OMIKRONSprinkles and Sparkles

Sprinkles and Sparkles

Πέντε ταλαντούχες σχεδιάστριες, που έφεραν νέο αέρα στον κυπριακό χάρτη της μόδας, στέκονται μπροστά από τον φακό του Omikron με δικές τους δημιουργίες και μας δίνουν ιδέες για festive εμφανίσ

Από την Νταϊάνα  Αζά

Βανέσσα Χατζηιωσήφ
Έχοντας σπουδάσει ιστορία και σκηνοθεσία κινηματογράφου, στόχος της ήταν πάντα να επαναφέρει στο προσκήνιο την αισθητική της κουλτούρας του σινεμά. Η Marilyn Monroe αποτέλεσε έμπνευση και «πρωταγωνιστεί» στην καινούρια καμπάνια του brand The Robe Romance, με στόχο να προβληθεί ο ρομαντισμός κάτω από τα λαμπερά φώτα της αυτοπεποίθησης και της θηλυκότητας. Γι’ αυτή τη σεζόν, το κλασικό «slip dress» επανέρχεται με λαμπερό, μεταλλιζέ και «βελούδινο» satin σε χρώματα βασιλικά, όπως σμαραγδί, indigo και κεράσι, για μια πιο chic και glam εμφάνιση.
» Info: The Robe Romance, Προμηθέως 14Δ,
Λευκωσία, 96836093.

Μάξι slip dress, The Robe Romance, σκουλαρίκια και choker Ioanna Kodjapashi, μπότες, Aldo.

Ζωή Σοφοκλέους
Ο μινιμαλισμός για τη νεαρή σχεδιάστρια από τη Λεμεσό είναι το Α και το Ω του στυλ, ακόμα και τις μέρες των γιορτών. «Less is more», λοιπόν. Γιατί όταν μια γυναίκα σταματήσει τις υπερβολές και στηριχτεί στη φυσική της ομορφιά, θα καταφέρει και να την αναδείξει. Αυτός είναι και ο λόγος που το brand της, που έκανε την εμφάνισή του το 2014, κατάφερε αμέσως να ξεχωρίσει, τόσο για το
-με επιρροές από την αρχιτεκτονική- design του, όσο και για τα ποιοτικά του υφάσματα.
» Info: Αγίας Ζώνης 81, Λεμεσός, 25725211, zszoesophocleous.co

Boy style μεταξωτό oversized blazer, βαμβακερό πουλόβερ και ασορτί μίνι φούστα, Zoe Sophocleous.

Αντριάνα Πάτσαλου
Η σχέση της με τη μόδα δεν ξεκίνησε από τη μια μέρα στην άλλη. Με σπουδές στις Εφαρμοσμένες και Καλές Τέχνες και εμπειρία στην εσωτερική διακόσμηση, ήξερε πάντα ότι το design ήταν ο προορισμός της. Όταν πριν από μερικά χρόνια σχεδίασε η ίδια το φόρεμα για το γάμο της, άρχισε να χαράζεται μια πορεία που τελικά οδήγησε την ίδια και το brand της στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, του Μιλάνου, του Λονδίνου, αλλά και της Νέας Υόρκης. Η festive Eveningwear Sustainable συλλογή της μόλις έκανε launch και αποτελείται από παλτά από οικολογική γούνα και φορέματα με δικά της prints, εμπνευσμένα από τον σουρεάλ κόσμο του Jeronymous Bosch.
» Info: Αθηνών 47 ,  Αραδίππου, Λάρνακα,
www.adrianapatsalou.com

Printed φόρεμα με βολάν και ημιπολύτιμους λίθους, Terminal 2A Collection, Adriana Patsalou, ελαστικό choker και βελούδινο headband με στρασάκια, Adriana Patsalou Accessories.

Μαριάννα Δαμιανού
Σπούδασε σχέδιο μόδας στην Αθήνα, δημιουργώντας στη συνέχεια το προσωπικό της label, με τις δημιουργίες της να παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Athens Xclusive Designers Week. Πηγή έμπνευσής της είναι η κάθε γυναίκα, που εκπέμπει δυναμισμό και θηλυκότητα, αλλά και τα πάντα που την περιβάλλουν – ακόμη και μια μυρωδιά ή μια λέξη που θα φτιάξει στο μυαλό της έναν παραμυθένιο κόσμο.
Η μόδα γι’ αυτήν, εξάλλου, συμβολίζει ένα ταξίδι μακρινό που δεν τελειώνει ποτέ.
Η συλλογή της για αυτό τον χειμώνα αποτελείται από κεντημένα υφάσματα και βραδινές τουαλέτες.
» Info: Αγίας Ζώνης 40, Λεμεσός, 25311068.

Φόρεμα με χάντρες και κρόσσια, Marianna Damianou.

Χάρις Χαραλάμπους

Σπούδασε σχέδιο μόδας στο Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη και μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε στους high-end οίκους Erdem και Mary Katrantzou, όπου αγάπησε τόσο το χρώμα όσο και το κέντημα. Στη συνέχεια δούλεψε στον Ted Baker, μέχρι που αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα της και να δημιουργήσει το δικό της brand.
Το CHARIS αποτελείται από διαχρονικά, κομψά και πολυτελή κομμάτια, με στόχο να αντιπροσωπεύει γυναίκες με διαφορετικό στυλ και να κολακεύει τον κάθε σωματότυπο.
» Info: CHARIS Studio, Θεμιστοκλή Δέρβη 38A, Λευκωσία, 22330101, charis.studio

Φόρεμα Victoria με μαύρο τούλι, charis μπότες Aldo, σκουλαρίκια Mango.

Styling: Shona Muir

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS