. Και είναι ΟΚ!
Είμαστε όλοι διαφορετικοί, μοναδικοί και ιδιαίτεροι και έχουμε διαφορετικά μαθήματα και εμπειρίες να ζήσουμε. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους γύρω σου και επικέντρωσε την ενέργειά σου στον εαυτό σου. Μάθε καινούργια πράγματα, ζήσε περιπέτειες, εξέλιξε το σώμα και την ψυχή σου!
Είσαι ευλογημένος που έχεις τώρα τον χρόνο να τα κάνεις όλα αυτά χωρίς περιορισμούς χρόνου! Επένδυσε στον εαυτό σου και στο μέλλον σου. Τώρα είναι η ώρα να λάμψεις, να βγάλεις στην επιφάνεια τον φωτεινό σου εαυτό!

Οι δεκαετία των 20 μας, θα ‘πρέπει’ να είναι η δεκαετία της αναζήτησης, της εμπειρίας όσων καταστάσεων μπορούμε, της αυτογνωσίας και της αγάπης προς τον εαυτό μας! Έτσι βρίσκουμε τον δρόμο μας, έτσι βρίσκουμε νόημα στη ζωή και ασχολούμαστε με πράγματα που μας αρέσουν.

Όταν έχω πολλές και διαφορετικές εμπειρίες, τότε μπορώ να βρω τι πραγματικά μου αρέσει και τι θέλω στη ζωή μου. Γίνε ο καλύτερος φίλος με τον εαυτό σου. Ένας φίλος που σε στηρίζει και σε ενθαρρύνει να πειραματιστείς και να γευτείς όλα όσα μπορεί να σου προσφέρει η ζωή.

Ο τρόπος που σκέφτεσαι τώρα σε βάζει σε αδιέξοδα, σε φυλακίζει και βλέπεις τη ζωή χωρίς προοπτική και μέλλον. Έχεις επιλογή να μείνεις με τις σκέψεις και τη στάση ζωής που κρατάς τώρα ή να μάθεις καινούργιους τρόπους να ζεις. Τη στιγμή που θα το κάνεις αυτό, δηλαδή να αλλάξεις, τότε αρχίζουν ΄μαγικά΄ πράγματα να γίνονται στη ζωή σου. Δοκίμασε το! Δεν έχεις τίποτε να χάσεις και έχεις πολλά να κερδίσεις. Αν ζητήσεις και βοήθεια από κάποια ειδικό τότε επιταχύνεις την πορεία σου προς την επιτυχία και την αυτοπραγμάτωση.

Πάντα υπάρχουν λύσεις και ελπίδα για τη βελτίωση της ζωής μας.

Βάλε στόχους και άρχισε να τους ακολουθείς. Τα ‘κακά’ νέα είναι ότι αν δεν βάλεις στόχους, σε πέντε χρόνια θα βρίσκεσαι εδώ που είσαι τώρα, αλλά αν αρχίσεις να ακολουθείς τους στόχους σου, σε πέντε χρόνια θα τους έχεις υλοποιήσει! Πίστεψε στον εαυτό σου και προχώρα!

Συνέχισε να μαθαίνεις και να αναπτύσσεσαι. Η εκπαίδευση και η απόκτηση νέων δεξιοτήτων θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σου. Επίσης θα σε βοηθήσουν να διευρύνεις τις επιλογές που βλέπεις στη ζωή σου.

Ένα παράδειγμα είναι ένας πελάτης μου που αντιμετώπιζε κάτι παρόμοιο με σένα και μέσα από τη διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης, άλλαξε τελείως την πορεία του και εκεί που γύρευε να βρει δουλειά, κατέληξε να δημιουργήσει ο ίδιος μια δική του εταιρία με μεγάλη επιτυχία.
Μια άλλη πελάτισσά μου, μέσα από αυτή τη διαδικασία, άλλαξε επάγγελμα και τώρα ασχολείται με κάτι που την χαροποιά και την γεμίζει.

Η προπόνηση ζωής σε μαθαίνει ακριβώς πως να ζεις τη ζωή σου με εκτίμηση για τον εαυτό σου, με σιγουριά και αγάπη. Βήμα-βήμα μαθαίνει κανείς καινούργιους τρόπους διαχείρισης της ζωής και των καθημερινών προκλήσεων.

Όλοι μπορούμε ν’ αλλάξουμε, φτάνει να το θέλουμε και να κάνουμε βήματα σταθερά καθημερινά προς την αλλαγή!

Aut viam inveniam aut faciam.
– Είτε θα τον βρούμε το δρόμο είτε θα τον φτιάξουμε.
Αννίβας
Καρχηδόνιος στρατηλάτης (247 – 183 π.Χ.)
(προσπαθώντας να διασχίσει τις Άλπεις περί το 212 π.Χ.)

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στην
Άννη Παττίχη
TransformNow Coaching Academy
Προπονήτρια Ζωής
ΜΑ Κλινική Ψυχολογία
Υπνοθεραπεύτρια
[email protected]
Tel: 99468260

https://www.facebook.com/transformnowannie/
https://www.facebook.com/annie.pattichi
https://www.youtube.com/channel/UCxAAmI3A7Zdczu02KmUEmgw

https://www.linkedin.com/in/anniepattichi/
https://twitter.com/AnniePattichi

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS