GOOD LIFEΥΓΕΙΑΠώς μπορώ να αφήσω το παρελθόν, να απαλλαγώ από παλιές συνήθειες

Πώς μπορώ να αφήσω το παρελθόν, να απαλλαγώ από παλιές συνήθειες

Η Άννη Παττίχη, προπονήτρια ζωής (life coach), απαντά σε ερωτήσεις και επιλύει προβλήματα αναγνωστών του philenews μέσα από τη στήλη Life Coach.

Ερώτηση

Διαβάζω την στήλη σας κάθε βδομάδα και με βοηθά πολύ. Θα σας γράψω την ερώτησή μου στα αγγλικά γιατί μπορώ να εκφραστώ καλύτερα σ’ αυτή τη γλώσσα.

Δυσκολεύομαι με μια καινούργια ευκαιρία. Έχω αντιληφθεί ότι έχω ζήσει τη ζωή μου για τους άλλους. Είμαι στη διαδικασία να απαλλαγώ από παλιές συνήθειες. Αυτό δεν γίνεται σε μια νύκτα. Ορισμένοι άνθρωποι εξακολουθούν να με επηρεάζουν, παρά το ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων, μου δείχνουν και μου λένε ότι πάω καλά. Μήπως έχετε κάποιες συμβουλές που θα με βοηθήσουν να αφήσω το παρελθόν και την αρνητικότητα; Επικεντρώνω τη προσοχή μου στο ότι η πόρτα είναι ανοικτή και εμπιστεύομαι το σχέδιο του Θεού… απλά νιώθω ότι όλα είναι αφόρητα και δυσβάστακτα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων  – Σ

I read your column every week and it helps me a lot. I will write my question to you in English, since I can express myself better in this language. I am struggling with a new opportunity. I have realised I lived my life for others. I am letting go of old habits. This doesn’t happen overnight. A few people affect me when overwhelming response suggests I am doing good. Have you any suggestions to help me release the past and negativity. I am focusing on the door is open and trust in God’s plan. just finding everything overwhelming. Thank you in advance. – S.

Απάντηση

Σ’ ευχαριστώ για την ερώτησή σου.

Είναι πολύ καλά που κάνεις όλους αυτούς τους συνειρμούς και αντιλήψεις και προσπαθείς να βρεις λύσεις. Και ναι, η αλλαγή δεν επέρχεται σε μια νύχτα. Χρειάζεται χρόνος, επανάληψη και επιμονή για να πετύχουμε αλλαγές.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά στη ζωή μας είναι σημαντικό να αφήσουμε όλα τα αρνητικά συναισθήματα που είναι συνδεδεμένα με γεγονότα του παρελθόντος. Η διαδικασία του να αφήνεις πίσω το παρελθόν μπορεί να θέλει τον χρόνο της, αλλά είναι σημαντική για την ψυχολογική σου ευημερία και την προσωπική σου ανάπτυξη.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!

ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι τώρα που βοηθούν στην απελευθέρωση αυτών των αρνητικών συναισθημάτων, που εντάσσονται στο τι ονομάζεται ενεργειακή ψυχολογία. Αυτές οι μέθοδοι συμπεριλαμβάνουν τις Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT), τον Νεύρο-γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), την Ύπνωση και πολλές άλλες. Γι’ αυτές τις μεθόδους θα μιλήσουμε άλλη φορά.

Αυτές οι θεραπευτικές μέθοδοι θα σε βοηθήσουν να απαλύνεις το αρνητικό συναίσθημα που συνδέεται με αυτά τα γεγονότα και που σε κάνει να νιώθεις αφόρητα και δυσβάστακτα. Θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου χωρίς να κουβαλάς βαρίδια.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις μέχρι να ζητήσεις βοήθεια από κάποια ειδικό.

  1. Αποδοχή: Αποδέξου ότι το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει. Αντί να προσπαθείς να το αλλάξεις, επικεντρώσου στο να αποδεχτείς τα γεγονότα όπως ήταν.
  2. Μάθηση: Άντλησε διδάγματα από το παρελθόν σου. Σκέψου πώς μπορείς να βελτιωθείς ως άνθρωπος μέσα από τις εμπειρίες σου.
  3. Εστίαση στο παρόν: Επικεντρώσου στο τώρα και προσπάθησε να ζεις τη ζωή σου πλήρως. Κάνε αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένη αυτή τη στιγμή.
  4. Θέσε στόχους: Καθορίστε στόχους για το μέλλον σου. Η επίτευξη στόχων μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι υπάρχει ζωή μετά από το παρελθόν.
  5. Αναζήτηση υποστήριξης: Συζήτησε με φίλους, οικογένεια ή ακόμη και με έναν επαγγελματία αν χρειάζεσαι βοήθεια για να αντιμετωπίσεις συγκεκριμένα θέματα.
  6. Απελευθέρωση: Είναι σημαντικό να απελευθερώσεις το μίσος ή την οργή που μπορεί να φέρει μαζί του το παρελθόν. Αν κρατάς κατάθλιψη ή αρνητικά συναισθήματα, μπορείς να εξετάσεις τη δυνατότητα της θεραπείας. Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μου για την απελευθέρωση του θυμού ΕΔΩ

Η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας πιο θετικής και φωτεινής εικόνας για το μέλλον.

Fotoanni

Η προπόνηση ζωής σε μαθαίνει ακριβώς πως να ζεις τη ζωή σου με αποδοχή, με σιγουριά και αγάπη. Βήμα-βήμα μαθαίνει κάποιος καινούργιους τρόπους διαχείρισης της ζωής και των καθημερινών προκλήσεων.

Όλοι μπορούμε ν’ αλλάξουμε, φτάνει να το θέλουμε και να κάνουμε βήματα σταθερά καθημερινά προς την αλλαγή!

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στην
Άννη Παττίχη
TransformNow Coaching Academy
Προπονήτρια Ζωής
ΜΑ Κλινική Ψυχολογία
Υπνοθεραπεύτρια
[email protected]
Tel: 99468260

Annilogo 4

https://www.facebook.com/transformnowannie/
https://www.facebook.com/annie.pattichi
https://www.youtube.com/channel/UCxAAmI3A7Zdczu02KmUEmgw

https://www.linkedin.com/in/anniepattichi/
https://twitter.com/AnniePattichi

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS