BEAUTYFACE & BODYΚαθαρισμός προσώπου: Τα λάθη που κάνεις στη πρωινή-βραδινή σου ρουτίνα

Καθαρισμός προσώπου: Τα λάθη που κάνεις στη πρωινή-βραδινή σου ρουτίνα

Μπορεί ο καθαρισμός του προσώπου σου το βράδυ να θεωρείς πως είναι μια απλή ρουτίνα, αλλά αν δεν τον κάνεις σωστά, ίσως να δημιουργείς προβλήματα που δεν θες…στην επιδερμίδα σου.

Ξέρεις ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας; Μήπως άθελά σου τα κάνεις και εσύ;

1.Το νερό είναι πολύ ζεστό

Μπορεί να νιώθεις καλά ρίχνοντας ζεστό νερό στο πρόσωπο σου, αλλά ήξερες ότι η θερμοκρασία παίζει ρόλο στον σωστό καθαρισμό; Το ζεστό νερό ξηραίνει το δέρμα καθώς αφαιρεί από πάνω του τα φυσικά έλαια. Επίσης αυξάνει τις κοκκινίλες στις ευαίσθητες επιδερμίδες και προκαλεί εξάρσεις.

Συνιστάται το χλιαρό νερό για τον καθαρισμό του προσώπου. Αν παρ’ όλα αυτά θες την ανακούφιση που προσφέρει το ζεστό νερό, δοκίμασε ένα herbal steam.

2. Το παρακάνεις με το τρίψιμο

Μπορεί ο καθαρισμός των νεκρών κυττάρων και η απομάκρυνση τους να βοηθάει στην λάμψη του προσώπου, όμως η υπερβολική τριβή μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας.

Η υπερβολική τριβή οδηγεί σε κοκκίνισμα του δέρματος και σε θαμπή επιδερμίδα. Προτίμησε μια πολύ ήπια απολέπιση και χρησιμοποίησε ένα πολύ απαλό προϊόν.

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις ένα χημικό προϊόν απολέπισης!

3. Δεν αφαιρείς τα πάντα

Αυτό το λάθος είναι συχνό εάν φοράς makeup. Αν δεν αφαιρέσεις σωστά το makeup αυτό θα οδηγήσει σε φράξιμο τον πόρων. Ο διπλός καθαρισμός θα σε βοηθήσει να αφαιρέσεις τα πάντα.

4. Πλένεσαι πολύ συχνά

Το πολύ συχνό πλύσιμο του προσώπου μπορεί να προκαλέσει φθορά στο προστατευτικό στρώμα της επιδερμίδας. Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει το πόσο ευαίσθητο θα γίνει το δέρμα σου στο περιβάλλον, ποσό καλά θα διατηρεί την υγρασία του και κατά πόσο θα καθυστερήσουν τα σημάδια γήρανσης.

Σαν γενικό κανόνα το πρόσωπο πρέπει να καθαρίζεται έως δύο φορές την ημέρα, μια το πρωί και μια το βράδυ. Αν γυμνάζεσαι ή κάνεις δουλειές όλη μέρα και χρειάζεται να πλύνεις το πρόσωπο σου τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις micellar water ή ένα πολύ απαλό σαπούνι.

5. Χρησιμοποιείς λάθος τύπο καθαριστικού

Υπάρχουν δύο λόγοι που το σαπούνι που χρησιμοποιείς δεν είναι ιδανικό για το πρόσωπο σου. Ο πρώτος είναι ότι το προϊόν δεν είναι φτιαγμένο για το δέρμα σου. Για παράδειγμα ένα καθαριστικό σώματος ή χεριών που δεν είναι κατάλληλο μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος και να προκαλέσει ξηρότητα ή και φαγούρα.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν χρησιμοποιείς το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο του δέρματος σου. Για παράδειγμα καθαριστικά προσώπου για εφήβους είναι πιο επιθετικά σε σχέση με αυτά που ενδείκνυνται για τις πιο ώριμες επιδερμίδες. Και ανάποδα, καθαριστικά για μεγαλύτερες ηλικίες δεν θα είναι αποτελεσματικά σε εφήβους με έντονη ακμή και πιο λιπαρό δέρμα.

6. Το toner σου είναι πολύ στυπτικό

Ενώ ένα toner με έντονη στυπτική δράση μπορεί να είναι πολύ αποδοτικό αν χρησιμοποιηθεί σωστά, η καθημερινή χρήση του, ή η υπερβολική ποσότητα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σου.

Το στυπτικό toner πρέπει να χρησιμοποιείται όταν το δέρμα είναι ιδιαίτερα λιπαρό, εναλλάσσοντας το με ένα πιο ενυδατικό toner, ή χρησιμοποιώντας το μόνο το πρωί και δίνοντας βάση στην ενυδάτωση το βράδυ.

Όταν χρησιμοποιείς στυπτικό toner, η μικρή ποσότητα είναι το κλειδί. Λίγες σταγόνες σε βαμβάκι και ένα απαλό πέρασμα από το πρόσωπο αρκεί. Έπειτα εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα.

Είμαι σίγουρη πως εντόπισες και εσύ ακριβώς τα λάθη που κάνεις!

faysbook.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS