ΜΟΔΑParis Fashion Week: Οι προτάσεις των μεγαλύτερων οίκων μόδας για την άνοιξη/καλοκαίρι...

Paris Fashion Week: Οι προτάσεις των μεγαλύτερων οίκων μόδας για την άνοιξη/καλοκαίρι 2017

Ολοκληρώθηκε χθες η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι και οι μεγαλύτεροι οίκοι παρουσίασαν τις δημιουργίες τους για την άνοιξη/καλοκαίρι 2017 μέσα από φαντασμογορικές επιδείξεις.

Ο επιβλητικός φωτισμός, η μουσική και επιλογή των μοντέλων κράτησε το ενδιαφέρον του θεατή.

Λάτρεις της μόδας, όπως η Kirsten Dust, η Kylie Minogue και η Olivia Palermo έδωσαν το παρών τους – στην πρώτη σειρά με τα βλέμματα στραμμένα στο πιο φαντασμαγορικό show στο χώρο της μόδας.

Οι πρώτες δημιουργίες που είδαμε από τον οίκο Chanel ήταν κομμάτια προσαρμοσμένα στη σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα. Η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’80 με μεσάτα σακάκια και υπερμεγέθεις τσέπες. Τα διαχρονικά τουίντ υφάσματα της Chanel έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στις πασαρέλες σε πιο ζωντανά χρώματα, όπως το ρομαντικό ροζ και το απαλό πράσινο.

Το show του οίκου έκλεισε με τις εντυπωσιακές τουαλέτες υψηλής ραπτικής με όγκο στα μανίκια, αλλά και στο τελείωμα. Θεαματικά ήταν τα φτερά σε ασημί χρώμα που διακοσμούσαν περίτεχνα τα φορέματα. «Ήθελα κάτι άψογο, καθαρό…και πρέπει να πω, μου αρέσουν τα φτερά!» δήλωσε ο Karl Lagerfeld στην Vogue.

Γνωστά ονόματα, όπως η Bella Hadid and Kendall Jenner περπάτησαν με χάρη στη γυάλινη πασαρέλα για τον οίκο Chanel, φορώντας πολυτελείς δημιουργίες, ενώ η Lily-Rose Depp έκανε το μεγάλο φινάλε για τον διάσημο οίκο με ένα παραμυθένιο νυφικό από οργάντζα σε απαλό ροζ.

Bella Hadid

Kendal Jenner

Lilly – Rose Depp

Οι Armani Privé και Vetements περιορίστηκαν στο συντηρητικό στιλ, αναδεικνύοντας περισσότερο τις ίσιες γραμμές και τους αυστηρούς τόνους.

Την πρώτη συλλογή υψηλής ραπτικής για τον Christian Dior απολαύσαμε από την Maria Grazia Chiuri, η οποία είχε την ευκαιρία να προβάλει την αδυναμία της στο μαύρο χρώμα. Αντιθέτως, οι Schiaparelli έπαιξαν με έντονους χρωματισμούς, όπως το κόκκινο, το φούξια, το μπλε ηλεκτρίκ, αλλά και το ισχυρό μαύρο, τόσο στα υφάσματα, όσο και στα αξεσουάρ. Ο John Galliano για τη συλλογή Maison Margiela περιορίστηκε στα δυο έντονα χρώματα, του κόκκινου και του μαύρου.

Christian Dior

Schiaparelli

Maison Margiela

Οι δημιουργοί Ralph & Russo παρουσίασαν υπέροχα βραδινά φορέματα από μεταξωτά υφάσματα διακοσμημένα με κομψά στολίδια, όπως οι πέρλες και τα κεντητά λουλούδια. Τα χρώματα του πάγου, όπως το λευκό, το γαλάζιο και το γκρι επικράτησαν στα σχέδιά τους.

Το γκλάμουρ και η πολυτέλεια κυριάρχησε στις δημιουργίες του Elie Saab. Ακριβά κοσμήματα, αλλά και σατέν κορδέλες ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS