ΜΟΔΑΟι τσάντες retrovi για δεύτερη φορά στους Financial Times

Οι τσάντες retrovi για δεύτερη φορά στους Financial Times

Πριν από περίπου πέντε μήνες, η ιστοσελίδα του γνωστού περιοδικού των Financial Times «how to spend it», ανακάλυψε τις κομψές clutch bag τσάντες retrovi, ένα κυπριακό brand αφιερωμένο στην κυπριακή παράδοση, και τις σύστησε στο κοινό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τσάντες retrovi στους Financial Times

Οι τσάντες retrovi βρίσκονται πλέον και στην έντυπη έκδοση του περιοδικού και συγκεκριμένα στο νέο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 17 Ιουνίου.

«Η ιστορία του νησιού ήταν η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία των τσαντών retrovi. Το retrovi είναι ένας θησαυρός online, με χειροποίητες τσάντες που αποπνέουν ζωντάνια και είναι φτιαγμένες από κυπριακά υφάσματα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Καθεμία τσάντα αποπνέει καλοκαιρινή διάθεση και κάποιες από αυτές παραπέμπουν στο γαλαζοαίματο παρελθόν του νησιού, όπως η τσάντα “Βερεγγάρια”, που πήρε το όνομά της από μια βασίλισσα του 12ου αιώνα» συνεχίζει το δημοσίευμα, εκθειάζοντας τις μοναδικές αυτές τσάντες.

Οι τσάντες retrovi γεννήθηκαν από την αγάπη της Μύρνας Παττίχη και της Μυρτώς Φεραίου για τη λαϊκή παράδοση του τόπου μας και την επιθυμία τους να διαφυλάξουν τον πλούτο που κρύβει.

Πρόκειται  για την πανέμορφη χειροτεχνία της Κύπρου στη σύγχρονη, ανανεωμένη εκδοχή της.

Λευκαρίτικα κεντήματα και φυθκιώτικα υφαντά πέρασαν μέσα από μια σύγχρονη αφήγηση και μετουσιώθηκαν σε ένα αντικείμενο μόδας: γυναικείες τσάντες σε σχήμα φάκελο.

Δημιουργώντας τις τσάντες retrovi, η Μύρνα Παττίχη και η Μυρτώ Φεραίου, έδωσαν σε έναν ανεκτίμητο θησαυρό της Κύπρου το εισιτήριο για να ταξιδέψει στον κόσµο.

Δείτε τις τσάντες retrovi στην ιστοσελίδα retrovi.com και στα social media:

Instagram

Facebook 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS